HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:17

mar miert ne tudna? elmegy a kedvenc alkalmazasa honlapjara, letolti a distro fuggo csomagot (ugye tipikusan rpm vagy deb) es felteszi. miert ne tudna feltenni? egy ket kivetel lehet, de a tobbseg mukodik.

az meg, hogy frissiteskor elvesznek ezek? me' a windowsnal MINDEN elveszik tipikusan.. itt meg az, amit a distrobol tettel fel megmarad. nem latom a hatranyt, csak az elonyt.

tovabba meg mindig nem ertem, miert nem jo az ilyen usernek a developer valtozat felrakasa? ezt keri, ezt kapja. mi vele a gond? sokan hasznaljak ugy.

na az nemugyvanam, hogy felteszi. eleg sok esetben fellep az csunya baleset, hogy mas csomagok miatti tranzitiv keresztfuggesek okan nem telepitheto a dolog. sajnos a debian de az rpm alapu rendszerek is kisgombockent kezdenek viselkedni: azok a szofferek, amik nem kerulnek be a maintenace repoba, rosszul vagy sehogysem integralhatoak. nem1x fordult mar elo, hogy inkabb leforditottam forraskodbol es csinaltam magamnak kezzel deb csomagot.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#642 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 17:43

hattod affene tuggya. update-oltam a debiant, es megrokonyodve tapasztaltam, hogy debianek atszamoztak az x.org-ot. na innentol repult a fireGL driverem. hurra. nem biztos am, hogy mindenbol alegujabb kell. rengeteg wines gamer panaszkodik arra, hogy a legzsirabb ati/nv driverkkel jatszhatatlanna valnak a kedvenc jatekai. mert megjavitaak 'a" game miatt 1 bugot, es ettol "c", "d", "e" game-ek kohogni kezdenek.

esetemben linuxilag mexegtem az aranyszabalyt: ha valami egyszer jol mukodik, akkor azt nem kell beallitani ;)

Ezzel most cafolni akartal engem? Mert speciel en pont megerositesnek erzem :)

Teny, hogy nagy es bonyi dolgokat idonkent nehez bevakarni a disztroba fuggosekek miatt, es ugye itt most epp arrol van szo, hogy ezt a melot akarjak nagytetelben a disztokban tolni a sracok :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#643 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 21:43

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:50

Azt nem értem -de tényleg nem, sem technikailag, sem elvben- hogy ha a linux ennyire moduláris és rugalmas rendszer, akkor miért nem lehet pl ubuntu dapperre is naprakész csomagokat készíteni a friss, de stabil program verziókból? Meg mittudomén olyan frissítést kiadni, akár nagyobb "service pack" :) szerűen (ha már külön csomagonként nem megy), ami azt mondja, hogy ez mostantól ubuntu dapper 6.06.SP1 :D és belekerült az új _stabil_ gnome, az összes _stabil_ programjával együtt (nem arról beszélek, hogy borítsuk meg a stabilitást alfa-béta vackokkal).

Senki nem akadályoz meg benne, hogy csinálj ilyen disztribúciót. Lehet, hogy ha belekezdenél, megértenéd, de a sültgalambot egyszerűbb számonkérni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#644 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 23:12

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 22:43

Senki nem akadályoz meg benne, hogy csinálj ilyen disztribúciót. Lehet, hogy ha belekezdenél, megértenéd, de a sültgalambot egyszerűbb számonkérni.

Már vártam egy ilyen beszólást.  :(  Nem, nem tudok jobbat csinálni, de attól, hogy szeretek egy rendszert, attól még nem vagyok vak és látom, hogy vannak a jó tulajdonságai mellett hibái/hátrányai is. Kár ezt személyes sértésnek venned.
-ZsOlTi-

#645 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 07:01

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:44

Hát ez vicc. Azért ez mát tényleg röhej.
LINK.

