HWSW Informatikai Kerekasztal: NVIDIA G9x - találgatások és tények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NVIDIA G9x - találgatások és tények a 9. GeForce generáció... Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 20:06

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 21:01

Nem inkább 8600GTS ;)

Ez, de sz*r volt, bocs :D

Úhh bameg... :omg:

Padlót fogtam.
:alcohol:

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1142 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 23:08

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 19:03

Már írtam. Azt emésztem meg nehezen, hogy az nV miatt áll a fejlődés, aminek következtében egyre lassabban futnak a játékok. :up:

vagy az ati miatt? ki kesett a megjelenessel es ki szarik a fejlesztokre? a hw csak egy resze a dolognak.

#1143 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 07:25

Idézet: arn - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 0:08

vagy az ati miatt? ki kesett a megjelenessel es ki szarik a fejlesztokre? a hw csak egy resze a dolognak.

Viszont DX10-es hardvere van. ;)

#1144 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 09:07

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 7:25

Viszont DX10-es hardvere van. ;)

lathatolag sokra megy vele  :Đ

#1145 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 09:39

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 19:03

Azt emésztem meg nehezen, hogy az nV miatt áll a fejlődés

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Ekkorát rég röhögtem bazz!  :Đ

Mégis ki nem képes egy épkézláb kártyát összehozni már évek óta? Ki miatt engedheti meg magának az nv, hogy több mint 1 évig hozzá se nyúljon a csúcsvashoz, mert egyszerűen nincs konkurrenciája? Az NV miatt áll a fejlődés, peeeersze!
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1146 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:18

Idézet: GAI - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 10:39

Mégis ki nem képes egy épkézláb kártyát összehozni már évek óta? Ki miatt engedheti meg magának az nv, hogy több mint 1 évig hozzá se nyúljon a csúcsvashoz, mert egyszerűen nincs konkurrenciája? Az NV miatt áll a fejlődés, peeeersze!

Ki nem támogatja az új szabvány eljárásokat?
Ez eléggé hátráltatja a fejlődést. Nézzetek már azon túl, hogy mennyi FPS-t ér el ez meg az.

#1147 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:30

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:18

Ki nem támogatja az új szabvány eljárásokat?
Ez eléggé hátráltatja a fejlődést. Nézzetek már azon túl, hogy mennyi FPS-t ér el ez meg az.

Az lehet, de ha a tisztelt ati kiadna végre egy olyan kártyát, ami lenyomja a G80-at, akkor az nv is rá lenne kényszerítve, hogy kiadjon egy új chipet, ami már tartalmazhatná az újításokat. De amíg nincs rákényszerítve, addig minek törje magát a fejlesztésekkel?
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1148 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:35

Idézet: GAI - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:30

Az lehet, de ha a tisztelt ati kiadna végre egy olyan kártyát, ami lenyomja a G80-at, akkor az nv is rá lenne kényszerítve, hogy kiadjon egy új chipet, ami már tartalmazhatná az újításokat. De amíg nincs rákényszerítve, addig minek törje magát a fejlesztésekkel?

Vagyis lépjen vissza 2-t és alacsonyodjon az Nv szintjére :Đ
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1149 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:39

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:35

Vagyis lépjen vissza 2-t és alacsonyodjon az Nv szintjére :Đ

Akar... persze lehet, hogy az Ati nem is akar VGA kartyat eladni, lehet, hogy jobb szeret siralmas eladasi statisztikakat olvasni es orul, ha lenyegesen lasabbak a jelenlegi programok a mostani kartyajukon. Kitudja...  :)

Az is eszembe jutott, ha mar osszeeskuves elmeletekrol van szo, hogy az NV uralja az Ati-t is. Az Ati termekei azert olyan vackok, hogy ne jelentsenek konkurenciat az NV-nek, de azert vannak a piacon, hogy az NV-t ne erje olyan vad, hogy monopol helyzetben van igy nemkap buntit. :Đ

szerk. Oke, ez igy eros. Elfogadom, hogy az Ati kartyai piszok mod jok. Csak akkor konyorgom, latszodjon mar ez! Es ne azzal gyertek, hogy majd a jovo evtizedben jok lesznek, mer addigra mar sokszor kidobtam az egesz gepet es uj zsugam lesz. A mostani idointervallumban, ameddig egy vga-t hasznalok, jelenleg az NV-nel van a labda.

