HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 28. 18:14

Idézet: NYCBoy - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 8:41

Azért a FakeRaid támogatás fényévekkel fejlettebb Windows alatt, ezt mindenkinek el kell ismernie. (Csak azért mondom, mert több napom elment egy MultiBoot + FakeRaid0 rendszerre, de a linux csak nem akarja jót, és még nem találkoztam olyan guruval, aki elmondta volna, hogy hogy kellene)

fakeraid ? halistennek linux alatt nemnagyon van ja.
csinald a linux szoftveres raidjaval ; sokkal jobban jarsz.
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#562 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 18:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 12:01

most komolyan a linux hibajanak allitod be, hogy egy hardware gyarto nem keszitett hozza drivert? mert "mindosszesen" errol van szo.

ha vista alatt nemlenne driver, akkor a hw gyarto lenne a nagyongonosz :D) emmarcsakigymegy.
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#563 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 19:50

Idézet: hokuszpk - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 19:15

ha vista alatt nemlenne driver, akkor a hw gyarto lenne a nagyongonosz :D) emmarcsakigymegy.

Akartam mondani. :smoker:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#564 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:48

Mint tényt állapítottam meg, hogy a Win-nek jobb a FakeRaid támogatása.
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#565 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:51

Idézet: hokuszpk - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 19:14

fakeraid ? halistennek linux alatt nemnagyon van ja.
csinald a linux szoftveres raidjaval ; sokkal jobban jarsz.

Miért is jó, hogy nincs rendes F.R. támogatás linux alatt?  :think: A linux sw raidről pl elég bajos a multiboot.
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#566 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 21:13

"Mint tényt állapítottam meg, hogy a Win-nek jobb a FakeRaid támogatása."

csakhogy a teny hibas! nem a windows nem tamogatja, hanem a hardwaregyarto nem tamogatja a linuxot. azaz pont forditva, mint ahogy irod..

egyebkent nem a multiboot a bajos (az siman megy), hanem az, hogy legyen olyan terulet, amit mindket op rendszer el tud erni nem csak olvashato, hanem irhato modon.

ja, amugy meg a windowsnak vacak a sw tamogatasa ezek szerint, mert nem birja ugyanugy kezelni a winchestereket, mint a linux? a logikadbol ez kovetkezik.. :p

Szerkesztette: bogdan 2007. 07. 29. 21:14 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#567 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:23

Link: Átlépte a 60 milliós példányszámot a Windows Vista <--- nesze neked...

Ez most azt jelenti, hogy valami piszok jó dologról van szó, vagy egyszerűen azt, hogy ennyire sok az értelmes lény, vagy csak azt, hogy ha bugos, akkor elég sokan fognak káromkodni...? Vannak variációk bőven.

Nem feltétlen jobb az, amiből több fogy, illetve ami olcsóbb... Azért mellékesen linuxból is van 60 millió.

Egyébként meg honnan veszik a számokat, amikor pár hete csak 40 millió volt? Biztos, hogy IGAZ? Vagy csak hülyítés?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#568 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:40

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. Jul. 30., Monday - 11:23

Link: Átlépte a 60 milliós példányszámot a Windows Vista <--- nesze neked...

Ez most azt jelenti, hogy valami piszok jó dologról van szó, vagy egyszerűen azt, hogy ennyire sok az értelmes lény, vagy csak azt, hogy ha bugos, akkor elég sokan fognak káromkodni...? Vannak variációk bőven.

Nem feltétlen jobb az, amiből több fogy, illetve ami olcsóbb... Azért mellékesen linuxból is van 60 millió.

Egyébként meg honnan veszik a számokat, amikor pár hete csak 40 millió volt? Biztos, hogy IGAZ? Vagy csak hülyítés?  :smoker:

Nem, ez azt jelenti, hogy mar alig lehet XP-vel venni gepet :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:50

Idézet: padawan - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:40

Nem, ez azt jelenti, hogy mar alig lehet XP-vel venni gepet :)

Sok XP-t használó cégemhez meg Vistát adok el papíron, a licenszek miatt.
Make love not Wor.

