HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:02

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:44

Na ennyit az MCP vizsga "erejéről"...

Ennyit ér...

Magában az semmit nem ér, főleg ha braindump megy. Nekem például egy darab se van.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1022 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:08

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:35

Linux alatt (debian vagy ubuntu esetén) az adsl belővése annyi, hogy felteszed a pppoe és pppoeconf csomagot, és rootként kiadod a pppoeconf parancsot. Utána néhány kérdésre értelmesen válaszolsz (nem bonyolultak, kb. a usernév és jelszó,valamint hogy akarsz-e állandó kapcsolatot).

Na ez az amit el kellett mondanom telefonon, és "jé" egy egyáltalán szgéphez hozzá nem értő ember képes volt beírni a nevét és jelszavát, majd a kérdésre, hogy akarja-e, hogy alapból elinduljon igent mondott...

Kb. ennyi a beállítás konzol alatt..

Amúgy ne húzd fel magad... Jahno-éknál linux-al mindíg probléma volt, náluk csak a windows rendszerek működnek tökéletesen...
Fene tudja nálam mind1ikkel van gond, de vannak ahol win és linux is megy rendesen. Annyi, hogy nekem a linux-al kevesebb a problémám otthon a linux desktop-al mint XP-vel...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1023 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:27

Na jó.  :)  :)  :)
Jahno szerint a linux egy nagy rakás sz@r. Biztosan igaza van.
Ennek ellenére legalább 5 (azaz öt) éve kizárólag linux van az összes gépemen. A kezdeti időkben ugyanúgy szívtam mindennel, mint annak idején win alatt. A szívás oka: régen nem tudtam a win-t sem kezelni.
Érdekes módon, miután elolvastam az egyes programokhoz/beállításokhoz tartozó használati utasítást, (linuxon) a problémák megszűntek létezni.
Szóval maradok a linuxnál. Bármennyire is egy sz@r.
;)
Jahno-nak: ne kísérletezz linux-szal. Fogalmad sincs az egészről.
Ez persze egyáltalán nem baj.
A baj az, hogy nem is vagy hajlandó megismerni, és ilyen módon alkotsz róla véleményt. Ez már egyenesen szánalmas.

Mielőtt további flémek alakulnának ki: aki vindózt akar használni, hát tegye. De ne az én pénzemen. És ne ebben a fórumszekcióban istenítse a vindózt, és fikázza a linuxot.
Részemről egyetlen vindózos topikban sem írtam egy problémafelvetésre, hogy használjon linuxot. (Mert egyszerűbb.)
Pedig sokszor tényleg az.  :)  :)  :)

#1024 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:33

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:02

Magában az semmit nem ér, főleg ha braindump megy. Nekem például egy darab se van.  :)

aszittem, hogy neked van valami ms-es vizsgad.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1025 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:40

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:33

aszittem, hogy neked van valami ms-es vizsgad.

Nincsen rá pénz.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1026 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:40

Nincsen rá pénz.  :Đ

jah, ismeros.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1027 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:16

Arról itt senki nem tehet, hogy te csak hülyékkel találkozol. Biztos menekül tőled minden jóérzésű linuxos. Bocs, nem szoktam ilyeneken kiakadni, de most durrant el az agyam. Linux alatt (debian vagy ubuntu esetén) az adsl belővése annyi, hogy felteszed a pppoe és pppoeconf csomagot, és rootként kiadod a pppoeconf parancsot. Utána néhány kérdésre értelmesen válaszolsz (nem bonyolultak, kb. a usernév és jelszó,valamint hogy akarsz-e állandó kapcsolatot). Na most ha ennyire nem képesek a linuxban 'jártas' ismerőseid, akkor az őket minősíti. Téged meg az, hogy ezek után készpénznek veszed, hogy a linuxon ez hűdekurvabonyolult.

Ja, és nem érdekel a válaszod. Paraszt vagyok, de erre a FUDra nem tudok másként reagálni. Sajnálom.

Nekem ez a pppoeconf parancs dolog nem igazán akart működni. :D Próbáltam simán, próbáltam eth0 paraméterrel, de mindig befagyott a terminál az első vagy második kérdés után. Aztán véletlenül kipróbáltam eth1 paraméterrel, ami hibaüzenettel a végén, de lefutott, mivel eth1 nálam nincs. Aztán kikerestem a config fájlt és átírtam az eth1 sort eth0-ra, és működött. Az automatikus betárcsázás még mindig nem megy, hiába válaszoltam rá igennel a tesztben. Nem kívánok állást foglalni, mert mindkettőnek megvan számomra az előnye. De azért ez messze nem felhasználóbarát megoldás, persze lehet, csak én voltam peches. :D Persze a másik oldalon is tudnék felsorolni néhány számomra nem tetsző dolgot, de most épp ez volt soron.
Más, 5.1 szintén nem működik, hiába a nemtudom milyen nevű driver bármilyen konfigurálása, végig próbáltam minden gombot, kapcsolót, de semmi. Másik bosszantó dolog az egéren lévő "bónuszgombok", amiket sehogy sem tudtam életre kelteni, pedig nem egy hardgamer sokgombos egerem van. Csupán a back és forward gombok vannak rajta pluszban. Megszoktam, és hiányzik... A billentyűzet bónuszgombjai nem igazán érdekelnek, mert nem nagyon használom őket, de azért beállítottam volna őket, ha tudtam volna.

