HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:39

Háát, ha egyszerű dvd2avi proggit tudtok Linuxra mutatni, akkor istenuccse én is visszakapcsolom a vasat :-) Történet egyszerű, semmi menü, másolásvédelem, hanem már megírt cuccokat kellene visszalapátolni fullos minsőségű aviba, mert pár részletet ki kellene csapkodni belőle.

Kép
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
while (!sleep) sheep++;

#382 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:39

Háát, ha egyszerű dvd2avi proggit tudtok Linuxra mutatni, akkor istenuccse én is visszakapcsolom a vasat :-)

Visszakapcsolás nélkül a büdös életbe nem fogod megismerni!  :smoker:

ps.: ez kissé off volt, de legalább a szándék legyen meg, anélkül bármit lehet mondani. Mindenesetre láttam pár olyan embert, aki simán írt/grabbelt ugyanúgy, mintha Windows-zal dolgozna, bár igaz, be kellett állítania pár dolgot. A k3b szerintem is elég jó, de csak frontend, mindenesetre elég egyszerű.

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 05. 11:39 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:36

Visszakapcsolás nélkül a büdös életbe nem fogod megismerni!  :smoker:

A fenti proggi érdekesnek tűnik, de most speciel úgy vagyok vele, hogy rühellem ezt a sok opciót, meg utánanézni, meg kitalálni, meg bigyó.

Ebből most elviselnék egy parancssoros valamit, beírom, hogy ./bláblábláb /dev/hdd valami.avi oszt csoki, mentse le nekem ezerrel és százzal. Többi util is nagy okosság, PDA méret, DivX, Xvid, 1 CDre kikonvertálós avit csinál, de lehet én kérdeztem ott is hülyén, mert sima tömörgetlen nagyméretű/nehezen kezelhető veszteségmentes avi kell, oszt kész.

De ezt a bigyóripet kipróbálom.
Make love not Wor.

#384 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:49

A fenti proggi érdekesnek tűnik, de most speciel úgy vagyok vele, hogy rühellem ezt a sok opciót, meg utánanézni, meg kitalálni, meg bigyó.

Ebből most elviselnék egy parancssoros valamit, beírom, hogy ./bláblábláb /dev/hdd valami.avi oszt csoki, mentse le nekem ezerrel és százzal. Többi util is nagy okosság, PDA méret, DivX, Xvid, 1 CDre kikonvertálós avit csinál, de lehet én kérdeztem ott is hülyén, mert sima tömörgetlen nagyméretű/nehezen kezelhető veszteségmentes avi kell, oszt kész.

De ezt a bigyóripet kipróbálom.

Elolvasod az mencoder doksijat. Egyszer.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#385 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 05. 11:57

http://gentoo-wiki.c...ip_DVD_mencoder

Idézet

Xvid

Run the following two commands to start ripping but be sure to change the "#" to the number of the dvd title that you want to rip (normally 1 but this can sometimes be the copyright notice or trailer). If you leave the # blank, it will rip the largest video track on the disc.

mencoder dvd://# -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -alang en -oac copy -o /dev/null
mencoder dvd://# -ovc xvid -xvidencopts pass=2:bitrate=1000 -alang en -oac mp3lame -lameopts vbr=3 -o movie.avi

"alang en" is in there because certain dvd's will give you the directors commentary if you dont specify the audio language specificaly. A "bitrate" value is required for the second pass.

If the DVD has already been copied off of DVD media, then you can use the "-dvd-device" option like so:

mencoder dvd://1 -dvd-device /home/movies/Herbie/ -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -alang en -oac copy -o /dev/null

-ZsOlTi-

#386 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 12:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:57

Mindjárt jön a kifogás, hogy mennyit kell beírni.. :D

"miért nincs olyan, hogy mencoder -a amit gondoltam -x amire akarom -g közbe találja ki amit szeretnék"
:D  :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#387 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 15:51

a dvd:rip hasonló, mint windows-ra a Gordian Knot...
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#388 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 18:45

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:51

Elolvasod az mencoder doksijat. Egyszer.

bocs, de azert annal a Haboru es beke sem sokkal hosszabb.. ilyet ajanlani!
(es egy elolvasas persze nem eleg..)

Jahno: termeszetesen kersz tanacsot forumon, es kopi vagja barki azt az egy szem sort, ami pont ezt csinalja meg neked. (persze tegyuk hozza szegenynek szuksege lesz ntfs iro linuxra, mert egy dvd-nyi avi fat32-on nem fer el, a windows meg nem olvassa alapbol az ext2-ot. es mire jatekosunk ideer, mar kajabal is hangosan, hogy naugyemegmondtam, hogy nem egyszeru!!  :Đ )
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#389 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 18:51

AcidRip?  :)
$ screen bash

#390 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 18:53

Idézet: gma - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 17:51

AcidRip?  :)

Ja látom más is használja. Bocs, nem olvastam vissza eleget.
$ screen bash

#391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 23:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 19:45

Jahno: termeszetesen kersz tanacsot forumon, es kopi vagja barki azt az egy szem sort, ami pont ezt csinalja meg neked. (persze tegyuk hozza szegenynek szuksege lesz ntfs iro linuxra,

Nem kell ntfs írós Linux, mert akkor befogom a Linuxos gépeim, aztán az szépen menti ext2/ext3 cuccra, azt meg én már Simán látom win alól, azzal nincs baj, legalább több helyen van a nyersanyag, aztán tudom vágni, végeredményt meg Winre menteni, oszt DVDre írni, ez éppen pont jó ütemezés lenne.

