HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:12

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 9:25

Csak a poén kedvéért....megtaláltam Jano windowsos szuperszerverét, ami képes egymaga kiszolgálni 100 000 000 júzert egyszerre ! :D

Aztán elpukkan a táp, akkor meg leshetünk :-) Meg aztán a 10ezres júzeres AD-t is szét kellett szórni az országban, így redundánsan ott van mindenhol a levél local szerveren is, ha valami kinti vonal elhasal, akkor másik bírja fogadni, aztán majd szinkronizálnak.

mondjuk az országban 8-14 helyen van local szerver a lannak, egyik DC, másik ISA proxy a netezéshez, meg egy kisebb cluster amin helyben Exchange, fileserver, SQL szerver, esetleg háttértáras megoldás.

Központba béreltvonal hegyek, az egész meg jól összemadzagolva, aztán érdekes módon működik 10ezer AD júzerrel, meg Exchange alapokon.

1 gépes kiszolgálásra én is hisztiztem a hostingos topikban, mikor a NASA gépre rálapátolták a jövő hetet is. Máig nem értem, hogy amibe az a gép kerül, annyiból az összes szolgáltatást szét lehetne varázsolni külön vasakra, meg akár redundáns/clusteres megoldásra is. Kinek mi az igénye, mert az a vas zabál is, tehát nem olcsóbb fenntartani, mint mondjuk 5-6 "rendes" szervert, főleg ha azok unitosak. Mert vagy nem bírjuk rendesen kihasználni az erforrásokat, meg kiszolgálni a hülye júzereket, vagy ír a komplett SQLre egy végtelen ciklust, ami addig kérdezi le újra, míg vége nem lesz. Ilyenkor állítom kefélhetném ezt a csodavasat is.
Make love not Wor.

#362 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 9:35

Milyen olcsó lehet ennek a liszensze...  :D

MS mekkorát nézne, ha 15ezer proclicenszre kérnék ajánlatot  :Đ Bár szerverrel együtt OEMben nincs számottevő különbség, csak sosem hiszitek el, mikor 50-100 dollárok röpködnek a dualprocis gépek mellé OEM Win szerverrel.
Make love not Wor.

#363 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:41

Emberek, adóbevallást linuxon nem lehet leadni, csak ablakokon keresztül abevvel?

#364 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:44

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:41

Emberek, adóbevallást linuxon nem lehet leadni, csak ablakokon keresztül abevvel?

Ja. Szomszédban biztos van Wines gép.
Make love not Wor.

#365 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:47

Én linuxon akarom, sehogy sem lehet?

#366 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:52

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 13:47

Ez magyarország, itt van választásod ! Leadhatod windows xp alapokon, esetleg windows 2000 alapokon, de ha szeretsz szívni, akkor a windows vista is bejátszik :)

#367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 14:04

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:47

Nem műxik, volt már belőle igen sok vita, egyesek szerint már készül is a Linuxos verzió. Ha tényleg nem bírod másképpen megoldani, akkor Te vagy a második ember, akivel találkoztam. Egyik könyvelőirodában csak Linuxok vannak, ott 1 darab Wines gépet állítólag csak ilyenért tartanak fent.
Make love not Wor.

#368 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 14:21

Nemigaz vazze :Đ

#369 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 30. 15:04

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 15:21

Nemigaz vazze :Đ

http://www.origo.hu/...70626apech.html
-ZsOlTi-

#370 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 20:29

De hát vazze igaza van, szegény ember linuxal adóz(na).  :Đ

#371 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 20:35

Egyrészt...

De igazából nem is az összeggel van a baj, hanem az elv. Miért kényszerít rá, hogy M$ terméket vegyek?

