HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:33

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:26

OFF

Ezt értem. De ez akkor lenne így nyerő, ha a csökkent képességek a csökkent árral járnának eggyütt. Rendes laptop áráért nem éri meg cserébe csak annyi, hogy kicsi és könnyű. Ergo 100$ - nem én találtam ki, gyártó mondta - az pont reális lenne érte. Több nem.

ON

De nincsenek csökkentett képességei. Az is egy képesség, hogy ilyen pici és nincs benne mozgó alkatrész. Akinek erre van szüksége, annak ez előny, még akkro is, ha más paramétereiben gyengébb, mint egy nagyobb laptop. Hozzátenném még azt is, hogy azért ezen az áron erős túlzás azt mondani, hogy kapsz rendes laptopot. Ha neked egy kicsi, könnyű, hordozható, de azért erősebb laptop kell, akkor azért minimum 200K-t kell kicsengetned, de inkább 3-400-at.
-ZsOlTi-

#1342 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 14:11

"csak" kicsi es konnyu??
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1343 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 10:33

Egy érdekesség:

Tegnap voltam a régi melóhelyen: Westend gépház. A 3-as terem most már digitális filmeket vetít.
És min fut maga a rendszer amiről a filmeket vetítik?

Természetesen Linux.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1344 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 10:45

es milyen felbontassal csinalja mindezt?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1345 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 13:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 10:45

es milyen felbontassal csinalja mindezt?

Sajnos az a srác nem igazán értett hozzá

De valamelyik nap bemegyek és megkérdezem a volt főnökömet. Neki több infoja van róla.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1346 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 15:53

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:23

[OFF]
Lépten nyomon azt olvasom -blogokban, fórumokon stb-, hogy "akkor ennyiért már inkább veszek rendes laptopot", mert abban nagy winyó/memória/proci/képernyő van. Szerintem a kettőt nem lehet egy lapon említeni és összemérni. Ebben az a jó, hogy ilyen pici és könnyű, ez a legfontosabb paramétere, ezt _tudja_, ha úgy tetszik. Hiába kapsz majdnem ennyiért "rendes" 15"-os 3 kilós laptopot, az ee-nek azt a tulajdonságát nem tudod helyettesíteni (de még egy 12-13"-os subnotival sem), hogy bevágod egy fotóstáska/hátizsák/női táska egyik zsebébe, aztán észrevétlenül veled van egész nap pl egy városnézésen, és ha kell előkapod, 15sec alatt bebootol és nézed az emailjeidet, vagy csinálsz rajta gyakorlatilag bármit, amit egy "rendes" laptopon. Szerk: nyilván fordítva is igaz, ezzel nem lehet 100%-osan helyettesíteni egy nagyobb laptopot, amit pl egész napos munkára is lehet használni.
[/OFF]

jah erre találták ki a pdat:D
Per Aspera Ad Astra

#1347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 03. 22:02

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:26

Ezt értem. De ez akkor lenne így nyerő, ha a csökkent képességek a csökkent árral járnának eggyütt. Rendes laptop áráért nem éri meg cserébe csak annyi, hogy kicsi és könnyű.

A kicsi és könnyű az viszont négyzetes szorzótényező az ilyen cuccoknál, no meg a fogyasztás.
Make love not Wor.

#1348 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 22:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 10:33

És min fut maga a rendszer amiről a filmeket vetítik?

Természetesen Linux.. :)

Végre valami. Mert éttermi rendszert, meg bowlingpályás vezérlést nem sokat láttam Linuxos alapokat, oszt Plázában ezek mennek már pár éve.
Make love not Wor.

#1349 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 22:07

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 15:53

jah erre találták ki a pdat:D

Gépelni elég nehéz rajt, ami meg jobb PDA, az is egyből 100ezer. Wlannal hamar merül, átlag mai flashes oldal az lassú, meg lehet venni külön billentyűzetet, bigyót. Esetleg próbáj meg youtube videót nézni rajt, vagy huzamosabban hwswzni, msn-ezni.
Make love not Wor.