Szerkesztette: Boba 2008. 01. 15. 11:51 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1150 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:59

azt kell felfogni, hogy egy mai pcs alkatresz a hasznalatban nem csak hwt jelent. de a szamitogep mindig hwbol es swbol allt - ezt az elso szamitastechnikai oran tanitjak  :Đ

#1151 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:01

Idézet: Boba - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:39

Akar... persze lehet, hogy az Ati nem is akar VGA kartyat eladni, lehet, hogy jobb szeret siralmas eladasi statisztikakat olvasni es orul, ha lenyegesen lasabbak a jelenlegi programok a mostani kartyajukon. Kitudja...  :)

Az is eszembe jutott, ha mar osszeeskuves elmeletekrol van szo, hogy az NV uralja az Ati-t is. Az Ati termekei azert olyan vackok, hogy ne jelentsenek konkurenciat az NV-nek, de azert vannak a piacon, hogy az NV-t ne erje olyan vad, hogy monopol helyzetben van igy nemkap buntit. :Đ

Én úgy hiszem, mind2 félnek elfogadható az álláspontja. Egy mezei júzer ( pl. GAI :) ) szeretne a pénzéért játszani, aki viszont nagyobb technológiai rálátással bír ( pl. Abu ) az látja, hogy ez nem az aminek szánták. Én is azt szeretném ha a pénzemért az aktuális gémek jól futnak emberi felbontásban kimaxolva. De elfogadom Abu azon álláspontját is, hogy ha az Nv tényleg olyan DX10-es hardware-t alkotott volna meg, amin  mindent rendeltetésszerűen lehetne használni limitációk nélkül akkor meglehet a Crysis sem max. 1280-ban és Csak High-ban lenne játszható! Mert az elvitathattalan, hogy a kódok jórészét az NV hardware-éhez "igazítják", bár ő ezért legalább fizetett, tehetné ezt az Ati is! Persze kinek mennyi pénze annyira tud csak pattogni. de szerintem sem az a járható út, hogy most az Ati fejlődjön vissza az Nv szintjére csak, hogy az ál DX10-es toldozott-foltozott játékok menjenek legalább olyan gyorsan mint egy 8800-on. Kíváncsi lennék egy olyan játékra ami ténylegesen az Ati felépítését használja ki akkor mennyire szenvedne alatta egy 8800. Persze ez már megint a pénztárca nyitogatás esete...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1152 Felhasználó inaktív   DoxaM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:25

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 19:56

A HD3850-nek mi a baja? Ár/teljesítményben a legjobb, fogyasztás mérsékelt, venti halk, DX10-es (de tényleg, nem ilyen kamu DX10, mint a GF8-ban) ;) Shader power a helyén, optimalizált SBAA teljesítmény.
Ezt nem éri meg megvenni?

Figy abu, én azért használom a VGA-t, h játszak vele, és amíg egy NV gyorsabb, dx10 ati ide-vagy oda addig nem tudok mit csinálni.Tudom, hogy hardveresen az ati jobb, de ezzel én mit kezdjek?Engem az nem elégít ki, hogy séder pówa van, de az eredményét nem látom :) a tudat nekem nem elég..BÁr mostanában tényleg keveset játszom, de ha leülök gémelni egy kicsit, az fusson normálisan...és ezesetben az ati most rohattul nem éri meg.Megérné, ha lefizettek volna ők is pár játékos brigádot, és fejlesztenének nekik...Szerintem egy far cry 2-t megérné kihasználni én úgy gondolom...Szerinted mekkorát dobna az eladásokon, ha ezt megjátszaná az ati?Szebb kép + több fps a HD kártyákon...
MSI 990FXA / FX-6300 / HD 7850 OC

