HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 21:25

pontosan. a zikszpé pont ugyanúgy fárad, örexik mint w in98. a 2k semmi ilyet nem csinál :D

Há nemtom, de itt a fejlesztők virtuális infrastrukúráján ugyanúgy fárad mind a kettő, persze csak ha szándékosan fárasztják őket. Szerintem az XP egyszerűen több hülyéhez jutott el... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#262 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:18

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 16:21

A szokás hatalma... :D

Windows-nál ezért nehéz elérni a 0/24 üzemelést, mert a frissítések nagyrészénél újra kell indítani.

De minek? minden frissítésnél új kernel? :think:

Nem új kernel, hanem a filezárolások miatt...Bár ez inkább költői kérdés volt? :confused:

#263 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:18

Idézet: hokuszpk - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:05

na egy komolyabb cegbol nemneztem volna ki, hogy nalam nagyobb alkesz a potrencergazdajuk :D)

Meg akkor levéshetnéd, hogy a RedHatos ssl-es szopózás mi volt, mert én nem bírtam megjegyezni. Maga még tán emlékszik rá.
Make love not Wor.

#264 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:25

Idézet: Zsugabubus2 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:18

Nem új kernel, hanem a filezárolások miatt...Bár ez inkább költői kérdés volt? :confused:

File lezárások?
Azért nem értem, mert pl. linux-nál egy frissítés után elég csak magát a szolgáltatást leállítani, majd újraindítani...
Kivéve ha új kernel van. De akkor se kötelező. Lefrissítem a rendszert, minden szolgáltatás frissül. Kernel-t majd amikor van rá lehetőség lecserélem..
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#265 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:18

Meg akkor levéshetnéd, hogy a RedHatos ssl-es szopózás mi volt, mert én nem bírtam megjegyezni. Maga még tán emlékszik rá.

amire emlexem, azt mondtaja kollegaja,hogy 'openssl bug' ; amikor ottvoltam, abban a parpecben nemigazan reszletezte, a megoldast plane nem ;  nekem meg avvolt a velemenyem (amit nemigazan hallgatott vegig), hogy az rh-ban compatibility okbol bennvolt(van) a 0.96(a/b) meg a 0.97a -s ssl library is ; oszt a rosszabbikhoz linkelte a cumot.  aztan amire meg emlexem,hogy ezutan pizza volt meg sor meg unicum
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#266 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:34

Idézet

File lezárások?
Azért nem értem, mert pl. linux-nál egy frissítés után elég csak magát a szolgáltatást leállítani, majd újraindítani...
Kivéve ha új kernel van. De akkor se kötelező. Lefrissítem a rendszert, minden szolgáltatás frissül. Kernel-t majd amikor van rá lehetőség lecserélem..

Ja, bármilyen fájlt megnyit egy progi, nyitott állapotában nem lehet felülírni, törölni, átnevezni, semmi...De ne mond hogy ez neked új? :) Boot közben meg van külön egy progi (wininit), ami szépen átnevezgeti, meg törli az installer által kijelölt cuccokat, még mielőtt valaki elkezdené bitorolni...
Ez ugye 10+ éves "maradvány", nem hiszem, hogy valaha változni fog. Kedvencem, hogy indítsam újra a Win szervert, mert épp felment rá egy IE7 javítás :bolond:

A Unix fájl-rendszer szemantika meg engedi ezeket a dolgokat, csak a processz, amelyik nyitva tartja a fájlt max. még a régi verziót használja addig, amíg le nem zárja. Azért glibc frissítés után sem árt meg az újraindítás.

Szerkesztette: Zsugabubus2 2007. 06. 25. 21:38 -kor

#267 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:39

Idézet: Zsugabubus2 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:34

.De ne mond hogy ez neked új? :)

Nem azt mondtam, hogy új. Azt nem értem ezen miért nem tudtak változtatni.
Még anno mikor még Longhorn-nak hívták a Vista-t, akkor azt mondták, hogy hasonlóan a unix rendszerekhez, csomag alapú lesz, mint telepítésben, mint szolgáltatás működésben...
Hát sok valósult meg belőle.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#268 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:53

Amíg egy csomó MS proginál "Uninstall not supported", nem hiszem, hogy lesz csomagkezelés.