#570 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:50

Olyasmi ez, mint az OSL? Hogy a későbbi termékek használatára jogosult felhasználók automatikusan jogosultak a korábbi termékek használatára is... (kicsit pongyola megfogalmazás)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:54

Olyasmi ez, mint az OSL? Hogy a későbbi termékek használatára jogosult felhasználók automatikusan jogosultak a korábbi termékek használatára is... (kicsit pongyola megfogalmazás)

Ha most veszel gépet, akkor Vistával veszed, de használhatod az XP-t, vagy ha legalizálni szeretnéd a vacak cuccaid, de a programjaid nem Vista kompatibilisek, meg a vasat is bővíteni kell, akkor Vista licensszel felrakod az XP-t, utána később felrakhatod a Vistát. Jobb noteszek mellé év vége környékén Vista kupon kód is jött, mert gépet előtelepített XPvel adták, de mire kiforrt rá a Vista, arra ott a kupon, weben 20 dollárért meg lehetett rendelni. Aztán majd egyszer működni is fog  :cool:
Make love not Wor.

#572 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:31

Ha most veszel gépet, akkor Vistával veszed, de használhatod az XP-t, vagy ha legalizálni szeretnéd a vacak cuccaid, de a programjaid nem Vista kompatibilisek, meg a vasat is bővíteni kell, akkor Vista licensszel felrakod az XP-t, utána később felrakhatod a Vistát. Jobb noteszek mellé év vége környékén Vista kupon kód is jött, mert gépet előtelepített XPvel adták, de mire kiforrt rá a Vista, arra ott a kupon, weben 20 dollárért meg lehetett rendelni. Aztán majd egyszer működni is fog  :cool:

Downgrade csak a Vista ket maximalis (ejtsd draga) licenszevel szabad.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#573 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 06:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:50

Már hívom is
© 2005-2010. Alfa 75

#574 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 07:22

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 6:54

:]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:37

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 7:54

Mivel ez így ebben a fromában teljesen legális, így hívhatod :-)
Make love not Wor.

#576 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 18:37

Persze nem mind1ik Vista verzióval lehet megcsinálni.
Van amelyikkel nem lehet downgrade-lni.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#577 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 18:37

Száradjon le a kezem, potyogjon ki a nyelvem és tsa....
© 2005-2010. Alfa 75

#578 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 07:24

Megosztással kapcsolatos 1 észrevételem, s 1 kérdésem:

- a Total Commander sokszor másként működik, mint az intéző (ebben az esetben az intéző javára, mert ő teszi "jól" a dolgát), 1-2 "hibája" a commandernek (XP alatt):
    pl.: megosztunk 1 könyvtárat, utána letöröljük, szó nélkül megteszi, de ha létrehozzuk ismét, akkor meg lesz osztva. Ez kihasználható. Intéző figyelmeztet, ahogy kell.
Sőt: ha commander-ben törlünk 1 megosztott könyvtárat, s utána kilépünk a commanderből, majd létrehozzuk intézővel, akkor is meg lesz osztva "automatikusan"...

- vannak default megosztások akkor is, ha nem "adunk ki" semmit megosztásra. Pl. az összes lokális meghajtó gyökérkönyvtára. Ezekhez akkor is hozzá lehet férni (adminisztrátorként természetesen), ha tehát nincs megosztva látszólag semmi, de fut a fájl- és nyomtatómegosztás (+microsoft networks ügyfél). Kérdés: miért hozzáférhető ALAPBÓL a teljes helyi fájlrendszer? Tehát nem az RPC$-re gondolok, hanem a C$, D$, stb-re. Mihez van erre szükség? Hol van az alkalmazások "réteges" szerkezete, amikor simán bele is nyúlhatnak a távoli fájlrendszerbe...? Ez nekem fura. Olyan, mintha egy általános "hátsó ajtó" lenne, mintha valaki a teljes fájlrendszeremhez hozzá akarna férni, KÖZVETLENÜL. Pl. cégben ezt a lehetőséget használom, hogy távoli gépek komplett meghajtóit elérjem, NEM CSAK a megosztottakat...  :smoker:

#579 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 8:24

- vannak default megosztások akkor is, ha nem "adunk ki" semmit megosztásra. Pl. az összes lokális meghajtó gyökérkönyvtára. Ezekhez akkor is hozzá lehet férni (adminisztrátorként természetesen), ha tehát nincs megosztva látszólag semmi, de fut a fájl- és nyomtatómegosztás (+microsoft networks ügyfél). Kérdés: miért hozzáférhető ALAPBÓL a teljes helyi fájlrendszer? Tehát nem az RPC$-re gondolok, hanem a C$, D$, stb-re.