Ez kb. olyan, hogy el akarod juttatni az adóbevallásodat, akkor kizárólag csak Renault autón teheted meg.
Ha nincsen, akkor fogjál egy Renault taxit és azon hozd be.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#372 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 01. 08:50

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:52

Ez magyarország, itt van választásod ! Leadhatod windows xp alapokon, esetleg windows 2000 alapokon, de ha szeretsz szívni, akkor a windows vista is bejátszik :)

az a trukk/lenyeg,hogy aki lebirja adni a bevallast, ahhoz lehet menni win licencet ellenorizni :D)
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:00

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 21:29

De hát vazze igaza van, szegény ember linuxal adóz(na).  :Đ

Szegény embernek megcsinálják gyárban a könyvelési részlegnél, vagy akinél PC sincs, az meg átkérezkedik a szomszédba. Ez még annyira szerintem nem tragédia, gondolom könyvelőirodákra támaszkodtak, ahol hasraütve is 90% feletti a wines rendszerek hazsnálata.
Make love not Wor.

#374 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:36

wine-n se megy az abev?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#375 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 17:42

Idézet: charlie - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 15:36

wine-n se megy az abev?

Fel tudtam telepíteni gond nélkül. (Ti. valaki azt állította, hogy nem lehet telepíteni, ezért kipróbáltam.) Hogy működik-e, azt nem tudom, mert nem én készítem az adóbevallásomat.

#376 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 19:42

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 18:42

Fel tudtam telepíteni gond nélkül. (Ti. valaki azt állította, hogy nem lehet telepíteni, ezért kipróbáltam.) Hogy működik-e, azt nem tudom, mert nem én készítem az adóbevallásomat.

Nem működik. Keresi a java titkosítót. Én felraktam ubuntura wine-al. Elindul, tudtam telepíteni adóbevallást is, de az ékezetes betükkel már gondja volt. Szerintem ezt meg lehetne heggeszteni viszont a java titkosítóval nem tom mit lehetne kezdeni. Elindul az wine-al?
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#377 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 22:24

De ugye azt értelmes ember tudja, hogy ez nem a linux hibája... Ha lesz igény rá, hamarosan megjelenik, attól, hogy most nincs, attól még nem ROSSZABB a másik rendszer. Mert akkor a BSD-k meg a Unix-ok is elég sz@r helyzetben lennének.
A remote login/admin pedig az őskortól támogatott a "más" rendszerekben. Arról a fejlesztők nem tehetnek (ja és főleg a rendszer), hogy a user nem ért hozzá s nem tud mit kezdeni vele. Elég sokan elfelejtik a tényt, hogy a linux nem a windows helyettesítője.
Általában az egyszerűség, ill. a mindennapi munkához kellő tool-ok, utilok megléte, könnyű kezelhetősége a szempont. Nade nagyon fontos tisztázni azt is, hogy ezekben az esetekben MIT is jelent az a mindennapi munka. Mert nem mindegy, ugyanis mindenkinél más és más. Nem betanított munkások vagyunk, hanem elvileg kreatív, gondolkodó emberek.
Egyik szemszögből azt látom, hogy windows platformon sokkal egyszerűbb megoldani (BIZONYOS szemszögből!) dolgokat, viszont másik oldalról maga a linux sokkal egyszerűbb rendszer, 1 csomó minden borzasztóan egyszerű, tehát MÁS szempontból. Akkor meg hol az igazság?
Linux esetében jobban rá van az ember kényszerítve, hogy használja a fejét. Ha ez nem sikerül neki, arról nem tehet az oprendszer. Azt meg mindenki el tudja dönteni, hogy neki mikor szempont az, hogy jobban használja a fejét; ha egyáltalán szempont.  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 01. 22:25 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#378 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 07:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 23:24

Elég sokan elfelejtik a tényt, hogy a linux nem a windows helyettesítője.

Így van!

Linux != Windows

#379 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 09:07

Csak 1 cikk: Egyre növekszik a linuxos fejlesztések aránya a Windows kárára
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#380 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 09:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:07

Háát, ha egyszerű dvd2avi proggit tudtok Linuxra mutatni, akkor istenuccse én is visszakapcsolom a vasat :-) Történet egyszerű, semmi menü, másolásvédelem, hanem már megírt cuccokat kellene visszalapátolni fullos minsőségű aviba, mert pár részletet ki kellene csapkodni belőle.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.