'Ndrew

#1028 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:19

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:27

Na jó.  :)  :)  :)
Jahno szerint a linux egy nagy rakás sz@r. Biztosan igaza van.

Jahno-nak: ne kísérletezz linux-szal. Fogalmad sincs az egészről.
Ez persze egyáltalán nem baj.
A baj az, hogy nem is vagy hajlandó megismerni, és ilyen módon alkotsz róla véleményt. Ez már egyenesen szánalmas.

Ő kicsit megszállott és túlságosan a másik oldalt favorizálja... Elhinni akkor se fogom, hogy nála minden übef@szán megy, mert ahol dolgozom ott van 50 win kliens és van nem kevés probléma. Főleg az office-al.

Néha idegesít, szitkozódom, de elfogadom... Én elismerem, hogy linux-al is vannak gondok, de kevesebb gondjaim voltak linux-al...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1029 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:41

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 22:16

Nekem ez a pppoeconf parancs dolog nem igazán akart működni. :D Próbáltam simán, próbáltam eth0 paraméterrel, de mindig befagyott a terminál az első vagy második kérdés után. Aztán véletlenül kipróbáltam eth1 paraméterrel, ami hibaüzenettel a végén, de lefutott, mivel eth1 nálam nincs. Aztán kikerestem a config fájlt és átírtam az eth1 sort eth0-ra, és működött. Az automatikus betárcsázás még mindig nem megy, hiába válaszoltam rá igennel a tesztben. Nem kívánok állást foglalni, mert mindkettőnek megvan számomra az előnye. De azért ez messze nem felhasználóbarát megoldás, persze lehet, csak én voltam peches. :D Persze a másik oldalon is tudnék felsorolni néhány számomra nem tetsző dolgot, de most épp ez volt soron.
Más, 5.1 szintén nem működik, hiába a nemtudom milyen nevű driver bármilyen konfigurálása, végig próbáltam minden gombot, kapcsolót, de semmi. Másik bosszantó dolog az egéren lévő "bónuszgombok", amiket sehogy sem tudtam életre kelteni, pedig nem egy hardgamer sokgombos egerem van. Csupán a back és forward gombok vannak rajta pluszban. Megszoktam, és hiányzik... A billentyűzet bónuszgombjai nem igazán érdekelnek, mert nem nagyon használom őket, de azért beállítottam volna őket, ha tudtam volna.

'Ndrew

paraméter nélkül kell kiadni, úgy, hogy a gép csatlakoztatva van az adsl-hez fizikailag, majd megkeresi az adsl-t és konfigurálja. Eddig legalább tízből tízszer összejött nekem. Persze lehetnek egyéni pechek, de én még nem láttam ilyet (és az ismeretségi körömben sem tapasztaltam).

Az 5.1 nekem helyből működött, nem tudok mit hozzászólni, persze ez feltehetőleg kártyafüggő is, én kerülöm az alaplapi marhaságokat, és itthon egy Audigy kártyát használok (ezzel együtt most két hangkártyát lát a gépem, mert az alaplapit is megtalálta, és pl. az optikai kimenet is működik róla). Ha valami, hát ez kernel- és disztribúció függő.

A billentyű konfigurálására most gyorsan körülnézve találtam egy keytouch nevű programot (keytouch-editorral tudod beállítani, hogy milyen gombra mit csináljon), nekem nincsenek plusz gombok, szóval nem tudom, mennyire használható, mindenesetre jónak tűnik.

Egérre most így rákeresve (nekem csak három gomb és egy görgő van, tehát nem kellett extra funkciót adni) találtam egy logitech egereket kezelő lomoco nevű programot, Persze más gyártmányhoz lehet, hogy más kell. Mindenesetre az egér extra funkciója a windowsban sincs benne, hanem az egérhez kapsz egy drivert, ami megvalósítja. Nos, lehet az egér gyártóját piszkálni, hogy vagy adjon ki dokumentációt, vagy írja meg a drivert linuxra is.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1030 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:53

Az 5.1-es hang nálam is egyből működött. Előzőleg Live 5.1-nél is és most az Audigy 2 ZS-nél is..