#269 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:04

Idézet: hokuszpk - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:33

aztan amire meg emlexem,hogy ezutan pizza volt meg sor meg unicum

Asszem ebben mindegyik hívő tábor megegyezik, mert az jó. Esetleg mehetnénk valamikor dartsozni. Én reggel Füredre el, 2 nap szabadság, júli elsején jövök haza, hőőőőj, de valamit értekezni kellene, vagy bármit.
Make love not Wor.

#270 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:55

Most így pár percel éjfél előtt már nem annyira tiszta a tudatom szóval hogy senkinek se legyen igaza felrakok egy ilyet.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:12

Kedvencem, hogy indítsam újra a Win szervert, mert épp felment rá egy IE7 javítás :bolond:

Win szervereken meg ésszel kell csinálni, nem is biztos, hogy kell arra IE7, meg minden vacak update. Minek?
Make love not Wor.

#272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:21

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 23:55

Most így pár percel éjfél előtt már nem annyira tiszta a tudatom szóval hogy senkinek se legyen igaza felrakok egy ilyet.

Meglessük. Bár lassan jön. Biztos valami ingyenes *nixos szerverek, meg ilyesmi :-D

Amúgy érdekes módon a Linuxos nagyvasam is belassult, BIXen belül is, de diszkek közt is. Érdekes témakör lesz haversráccal :-/
Make love not Wor.

#273 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:32

pcbsd desktop os :s nem szerverre kell? akkor mar inkabbb freebsd... http://freebsd.org
macbook air 2014

#274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:51

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 0:32

pcbsd desktop os :s nem szerverre kell? akkor mar inkabbb freebsd... http://freebsd.org

FreeBSD? Itt az is dobálta a csomagokat, beesett 1-2millió session, oszt jól megdeglettek, miközben mögötte a Wines webszerver jól lekezelte ugyanezt kevesebb procizabálással.
Make love not Wor.

#275 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 00:26

Ja, bármilyen fájlt megnyit egy progi, nyitott állapotában nem lehet felülírni, törölni, átnevezni, semmi...

há pedig lehet érvényteleníteni a handlékat, igaz akkor az appod heveny hörgések közepette megdöglend, ha hozzá akarsz nyúlni a filehoz. nem szép, ezért ritkán alkalmazzák.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#276 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 00:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:39

Nem azt mondtam, hogy új. Azt nem értem ezen miért nem tudtak változtatni.
Még anno mikor még Longhorn-nak hívták a Vista-t, akkor azt mondták, hogy hasonlóan a unix rendszerekhez, csomag alapú lesz, mint telepítésben, mint szolgáltatás működésben...
Hát sok valósult meg belőle.. :)

az a baj a ringyózzal, hogy túlzásba vitték a komponens alkalmazásokat. az appjaid nagy része konténer, ami rundll32 segítségével rángatja magára kontrollokat. az msie7 egy 610 kilobájtos kis fincfranc. üzem közben ráránt magára 8-10 megányi kontrollt. az a baj, hogy ezeken a kontrollokon osztozik az egész hóbelevanc a desktop rajzoló explorer.exe-től az excelig bezárólag...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#277 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 12:57

... figyelitek, hogy hogyan jut el az ember a 97-tol az XP-ig ugy, hogy valojaban a winword 6.0 kepessegeire van csak szuksege vegig?? ...

