Gyorsjelentés, hátha valakinek hasznára válik amit megint saját magam szoptam végig...
1. Nyomtam egy új win7 installt. (3 mag aktív 3.4GHz-en.)
2. A windows update hibák nem csak a procitól voltak.
Amikor aktív a 4. mag akkor már a frissítéseket sem keresi meg, de ha csak a jó magok aktívak akkor is volt failed update. Ennek viszont már az update cache volt az oka. Ez zavart meg mikor 1-2 sikertelen 4 magos update után visszaállva bios defaultra, 2 magra is sikertelen update-ek jöttek.
3. Elég vegyesek az első érzéseim most normális rendszerrel:
- A raid gyengének tűnik, ICH9R alatt 220-240MB/s-et mértem a két 500-as Samsung F3-ra. Itt 160-200, eléggé ingadozott a mérés is.Ami fontosabb, hogy érzésre sem olyan pattogós. Meg is áll néha 1-2mp-re, ami elég durva.
- Rohadt lassú bootnál a raid drive scan.
- Iszonyú lassú a win7 boot. Nem mértem, de érzésre a duplája a C2D-snek (És ez új rendszer az meg egy agyonvágott 1.5 éves volt). Persze ezt a raid scan nélkül értem, tisztán a win-re, azzal együtt még szarabb.
- Nincs smartom raid alatt a single HDD-kre sem. Lehet, hogy én bénázok valamit? Bár nem hiszem, hogy trükközni kéne érte. A raid scan mikor megtalálja a single vinyókat bootnál akkor kiírja, hogy van smart és healty. Ezután win alatt viszont semmi nem látja.
Pár cpu és memteszt (1-2 game, winrar) után a többmagos teljesítménnyel egyelőre nincs baj, szépen hoz mindent. A fogyi is jobb lett mint számoltam. +1HDD van a rendszerben a C2D-hez képest, de idle 88-90W-ot vesz fel a mérő szerint. C2D-n ez 100W volt. Ami ide vonatkozó kérdés: Kicsit sokat pattog a CNQ, van pár futó program: speepfan, afterburner, stb... az órajel is ugrabugrál 800 és 1900MHz között és a fesz még jobban. Ezt nem lehet kicsit "érzéketlenebbé" tenni általánosan? Csak manuál módon vmi fix programhoz kötött Overdrive profillal?
Szerkesztette: vipi 2010. 05. 19. 09:30 -kor