HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 22:23

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. Jan. 2., Wednesday - 16:05

Nem annyira jellemzo. Az meg foleg nem, hogy atlagusernek ehhez koze volna. Atlaguser ugyanis nem bantja a kernelt, hasznalja, ami a disztroban van, mazohista jellemvonas desktopgepre kerneltturni. Nekem spec evek ota nem volt szuksegem ilyesmire. (persze, ha tanulni akarsz, az mas :) )

Tanulason kivul mas oka is lehet.
Teszemazt szukseg -> driverek.
Ami pedig a lenyeg, hogy nehogymar 1 percig toltodjon egy kernel :D
Most ~15 mp az enyem, lilotol loginpromptig.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1142 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 23:09

Idézet: padawan - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 22:23

Nem mostanaban lattam utoljara olyan drivert, ami nem volt benne a distro kerneleben. Raadasul ha jol emlekszem, azt is siman hozza tudtam forgatni modulkent. Nem azt mondtam, hogy nem lehet ra szukseg, de eleg ritkan van azert.

Ja, ez valoban a lenyeg :omg: :D A kedvedert megneztem. Tok stock uj kubuntu a virtualboxomban grubtol login screenig 40 masodperc alatt jut el, ebbol majdnem tiz az, hogy osszeszedje magat az X. Dejoneked, hogy neked csak 15 :D

Felre ne erts, tolem elvezheted ezt (volt ido, mikor en is elveztem), de hogy ez komoly erv lenne, azt ketlem.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1143 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 23:21

Régi szép idők, amikor a RedHat desktopom lefagyott. ... Nem mostanában volt. Biztos akkoriban gyenge volt hozzá a gépem. :)
"Légy szerény mint én..."

#1144 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 04:35

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 13:35

Meg igazándiból az MS-felhasználók sem hiszem, hogy "rabok" lennének.

pedig azok. érdemes csak az offisz rabságra utalni. szerintem valamikor idén összel lesz az, hoyg sokan kénytelen kelletlen meg kell vegyék a legújabb officot mert olymértékben fognak már elszaporodni a docx-ek, hogy ez megnehezíti a munkát. az ms nagy gondot fordít arra, hoyg 3-4 évenként kénytelen legyél megvenni tőle ugyanazt. a rabság ez, függsz tőle, kiszolgáltatott vagy.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1145 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 06:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 4:35

pedig azok. érdemes csak az offisz rabságra utalni. szerintem valamikor idén összel lesz az, hoyg sokan kénytelen kelletlen meg kell vegyék a legújabb officot mert olymértékben fognak már elszaporodni a docx-ek, hogy ez megnehezíti a munkát. az ms nagy gondot fordít arra, hoyg 3-4 évenként kénytelen legyél megvenni tőle ugyanazt. a rabság ez, függsz tőle, kiszolgáltatott vagy.

Jah. És a legszebb, hogypár hete küldtek nekünk egy docx-es kiterjesztésű file-t. Természetesen a 2003-mal is csak akkor lehet megnyitni ha frissítettél. Ami néhány esetben hatalmas szopást jelent.

Érdekes, hogy én Openoffice-val egyből megnyitottam... :smoker:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1146 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 07:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 4:35

a rabság ez, függsz tőle, kiszolgáltatott vagy.

Írja ezt egy Vista csoportba tartozó user  :D Csak nehogy meglássák, hogy tégla vagy  :p
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1147 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 08:18

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 15:31

Jó lehet még az a Vista, csak nem most. Jelenleg siralmas, de korai még temetni. A Windows7 meg ki tudja mikor jön...
Azért nagyobb kernel verzióváltáskor vannak szívások Linuxon is, nemde?

Bizony vannak. Paradox módon itt hátrány, hogy a LInux általában egy komplett disztribúcióban 'terjesztődik', ugyanis egy dist-upgrade során tulajdonképpen az összes alkalmazás egyszerre változik meg, így elég szerteágazó problémákba lehet ütközni. Windows alatt pedig gyakran ugyanaz az alkalmazás kerül vissza az új oprendszerre.

Tulajdonképpen itt is célszerű (lenne) különbséget tenni desktop és server közt, desktopon szinte helyből neki lehet ugrani az upgrade-nek, egy kis szögeléssel meg lehet oldani az esetlegsen jelentkező problémákat, servernél már jobban meg kell tervezni az egészet.