Nálunk cégben régi főnököm hirtelen kezdte velünk felrakatni az Office XP-t (pontosan nem tudom, melyiket sajna), mondván, hogy sokkal jobb, mint a 97. Arra viszont nem gondolt, hogy előtte illett volna ki is próbálni, ugyanis régi, 97-es word doksik közül volt jópár, amelyik megnyitás után simán elszállt szabálytalan művelettel Office XP-ben (ja, frissítve is volt természetesen), miután szerkeszteni kezdte volna az illető az adott doksit. Ezzel nincs baj, mert hát az ember majd csinál 1 másik doc-ot. Csakhogy ezek a céges levélpapír-sablonok voltak, amikból volt pár 100. Nem volt más rajtuk, mint fejléc, lábléc, néhány ISO jelvény. Support nem tudott mit szólni, csak azt, hogy hozzuk létre újra a doksikat (milyen okos), Redmonddal nyilván nem beszéltünk. Talán kellett volna? Lett volna értelme?
Mégis, kérdem én, hogy van pofájuk egy 800 fős cégnek ezt mondani, hogy hozzátok létre újra? Nem kis meló. Akkor mi a fenéért fizettük az OSL-t (mert akkor már az volt)? Csak a birtoklásért?
Az OpenOffice.org birtoklása kicsit olcsóbb. Mondani sem kell, hogy az gond nélkül nyitotta a doksikat, de akkor még sajnos ha jól emlékszem nem tudtuk elmenteni a word saját formátumába, vagy főnök nem engedte volna mindenütt felrakni, nem emlékszem, akkor még az OpenOffice tény: kezdetlegesebb volt jóval. Maradt az XP, s a káromkodás, a folyamatos hülyeségért, ami fölöttünk lebegett.

Van kb. 10 szerverünk, ebből 2 Unix, 1 linux, a többi win2k3. Biztos csak velünk van baj, de a windows-os szerverekkel 1 kivétellel állandóan gáz van, update után rendszeres restart, néha kék halálok. A Unix-ot nem is nagyon tudjuk, hogy ott van, érdekes módon , sosincs semmi baj vele, pedig az integrált vállir. rendszer azon fut, ott van a legtöbb művelet! Megnézném ugyanezt windows platformon, mi lenne, ha hirtelen a céget ki kéne léptetni, hogy bocs, de leáll a szerver, stb. (bár akkor már nem is kellene szólni). Számomra a Windows komolytalan.
Ezt soha nem fogom megérteni. Pl. mi jogon sz@rik a tisztelt MS a userekre olymódon, hogy kékhalálnál egyszerűen megállítja a vasat? Tehát nem azt mondom, hogy ez nem szabályos, mert így meg úgy, hanem mert MINDEN kék halálnál ez van (na persze majd a Vista-ban többféle halál lesz, szerintem ez akkor is egyszerűen komolytalan, nem nagyon illik bele a mai modern számítógépes "elvárásokba"). Olyan eseményeknél volt már KÉK, hogy pl. telepítő CD behelyezése, autostart előtt még, DLT1-ba kazetta berakása, hozzá sem értünk. Sajnos masszívan produkálta, mindig. Support azt mondta, cseréljünk ezt-azt. Mi meg is értettük, csak azt nem, miért van ez a "politika" xp-2k3-ban? Olyan, mintha nekik nem az lenne az érdekük, hogy a szerver MENJEN, hanem ha valami "végzetes" baja van, akkor lesz@rva mindenkit, leáll. Az nem számít, hányan dolgoznak rajta. Legalább lenne esélyem kiléptetni a usereket, de SEMMI ESÉLY nincs erre. Ha a windows azt AKARJA, a gép leáll. Meg lehet persze magyarázni, hogy ennek az az oka, hogy... Linux alatt ezek a cuccok, tehát a fenti konkrét meghajtók simán mentek, ki lettek próbálva, semmi bajuk nem volt természetesen. Ott is van seg-fault, de olyan, hogy az egész rendszer mindent lesz@rva leáll (ill. újraindul), na olyan nincs. Lehet cáfolni, aki tud.
Szóval egyszerűen rossz volt látni, ahogy a win2k3 egy milliós vason simán dől. Feltoltunk rá 1 desktop linux-ot (slackware asszem), simán kezelte a DLT-t, az ODD-ket, stb. Ezek alapszintű dolgoknak kellenének hogy legyenek. Hisz win2k3-nak is volt saját drivere a DLT-hez, s a hozzá tartozó SCSI kártyához. Ja, és a vasat NEM mi raktuk össze, így lett véve. Félelmetes. Főleg az, hogy 2 hónap szervízelgetés, firmware-update után (ez oldotta meg), amit a külső cég "csinált", működik. Akkori főnököm pedig 1 tollvonással azt mondta, mehet vissza a 2k3. Megkérdeztük, mi legyen a linux-szal, nem lenne-e érdemes inkább azt tenni rá, mivelhogy pár hónapja üzemelt még csak, a szerver "elődje" is üzemképes volt, vész esetére, s linux alatt gyakorlatilag minden funkciót ki tudtunk próbálni, már csak az érdekesség kedvéért is. Erre főnök azt mondta, hogy NEM. Na nem az oprendszerek félelmetesek igazán, hanem EZ a hozzáállás. Mondjuk azóta működik, de nem igazán mernék hozzányúlni.
Én pl. megkérdezném a magasságos Microsoft-ot, hogy árulják már el, hogy pl. a linux miért nem áll le teljesen szinte sosem (gondolok a kernel panic-ra), miért lehet még akkor is dolgozni vele, ha valami igazán nagy gáz van? Miért áll le a Windows Server 2k3??? Ezt magyarázza el nekem valaki, de igazi okkal. Ha csúnyán akarok fogalmazni, azt mondom, hogy számomra a Windows amolyan "játékrendszer", el lehet vele szórakozni, de azért kritikus folyamatokhoz nem vállalnám be, még ha nem is nagyon értek a linuxhoz.
Arról nem is beszélve, hogy nálunk a cégben eddig (sajnos ez igaz), ahányszor összesz@rta magát 1 kliens (XP), mindig linux alól kellett menteni data-t (akkor még nem nagyon voltak live windows-ok), nyithatatlan doksikból vagy 10-et sikerült nyitni (ja, 10-ból 10-et) OpenOffice alatt, s menteni, 1-2 hibával, de működött!!! Felhasználóknak rengeteg munkája volt benne, stb. Én úgy érzem, a Microsoft egyszerűen tesz az emberre, még ha nem is ezt mondja, a sok "innováció" megöli az alapszintű képességeket. Lehet, nemsokára azért fog kékhalni majd a szerver, mert rákapcsolok egy másik KVM-switch-et, s valami gond lesz ott is, nyilván meg lehet magyarázni, de a gép attól még leáll...