Ez már az NT4-től benne van, registry buzerálással ki lehet kapcsolni (azthiszem policyban is). Viszont XP előttig üres rendszergazdai jelszóval is engedett rámenni, szóval ha valaki neten lógott rendszergazdaként, jelszó nélkül, akkor boldog-boldogtalan láthatta az egész gépet :)

#580 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:21

üdv mindenkinek,

első hozzászólásom a topciban, ill talán a fórumon is. első körben köszönöm mindenkinek, nagyon jó kis topic (átolvastam az egészet) és örömmel figyeltem meg, hogy bizony nagyon minimális a flame és a másik dobálása sárral!  :respect:
kb 10 éve használok linuxot, aktívan csak olyan 7 éve. ms szerintem ott vétett egy nagyon nagyot, hogy átesett a paci másik oldalára az egyszerűsítéseivel. pl amitől igazán agyfaszt tudok kapni, az az új hardware varázsló, ráadásul egyszer egy igen szép bugba is futott a drága. egyik gépemben a tv tuner alatt közvetlen ott volt a hálókártya, vlmi oknál fogva arra jutottam, hogy a hálókártya 1 slottal lejebb kerül. gyors slotba átpakolás megtörtén, következzen a boot (linux, bsd, beos vígan viselte, nevezzük plug and play-nek). win azzal indított, hogy észrevette, hogy új hw van a gépben (eléggé meglepett) ill azt is, hogy eltávolítottam egy hw-t. huh mondom, ez kezdi felvenni egy brazil szappanopera legfelhevültebb jelenetét. mind2 ablakra nyomtam egy mégse gombot, gondolván így járok majd a legjobban. tévedtem. ennek az lett az eredménye, hogy a device manager-ben (eszközkezelő vagy mifene) volt 2 hálókártyám, de egyik sem ment. próbáltam rájönni, hogy melyik melyik, nem ment. természetesen a hálózat mint olyan nem működött. a végkifejlet az lett, hogy a két hálókarit eltávolítottam (most szoftveresen), reboot (ekkor már a sokadik) és ismét felfedezni vélte a hálókarit. az igazán bosszantó az volt az egészben, hogy minden hálózati beállításom, utólag telepített protokollok stb mind mentek a levesbe, configostul. ez igen bosszantó volt. ezután egy "emescse" certificated barátom felvilágosított, hogy bizony eme művelethez nem ártott volna eszközkezelőben hw eltávolítás (ezzel is mentek volna a beállításaim). érdekes.
tömören a lényeg, minden egyéb oprendszerem ezt a beavatkozásom nélkül megtette, míg a win csak agyonszopatott. holott, szerény véleményem szerint egy oprendszer egyik elsődleges feladata - kicsit puritánul megfogalmazva -, hogy a felhasználó a lehető legkevésbbé kelljen, hogy beavatkozzon bármilyen rendszer szintű feladatba.

xp megjelenésénél nem gyengén voltam idegbeteg, pár hónappal előtte vettem egy "vezetőtek winfast tv2000" tv tunert, viszont amikor upgradeltem xp-re, akkor jöttem rá, hogy nincs xp driver. ill van, de csak a "vezetőtek winfast tv2000 xp" kártyához, ami túlképp ua. mint az én kártyám (chipsetestül, távininyóstúl, mindenestül), viszont annak a drivere nem ment fel a sima nem xp verzióhoz. akkoriban fedeztem fel a dscalert, ami szerencsére hoz magával a legtöbb chipsethez drivert, így nem kell, hogy gyári driver telepítve legyen (néztem akkor mindenféle nem gyári drivereket, 1 sem ment).