Ezeket az alapvető funkciókat már 1 "középsúlyú" fejlesztő is le tudja "szépen", optimalizáltan kódolni. Miért van az, hogy a Microsoft-nak már több mint 20 éves "rutinja" van, s még mindig ilyen primitív hibákkal sz@rakodnak? Nem megy a fejembe. Vagy a Windows tényleg csak szórakozó-rendszer. Linuxban hol van ilyen, hogy naptári bejegyzéskor újraindul... Maximum seg.fault. Elég sok kell ahhoz, hogy újrainduljon. Számomra az MS ennyit "törődik" a user-rel: ha gond van, restart, a többire teszünk.
Szóval miért kell a mai modern világban ilyen hibákat látnunk? Itt valami nagyon nem jól működik, de a látszat szép. Gyanítom, hogy 10 év múlva is hasonló szintű, vagy még ennél is alapvetőbb hibákkal lesznek teli az MS termékek, közben pedig a technikai színvonal elvben emelkedik, fejlődünk. Akkor most hol a fejlődés? Kérdem: linuxban egyszerűen miért nincs ilyen? Pedig ott is sokszor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt szeretnénk, de ott inkább utasításaink szerint alakulnak a történések. Nem akaratunk szerint. Nos, Windows esetében egyik változat sem igaz, a rendszer néha önállósítja magát. Mi lesz, ha majd valamilyen komoly rendszer fog pár évtized múlva "megbolondulni"? Talán James Cameron ismét csinálhat 1 filmet, mert a Terminator óvodás zsúr volt... A lehetőségek határtalanok, de a választás a mi kezünkben van.
Az a baj, hogy 1 csomóan furán néznek ezekre a hibákra, érdekesnek találják őket, de mégsem tesznek semmit; beletörődés, elfogadás jellemző. Sokan még meg is magyarázzák, a legkülönfélébb módokon, hogy miért is ilyenek ezek a rendszerek, a XXI. században, amikor technikailag más területeken már jóval "előrébb" tartunk. Csak sokaknak az nem tűnik fel, mi húz minket vissza "itt".
De a látvány mégis szép, s hangzatos. Hát ez az, amiben személy szerint nem nagyon hiszek.  :( :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#646 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 07:32

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 0:12

Már vártam egy ilyen beszólást.  :(  Nem, nem tudok jobbat csinálni, de attól, hogy szeretek egy rendszert, attól még nem vagyok vak és látom, hogy vannak a jó tulajdonságai mellett hibái/hátrányai is. Kár ezt személyes sértésnek venned.

Miből gondolod, hogy személyes sértésnek vettem? Nem vagyok sem Debian, sem Ubuntu maintainer, miért is lenne számomra sértés, hogy irreális igényekkel lépsz fel az általam is csak használt cuccokkal szemben?

Még egyszer:  Elmagyarázták neked már sokan, hogy a Debiannak, Ubuntunak ez az alapelve. El lehet olvasni a policyban. Ennek tudatában választottad (ha meg nem, akkor IJ), aztán számonkérsz a disztribúción olyan dolgokat, amelyek egyértelműen ellentmondanak az alapelveinek.

Ha neked ez nem tetszik, lehet mást keresni, vagy mást csinálni (említették a gentoot pl), de emiatt siránkozni, hogy ez így nem jó, ez inkább téged minősít.
Friczy

#647 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 8:01

Ezeket az alapvető funkciókat már 1 "középsúlyú" fejlesztő is le tudja "szépen", optimalizáltan kódolni. Miért van az, hogy a Microsoft-nak már több mint 20 éves "rutinja" van, s még mindig ilyen primitív hibákkal sz@rakodnak? Nem megy a fejembe. Vagy a Windows tényleg csak szórakozó-rendszer. Linuxban hol van ilyen, hogy naptári bejegyzéskor újraindul... Maximum seg.fault. Elég sok kell ahhoz, hogy újrainduljon. Számomra az MS ennyit "törődik" a user-rel: ha gond van, restart, a többire teszünk.
Szóval miért kell a mai modern világban ilyen hibákat látnunk? Itt valami nagyon nem jól működik, de a látszat szép. Gyanítom, hogy 10 év múlva is hasonló szintű, vagy még ennél is alapvetőbb hibákkal lesznek teli az MS termékek, közben pedig a technikai színvonal elvben emelkedik, fejlődünk. Akkor most hol a fejlődés? Kérdem: linuxban egyszerűen miért nincs ilyen? Pedig ott is sokszor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt szeretnénk, de ott inkább utasításaink szerint alakulnak a történések. Nem akaratunk szerint. Nos, Windows esetében egyik változat sem igaz, a rendszer néha önállósítja magát. Mi lesz, ha majd valamilyen komoly rendszer fog pár évtized múlva "megbolondulni"? Talán James Cameron ismét csinálhat 1 filmet, mert a Terminator óvodás zsúr volt... A lehetőségek határtalanok, de a választás a mi kezünkben van.
Az a baj, hogy 1 csomóan furán néznek ezekre a hibákra, érdekesnek találják őket, de mégsem tesznek semmit; beletörődés, elfogadás jellemző. Sokan még meg is magyarázzák, a legkülönfélébb módokon, hogy miért is ilyenek ezek a rendszerek, a XXI. században, amikor technikailag más területeken már jóval "előrébb" tartunk. Csak sokaknak az nem tűnik fel, mi húz minket vissza "itt".
De a látvány mégis szép, s hangzatos. Hát ez az, amiben személy szerint nem nagyon hiszek.  :( :smoker:

Hát igen....

