Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 8:32
Miből gondolod, hogy személyes sértésnek vettem? [...]
Mert úgy reagáltál.. Most is.
Idézet
Még egyszer: Elmagyarázták neked már sokan, hogy a Debiannak, Ubuntunak ez az alapelve. El lehet olvasni a policyban. Ennek tudatában választottad (ha meg nem, akkor IJ), aztán számonkérsz a disztribúción olyan dolgokat, amelyek egyértelműen ellentmondanak az alapelveinek.
Meg is értettem, sőt, eddig is tudtam. Te viszont nem érted mit magyarázok. Nem arról beszélek, hogy ENGEM személyesen a fenti dolgok annyira zavarnának, hogy most itt "siránkozok" és öngyilkos leszek. Sőt, annyira sem, hogy gentoora váltsak. Arról van szó, hogy megy a linux egy desktop irányba és az
átlagusernek még ma is ilyen
korlátokkal kell szembenézni, hogy a nagy "dependency hell" miatt nem lehet csak úgy egyszerűen alkalmazásokat telepíteni, mint pl más rendszereken. Használjon gentoot, ja, ezt is kifejtettem korábban, csak write only módban vagy úgy látszik, de leírom mégegyszer: az átlaguser nem akar gentoot forgatni 3 napig, meg forrásból pöcsölni, hanem szimplán nem érti, hogy mikor már 3 hete kint van az új 3.0-ás Pidgin tele fasza új funkciókkal, akkor miért nincs a rendszerére telepítőcsomag, vagy miért nem tudja csak úgy letölteni a netről és felrakni. Ez egy teljesen átlagos és általános művelet -lenne- egy akármilyen home/desktop környezetben. És erről beszélek
úgy nagy általánoságban, hogy hogy a fenébe van ez így 2007-ben, hogy mégsem tud így működni.
Idézet
Ha neked ez nem tetszik, lehet mást keresni, vagy mást csinálni (említették a gentoot pl), de emiatt siránkozni, hogy ez így nem jó, ez inkább téged minősít.
Mégegyszer: nem siránkoztam, egyszerűen felvetődőtt egy gondolat Jahno részéről, amiről aztán váltottunk pár postot, csak te valamiért nem tudod megemészteni... Ha ennyire érzékenyen érint a téma, hogy nem tudsz személyeskedés nélkül hozzászólni, akkor inkább hagyjuk az egészet. Nem érzem azt, hogy engem negatívan "minősítene" az, hogy egy rendszer gyenge pontjáról IS van véleményem.