HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:32

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 16:12

Az MS olyan már lassan mint szegény nyuszika. ...

Igen, de még csak véletlenül sem szegény. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1182 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:15

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 15:12

Az MS olyan már lassan mint szegény nyuszika. Ha van rajta sapka akkor azért verjük meg, ha nincsen akkor meg azért.

Majdnem...  :Đ

Én sosem állítottam azt, hogy bármelyik oprendszer tökéletes lenne...

Csak ilyenkor is megszokták magyarázni a nagy MS rajongók, hogy Ő üzemeltet 100.000 boldog MS júzeres rendszereket... Persze ez ott nem gond. Annyit mondana.. "ez van beszopt@d, a régi doksikra ne legyél kiváncsi....."
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1183 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:20

na, rememem az ilyen miatt fognak mihamarabb nyilt formatumu dokumentum tipusokra áttérni az állami szektorba (aztán, hogy az ms, vagy nem az édesmindegy, csak legyen egy szabvany aminek meg lehet felelni)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1184 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 16:15

Majdnem...  :Đ

Én sosem állítottam azt, hogy bármelyik oprendszer tökéletes lenne...

Csak ilyenkor is megszokták magyarázni a nagy MS rajongók, hogy Ő üzemeltet 100.000 boldog MS júzeres rendszereket... Persze ez ott nem gond. Annyit mondana.. "ez van beszopt@d, a régi doksikra ne legyél kiváncsi....."

Ami megoldható azt megoldjuk, ezért van ott a rendszergazda vagy ki. Egyébként is főnök meg azt mondja, én meg a munkádra nem vagyok kíváncsi, aztán csókolom.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1185 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:33

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 6:57

Jah. És a legszebb, hogypár hete küldtek nekünk egy docx-es kiterjesztésű file-t.

Érdekes, hogy én Openoffice-val egyből megnyitottam... :smoker:

Meg az ingyenes MS viewerrel is  :Đ
Make love not Wor.

#1186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 8:09

Ezt olvastátok már?

Adatvesztést okozhat a Windows Home Server

Ez azért elég gáz, de majd biztos jól megmagyarázzák. Linuxban hol van ilyen?

Páran olvashatták itt, mikor a gépem egyszer fogta magát, aztán kiírta, hogy DMS request error, meg seek error, vagy hasonlókat. Legfeljebb cut&paste betolom ide is a logot, de szerencsére már meggyógyították. Vagy egy év alatt :-)
Make love not Wor.

#1187 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:44

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 14:18

Mondjuk egy 200 gépes rendszerben, most mehetsz és turkálhatsz a registry-ben kézzel.. Gyorsan fog végezni az ember...  :up:

200 gép a legegyszerűbb, ott van AD/GP. Legjobbabb, itt böngésző proxyja is olyanra íródik át, amilyet csak szeretnék, elég egy helyen beállítani itthonról. Registry-t is. Pár marhaság frissítéséhez már alternatív sw kell, de az legalább kign, küld mailt, hogy mi melóállomás nem frissült, mert csak, azt kézzel bepipálom, force, meg az is, hogy mi menjen rá Adobe/Firefox/bigyótól az akármiig, majd csókolom, az ott lesz, mert azt mondjuk. De ha egyedi kell, akkor van remore registry hegesztés is, csak 200 gépnél egyszerűbb a GP.
Make love not Wor.

#1188 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:45

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 16:15

Annyit mondana.. "ez van beszopt@d, a régi doksikra ne legyél kiváncsi....."

Érdekes dolog, de ha belefutok, akkor megírom. Van még olyan embereme, aki ilyennel melózik, hátha küld majd valamit. Addig meg ez van  beszoptad :Đ
Make love not Wor.

#1189 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 13:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 1:44

200 gép a legegyszerűbb, ott van AD/GP. Legjobbabb, itt böngésző proxyja is olyanra íródik át, amilyet csak szeretnék, elég egy helyen beállítani itthonról. Registry-t is.

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy - legutóbbi windowsos emlékeim alapján - minden olyan beállítás ami a HKEY_CURRENT_USER-ben csapódik le felhasználó által felülbírálható.

Lehet hogy a Vezérlőpult/Internetbeállítások (Internet Explorer/Beállítások)-on belül inaktív lesz a proxybeállító menüpont, de ettől még joga marad ahhoz hogy a HKCU-t kézzel átállítsa.