Csak egyet nem értek. Itt van egy viszonylag kiforrt, jól működő XP rendszer. Ezt alapul véve kellett volna továbbfejleszteni és egy új rendszert alkotni. Ehelyett olyan hibák is előfordulnak, ami XP-ben nem volt. De miért?

Ha meg eldobták a régi XP rendszert és valami teljesen újjat akartak csinálni, akkor miért nem volt hozzá elég 5 év?
Ezeket az újraindulásokat nem értem. És ami érdekes, hogy ilyenkor hogy higyjem el, hogy Jakabnak meg hibátlanul működik?
Ok. Linux se hibátlan, ugyan ritkán, de vannak program fagyások. Na de nem fog elszállni az OpenOffice-om, ha lefagy a Firefox-om.... :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#648 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:19

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 8:32

Miből gondolod, hogy személyes sértésnek vettem? [...]

Mert úgy reagáltál.. Most is.

Idézet

Még egyszer:  Elmagyarázták neked már sokan, hogy a Debiannak, Ubuntunak ez az alapelve. El lehet olvasni a policyban. Ennek tudatában választottad (ha meg nem, akkor IJ), aztán számonkérsz a disztribúción olyan dolgokat, amelyek egyértelműen ellentmondanak az alapelveinek.

Meg is értettem, sőt, eddig is tudtam. Te viszont nem érted mit magyarázok. Nem arról beszélek, hogy ENGEM személyesen a fenti dolgok annyira zavarnának, hogy most itt "siránkozok" és öngyilkos leszek. Sőt, annyira sem, hogy gentoora váltsak. Arról van szó, hogy megy a linux egy desktop irányba és az átlagusernek  még ma is ilyen korlátokkal kell szembenézni, hogy a nagy "dependency hell" miatt nem lehet csak úgy egyszerűen alkalmazásokat telepíteni, mint pl más rendszereken. Használjon gentoot, ja, ezt is kifejtettem korábban, csak write only módban vagy úgy látszik, de leírom mégegyszer: az átlaguser nem akar gentoot forgatni 3 napig, meg forrásból pöcsölni, hanem szimplán nem érti, hogy mikor már 3 hete kint van az új 3.0-ás Pidgin tele fasza új funkciókkal, akkor miért nincs a rendszerére telepítőcsomag, vagy miért nem tudja csak úgy letölteni a netről és felrakni. Ez egy teljesen átlagos és általános művelet -lenne- egy akármilyen home/desktop környezetben.  És erről beszélek úgy nagy általánoságban, hogy hogy a fenébe van ez így 2007-ben, hogy mégsem tud így működni.

Idézet

Ha neked ez nem tetszik, lehet mást keresni, vagy mást csinálni (említették a gentoot pl), de emiatt siránkozni, hogy ez így nem jó, ez inkább téged minősít.

Mégegyszer: nem siránkoztam, egyszerűen felvetődőtt egy gondolat Jahno részéről, amiről aztán váltottunk pár postot, csak te valamiért nem tudod megemészteni... Ha ennyire érzékenyen érint a téma, hogy nem tudsz személyeskedés nélkül hozzászólni, akkor inkább hagyjuk az egészet. Nem érzem azt, hogy engem negatívan "minősítene" az, hogy egy rendszer gyenge pontjáról IS van véleményem.
-ZsOlTi-

#649 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 09. 10:42

nem celom a flame keltes, de nem kell mindenkit elilyeszteni a gentootol ilyen kijelentesekkel hogy 3 napig kell forgatni, mert ez total hulyeseg... aki ezt kitalalta megfolyatanam mert mindenhol ezt hozzak fel elsonek ellenervnek... :omg:

Szerkesztette: evone 2007. 08. 09. 10:42 -kor

macbook air 2014

#650 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:46

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:19

Mert úgy reagáltál.. Most is.

