HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:31

Idézet: Asker - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:27

akkor csak én hülyültem meg, vagy mi a fene jön le ebből a táblázatból, a Zindex is megírta hogy

Anandon szerintem kicsit kevés volt az alkalmazás. A techriportos tesztet is nézd meg, ott több van.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#362 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:37

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 16:18

olvasd el, amit ala irtam...  ;)

A G0 se nagy csoda... kb 5%-al fogyaszthat kevesebbet.

Monjuk legyen a G0 300W / 2.33 GHz = 130.47 (*2.5 = 326.2W)
Barca 330W / 2.5 GHz = 132 (*2.33 = 307.56W)

Vagyis nem sokkal jobb az se... és mint tudjuk az órajellel nem is lineárisan nő a fogyasztás... szóval kéne egy 2.5 GHz-es Xeon eredmény a fair összehasonlításhoz.

De szerintem ez nem nagy baj, 65nanón teljesen jó, hogy egyformát hozott ki a két cég. És ha ehhez hozzáveszem, hogy a Barca télleg kicsit gyorsabb clock for clock (az esetek többségében), máris jobb a teljesítmény/fogyasztás mutatója.

Kiváncsi leszek a desktop cuccra nagyon énis amugy, meg pl a 2 magos változatra... elvégre 4 magos változaton sokkal nehezebb kihozni a teljesítménykülönbséget (a sok tartalék és kihasználatlanság miatt pl). 2 mag esetén még tovább javulhat az AMD sebessége a C2D-vel szemben szerintem clock-for clock legalábbis. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 09. 11. 17:00 -kor

#363 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:50

Na ez az: A Zindex :)

"...A technológiai fejlesztéseknek hála azonos órajelen gyorsabb az új Opteron, mint a konkurens Core 2-es Xeon, ráadásul kevesebbet is fogyaszt annál. Az árazással sincs baj, az AMD ugyanis 700 dollárért kezdi árulni a nyolcprocesszoros szerverekbe szánt, 1,8 gigahertzes Barcelonát, míg a hasonló fogyasztású, de lassabb 1,86 gigahertzes Xeon 2300 dollárba kerül.
Volt már: ... Azonos órajelen a Barcelonák teljesítményfölénye 20-25 százalékos, ami jelentős, kár, hogy órajelben gyenge az AMD....

Összességében, melyik szerverépítő fog 3,5x annyit fizetni ugyanazért a teljesítményért?

Hajrá AMD.  :cool:
Asztalravissza!

#364 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 17:05

Azért...

2300 dolcsi a 4 magos 3GHzes XeonMP is, az index írója által kiszemelt 1.86-os egy energitakarékos darab. Ha úgy nézem az amd jóval olcsóbb, de akkor viszont rosszabb a fogyasztása :D

Xeon MP 2.13GHz - 1177
Opteron 2.0GHz - 1019

Szerkesztette: BoGab 2007. 09. 11. 17:13 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#365 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 00:20

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 15:59

akkor kicsit lapozz vissza a belinkelt postra - ott lemertek a fogyasztasukat. idleben valoban joval alacsonyabb, fullon viszont alig van elteres.

Nos én eredetileg K8-hoz hasonlítottam, mert hogy annak a továbbfejlesztése. Szóval meg lehetne nézni, mi történne egy K8-cal, ha 4 mag lenne belőle egy tokban, és fullra hajtanák mondjuk 2,5 GHz-en... :) (Nem beszélve a 3 GHz-ről, amit több helyszíni beszámoló szerint léghűtéssel is még csak nem is forrón visz a Phenom.)

De ha Intelhez hasonlítunk, hát ne órajel alapon párosítsunk, mert az senkit sem érdekel, hanem teljesítményben, és akkor azt látjuk, hogy igencsak spórolósabb a 2350, mint az E5345, nem beszélve a 2360SE vs. X5365 esetről...