#1153 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:31

Idézet: DoxaM - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:25

Figy abu, én azért használom a VGA-t, h játszak vele, és amíg egy NV gyorsabb, dx10 ati ide-vagy oda addig nem tudok mit csinálni.Tudom, hogy hardveresen az ati jobb, de ezzel én mit kezdjek?Engem az nem elégít ki, hogy séder pówa van, de az eredményét nem látom :) a tudat nekem nem elég..BÁr mostanában tényleg keveset játszom, de ha leülök gémelni egy kicsit, az fusson normálisan...és ezesetben az ati most rohattul nem éri meg.Megérné, ha lefizettek volna ők is pár játékos brigádot, és fejlesztenének nekik...Szerintem egy far cry 2-t megérné kihasználni én úgy gondolom...Szerinted mekkorát dobna az eladásokon, ha ezt megjátszaná az ati?Szebb kép + több fps a HD kártyákon...

Ár/teljesítmény arányban megéri az ATi is, sőt. Egyetlen baj hogy a nagyobb nV zsugák ellen gyengusz a mostani felhozatal.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1154 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:40

Idézet: DoxaM - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:25

Szebb kép

na az meg mitől lenne? :think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1155 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:45

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:40

na az meg mitől lenne? :think:

Gondolom az eddig kihasznalatlan feature-okre gondolt.

#1156 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:50

Idézet: Boba - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:45

Gondolom az eddig kihasznalatlan feature-okre gondolt.

azokat szvsz tudná bármelyik nvidia vas is, max sebességkülönbség lenne
8*00+ sorozatban minden fontosabb "látható" dx10 effekt benne van
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1157 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:53

Olyasmirol is volt szo, mint a teszelator az Atiban. Vagy az SBAA, ami allitolag megholna NV-n, es emiatt talan nem is volna engedelyezheto. Innen szarmazhatna latvanybeli javitas.

Amugymeg ami lassu mint a bun, az nincs is. Gyakorlatban legalabbis... tegye fel a kezet az aki 3fps-el crysis-ezik. :)

#1158 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:54

Idézet: DoxaM - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:25

...Szerinted mekkorát dobna az eladásokon, ha ezt megjátszaná az ati?Szebb kép + több fps a HD kártyákon...

Ha az Ati ilyet csinálna akkor nagyon komoly összeget kell felajánlani, mert a GF8-akon egyáltalán nem futna a program élvezhető sebeséggel. Ez picit necces a fejlesztőkre nézve is.

A Far Cry 2 szvsz vízválasztó lesz, pokoli gépigényről pletykálnak jelenleg, remélhetőleg eltólják a kiadást. :D

#1159 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 13:10

Idézet: Boba - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:53

Olyasmirol is volt szo, mint a teszelator az Atiban. Vagy az SBAA, ami allitolag megholna NV-n, es emiatt talan nem is volna engedelyezheto. Innen szarmazhatna latvanybeli javitas.

Amugymeg ami lassu mint a bun, az nincs is. Gyakorlatban legalabbis... tegye fel a kezet az aki 3fps-el crysis-ezik. :)

A tesszalátor majd a DX11-ben lesz API szinten támogatva (esetleg OpenGL 3.0). Nem hiszem, hogy a CTM felületen bárki használná az R600 tesszalátorát.
Az SBAA nem lenne extrém lassú nV karikon csak a rivális Radeon karik alá esne a GF8 teljesítménye, amin vélhetőleg meglepődnének az AA hívei, mert eddig bezony az AA volt a Radeon gyengéje, csak lassan fordul a kocka.

#1160 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 14:41

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:10

A tesszalátor majd a DX11-ben lesz API szinten támogatva (esetleg OpenGL 3.0). Nem hiszem, hogy a CTM felületen bárki használná az R600 tesszalátorát.
Az SBAA nem lenne extrém lassú nV karikon csak a rivális Radeon karik alá esne a GF8 teljesítménye, amin vélhetőleg meglepődnének az AA hívei, mert eddig bezony az AA volt a Radeon gyengéje, csak lassan fordul a kocka.

OGL3-rol mit tudsz? Mi lesz benne az ujdonsag?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.