Meg is értettem, sőt, eddig is tudtam. Te viszont nem érted mit magyarázok. Nem arról beszélek, hogy ENGEM személyesen a fenti dolgok annyira zavarnának, hogy most itt "siránkozok" és öngyilkos leszek. Sőt, annyira sem, hogy gentoora váltsak. Arról van szó, hogy megy a linux egy desktop irányba és az átlagusernek  még ma is ilyen korlátokkal kell szembenézni, hogy a nagy "dependency hell" miatt nem lehet csak úgy egyszerűen alkalmazásokat telepíteni, mint pl más rendszereken. Használjon gentoot, ja, ezt is kifejtettem korábban, csak write only módban vagy úgy látszik, de leírom mégegyszer: az átlaguser nem akar gentoot forgatni 3 napig, meg forrásból pöcsölni, hanem szimplán nem érti, hogy mikor már 3 hete kint van az új 3.0-ás Pidgin tele fasza új funkciókkal, akkor miért nincs a rendszerére telepítőcsomag, vagy miért nem tudja csak úgy letölteni a netről és felrakni. Ez egy teljesen átlagos és általános művelet -lenne- egy akármilyen home/desktop környezetben.  És erről beszélek úgy nagy általánoságban, hogy hogy a fenébe van ez így 2007-ben, hogy mégsem tud így működni.

Mégegyszer: nem siránkoztam, egyszerűen felvetődőtt egy gondolat Jahno részéről, amiről aztán váltottunk pár postot, csak te valamiért nem tudod megemészteni... Ha ennyire érzékenyen érint a téma, hogy nem tudsz személyeskedés nélkül hozzászólni, akkor inkább hagyjuk az egészet. Nem érzem azt, hogy engem negatívan "minősítene" az, hogy egy rendszer gyenge pontjáról IS van véleményem.

Vagyis miután elmagyarázták, hogy miért van így, továbbra is kérdezgetted, hogy miért nem lehet megoldani. De persze nem siránkoztál :p

Nem az minősít, hogy gyenge pontnak tartasz valamit a rendszerben, és megvan róla a véleményed, hanem az, hogy ha megkapod rá a normális választ, tovább erőlteted a dolgot, hogy 'de akkor is, ennek nem így kéne lennie'.

Egyébként a dolog halál egyszerű, ahogy mások is leírták: átlaguser bármikor megteheti, hogy 3rd party lefordított csomagokkal telehányja a rendszerét - aztán majd siránkozik, hogy instabil, ugyanolyan szar mint a Windows, illetve megteheti, hogy méltóztatik kivárni azt a nem túl hosszú időt, amíg a csilivili új üveggyöngy bekerül a stabil disztribúciójába. Én is képes voltam frissebb Eclipse-t feltenni a gépemre, mert kíváncsi voltam, gond nélkül felment, ahogy a disztribúcióban akkor még nem létező 1.6-os Java is.

De neked ez persze nem elég, te dolgod. Csak akkor ne másokat vádolj szelektív olvasással.

Az általad említett Pidgin esetében legegyszerűbb, ha reklamálsz a Pidgin oldalán, hogy miért csak RedHat és Fedora csomagokat készít.
Friczy

#651 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 09. 10:57

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:19

... az új 3.0-ás Pidgin tele fasza új funkciókkal, akkor miért nincs a rendszerére telepítőcsomag, vagy miért nem tudja csak úgy letölteni a netről és felrakni. ...

Idézet

evone@dzsentu ~ $ eix pidgin
* net-im/pidgin
Available versions:  (~)2.0.2 (~)2.1.0 {avahi bonjour crypt dbus debug doc eds gadu gnutls groupwise gstreamer gtk meanwhile ncurses networkmanager nls perl prediction qq sasl silc spell startup-notification tcl tk xscreensaver zephyr}
Homepage:            http://pidgin.im/
Description:      GTK Instant Messenger client

gentoo a te disztrod, altalaban minden uj program kintvan rogton, asszem az aMSN 0.97re kellet varni masfel v ket hetet (?) de minden rogton kint szokott lenni, ottvannak szepen meg a USE keywordok is mennyi szep tamogatast lehet belenyomni, proba ki
macbook air 2014

#652 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:27

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:46

[...] Én is képes voltam frissebb Eclipse-t feltenni a gépemre, mert kíváncsi voltam, gond nélkül felment, ahogy a disztribúcióban akkor még nem létező 1.6-os Java is. [...]

De neked ez persze nem elég, te dolgod. Csak akkor ne másokat vádolj szelektív olvasással.

Az általad említett Pidgin esetében legegyszerűbb, ha reklamálsz a Pidgin oldalán, hogy miért csak RedHat és Fedora csomagokat készít.[...]