Utóbbihoz egy megjegyzés: vegyük észre, hogy a K10 jobban skálázódik (értem ez alatt, hogy arányosabban emelkedik a teljesítmény az órajellel), szóval 2,5 GHz fölött fogja majd megmutatni igazán, mit tud... A Phenomok meg várhatóan itt fognak leledzeni.

Btw így attól nem lesz mérvadóbb egy teszt a Phenomra vonatkozóan, hogy 1-szálra mérnek, ha ezt ilyen 2 GHz-eken teszik, ráadásul lassú rammal. Ha szerverekről van szó, mint most, akkor meg tessék szépen minnél több szálra mérni (meg adott esetben minnél több procira). :D

Szerkesztette: dezz 2007. 09. 12. 00:24 -kor

#366 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 02:22

A teljesítmény-párosításhoz: oké, mondhatjuk azt is, a 2350 átlagban az E5335 és E5345 között van, a 2360SE meg az E5345 és az X5365 között lesz (azaz vélhetően az E5355-sel lesz átlagban egálban), de még így is hatékonyabb.

#367 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 03:32

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:26

Ha ez igaz lenne akkor mindenki új királyként emlegetné...

izaz ez, csakte 3 és fél gigán túráztatod a kvadodat és íg legalább 70%-kal gyorsabb vagy. azért érdemes elgondolkozni azon, hogy van egy procid ami 1-1.2GHz-es tuningot (közel 50%) elvisel, míg a másikból nem merik piacra tenni a 20-25%-kal többet tudó mosdelleket.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#368 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:23

Idézet: Asker - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:25

de ember azonos órajelen elég szépen otthagyja...

nezd meg a masik tesztet - meg egy tablaba is kigyujtottam mindent. ott van ugyanolyan orajelu xeon es opteron.

de ha eltekintunk az azonos orajelekbol - az amd bajban lesz ilyen ghzekkel.

#369 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:25

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:28

Egyelőre fogalmunk sincs mire képes a rendszer 3GHz-en. Pusztán elméletben felszorozni nem teljesen logikus, mert nem tudjuk melyik rendszerben milyen szűk keresztmetszetek keletkeznek az órajel növelésével. :)

a core eleg szepen skalazodik - ha csak ennyit tudna, mar jo lenne. inteleknek eleg jol sikerult a desktopteljesitmenyt "fuggetleniteni" a ratyi koritestol.

#370 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:31

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:37

A G0 se nagy csoda... kb 5%-al fogyaszthat kevesebbet.

Monjuk legyen a G0 300W / 2.33 GHz = 130.47 (*2.5 = 326.2W)
Barca 330W / 2.5 GHz = 132 (*2.33 = 307.56W)

Vagyis nem sokkal jobb az se... és mint tudjuk az órajellel nem is lineárisan nő a fogyasztás... szóval kéne egy 2.5 GHz-es Xeon eredmény a fair összehasonlításhoz.

De szerintem ez nem nagy baj, 65nanón teljesen jó, hogy egyformát hozott ki a két cég. És ha ehhez hozzáveszem, hogy a Barca télleg kicsit gyorsabb clock for clock (az esetek többségében), máris jobb a teljesítmény/fogyasztás mutatója.

Kiváncsi leszek a desktop cuccra nagyon énis amugy, meg pl a 2 magos változatra... elvégre 4 magos változaton sokkal nehezebb kihozni a teljesítménykülönbséget (a sok tartalék és kihasználatlanság miatt pl). 2 mag esetén még tovább javulhat az AMD sebessége a C2D-vel szemben szerintem clock-for clock legalábbis. :)

vmivel alacsonyabb az amd fogyasztasa - de azt irtam is. szerintem inkabb a magok kulon szabalyzasa nagyszeru huzas, igy idleben nagyon odaver az intelnek.

szerintem meg epp a ketmagos lesz lassabb. egyreszt, mert ott a core is nativ, masreszt az amd jobb a magok szervezeseben, igy kisebb a magok szamabol eredo veszteseg. tehat minel tobb magot hasznalunk annal nagyobb az amd elonye - ebbol az elonybol vmi elvesz ha megfelezzuk a magok szamat.

nezd meg pl a cinebenchben mit alakit.