Meg aztán eszembe jutott, hogy Linuxban vannak sata portjaim is, hőőőj, rakom is tele lemezzel :-D

Szóval mit írjak be, hogy ilyan nagy királyság .avi legyen?
Make love not Wor.

#392 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 00:59

mar egyszer leirtak ...

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5044881
macbook air 2014

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 01:16

Idézet: evone - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 1:59

Ok, vindózosok lehet megint nyertek, kaptam több utilt is, de utolsónál van egy "DVD to AVI" gomb, aztán save as. 30 dollárért. A mérnökóradíjam meg drágább, mint itt ráérjek doksikat olvasgatni, főleg ha ezt a mencodert is fel kell tolni a gépre, opciókat nézve nekem meg nem divX kell. Még lesem a Pinnaclét is, van egy csomó plugin 9 dollárért, ami mpg-ket tud, a végén kiderül, lehet vele egyből DVDről hegeszteni :-D
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 06:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 2:16

Ok, vindózosok lehet megint nyertek, kaptam több utilt is, de utolsónál van egy "DVD to AVI" gomb, aztán save as. 30 dollárért. A mérnökóradíjam meg drágább, mint itt ráérjek doksikat olvasgatni, főleg ha ezt a mencodert is fel kell tolni a gépre, opciókat nézve nekem meg nem divX kell. Még lesem a Pinnaclét is, van egy csomó plugin 9 dollárért, ami mpg-ket tud, a végén kiderül, lehet vele egyből DVDről hegeszteni :-D

Tipikus kötekedés.

Idézet

utolsónál van egy "DVD to AVI" gomb

És windows alatt a gondolataidból kitalálja, hogy milyen arányba tömörítse, mennyire, kell-e 5.1 hang vagy csak sima sztereo ugyen? Minden über rajta..

Idézet

A mérnökóradíjam meg drágább, mint itt ráérjek doksikat olvasgatni

Tényleg igazad van, ne olvasgass doksikat teljesen felesleges. A windows-os programok egyből megmondják neked a tutit. Elmagyarázzák mi mire való, még olvasni se kell tudni. Aztán ha nem, akkor lehet M$ supportot kihívni százezrekért, mert Ők olyan hatalmas "agyak". Amúgy érdemes olvasgatni, mert legalább néha olyan infóhoz is jutsz, ami a windows területen is tudod hasznosítani.. pl. liszenszeknél.. ;)

Pár hozzászólásból azt kérted, hogy egy parancssorból akarod megoldani. Beírták neked, akkor már az sem jó.

Látom, hogy Te mindenbe belekötsz amibe csak lehet. Ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs rajta sapka akkor azért.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#395 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 07:46

Egyezzünk meg abban, hogy a linux sz@r.  :)
Igaz, én ezt a sz@rt használom az összes hanggal és videóval kapcsolatos dolgokra, a konvertálástól kezdve a szerkesztésen át (többkamerás felvételek vágása, effektezése, feliratozása stb.) a dvd-re való kiírásig.
Szóval tényleg egy nagy sz@r a linux, mert utasítani kell arra, hogy mit csináljon.  :nevet2:

Nekem nincs akkora mérnöki óradíjam, mint itt egyeseknek, gazdaságosabb volt megtanulni a linuxra írt ingyenes programok használatát.
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de én nem akarom olyasmire, amihez hozzájutok ingyen.  :evil2:

#396 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 08:00

Tényleg de szar, ha vmi újat meg kell tanulni.  :omg:  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#397 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 08:13

Hát igen, ha valakit a nap 24 órájában mérnökóradíjban fizetnek, akkor valóban érdemesebb megvenni a programot, mint megszerezni a szükséges tudást. Csak akkor nem értem a fórumozásra szánt idő improduktív hatását.  :omg:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#398 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 08:17

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 8:46

Egyezzünk meg abban, hogy a linux sz@r.  :)
Igaz, én ezt a sz@rt használom az összes hanggal és videóval kapcsolatos dolgokra, a konvertálástól kezdve a szerkesztésen át (többkamerás felvételek vágása, effektezése, feliratozása stb.) a dvd-re való kiírásig.
Szóval tényleg egy nagy sz@r a linux, mert utasítani kell arra, hogy mit csináljon.  :nevet2:

Nekem nincs akkora mérnöki óradíjam, mint itt egyeseknek, gazdaságosabb volt megtanulni a linuxra írt ingyenes programok használatát.
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de én nem akarom olyasmire, amihez hozzájutok ingyen.  :evil2:

Jó, de Te egy nagy linux guru vagy... Ezeket a feladatokat egy átlagos háztartásban egy windows-al sokkal egyszerűbb. :D

Hisz ezt napi szinten csinálják az otthon számítógépezők... :)

Van (bár lehet csak volt :) ) egy "mondás". A számítógép az utasításainkat hajtja végre, nem a vágyainkat.

Persze bitzos megdőlni látszik, mert lassan az M$ rendszerei már gondolat olvasás alapján fogják megcsinálni amit "szeretnénk" és azt is amit nem.. :D

#399 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 08:19

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 9:13

Csak akkor nem értem a fórumozásra szánt idő improduktív hatását.  :omg:

Honnan tudod, hogy a fórumozást nem fizetik neki? :D

1000Ft/ hozzászólás. Van ennél jobb óradíj? :D

Szerkesztette: Lenny 2007. 07. 06. 08:48 -kor

#400 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 08:40

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 8:17

Jlassan az M$ rendszerei már gondolat olvasás alapján fogják megcsinálni amit "szeretnénk" és azt is amit nem.. :D

Még azt kéne megoldaniuk, hogy a számítógépet be se kelljen kapcsolni hozzá.
A fák megköszönnék...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22