#1350 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 22:07

Gépelni elég nehéz rajt, ami meg jobb PDA, az is egyből 100ezer. Wlannal hamar merül, átlag mai flashes oldal az lassú, meg lehet venni külön billentyűzetet, bigyót. Esetleg próbáj meg youtube videót nézni rajt, vagy huzamosabban hwswzni, msn-ezni.

bocs, a kollega azt mondta, hogy ahhoz kell, hogy napközben emaileket csekkeljen, meg fontos dolgokat megnézzen rajta (gondolom, menetrend, moziműsor, ilyesmi...)
Per Aspera Ad Astra

#1351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:10

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 23:04

bocs, a kollega azt mondta, hogy ahhoz kell, hogy napközben emaileket csekkeljen, meg fontos dolgokat megnézzen rajta (gondolom, menetrend, moziműsor, ilyesmi...)

Na, én hetente/havonta használom arra. Ideig menetrendet mobilon is lehet nézni, amit napi dolog lett, onnantól cipelem laptopot a táskámban, aztán kész.

Szétesnek az oldalak, vacak a tördelés, semmi nincs rá felkészítve, hogy ekkora kijelzőn rendesen kiférjen. Tudakozó az néha működik, pár oldal felismeri, aztán akkor flashmentesen, kis képernyőre méretezve jelenik meg, de azért egy Campon nyitvatartás, vagy OTP bankolás az maga a megtestesült horror bír lenni.

Emilre jó, míg szöveget kap az ember, ha válaszoni kell, akkor már kicsit zűrös. De kolléga tudja, én használom, nekem azért csöppet korlátolt a képessége, ipod touch pld. sokkal jobban műxik, mobil netezős/böngészős bigyónak, mint az első sarki PDA-k. Amiből ugye egy rnedes modell úgyis annyi, mint az Asus PC :-D
Make love not Wor.

#1352 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:54

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 23:04

Példának mondtam. De azt is mondtam, hogy gyakorlatilag bármit csinálhatsz rajta, amit egy nagyobb laptopon. PDA-n pl nincs rendes text editor, office, ssh, stb...
-ZsOlTi-

#1353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 11:30

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 23:54

Példának mondtam. De azt is mondtam, hogy gyakorlatilag bármit csinálhatsz rajta, amit egy nagyobb laptopon. PDA-n pl nincs rendes text editor, office, ssh, stb...

Húúúú, ssh-val én is úgy voltam, hogy jelszót ezt-azt aprólékot lehet változtatni, kicsit belesni a vasra, de egyszer kellett logot olvasni, ott elve nincsenek billentyűkombinációk, a virtuális bill meg kitakarja a kép elejét, így ember szögel valamit, bill kikapcs, megnézi, bill bekapcs, meg így tovább. Ez is pár dologra jó, de amint használni szeretnénk hát ja. Táblázatokat is lehet rajt nézegetni, aztán nagyjából ennyi, feltéve ha kifér, nem dugul be a ramja, ha meg szerkeszteni is akarunk, akkor szinzén ugyanaz.
Make love not Wor.

#1354 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 01:58

http://www.businessreviewonline.com/os/arc..._source_up.html
"Légy szerény mint én..."

#1355 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:39

Ehhez mit szóltok? Én csak most találtam. http://www.microsoft.com/windowsserver/com...-hat-linux.mspx

#1356 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:41

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:39

Ehhez mit szóltok? Én csak most találtam. http://www.microsoft.com/windowsserver/com...-hat-linux.mspx

ilyenek rendszeresen kijonnek. ami kozos bennuk az az, hogy egy olyan ceggel csinaltatjak amiket a microsoft tamogat.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:04

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 15:41

ilyenek rendszeresen kijonnek. ami kozos bennuk az az, hogy egy olyan ceggel csinaltatjak amiket a microsoft tamogat.

Mert akit az MS támogat, annak nem ilyen drága az oprendszer. Supportért meg mindegyiknél fizetni kell.
Make love not Wor.

#1358 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:04

Mert akit az MS támogat, annak nem ilyen drága az oprendszer. Supportért meg mindegyiknél fizetni kell.

De ez MS-nél is jellemzően a nagyvállalati környezet.

#1359 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:05

De ez MS-nél is jellemzően a nagyvállalati környezet.

Ez Kalap Úr Enterspájz esetében sincs másként...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1360 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:46

amugy van olyan teszt, amit olyan ceg, vagy akarki csinalt, ami nem huz egyik oldal fele?

mert láttam én már linuxos tesztet is, de ott meg ugye a linux volt az istenkiraly, holott ugye mindanyian tudjuk, hogy valamelyik feladatra ez a jobb, valamelyikre az.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.