A billentyűnél az extra funkciókat még windows-nál se használtam. (nem is ment)
Az egér egy tényleg kicsit szar ügy. Nekem egy Logitech Revolution és csak 1-2 spec gombot sikerült belőni rajta.... persze nem is foglalkoztam vele 1 óránál többet... :D

#1031 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:58

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:41

paraméter nélkül kell kiadni, úgy, hogy a gép csatlakoztatva van az adsl-hez fizikailag, majd megkeresi az adsl-t és konfigurálja. Eddig legalább tízből tízszer összejött nekem. Persze lehetnek egyéni pechek, de én még nem láttam ilyet (és az ismeretségi körömben sem tapasztaltam).

Az 5.1 nekem helyből működött, nem tudok mit hozzászólni, persze ez feltehetőleg kártyafüggő is, én kerülöm az alaplapi marhaságokat, és itthon egy Audigy kártyát használok (ezzel együtt most két hangkártyát lát a gépem, mert az alaplapit is megtalálta, és pl. az optikai kimenet is működik róla). Ha valami, hát ez kernel- és disztribúció függő.

A billentyű konfigurálására most gyorsan körülnézve találtam egy keytouch nevű programot (keytouch-editorral tudod beállítani, hogy milyen gombra mit csináljon), nekem nincsenek plusz gombok, szóval nem tudom, mennyire használható, mindenesetre jónak tűnik.

Egérre most így rákeresve (nekem csak három gomb és egy görgő van, tehát nem kellett extra funkciót adni) találtam egy logitech egereket kezelő lomoco nevű programot, Persze más gyártmányhoz lehet, hogy más kell. Mindenesetre az egér extra funkciója a windowsban sincs benne, hanem az egérhez kapsz egy drivert, ami megvalósítja. Nos, lehet az egér gyártóját piszkálni, hogy vagy adjon ki dokumentációt, vagy írja meg a drivert linuxra is.

Igen, úgy adtam ki természetesen, de úgy nem működik, most már mindegy is, csak mire rájöttem, hogy ennek ellenére, hogy lehet beállítani... Pech. Egy router úgyis tervben van, az majd megoldja a probléámt teljesen.

Na igen, ebben lehet valami, majd egyszer talán egy jó hangkártyára is benevezek.

Ezt ki fogom próbálni. :respect:

Nekem Win alapból felismeri. Logitech egér is tervben van. :nevet2:

Köszönöm a segítséget, van még számtalan problémám és kérdésem, de azt majd a megfelelő helyen és a vizsgaidőszak után teszem fel.

'Ndrew

#1032 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 22:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:19

Lenny, azt azert illik felfogni, hogy egyszeri user szeret a minimalis ellenallas menten haladni, nem eletcel neki, hogy megertse hogy mukodik az os, annyit akar tudni, amennyit muszaj.

(az mas kerdes, hogy a minimalisan megtanulandot lenyegesen magassabra tennem, mint amennyit az egysegsugaru szokott akarni :) )

Fura dolog ez, mert az alkalmazáshoz meg kell tanulni a dolgok hátterét is valamennyire, ha nem akar az ESU erősen függeni a telefon másik végén ülő hozzáértőtől. Az ugyanis egy idő után pénzbe kerül.

#1033 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 22:27

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:19

Ő kicsit megszállott és túlságosan a másik oldalt favorizálja... Elhinni akkor se fogom, hogy nála minden übef@szán megy, mert ahol dolgozom ott van 50 win kliens és van nem kevés probléma. Főleg az office-al.

Néha idegesít, szitkozódom, de elfogadom... Én elismerem, hogy linux-al is vannak gondok, de kevesebb gondjaim voltak linux-al...

Nálam nagyobb linux fun kevés akad, amióta van debian, szinte mindenre használom, amúgy is unix hívő vagyok, de...

mostanság a disztribeknél azt látom, ami a windows undoromhoz is vezetett, hogy egy-egy újabb disztrib hoz pár új - igazán új - dolgot, de cserébe 4-5-szörös helyfoglalással. Ez ugye arra utal, hogy a kód egyre silányabb minőségű, egyre erőforrásigényesebb, azaz hiába az új vas, ugyanolyan komótos lesz, ami az volt eddig is. Ráadásként ha nem mindent magad akarsz fejleszteni, fel kell raknod vagy 5-6 interpretert - perl, ruby, stb. - mert sokminden függ tőle. Ráadásul ezek nagyságrenddel lassabbak, mintha natív kódot kapnál. Szóval a kurvulás nem M$ specialitás sajnos.

#1034 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:44

Na ennyit az MCP vizsga "erejéről"...

Attól függ melyik van meg Neki. Domaint meg lehet úgy hegesztene, mint állat.
Make love not Wor.