Egy tény: az otthoni gépemen, amíg Debiant használtam, folyamatosan csak upgrade-eltem, és nem volt letörlöm-újratelepítem megoldás, és mindezt 1997-től 2007-ig. Ez alatt volt vagy öt upgrade, továbbá a hardver is kicserélődött lépésekben, de legalább két-háromszor teljesen (a winchesterek többször is). Windowszal nem ez volt a helyzet, ott a winchester cseréket egy darabig még ghosttal megoldottam, de a 98->XP váltást jobbnak láttam nem upgrade-del megoldani.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1148 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 10:02

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 8:18

Bizony vannak. Paradox módon itt hátrány, hogy a LInux általában egy komplett disztribúcióban 'terjesztődik', ugyanis egy dist-upgrade során tulajdonképpen az összes alkalmazás egyszerre változik meg, így elég szerteágazó problémákba lehet ütközni. Windows alatt pedig gyakran ugyanaz az alkalmazás kerül vissza az új oprendszerre.

Tulajdonképpen itt is célszerű (lenne) különbséget tenni desktop és server közt, desktopon szinte helyből neki lehet ugrani az upgrade-nek, egy kis szögeléssel meg lehet oldani az esetlegsen jelentkező problémákat, servernél már jobban meg kell tervezni az egészet.

Egy tény: az otthoni gépemen, amíg Debiant használtam, folyamatosan csak upgrade-eltem, és nem volt letörlöm-újratelepítem megoldás, és mindezt 1997-től 2007-ig. Ez alatt volt vagy öt upgrade, továbbá a hardver is kicserélődött lépésekben, de legalább két-háromszor teljesen (a winchesterek többször is). Windowszal nem ez volt a helyzet, ott a winchester cseréket egy darabig még ghosttal megoldottam, de a 98->XP váltást jobbnak láttam nem upgrade-del megoldani.

Ez igaz. ,,Mentsegemre'' szoljon, hogy en csak arra valaszoltam, amit kerdezett (kernel verziovaltas), arra, amire kivancsi volt (amit te leirtal), arra nem.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1149 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:35

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 7:10

Írja ezt egy Vista csoportba tartozó user  :D Csak nehogy meglássák, hogy tégla vagy  :p

ez a vista csoportúság egy érdekes dolog. Gyuri az M$ itten is rezidens guruja igért nekem anno egy vista beta licenszet, amit végülis nem kaptam meg, de akinek beígérte Gyuri azt berakta az itteni admin stég a vista csoportba. Amúgy jó lesz az a vista, majd, ha támogatják majd a programok rendesen. Énmeg örülök az UAC-nek is, mert végre az M$ is felfogta hogy a gyökérként kokettáló júzer egy nagyon rossz ötlet...

#1150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 6:57

Érdekes, hogy én Openoffice-val egyből megnyitottam... :smoker:

persze, mert a docx xml alapú. Íga amit az OoO megértett belőle azt képes volt neked megmutatni, mert az OoO is xml alapú. Meköll persze jegyezni aztis, hogyha nincs OpenSource mozgalom, akkor az M$-nek az élteben nem lett volna érkezése arra, hogy szabványos dokumentumkonténert használjon.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 03. 13:39 -kor

#1151 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:44

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 8:18

de a 98->XP váltást jobbnak láttam nem upgrade-del megoldani.

hát nekem a 98 vagy másfél évig volt meg. a sírba kergetett vele, hogy egy IE hiba az esetek többségében kéküléshez vezetett és magával vitte a sírba az egész OS-t. így 1999 telétől 2003-ig win2km volt. szerettem, egyszerű volt, jól átgondolt, talán minden idők legjobb windowsa. aztán jött a szopószorzó az avid-dal ami aszonta őmárcsak zikszpén hajlandó és kész :) mostmeg itten van a vista, ami újfenn útálatos mert az avisynthet nem szereti...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 03. 13:45 -kor

#1152 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 14:32

Idézet: padawan - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 23:23

...abban már az init is benne van...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1153 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 14:36

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 0:21

Régi szép idők, amikor a RedHat desktopom lefagyott. ... Nem mostanában volt. Biztos akkoriban gyenge volt hozzá a gépem. :)

Azért nem nagyon fagyhat. Vagy a kernel bukott be?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1154 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 14:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 5:35

Az 1 dolog. Másik dolog, hogy a fejlesztőeszközök terén dettó ugyanez a helyzet: hiába mondják, hogy pl. a dotnet így egyszerűbb, meg úgy egyszerűbb, amikor néha szinte lehetetlen beleportolni a kódot, kezdőknek lehet, hogy egyszerűbb, de egyre inkább rájönnek, hogy a rendszer alapjaitól csak távolodnak! Lehet, hogy egyeseknek jó érzés pár sorban megírni ugyanazt a kódot, amit én mondjuk megcsinálok 1 oldalban, de szerintem nem ilyen irányba kellene tendálni, mert magához a rendszerhez egyre kevesebbet fognak érteni, ergo függni fognak a "környezettől". Persze sokmindenen lehet vitatkozni, de szerintem a lényeg, hogy azért a programozók számára nem szükséges egyre egyszerűbb "környezeteket" biztosítani, mert ők nem "hülyék"... Ha meg igen (vagy egyre inkább azok lesznek), akkor nagy sz@rban vagyunk, ami szintén függőség. Vagy csak nekem van rossz májam? :smoker:

#1155 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 14:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 14:42

Az 1 dolog. Másik dolog, hogy a fejlesztőeszközök terén dettó ugyanez a helyzet: hiába mondják, hogy pl. a dotnet így egyszerűbb, meg úgy egyszerűbb, amikor néha szinte lehetetlen beleportolni a kódot, kezdőknek lehet, hogy egyszerűbb, de egyre inkább rájönnek, hogy a rendszer alapjaitól csak távolodnak! Lehet, hogy egyeseknek jó érzés pár sorban megírni ugyanazt a kódot, amit én mondjuk megcsinálok 1 oldalban, de szerintem nem ilyen irányba kellene tendálni, mert magához a rendszerhez egyre kevesebbet fognak érteni, ergo függni fognak a "környezettől". Persze sokmindenen lehet vitatkozni, de szerintem a lényeg, hogy azért a programozók számára nem szükséges egyre egyszerűbb "környezeteket" biztosítani, mert ők nem "hülyék"... Ha meg igen (vagy egyre inkább azok lesznek), akkor nagy sz@rban vagyunk, ami szintén függőség. Vagy csak nekem van rossz májam? :smoker:

Na azért ez nem így megy. Egy komolyabb .net programot próbálj meg elkészíteni az általad említett bonyolultabb módon. Csak 20x annyi kód lesz, és ember legyen aki azt átlátja. Ennyi erővel shell, aztán írjunk asm-ben mindent.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1156 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 16:44

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. Jan. 3., Thursday - 14:32

...abban már az init is benne van...

Miert, te init nelkul bootolsz?
Vagy nemertem a mondandod :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1157 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 19:17

Idézet: padawan - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 17:44

Miert, te init nelkul bootolsz?
Vagy nemertem a mondandod :)

Arra gondoltam, hogy a kernel betöltődése csak az init indulásáig tart, utána már a szkriptek futnak. De a bootolási folyamat valóban az initszkriptek lefutása után ér véget. Bocsánat, nem kötekedek.

#1158 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 00:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 14:36

Azért nem nagyon fagyhat. Vagy a kernel bukott be?

Csak az X. Mindig ki lehetett belőle lépni konzolba, de maga az asztal lefagyott. Bár azoka sokat szidott Red Hat-féle kernelek, ugye...

Szerkesztette: zoli62 2008. 01. 04. 00:07 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1159 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 08:09

Ezt olvastátok már?

Adatvesztést okozhat a Windows Home Server

Ez azért elég gáz, de majd biztos jól megmagyarázzák. Linuxban hol van ilyen?

Azt veszem észre, hogy windows esetében az applikáció-szintű hibák egyre inkább operációs rendszer-szintű hibákká fajulnak... Ez linuxnál nem létezik...
...de kijavíthat, aki tud ilyen "kritikus" hibát, ami pl. adatvesztést okoz, s az op. rendszer a ludas (+egyes alkalmazások esetleg). Jobb lenne a linux kernele? Tény és való, hogy többen fejlesztik...

Ilyen adatvesztés, meg egyebek, vaze... És FIZETNEK érte, nem ingyenes. A support meg betolhatja, ha már veszett a fejsze. :smoker:

#1160 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 08:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. Jan. 4., Friday - 8:09

Ezt olvastátok már?

Adatvesztést okozhat a Windows Home Server Ez azért elég gáz, de majd biztos jól megmagyarázzák. Linuxban hol van ilyen?...

Azert linuxban is elo-elofordul ilyesmi. 2.6.19-es kernelnel anno...

http://lkml.org/lkml/2006/12/17/132  (lehet nem pont ezaz de ezt dobta ki a google es elso ranezesre errol volt szo)

Userszempontbol: pl. lejott egy torrent, lehasholta majd kb 1-5% hianyzott belole.
Szerettuk, plane hogy vagy 2 het volt mire kijavitottak, mert alig talaltak meg h mi a gond :)

http://kernel.org/pu...hangeLog-2.6.20
commit 7658cc289288b8ae7dd2c2224549a048431222b3 a fix.

Szerkesztette: padawan 2008. 01. 04. 08:36 -kor

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.