#371 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:45

Idézet: dezz - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 1:20

Nos én eredetileg K8-hoz hasonlítottam, mert hogy annak a továbbfejlesztése. Szóval meg lehetne nézni, mi történne egy K8-cal, ha 4 mag lenne belőle egy tokban, és fullra hajtanák mondjuk 2,5 GHz-en... :) (Nem beszélve a 3 GHz-ről, amit több helyszíni beszámoló szerint léghűtéssel is még csak nem is forrón visz a Phenom.)

De ha Intelhez hasonlítunk, hát ne órajel alapon párosítsunk, mert az senkit sem érdekel, hanem teljesítményben, és akkor azt látjuk, hogy igencsak spórolósabb a 2350, mint az E5345, nem beszélve a 2360SE vs. X5365 esetről...

Utóbbihoz egy megjegyzés: vegyük észre, hogy a K10 jobban skálázódik (értem ez alatt, hogy arányosabban emelkedik a teljesítmény az órajellel), szóval 2,5 GHz fölött fogja majd megmutatni igazán, mit tud... A Phenomok meg várhatóan itt fognak leledzeni.

Btw így attól nem lesz mérvadóbb egy teszt a Phenomra vonatkozóan, hogy 1-szálra mérnek, ha ezt ilyen 2 GHz-eken teszik, ráadásul lassú rammal. Ha szerverekről van szó, mint most, akkor meg tessék szépen minnél több szálra mérni (meg adott esetben minnél több procira). :D

neked is csak azt mondom - nezd meg a masik tesztet. ott nem kell az orajelekre kovetkeztetni. en nemtom te milyen eredmenyeket lattal, ahol olyan meggyozo (azonos orajelen!). ahol tobbszaloas osszevetes volt, ott mindig a legtobb szalon futo kerult bele (8 szal pl).

Kép

ha az orajelektol eltekintenenk akkor nem lenne mirol beszelni - mert kb a mostani 2.5os amd kellene joval 3 giga folott meno coreral osszevetni. es vegyetek mar eszre - 1.5v felett tudott 2.5ot. ez egy agyontuningolt darabot sejtet, amibol lehet 5db van a vilagon, amin ennyit ment. 65 nanos proci!

ha egy ilyen agyontuningolt intellel eresztened ossze teljesitmeny szempontjabol verfurdo lenne (mongy ennek a fogyasztasa mar egy vizforraloeval vetekedik).

ekkora fesz mellett ilyen a fogyasztasa, az nagyon dicseretes.  :up: csak az a kerdes, hogy a piacra kerulo darabok milyen fesz mellett tudjak ezt. mert ha ennyin, akkor peak fogyasztasban nem lesz igazan jobb, masreszt 0%ban lehet majd tuningolni. sok mulik azon, hogy az amd mennyire es milyen hamar tudja felfuttatni a termelest. egy rossz kihozatallal a legjobb architekturat is agyon lehet csapni.

szvsz akkor lesz az amd igazi alternativa, ha hasonlo orajelen tudjak jaratni. az alacsonyabb fogyasztas miatt en is ra szavaznek.

Szerkesztette: arn 2007. 09. 12. 05:51 -kor

#372 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:42

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 6:25

a core eleg szepen skalazodik - ha csak ennyit tudna, mar jo lenne. inteleknek eleg jol sikerult a desktopteljesitmenyt "fuggetleniteni" a ratyi koritestol.

Sajnos a Core-on nem teljesen lineárisan nő teljesítmény. Igazából még semmi sem garantálja, hogy a Phenom-on ez tényleg lineáris lesz, de a beszámolók alapján feltételezik.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#373 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:58

az lenne az erdekes, ha linearisan none  :Đ ez erosen alkalmazasfuggo.