Persze mondod, hogy letiltod "a regisztrációs adatbázis szerkeztését" - vagy hogy hívja magát MMC-ben nem tudom most fejből. Erre készít jegyzettömbbel egy szövegfájlt, ami REGEDIT 4-el kezdődik és két kattintással explorerrel lefuttatja és szevasz házirendszerkeztő (mert az csak a regedit.exe-t blokkolja, a regsvr-t és más módszert már nem.

Egyik kedvencem az, amikor C:\ D:\ meg akárhány meghajtót elrejtik a házirendben, user meg elindítja a súgót, majd onnan a parancsértelmezőt, és beírja hogy c:\ dir, stb. ;-)

:offtopic: Emléxel még a flipperes "kocsmára" ? Az a katt ide katt oda házirendes móka egyik tipikus példája... :cool:

Ezt is lehet mondjuk blokkolni , meg úgy általában az összes hasonló "megkerülő" trükköt. Csak ha ezeket mind bezárod, az már igencsak időigényes, és egyiknek másiknak az egyébként használt alkalmazásokra nézve lehet nemkívánt következménye. Tehát ha "rendes munkát" akarsz végezni, akkor itt sem úszod meg munka nélkül... :down:

Mert lehet lebirkázni az usereket, meg minden, de ha nem találják kedvenc passziánszukat, 3d pinballjukat, stb. akkor igen találékonyak tudnak ám lenni... :smoker:

Félreértés ne essék, nagyon jó dolog a házirendszerkeztő, de körültekintéssel kell használni, mert bizonyos esetben (HKCU) nem több egyszerű bűvészmutatványnál. elrejt néhány menüpontot, meg inaktívál pár gombot, de nem vonja meg a módosítási jogkört.

Legutóbbi - jónéhány hónapos - emlékeim szerint.

#1190 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 13:35

Idézet: gekmage - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 13:13

Félreértés ne essék, nagyon jó dolog a házirendszerkeztő, de körültekintéssel kell használni, mert bizonyos esetben (HKCU) nem több egyszerű bűvészmutatványnál. elrejt néhány menüpontot, meg inaktívál pár gombot, de nem vonja meg a módosítási jogkört.

Jah, amúgy már linux alá is vannak profilkezelésre, egyfajta "házirendszerkeztő" jelleghez hasonló jószágok. Pl. KDEban a kiosktool-ra gondolok itt.

#1191 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:08

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy - legutóbbi windowsos emlékeim alapján - minden olyan beállítás ami a HKEY_CURRENT_USER-ben csapódik le felhasználó által felülbírálható.

Lehet hogy a Vezérlőpult/Internetbeállítások (Internet Explorer/Beállítások)-on belül inaktív lesz a proxybeállító menüpont, de ettől még joga marad ahhoz hogy a HKCU-t kézzel átállítsa.

Persze mondod, hogy letiltod "a regisztrációs adatbázis szerkeztését" - vagy hogy hívja magát MMC-ben nem tudom most fejből. Erre készít jegyzettömbbel egy szövegfájlt, ami REGEDIT 4-el kezdődik és két kattintással explorerrel lefuttatja és szevasz házirendszerkeztő (mert az csak a regedit.exe-t blokkolja, a regsvr-t és más módszert már nem.

Egyik kedvencem az, amikor C:\ D:\ meg akárhány meghajtót elrejtik a házirendben, user meg elindítja a súgót, majd onnan a parancsértelmezőt, és beírja hogy c:\ dir, stb. ;-)

:offtopic: Emléxel még a flipperes "kocsmára" ? Az a katt ide katt oda házirendes móka egyik tipikus példája... :cool:

Ezt is lehet mondjuk blokkolni , meg úgy általában az összes hasonló "megkerülő" trükköt. Csak ha ezeket mind bezárod, az már igencsak időigényes, és egyiknek másiknak az egyébként használt alkalmazásokra nézve lehet nemkívánt következménye. Tehát ha "rendes munkát" akarsz végezni, akkor itt sem úszod meg munka nélkül... :down:

Mert lehet lebirkázni az usereket, meg minden, de ha nem találják kedvenc passziánszukat, 3d pinballjukat, stb. akkor igen találékonyak tudnak ám lenni... :smoker:

Persze, éppen ezért a GP csak az egyik módszerünk, aztán vannak még szebbek is. Viszont tudjuk, hogy a GP refresh cycle megint felülírja a HKCU-t, szóval sokat nyer vele.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1192 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 22:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 17:08

Persze, éppen ezért a GP csak az egyik módszerünk, aztán vannak még szebbek is. Viszont tudjuk, hogy a GP refresh cycle megint felülírja a HKCU-t, szóval sokat nyer vele.