Elnézést, akit bántanék ezzel, de nekem egy login shell látványa önmagában egyszerűen önbizalmat ad. Tudom, ki a főnök, s azt is, mit tehetek meg. Megbízom benne. Még akkor is, ha kevésbé értek hozzá. Mindenesetre amit értek belőle, abból inkább körvonalazódik egy "rendszer" képe, mint valami billegős akármié, ami csupán látványos, de vészhelyzetben használhatatlan.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#278 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:15

Nekem az a durva, h nem vállal felelősséget semmire. Mintha vennél egy kocsit, és ha nem műxik a kormány, akkor tesznek rá. Érdekes.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#279 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 12:57

... de a fo hiba az egesz MS szemlelettel ott van, hogy azt probalja elhitetni az emberrel, hogy ez marpedig ILYEN EGYSZERUEN MUKODIK. pedig l*f*szt. a linux legalabb nem hazudik. "ha nem ertesz hozzam, nem mesz semmire" hirdeti nagyhangon, es mikozben gyakorlatilag ugyanazt nyujtja egy rendszergazda szempontjabol nem vagja at az embert. (kedvenc windows uzenetem az "ezzle a problemaval forduljon a rendszergzadahoz". te ALLAT BAMME! az en vagyok!!)

Igen, ez a hozzáállás az MS részéről gyilkos, a hazugságok, érthetetlen, semmitmondó hibaüzenetek, stb., s bárki bármit is mond, szerintem ez nem számítástechnika, nem is informatika, hanem ez biznisz, ami a technikát inkább megöli, mint segítené. Egyik oldalon fejlődünk, másikon rohadunk, ez most akkor hogy is van?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#280 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:30

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 10:06

Nálunk cégben ...

Sajnálom hogy így jártatok/jártok. De a saját tapsztalatom a témakörben az hogy ahol normális gépparkon, megfelelő szakembergárda, jó kialakított céges informatikai policy alapján üzemeltet MS szoftvereket, nincs ekkora fejetlenség... (mind a három dolog egyformán szükséges ehhez)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.