#1035 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:51

Attól függ melyik van meg Neki. Domaint meg lehet úgy hegesztene, mint állat.

Biztos.  :Đ

#1036 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:58

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:19

Attól függ mit csinálnak azok a cuccok, de Officenál csak a 2 gigás pst korlátba futottam bele pár helyen, meg most SP3 után az Excel bekérte a forrásCD-t, vagy ha a gép imagelve volt, aztán Office kereste volna az előző nem létező meghajtót.

Úgy alapban nem ezzel van a szopás, vagy éppen elég egyszerű lehet. Cégeknél amit láttam ilyen Outlook nyomtatási nézet, vagy egyéb sületlenség, annál SP gyógyított mindent.

Wines hálózattal simán megoldottam, hogy volt egy csomó főállásom, aztán kész, néha írom, hogy legrégebbi telepítések már ilyen 3-4 éve mennek "maguktól", oszt banki SWvel szívni kell, most vírusölő licenszet cseréltem, meg egyéb marhaságok.

Ha tizedét szívnám csak attól "mert win", mint amit itt emlegetni bírnak, akkor alapban hüyét kapnék ezzel a jelenleg online lévő 200 vasammal, de megnézhetem mikor logoltam be rá utoljára, van olyan SBS-em, ami februárban lesz 2 éves, aztán egyszer szanáltam meg rajt az Exchanget, 1szer raktam vissza backupot, mert "magától" eltűnt (júzer később saját gépén megtalálta), meg volt SP1 telepítés, aztán csóolom. Igaz csak kis 5 gépes iroda, aminek a klienseivel sem szívok.

Sok júzer úgyis azt szeretné, ha ott vagyok, aztán szögelek valamit, de tényleg nem nagyon kell.
Make love not Wor.

#1037 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:08

Amúgy ne húzd fel magad... Jahno-éknál linux-al mindíg probléma volt, náluk csak a windows rendszerek működnek tökéletesen...

Majd kiderül, január közepén lesz nagyvasam mégnagyobbra, meg jobbra cserélve, aztán majd kiderül mi lesz az aktuális szívás. Esetleg akkor lehet nálam Linux supportra jelentkezni, hogy ha belefutok, akkor kire sózhatok rá mindenfélét.
Make love not Wor.

#1038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:05

Linux alatt (debian vagy ubuntu esetén) az adsl belővése annyi, hogy felteszed a pppoe és pppoeconf csomagot, és rootként kiadod a pppoeconf parancsot.

8 évvel ezelőtt is így ment? Tudod az ember amivel beszív, azt egy időre elátkozza, aztán elkerüli. Én a Wines hálózatot hegesztettem, csak jött oda faxszerver, meg hasonlók, júzer meg engem hívott, ha volt valami. Aztán volt ott minden elég gyakran, mindig frissítgetni, meg szögelni kellett, aztán mire működött volna, arra összeraktam a routeres dolgot, kész.
Make love not Wor.

#1039 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:06

Én pl. szoptam egy Office-al (írtam is itt a fórumon).

Office 2003 frissítés után már előre beállított template-k eltüntek...

Sehogy nem jüttek vissza csak egy reinstall után.

Aztán a másik, hogy van egy XP amire fel van téve a Fox pro fejlesztői környezet fejlesztés miatt. Rendszeresen elhasal a program, mert saját maga teleszemeteli a temp-et. Persze magától nem üríti és nem  is szól, hogy az a baja, hogy már nincs elég hely a vinyón...

Szóval nálad valami csoda van,. hogy nem user hibák vannak és minden tökéletesen megy...

#1040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:06

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:47

A könyv ide tájolt...

A Description-nél:
http://kepfeltolto.hu/i/?10245

Explain gomb megnyomása magyarul:

A rendszer által foglalható kapcsolati sávszélességet határozza meg százalékban. Ez az érték korlátozza, hogy a számítógépen futó összes program együttesen mennyi sávszélességet foglalhat le.

A csomagütemező alapértelmezés szerint a számítógépet a kapcsolat 20 százalékára korlátozza, de ezzel a beállítással felülbírálhatja az alapértelmezést.

Ha engedélyezi ezt a beállítást, a "Sávszélesség-korlátozás" mezőben megadhatja, hogy a rendszer mennyi sávszélességet foglalhat.

Ha nem engedélyezi vagy nem adja meg ezt a beállítást, akkor a rendszer alapértelmezés szerint a kapcsolat 20 százalékának foglalási értékét használja.

Fontos: Ha a sávszélesség korlátozása meg van adva egy adott hálózati adapterhez a rendszerleíró adatbázisban, ezt a beállítást a rendszer figyelmen kívül hagyja az ilyen hálózati adapterek konfigurálásánál.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.