...hát igen, ez a "tákolmány rendszer" fogalom nagyon nem tetszik. Pontosan erről van szó, amikor hülye előítéletekről s hozzá NEM értésről beszélünk. Persze lehet kenni a dolgokat nagyon. A szerencsétlen linux ebben a dologban aligha hibás; de az emberek, akik mindent összehordanak róla (vagy akár a windows-ról) már annál inkább.
Ha válaszolnom kellene, azt mondanám: a linuxot legalább lehet "tákolni". S ez ugyanolyan előny a windows-hoz képest, mint pl. a windows előnye a linuxhoz képest, hogy a hülye is tudja használni. Más kérdés, hogy ezen tulajdonságokból sokminden következik.
Vagy a start gomb annyira beleégett, beprogramozódott már a fejekbe, hogy egészen egyszerűen nem lennénk képesek más alternatívát kipróbálni, s megismerni? Van olyan ismerősöm, akinek szinte rendesen "fáj", ha nem látja a start gombot. És ez komoly. Komoly baj.
Érdemes megfigyelni a hiba kialakulását, s folyamatát: ha bele képzeljük magunkat az összes résztvevő szerepébe, szerintem látható, hogy valakik, valahol nem értettek a dologhoz. Talán felelőssé kellene tenni, s lesittelni a lnuxot, mert a tanár nem tanítja meg (holott év közben azzal dolgozik a gyerek), s vizsgán félnek??? Komolyan kérdem: milyen szintű érettségi ez? Hova fogunk jutni, amikor a gyerek fejlődését már nem is kell lekorlátozni, saját magától fogja az "egyszerűbbet" választani??? Akkor hol van a gyerek részéről a fejlődés, a hozzáértés?
Pl. olvastam néhány helyen, hogy ma már szinte alapkövetelmény a munkaerőpiacon TÖBB idegennyelv használata. Namost, egész véletlenül több operációs rendszer használata miért NEM alapkövetelmény?
Aki fél egy operációs rendszertől, az elég magas szintű fogalomzavarral küzd. Nomeg persze a SAJÁT hülyeségével. Csak az ég tudja, melyiket győzi le előbb.
ps.: a hozzáértést és az aktualitást mi sem magyarázza jobban, mint (ha már véleményt mondok) az oldalon lévő "Vigyen magával zseb-Linuxot!" link. A slax-ról szól, amire a cikk szerint ráakadtak (valószínűleg nem évekkel ezelőtt). De a slax könyörgöm, már 5 éves lesz! Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem csak a reklámokat és hirdetéseket kellene böngészni sokaknak, hanem saját erőből utánanézni dolgoknak, mert ebben az esetben a felsőbb kontroll hatása könnyen kiküszöbölhető.
Azért remélem, elvből nem vagyunk hülyék. Na adtam a

-nek egyet.
Szerkesztette: Warrior 2007. 05. 25. 09:02 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."