ami meg nemrég esett meg, az szintén egy kicsit meglepett. eléggé összetojta magát a winem (védelmére szóljon, hogy kb 2003-ban telepítettem, azóta vígan ment, ill 1-2 kisebb szívás volt, bár csökkentett módban eddig mindig megoldottam a hibákat), gondoltam hogy akkor a jól bevált csökkentett mód és heggesztés. igen ám, de akkor futottam bele abba, hogy a csökkentet mód biza kiba. csökkentett mód, még egy rohadt uninstall sem megy (egy szoft okozta a win halált, a login screen megjelenése előtt megakadt az egész, ctrl-alt-del login sem jött be). reg gyalú, fizikai shift f8 sem segített. ok, biztos lett volna vlmi megoldás, csak kicsit ideges voltam mert épp kellett volna a win oszt pont nem ment. az viszont tényleg arcon csapott, hogy milyen tré a csökkentet mód, túlképp amit el kéne hogy tudj végezni, nem tudod.

az állandó rebootok meg kifejezetten az agyamra mennek, pl.: fix ip címről dhcp-re váltás (vica versa) után kéri hogy reboot, na persze. ok, nem kell reboot, mert müxik nélküle is, de akkor miért követeli magának a rebootot?
ill a másik, auto update = ha on és peccsel, akkor cseszeget, hogy reboot, 4 vagy 5 percenként a pofámba vágva. ha off és manual a peccs, akkor nem baxogat. ki érti ezt?

ezzel szemben linuxon nem nagyon voltak ilyen gondjaim (voltak persze, de nem ilyen malőrök mint hálókártya áthelyezése vs windows), viszont itt mikor vlmit megoldok, mindig tudom hogy mi miért volt, winen ez általában a lutri esete (nekem, másnak persze biztos hogy nem).
egy ideje az édesanyám is linuxot használ, csak mint experimental project gondoltam, hogy hátha nem üvölti le az agyam, hogy hol a kis kék e betű (explorer). első körben furcsálotta (egyből levágta, hogy nem az eddigi rendszer fut  ugye :)), nem értette, hogy miért kell nekem mindig változtatni a dolgokon (ezt arra értette, hogy kb 2-4 hetente mentem win reinstallt nyomni a gépére). uhu került a gépére, ami azóta is vígan működik, semmi problémája nem volt vele (ill az elején technikai support kellett persze, megmutatni, hogy a kis kék e betűn kívül más is képes erre pl :)). a poén az, hogy a közben kapott céges laptopja ugye komoly policy stb, azaz szinte semmire sincs joga a gépen (amit nehezményezett), nagyon hiányolta napközben a kis baglyot (ő így hívja). szerencsére balfaxok a cégnél lévő nagytudású rendszergizdák (multi, céget nem mondok, de ritka hülyék. úgy engedték neki a laptopon a netet, hogy az egyik rendszergizda kigyütt hogy belője a gépet. routert kellett vennem, mert csak linksys wrt54gl routeren megy a net (amúgy is akratam egy ilyet, de ez a szöveg, hogy csak ezen :D). a poén, hogy a rendszergizda srác egy magával hozott doc fájlból nézte a beállításokat, ill konkrétan azokat kérte hogy állítsuk be mint ami ott volt (pl akkor nem fog menni a net anyumnak, ha a ssid nem szamoca rolfmuhaha, persze voltak profilok, szal nem a benti ssid szamoca és azért kell nekem is szamoca otthonra, miután elment át is írtam a régire).  nah a lényeg, hogy mennyire idióták, így policy úgy policy, de a cd boot engedélyezett :D így anyum kapott egy uhu live-ot, pendrive-on a configok oszt szíjjanak le :) bent cégnél cd kivesz, és ott a faint enterprájz win, majd ahogy elmegy cd be és indulhat a baglyos rendszer :)

na uff, asszem ez így sok elsőre ;)

edit: jah még annyit, hogy nem vetem meg a win rendszereket, szerintem jó az is, ill kellő odafigyeléssel bizony az is rettenet biztonságos. de az idő úgy hozta, hogy nálam vlmiért jobban bejött komoly munkára, sőt, már ott tartunk, hogy wint szinte csak játékra töltök be (ez a kis hozzászólás most winről megy :)), épp emiatt a winem a boot managerben mint wintendo szerepel :) a poén az, hogy pl linuxon sokkal gyorsabban és hatékonyabban is megy már a meló, ami nem csak megszokás kérdése, hanem pl akár hiszitek, akár nem, az xgl/beryl vps (vakulj paraszt szisztem) párossal igencsak hatékonyan lehet melózni.

Szerkesztette: dareal 2007. 08. 02. 15:27 -kor

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.