HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3781 Felhasználó inaktív   amsh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 23. 13:01

Sziasztok

Tegnap délelőtt elfüstölt a 3 éves Gigabyte 450W tápom. Rögtön szaladtam a boltba, és beszereztem egy Chieftec 400W tápot. Beszereltem, sajnos nem indult be. Második nekifutáskor rájöttem hogy véletlen rossz csatlakozót dugtam az alaplapra. (2x3 csatlakozás volt rajta és PCI-E felirat) Miután erre a hibára rájöttem a gép remekül indult. Ma reggel 2 óra használat után a következő képek fogadtak:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

1. A gép beindul majd egy ilyen fura kép fogad: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
2. Nagy nehezen bebootol de rögtön egy szemcsés kék képernyő fogad ami tele van hibával, de annyira gyorsan újraindul a gép, hogy képtelenség elolvasni.
3. Miután újraindult minden kezdődik elölről.

Megsérülhetett valami amikor azt a PCI-E csatlakozót rossz helyre dugtam, vagy esetleg a táp elfüstölésekor sérült valami ami most jött elő? Köszönöm a segítségeteket.

Szerkesztette: amsh 2012. 10. 23. 13:02 -kor

#3782 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 23. 22:43

Nagyon úgy néz ki, hogy a videokártyád is megsínylette a dolgot. Próbáld ki egy másik gépben.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3783 Felhasználó inaktív   amsh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 24. 10:03

Köszönöm, ma kipróbálom egy másik videókártyával.

#3784 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 14. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 30. 12:06

Win7 x64 (magyar) és XP is ledobálja magáról az USB-s egeret.

Lap: 880GM-D2H, proci: Athlon II X4 640, VGA:Giga HD7770, RAM: 2*2GB Kingston DDR3 1333, Billentyű: PS/2-es régi Compaq

Enyergijagazdálkodás vagy mi a rosseb lehet?

Megoldódott... egér csere mezei USB-s Geniusra és a hiba megszűnt... Jáááájjjjj.... :banghead: :-D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3785 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 14. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 14. 15:18

Megoldódott... egér csere mezei USB-s Geniusra és a hiba megszűnt... Jáááájjjjj.... :banghead: :-D

Nekem hasonlót csinált csak nem csak az egeret dobta le hanem a bill-t is. Keresgéltem az okot én is SW részen egy ideig aztán valamelyik nap láttam hogy a kihúzott kishangfal jack csatija hozzáér a hátlaphoz és mintha az testelné le de bekapcsolástól független és random módon.

#3786 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 14. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 14. 14:18

Piac generálási trükk a szoftver inkompatibilitás létrehozása.

#3787 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 14. 21:29

Hardver bazmeg, hardver! :banghead: :pokeas: :lama: :sandor:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3788 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 15. 09:37

Hardver bazmeg, hardver! :banghead: :pokeas: :lama: :sandor:

Értelek én. "Csak" én azt is tudom, h a hardver és a szoftver egy egységet képezve egész és együttesen produkálják azt amit.
Egy ilyen egység fizikailag és szoftveresen is feldobhatja a talpát.
Még olyan is van, amikor szoftveres vezérléstől füstöl el a hardver.

#3789 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 14. 21:29

Egérhiba volt, de nem generált.

ps.: "trükk"-höz annyit tennék csak, hogy a mai világban ahol 6*10^23 féle hardver létezik, mind perifériát, mind vezérlőket (pl. USB-k, alaplapi vezérlők) tekintve, lehetetlen olyan szoftvert/hardvert csinálni, ami MINDEN környezetben működik!!! Ezt szerintem értened kéne...

Ott vannak pl. az Apple masinák: kevés variáció, "zártabb" rendszer, cserébe kevés inkompatibilitás (persze sokmindent nem is lehet rákötni, variálni).

Ez a fajta inkompatibilitás, amiről te beszélsz, kurva kis piacot generál, mert max. páran vesznek újabb egeret, s kész. Ebben NINCS pénz, okés?

Főleg, ha előtte működött. De nehogy azt mondd, hogy generáltan romlott el.

Szerkesztette: Warrior 2012. 11. 16. 08:08 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3790 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 16. 08:02

Azt nem tudom, az adott esetben mi történt.
A másod diplomám felsőfokú üzleti munkatárs címszóval fut.
Ennek keretében sokmindenre megtanítottak. Többek között a piacgenerálás alatt futókra is.
Ennek egyik módja valamely részek lecserélési kényszerének létrehozása és a cserénél inkompatibilitások előállítása.
Csere kényszert lehet létrehozni teljesítményigény növekedés létrehozásával, ciklusidő lefutásával tönkremenő cucik gyártásával.
Az inkompatibilitások létrehozásával pedig elintézik, h (majd mindent) cserélni kelljen.

#3791 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 16. 17:51

Azt nem tudom, az adott esetben mi történt.
A másod diplomám felsőfokú üzleti munkatárs címszóval fut.
Ennek keretében sokmindenre megtanítottak. Többek között a piacgenerálás alatt futókra is.
Ennek egyik módja valamely részek lecserélési kényszerének létrehozása és a cserénél inkompatibilitások előállítása.
Csere kényszert lehet létrehozni teljesítményigény növekedés létrehozásával, ciklusidő lefutásával tönkremenő cucik gyártásával.
Az inkompatibilitások létrehozásával pedig elintézik, h (majd mindent) cserélni kelljen.

