Microsoft kontra linux
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:27
Jahno saját feltételeiből indul ki ("ha" ő és a megrendelő nem ért hozzá), eszerint a win jön ki olcsóbbra. Ez így nem abszolút tény, csak akkor igaz, "ha"...
Mondjuk server feladatokra szerintem is inkább linux vagy bsd, erre vannak ugyanis kitalálva, kevesebb erőforrással látják el ugyanazt a feladatot.
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:33
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:27
Ebből csak flamelni lehetne, hiszen ugyanaz a környezet elég nehezen lenne kivitelezhető szerveroldalon Win alapokon, meg BSD-n. HWSW is hullik ugye a mysql miatt, helyére meg az MS jobban bírná, de az fizetős, meg bigyó. Cserébe most vagy vesznek sok vasat alá, vagy postgres, meg a többi, ami szintén nem kevés lóvé. Most akkor melyik az olcsóbb? Fél éven belül az, amit havi 8ezer forinttal olcsóbban üzemeltetnek.
A Boeing meg nehezen fog BSDre váltani, mert lehet 800 év alatt sem térülne meg, plusz a nem várt szopószorzó, emg a migrációs kiesések kalkulációk? Állítom ekkora méretben az előzetes tervezés kerül annyiba, mint sok éves üzemeltetés, de volt olyan ismerős cég, akinél nagy méretben bepróbálkoztak, hiszen ekkorának jó referencia dolgozni, aztán érdekes számok jöttek ki, maradtak a Win mellett, mert az is lehet, hogy a Winért nem fizetnek, de ha fizetnek, akkor is csak aprópénz a cégnek.
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:34
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:46
Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:34
Innentől kezdve nagyban az AD, központi management, meg egyéb jóféle funkciók.
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:49
Ez így van. Alapvetően a linux/bsd server feladatokra lett kitalálva. Később rájöttek, hogy ha a desktop képességeit fejlesztik és szélesebb közösség számára teszik használhatóbbá, azzal nemcsak desktop vonalon, hanem server oldalon is jobban fog terjedni, mert többen fognak érteni hozzá. De ettől nem feltétlenül kell rá desktopon áttérni, főleg ha az ember sokat játszik vagy sok win specifikus program használatára van kényszerítve, az emulátor nem minden esetben megoldás.
A win meg alapvetően desktop rendszernek lett kitalálva. Az NT vonal server változatainak megjelenésével némileg változott a helyzet. A win server 2008 próbálja ezt továbbvinni, rájöttek, hogy nem kéne annyira erőltetni a GUI-t.
Jahno: sok olyat állítasz, amit nem tudsz alátámasztani. A flame ilyenekből szokott lenni. Honnan veszed, hogy MS alapokon jobban menne a fórum? Nem az alappal van a gond, hanem az adatbázis beállításával.
Szerkesztette: N0zer0 2008. 01. 01. 17:51 -kor
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:52
Ja és nehéz ügy, mert mindegyik flameben már belefutottam, hogy ki beszél itt desktop winről. Itt ha nagyvasas szerverek vannak (mittomén, 1millió embernek központi web accesses akármilyen asp-s távmunkás baromság), akkor nem számottevő a szoftver ára, ha meg kliens, akkor kaptam a fejemre, hogy az ott azt ki beszélt itt kliensről. Mondom bazz, Kubuntu, Ubuntu, Susebigyó, egyfolytában kliensertől beszélnek, meg Openoffice, meg bigyula, nyilván szeretne a desktop felé haladni.
Szét kellene válogatni a funkciókat, mert webezni meg távbuzizni, wélant hegeszteni teljesen jól el leszek Linux alapokkal az Asus vackán, hiszen júzer vagyok, nyomkodom. De mellé kell wines laptop a doksijaim miatt, meg számlázóproggi, meg 4 évre visszamenőleg a levelezésem, meg osztott naptárak, valamint nem szeretnék órákat guglizni, hogy az MSN-t mivel fogom leváltani. Én nem. Másnak lehet jó a fő hordozható cuccára is a Linux.
Abba mi kiegyezhetünk, hogy nagyvasas szerver oldalon mintha az MS is működne.
Elküldve: 2008. 01. 01. 17:53
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:49
Monmdom MS SQL. Mögétenni a mostani vasnak, aztán csókolom. Pld.