Nagyon érteni kell a GP-szerkesztéséhez is, hogy a leleményesebbek (főleg fiatalok) ne kerüljék meg. Nálunk cégben, ha tudnák, hogy mennyi a hamis biztonságérzet... :eek:

ps.: vak vagyok, hogy nem találom a gpedit alatt azt az opciót, amelyik a start menüből a "nyomtatók és faxok" pontot távolítja el? Hirtelen bekukkantottam, de nincs még meg. :( Ja, a DC win2k3.

Szerkesztette: Warrior 2008. 01. 06. 22:12 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 01:12

Persze, aóta is így járunk oda netezni. Viszont csinálj otthoni gépeden egy sima korlátozott júzert. Azzal ez a trükk kapásból nem műxik, ami érdekes. Regesizét monnyuk kipróbálhatom, de átlag cégnél ahol nem is én hegesztek, szintén nem megy a súgós móka, csak ott, ahol admin volt előtte a júzer, aztán nekiláttak bekorlátozni, de valami kimaradt.
Make love not Wor.

#1194 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 18:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 1:12

Persze, aóta is így járunk oda netezni. Viszont csinálj otthoni gépeden egy sima korlátozott júzert. Azzal ez a trükk kapásból nem műxik, ami érdekes. Regesizét monnyuk kipróbálhatom, de átlag cégnél ahol nem is én hegesztek, szintén nem megy a súgós móka, csak ott, ahol admin volt előtte a júzer, aztán nekiláttak bekorlátozni, de valami kimaradt.

Már miért ne működne. Ott a nethez nem is kell az "admin jogú user", az csak egy "ottani extra mellékhatás", hogy l....n is mennyen. :cool:

De csináltok ott egy korlátozott usert, aztán megnézitek. :-)

A duplakattos trükk elég ahhoz hogy közvetlenül meghívd az internet explorert és tudj netezni. :smoker:

Ugyanígy a proxybeállítás is ha jól tudom. internet explorer, kapcsolatok,vagy hol van. Elsődlegesen felhasznlóspecifikus beállítás hajól emléxem. :confused: mondjuk az emlékeim már igen erősen kopnak.

De ha ezt adott esetben véletlenül elrejtik, akkor asztal F1 gomb, keresés "kompatibilitás"-ra, aztán "régebbi programok akármilyenje futtatása" manuális megadás, és c:\windows\system32\cmd.exe /vagy command.com/ vagy hogy van, aztán innen már megy a dolog.

Bentről ennek segítségével indítják a windowsos pinball-t a kioktatott enyhe flipperfüggőséggel rendelkező jómunkásembörök

/ OK: start menüt agyonkorlátozták, egy üres program files vagy mi látszik, semmi több, se feladatkezelő, se semmi, explorer sincs, meghajtók sem látszanak (elméletileg) súgóból sem sikerült elindítani a játékokat, pedig ez amolyan mezei intranetes terminal, amit "pihenőidőben" lehet használni / spéci foglalkozási szakma, munkaidő közben van hivatalos pihenőidő /. olyan érzésem van, hogy fogták a GP-t, és all-in-one majd minden enabled-re... :down:

Némélyik jómunkásember 3-at nem tud folyamatosan kattintani az egérrel, de bármilyen hihetetlen, ez szájhagyomány, és A4-es barlangrajzos tutorial útján 90%ban elterjedt. Egyébként profik a srácok + lányok, mert valami nem is tudom hány millióval tartják a rekordokat a top10ben.

Van már arra GPE policy hogy ezt a fajta "rejtett parancsértelmező"-t is lehessen blokkolni, de amennyire tudom csak Vista=+ kliens rendszert igényel, a shift+delete persze működik , de hát mégsem szép a windows részeit ilyen durván kigolyózni :think:.

El tudom képzelni hogy XP SP3ban is már benne lesz, ezt majd az idő eldönti. :think: Nekem ezzel már nem kell foglalkozni szerencsére. :D

Viszont csinálj otthoni gépeden egy sima korlátozott júzert.