Bakker, tényleg szelektíven olvasol és csak azt akarod belemagyarázni a mondókámba, ami neked jó. Lépjünk túl rajtam meg a pidginen, mert csak példa volt, de látom csak az jön le, hogy nekem konkrétan hiányzik a pidgin. Hint: nem, nem  hiányzik, megvan a legújabb 2.1-es (látom magam előtt a csodálkozó arcokat, hogy akkor most mi volt ez a vita, ha végülis megvan a legfrissebb pidgin..  :Đ ). Szerintem itt le is zárhatjuk, szerencsére azért rajtad kívül akadt aki megértette, amit mondani akartam, és tudott normálisan reagálni is (és nem úgy mint egy sértődött kisgyerek, akinek cikizik a játékát, mert ez az "akkor el lehet húzni", "lehet mást használni" meg "lehet jobbat csinálni" kb az a szint, konstruktív vitának nem nevezném)...
-ZsOlTi-

#653 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:58

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:42

nem celom a flame keltes, de nem kell mindenkit elijeszteni a gentootol ilyen kijelentesekkel hogy 3 napig kell forgatni, mert ez total hulyeseg... aki ezt kitalalta megfolyatanam mert mindenhol ezt hozzak fel elsonek ellenervnek... :omg:

mióta használsz gentoot? anno biza tényleg napokig tart(hat)ott egy szép nagy stage 1 install, az tényleg ijesztő lehetett egy kezdőnek (nem csak az idő hossza) :)

Szerkesztette: dareal 2007. 08. 09. 13:59 -kor

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#654 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 18:22

Idézet: dareal - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 14:58

mióta használsz gentoot? anno biza tényleg napokig tart(hat)ott egy szép nagy stage 1 install, az tényleg ijesztő lehetett egy kezdőnek (nem csak az idő hossza) :)

anno, de a mai 2 magos procik vilagaban, sot, az en p4emmel sem tartott tovabb 1 napnal...
macbook air 2014

#655 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:29

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 14:27

Bakker, tényleg szelektíven olvasol és csak azt akarod belemagyarázni a mondókámba, ami neked jó. Lépjünk túl rajtam meg a pidginen, mert csak példa volt, de látom csak az jön le, hogy nekem konkrétan hiányzik a pidgin. Hint: nem, nem  hiányzik, megvan a legújabb 2.1-es (látom magam előtt a csodálkozó arcokat, hogy akkor most mi volt ez a vita, ha végülis megvan a legfrissebb pidgin..  :Đ ). Szerintem itt le is zárhatjuk, szerencsére azért rajtad kívül akadt aki megértette, amit mondani akartam, és tudott normálisan reagálni is (és nem úgy mint egy sértődött kisgyerek, akinek cikizik a játékát, mert ez az "akkor el lehet húzni", "lehet mást használni" meg "lehet jobbat csinálni" kb az a szint, konstruktív vitának nem nevezném)...

Gratulálok. Ehhez már tényleg pofa kell, vagy nagy sötétség. Részemről ignore.
Friczy

#656 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 09. 23:02

..mi az a pidgin  :D
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#657 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 23:11

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 18:22

anno, de a mai 2 magos procik vilagaban, sot, az en p4emmel sem tartott tovabb 1 napnal...

Részemről stage3-ról indult az install.  :smoker:
Hivatalosan már nem is támogatják a stage1-s installokat; de gondolom ezt te úgyis tudod evone.

Szerkesztette: dash 2007. 08. 09. 23:13 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#658 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 23:18

tudom, egyebkent ha stage3 meg stage1 kozott nem sok kulonbseget latok, ha kesz a stage3 akkor utanna lehet nyomni egy emerge systemet vagy worldot es minden alap cuccot ujraforgatni, mar majdnem stage1 :)
macbook air 2014

#659 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 04:35

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 19:22

Ejjen Ejjen :)

En anno azert hagytam a gentoot (erdemei elismerese mellett), mert egyszeruen tele volt a tokom vele, hogy neha az ember fel akart tenni valami pics egyszeru kis vackot, ami dependelt par libraryra, ami nem volt, azt lehetett malmozni 1 orat.... (Tudom, nem harom napot, de nekem az is sok volt :D)

Mostanaban meg epp azert nem nezegetem, mert nekem ez a beletolunk mindent kontroll nelkul, es nincs stabil dolog nem tetszik...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#660 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 07:04

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 5:35

Ejjen Ejjen :)

En anno azert hagytam a gentoot (erdemei elismerese mellett), mert egyszeruen tele volt a tokom vele, hogy neha az ember fel akart tenni valami pics egyszeru kis vackot, ami dependelt par libraryra, ami nem volt, azt lehetett malmozni 1 orat.... (Tudom, nem harom napot, de nekem az is sok volt :D)

Mostanaban meg epp azert nem nezegetem, mert nekem ez a beletolunk mindent kontroll nelkul, es nincs stabil dolog nem tetszik...

Ebből a szempontból a FreeBSD megoldása amúgy nem tűnik rossznak, van a core rész, ami stabil, és van a ports, ami nem annyira :)
Friczy

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35