Elküldve: 2008. 01. 01. 18:33
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2008. 01. 01. 18:42
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:53
Ez megérne egy próbát ! Én nagyobb összeget mernék tenni rá, hogy linux-mysql duóval is rendbe lehet hozni és alaposan fel lehetne tuningolni úgy, hogy az ms sql szerverrel csak pislognál
Elküldve: 2008. 01. 01. 19:51
Elküldve: 2008. 01. 01. 20:00
Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:34
'Feltétlenül'. Ez jó szó, bármit bele lehet magyarázni. Én egyébként hajlamos vagyok lebeszélni embereket a Linuxról, ha úgy látom, hogy nem fog neki bejönni. Viszont sok éve használok desktopon Linuxot, és majdnem minden nekem szükséges funkcó megvan benne. Ami nincs, az persze sajnálatos, de a legtöbb esetben valamely gyártó hozzáállása miatt van (pl. PDA szinkronizálás Windows Mobile oprendszeres gépekkel és hasonlók).
Elküldve: 2008. 01. 01. 20:07
Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 20:00
Ez abszolút halott ügy Linuxon?
Elküldve: 2008. 01. 01. 20:11
Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:51
Jópofa. Persze nem mérvadó, inkább csak érdekesség.
Bazmeg. Most esett le, hogy miért nem ment nekem anno MAC-en a külső USB diszk, aztán jöttek a bénázások összevissza.
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:25
ezt nem értem. mi az, hoyg nem érdemes? nincsenek ilyen szabályok. van aki ezt szereti, más meg azt. Ezexerint gondolom arról is megvagy győződve hogy iMac-es sem érdemes venni...
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:34
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 23:25
Höhö, cégnél kapott pár MAC-et, erre elrohant magának is bevásárolni, de vagy már 3-at is :Đ Pontos számokat meg majd elmeséli, de volt itt már minden, a booktól a G4-en át a fene tudja miig.
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 20:11
csont nélkül megy, nemtom mi volt a gondod vele
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:53
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 23:47
Nem pörgött fel a diszk, mert gyenge volt az USB tápja... Hülyelámer, most bedugva másik MACnál eszembe jutott, én meg összevissza kerestem az USB meghajtót az egérrel
Bár az is igaz, hogy eddig amibe beledugtam, azzal működött, oszt megszoktam. Akkor most hardverice fikázhatom a MACet?
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:54
Feltétlenül semmikép. Akik esetleg meglátják nálam a Linux desktop-ot és elkezdenek áradozni róla, hogy milyen szuper és nekik is kell ilyen, akkor végig kérdezem, hogy miket használ, mennyire képes esetleg egy a már megszokott program alternatíváját használni.
Pl. volt egy eset, amikor az emberke az Xnview programot ( fotó program) használt. Mondtam, hogy ahhoz hasonló a Gimp van linux-ra. Mikor kipróbálta hamar rájött a plusz lehetőségekre és nagyon tetszik neki.
Jelenleg párhuzamosan fent van neki mind2 rendszer. Ez kb. 2 hónapja volt.
Most MSN-ezek a fazonnal és azt mondja, hogy kb. 2 hete már linux alatt ügyeskedik. Átlag user-hez képest fogékonyabb, de nem egy IT beállítottságú. Ahhoz képest elég sok mindenre rájött. Pl. a telepítésre. Tehát nem probléma neki a csomagkezelő használata.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2008. 01. 02. 00:12
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:47
Úgy látszik, vannak olyanok, akiknek semmi sem működik, ami nem vindóz.
Egyébként már kezdem unni ezt az eszetlen agymenést/észosztást/linuxfikázást ami ebben a topikban megy.
Egyes kedves fórumtársak logikai (?) bukfenceire hadd ne térjek ki, de eddig volt egy sajnálatos tévedésem.
Azt hittem, hogy a "Más világ" szekcióban levő linuxos (mac-es, akármilyen) topikok azt a célt hivatottak szolgálni, hogy egymásnak segítséget nyújtsunk a felmerülő problémákban.
Ha nem így van, vessetek meg, mint egy ágyat - de ha ez így megy tovább, részemről hanyagolni fogom a hwsw fórumainak a látogatását.
Amik itt elhangzanak, szakmailag (tisztelet a kivételnek) nulla.
Egypáran dobálóznak olyan véleményekkel (természetesen ex catedra), amik mögött sem tudás, sem tapasztalat, sem etikai megfontolás nem fedezhető fel.
Nem kéne egy picit elgondolkozni ezen? Vagy rögtön átalakulhatunk "linuxgyűlölők klubjává".
Köszönöm, ebből nem kérek.

Súgó
A téma zárva.