Hát most éppen csinálhatok, de hülyén néz ki a debianban hogy cmd.exe-t próbálok indítani. :down:

:offtopic:
A GP ciklikus frissítés egy jó dolog, hogy azt lessök hogy a "bátor user" és a GPE boxolnak egymással a HKCUban. Bátor user egyszer beállítja, GPvel "stornózod", ha kell neki megint felülírja GP meg megint stornózza. de lehet én értek félre valamit :think:

Egyébként egy jó dolog a házirendszerkeztő, és hasonszőrű társai, csak ahogy Warrior is mondta körültekintéssel kell használni, mert nem csodaszer.

Szerkesztette: gekmage 2008. 01. 07. 18:50 -kor

#1195 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:09

Idézet: gekmage - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:42

Van már arra GPE policy hogy ezt a fajta "rejtett parancsértelmező"-t is lehessen blokkolni, de amennyire tudom csak Vista=+ kliens rendszert igényel, a shift+delete persze működik , de hát mégsem szép a windows részeit ilyen durván kigolyózni :think:.

El tudom képzelni hogy XP SP3ban is már benne lesz, ezt majd az idő eldönti. :think: Nekem ezzel már nem kell foglalkozni szerencsére. :D

Viszont csinálj otthoni gépeden egy sima korlátozott júzert.

Hát most éppen csinálhatok, de hülyén néz ki a debianban hogy cmd.exe-t próbálok indítani. :down:

:offtopic:
A GP ciklikus frissítés egy jó dolog, hogy azt lessök hogy a "bátor user" és a GPE boxolnak egymással a HKCUban. Bátor user egyszer beállítja, GPvel "stornózod", ha kell neki megint felülírja GP meg megint stornózza. de lehet én értek félre valamit :think:

Egyébként egy jó dolog a házirendszerkeztő, és hasonszőrű társai, csak ahogy Warrior is mondta körültekintéssel kell használni, mert nem csodaszer.

cmd.exe és az összes nem kívánatos program indítható állománya hash rule-al blokkolva. Indítsa el, ha kemény legény. Egyébként szinte minden kijátszható, de azt meg úgyis látni logban vagy erre-arra. Kap egy warnt, aztán esetleg többet nem is nyúlhat a géphez.  :Đ

#1196 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 20:09

cmd.exe és az összes nem kívánatos program indítható állománya hash rule-al blokkolva.

Kap egy warnt, aztán esetleg többet nem is nyúlhat a géphez.

Sajnos ez gyakran bakot lő, a "bátor userek" irodatársuk jelszavait jobban ismerik mint a heti beosztásukat. :down:

Meg aztán ha a fentebb említett "publikus intranet terminal"-os eset áll fent. akkor most kit tiltasz ki, ki kapja a warnt. az életben be nem lövöd, hogy ki ült a gép előtt...

Na ugye hogy kell dolgozni azzal a windowssal is ? :up:

Hány exe, stb.  is van a windowsban? :down:

nekem a linuxos/unixos(?) megoldások hasonló célra ilyen téren jobban tetszenek, egyszerűbbek. /noexec, TPE (grsecurity), esetleg csoportos setfacl -x + vmilyen restricted bash, és kb. asszem ennyi volt /, az emailben kapott , pendriven, stb. becsempeszett joszagok meg noexec+TPE miatt azonnal hasalnak.

#1197 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:00

Idézet: gekmage - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 21:47

Na ugye hogy kell dolgozni azzal a windowssal is ? :up:

Hány exe, stb.  is van a windowsban? :down:

nekem a linuxos/unixos(?) megoldások hasonló célra ilyen téren jobban tetszenek, egyszerűbbek. /noexec, TPE (grsecurity), esetleg csoportos setfacl -x + vmilyen restricted bash, és kb. asszem ennyi volt /, az emailben kapott , pendriven, stb. becsempeszett joszagok meg noexec+TPE miatt azonnal hasalnak.

Dolgozni mindennel kell, de ISA-val elég jól lehet őket korlátozni netes fronton. "Jelszavamat mindenki tudja ellen", sehol nincsen védelem sajnos.

#1198 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 02:54

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:00

"Jelszavamat mindenki tudja ellen", sehol nincsen védelem sajnos.

dehogy nincs :) fingerprint login :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1199 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 07:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 3:54

Mármint a biometria?

#1200 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 2:54

Azt is biztosan meg lehet kerülni valahogy.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.