#374 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:01

Nem úgy értem... :D Nyilván a CPU-t erősen terhelő alkalmazásoknál jöhet majd elő a különbség.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#375 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:12

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 6:45

es vegyetek mar eszre - 1.5v felett tudott 2.5ot. ez egy agyontuningolt darabot sejtet, amibol lehet 5db van a vilagon, amin ennyit ment. 65 nanos proci!

Félreértelmezed a dolgokat. Feltételezem, nem szándékosan.

1. A CPU-Z feszkiírása nem megbízható.
2. Ez nem egy agyontuningolt rev. B0, hanem egy új B2.
3. Azért nem dobták még piacra, mert a B2-k gyártása csak most indul be.
4. A B2-k léghűtéssel, nem forrón viszik a 3 GHz-t is!
5. Hagyjuk ezt a 65 nanozást. Az Intel procik is 65 nanosak egyelőre, mégis viszik a 3 GHz-t. Ez itt nem egy 4 magos K8, némi C'n'Q-val! Mondom, kiterjedt clock-gating. A cikkben ugyan nem szerepelt ez a fogalom, de azért jegyezzük már meg.

ps. ja, esetleg összerakhatnál egy másik táblázatot is, pl. az anandos tesztek alapján. Intelből veheted az E5345 eredményeit, annyi baj legyen... Vagy vissza is számolhatod, közelítő összehasonlításnak jó lesz, nem 1-2%-on múlik a dolog.

Szerkesztette: dezz 2007. 09. 12. 10:15 -kor

#376 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:20

ahol nincs osszehasonlitasi alap, nincs ertelme. a masik, hogy mas is vehetne a faradsagot...

de egy fant nemtom minek gyozkodok, a desktop teszteknel meglatjuk. latom hogy mik az elonyei es a hatranyai (legalabbis, amit en annak gondolok), sokan meg kiragadnak egyket tesztet.

mar leirtam mindent, amit gondolok a jelenlegi helyzetrol - nem ragozom tovabb, mert nem latom ertelmet harmadszor is leirni. lehet tovabbajnarozni.

Szerkesztette: arn 2007. 09. 12. 10:26 -kor

#377 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:24

elolvasva a cikket keserű lett a szám íze.
nem a processzor miatt, mert már rég kinőttem abból, hogy számítson, ki a jobb, vagy kinek van nagyobb.

egész egyszerűen ez a cikk nem méltó a hwsw-hez. elfogult, hiányos, teljes mértékben blikk színvonalú. siralmas. azt hiszem tényleg igaz, hogy szépen hanyatlik a hwsw-n megjelenő cikkek minősége...  :(
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#378 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:27

a hwswn sosem volt igazan szinvonalas a cikkiras. foleg nem a hwtesztek.

#379 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:28

Idézet: PeC - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 11:24

elolvasva a cikket keserű lett a szám íze.
nem a processzor miatt, mert már rég kinőttem abból, hogy számítson, ki a jobb, vagy kinek van nagyobb.

egész egyszerűen ez a cikk nem méltó a hwsw-hez. elfogult, hiányos, teljes mértékben blikk színvonalú. siralmas. azt hiszem tényleg igaz, hogy szépen hanyatlik a hwsw-n megjelenő cikkek minősége...  :(

special írta, aki köztudottan intel fan, szóval tőle nem lehet objektív cikket várni amd-s hírről, eseményekről. De ez mindig is így volt, ezen kár kiakadni :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#380 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:31

Én úgy vagyok ezzel, hogy aki tényleg egyből megveszi az új dolgokat, annak ez a proci tényleg nem nagy szám, és nem is fogja érdekelni, hiszen már c2-je van. De aki nem megy egyből a legújabbakra, annak mondjuk van egy am2-es lapja (mint nekem) és lapcsere nélkül belemegy az új generáció, sokkal gazdaságosabb.
És játékoknál még kisebb lesz a szakadék a penryn és k10 között, mint most a conroe és k8 között szvsz.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.