A hibásan működő egér gyártójának miért "piac" az, hogy a termékükben csalódott vásárló más gyártótól veszi a következő egeret ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3792 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 19:14

Szerintem az "inkompatibilitás létrehozása" az nem a fenti esetre igaz - ha egyáltalán igaz, nagyon összeesküvés-elmélet-szaga van ugyanis.
Az aláírható, hogy a fogyasztói társadalom korában a termék életciklusa rövid, egyre rövidül, értéke egyre csökken, stb. De hogy tudatosan teremtenének inkompatibilitást, nem hiszem; bár kérdés, hogy most pontosan mit értünk inkompatibilitás alatt. Ha azt értjük, hogy a 15 éves soros egeret már nem tudjuk bedugni a mai PC-kbe, az aligha lehet tudatosan okozott inkompatibilitás. Mert nincs ember, aki ezt az időszakot előre látja, stb., szerintem ez érthető, felesleges szót pazarolni.

Az viszont, hogy van olyan USB-s egér, ami egy USB-s konfigban nem működik, meg azért nem lehet tudatosan generált inkompatibilitás (bocs, keverednek a szavak), mert nincs értelme, hisz olyan elenyésző mennyiségű ilyen van, hogy a piac generálástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Ugyanis gyakorlatilag semmi biznisz nincs benne.

Szóval szerintem tudatos inkompatibilitás-gyártás nem hiszem hogy van, vagy ha mégis, akkor jelentéktelen mértékű, tehát értelmetlen.

Főleg, ha a fenti esetben az egér korábban működött.

Idézet

A hibásan működő egér gyártójának miért "piac" az, hogy a termékükben csalódott vásárló más gyártótól veszi a következő egeret ?
Sehogy sem piac. Mert ha nagy mennyiségben történne, hamar becsődölne a gyártó (a balhét nem bírná sokáig), ha pedig kis mennyiségben, akkor megint csak jelentéktelen a hatása, elenyészik, 1-2 eset van csak, ilyen egyszerű.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3793 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 16. 16:51

...

De azért azt szerintem érted, hogy ezek az inkompatibilitások nem 1-2 év alatt jönnek létre, hanem (több) generációk között, amit előre 1 (azaz egy) mérnök sem láthat! Merthogy jósképességekkel aligha rendelkezünk (vagy balra a második ajtó a Delphi jósdában).
Az nem lehet, hogy a technika fejlődését épp a régi elemek, funkciók tartják vissza, s ha ezekkel szakít az ember (fokozatosan), akkor nyithat kaput a fejlődés előtt? Pl. procik: lassan ugye nincs már valós mód, virtuális x86 mód. Gondold csak el, hol tartana ma a proci-fejlődés, ha még mindig foglalkozni kellene ezekkel is, csak azért, hogy 15 éves programok is futhassanak... Ez nagyban fogná vissza a fejlődést!

A fenti példából kiindulva megkérdezlek: kb. hány olyan esetről tudsz, amikor egy USB-s egér nem működött egy USB-s gépben úgy, hogy maga az egér és a gép is jó volt?

#3794 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 11. 16. 17:28

Már mondtam, nem tudom, ebben az esetben mi történt.
Az egérgyártónak piac ha oprendszer, vagy hardver csere után egeret is kell cserélni.
És szépen rászoktatták az embereket arra is, h egy cuci élete x év (és nem érdemes javíttatni).
Azt nem tudom, h a P&P USB portról (éppen) miért dob el valamit a rendszer és (az elvileg meglehetősen sűrűn végzett szkennelésnél) miért nem csatolja vissza.

#3795 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 16. 19:20

De azért azt szerintem érted, hogy ezek az inkompatibilitások nem 1-2 év alatt jönnek létre, hanem (több) generációk között, amit előre 1 (azaz egy) mérnök sem láthat!

Elhiszem, h hiszed is azt amit mondsz.
Engem megtanítottak a módszerre. Emellett mérnök is vagyok (javítási gyakorlattal).
És persze, nem nézem nálam hülyébbnek a konstruktőröket.

#3796 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 16. 08:02

6*10^23 féle

Mépont moláris.. :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3797 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 16. 09:02

ps.: "trükk"-höz annyit tennék csak, hogy a mai világban ahol 6*10^23 féle hardver létezik,

1 mol hardver!!! Ez nagyon karaj duma! :D

PS: Ha van oly szaki aki "reball" szuttyogásban ötös, az legyen szíves keressen már meg villanylevélben. Thx!
لا تنزعجي الأصدقاء

#3798 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 10:08

Hát, még mindig meglehetősen nagy szám Avogadro. Illetve, az Ő féle szám.

#3799 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 08. 18:52

Sziasztok!
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.

Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.

Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.

Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?

Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv.
Kép
Kép

#3800 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 08. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Qtya123 - Dátum: 2012. 12. 08. 18:52

Sziasztok!
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.

Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.

Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.

Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?

Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv.

JÓ! Ha rosszul sikerült volna még a BIOS sem jelentkezne.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.