HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#3701 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 05. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 09. 05. 09:58

úgy látom ennyi év után is még tudok új problémákkal találkozni.

tavasszal kidobtam a core2 konfigom és betettem egy phenomot.

a lap egy asrock n68s-ucc kis olcsó, egyszerű lap volt - ezt ajánlották ( :D ).
a proci egy x2 555 be, ami 4 magosítható szerencsére.

a probléma ott kezdődött, hogy az alap 3200mhz-et feltoltam 3800 környékére kicsit feszelve, minden teszt hibátlanul lefutott.

majd egyszer csak az a hibajelenség jött elő, játékok közben hogy az fps hirtelen leesett 10-12 környékére, 2-3 percenként 10-20 secre majd visszaállt a rendesre.
átnéztem mit fut a háttérben, mi használja a magokat, mitől ugrik meg a terhelés és semmi megoldás.

aztán egyszer csak elolvastam, hogy ez a lap 95W-ot tud átpréselni magán és a fesztelt proci 4 maggal ennél jóval többet eszik..
megnéztem hogy melyik proci hány w és a 4 magos phenom 125W-ra van kírva :angry:

alulfeszelés és vissza 3200mhz-re megoldott mindent, szerintem max 95W környékén lehet, mert azóta hibamentes.
ergo ha akarok erősebb tuningot -> lap csere. :(

Pedig az Asrock nem tagadta le:

Idézet

- Support up to 95W Socket AM2+* / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor
- Support up to 95W Socket AM3 processors*: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors

http://www.asrock.co...asp?model=n68-s

Illetve ugye ott van minden gyártó minden lapja mellett a CPU support list is...

Szerk: http://www.asrock.co...asp?Model=N68-S

A másik: Ha már a vásárláskor szóba kerül, hogy tuning lesz, akkor a lapból sem a fapadosok közül érdemes választani.

Szerkesztette: StSanya 2011. 09. 05. 11:49 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3702 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 09. 05. 09:58

úgy látom ennyi év után is még tudok új problémákkal találkozni.

tavasszal kidobtam a core2 konfigom és betettem egy phenomot.

a lap egy asrock n68s-ucc kis olcsó, egyszerű lap volt - ezt ajánlották ( :D ).
a proci egy x2 555 be, ami 4 magosítható szerencsére.

a probléma ott kezdődött, hogy az alap 3200mhz-et feltoltam 3800 környékére kicsit feszelve, minden teszt hibátlanul lefutott.

majd egyszer csak az a hibajelenség jött elő, játékok közben hogy az fps hirtelen leesett 10-12 környékére, 2-3 percenként 10-20 secre majd visszaállt a rendesre.
átnéztem mit fut a háttérben, mi használja a magokat, mitől ugrik meg a terhelés és semmi megoldás.

aztán egyszer csak elolvastam, hogy ez a lap 95W-ot tud átpréselni magán és a fesztelt proci 4 maggal ennél jóval többet eszik..
megnéztem hogy melyik proci hány w és a 4 magos phenom 125W-ra van kírva :angry:

alulfeszelés és vissza 3200mhz-re megoldott mindent, szerintem max 95W környékén lehet, mert azóta hibamentes.
ergo ha akarok erősebb tuningot -> lap csere. :(

Elég nagy mákod volt, hogy alapból nem volt lapcsere és csak a tuning miatt kell megtenned. Én ugyanezt csináltam kb.: 95W-os lap, unlock, tuning... aztán füsttel együtt dobott restartot. Az egyik fet elsült.
Aztán ment még a lap, de onnantól nem erőltettem...

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 05. 12:14

Hol ajánlották azt a lapot ? Mennyibe került ?

Én egy vidéki kiskerben vettem a Gigabyte MA770-UD3 lapomat anno 16e Ft-ért. 140W-ig kezeli a procikat.

Sajnos vannak ilyen lapok is. Addig én sem figyeltem amíg bele nem futottam egybe. (MSI 880 95W-ig) Azt hittem a leggagyibb lapnál is alap a 125-140W, nem is figyeltem rá emiatt.
Ennek a dobozának a felét is a kondi-reklámok és ilyen olyan stability - energy feliratok fedték le. Aztán a füst után jobban megnézve kicsit másról szólt... durable és társai...

#3703 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 16:14

hát igen, nem kicsit érzem magam átb*szva... :(

kereshetek másik, értelmes árfekvésű lapot lassan ami nem 95W és ucc-s...
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#3704 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 09. 05. 17:14

Nem basztak át. A lap tudja amit írtak rá, a proci meg még annál is többet tud, mint amit írtak rá.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3705 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 09. 05. 19:12

Nem basztak át. A lap tudja amit írtak rá, a proci meg még annál is többet tud, mint amit írtak rá.

Lényegében átbaszták ha nem is direkt. Nyilván semmiféle tapasztalattal ajánlottak neki egy olcsó lapot a procijához unlockra ami aztán kevés lett.

Még nem kaptam választ arra hogy hol ajánlották azt a lapot, de ha abban a bizonyos unlock/magfeloldás topicban akkor no komment :omg:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3706 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 06. 00:20

Lényegében átbaszták ha nem is direkt. Nyilván semmiféle tapasztalattal ajánlottak neki egy olcsó lapot a procijához unlockra ami aztán kevés lett.

Még nem kaptam választ arra hogy hol ajánlották azt a lapot, de ha abban a bizonyos unlock/magfeloldás topicban akkor no komment :omg:

Hát az oké, hogy ajánlanak valamit, de annak először utána is nézek hogy mit tud, perszecsakha nem hót hülye az illető a témához.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3707 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 06. 00:20

Na jó, de azért ő is hibás annyiban, hogy vakon megvette, amit ajánlottak.

#3708 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 09. 05. 17:14

Én nem erre akartam célozni, hanem sokkal inkább arra, hogy még szerencséd is volt, hogy nem füstölted el. :)
Átb*szás vagy nem... inkább nem. Figyelni kell erre is, csak elkényelmesedtünk, mert az utóbbi időben megszoktuk, hogy minden lap jó volt mindenre... aztán mégsem.

#3709 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 15:09

Persze, el kellett volna olvasnom a specifikációkat hogy hány wattig kezeli a procikat, mivel még sosem találkoztam ilyen problémával ezért nem tettem.

Egyben vettem pár hetesen boltban dolgozótól a lapot,procit ramot amolyan "pretested" hívószóra. Hiba volt.

Amúgy az aggaszt inkább most már, hogy a legkisebb sandy bridge i3 lehozza 2 maggal a phenom 4 magját :(
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#3710 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 09. 06. 16:09

Persze, el kellett volna olvasnom a specifikációkat hogy hány wattig kezeli a procikat, mivel még sosem találkoztam ilyen problémával ezért nem tettem.

Egyben vettem pár hetesen boltban dolgozótól a lapot,procit ramot amolyan "pretested" hívószóra. Hiba volt.

Amúgy az aggaszt inkább most már, hogy a legkisebb sandy bridge i3 lehozza 2 maggal a phenom 4 magját :(

Igen, én is emiatt nem néztem meg... azóta újra nézem. :)
Pretestedként mondjuk tényleg gáz így eladni. Egy kérdés megér az illetőnél mégis hogy gondolta.

Ahol mind a 4 mag használatban van ott azért gyorsabb a phenom mint egy i3, de általános használatban (ahol azért a progik jó része még aktívan nem használ ki 4 magot) tényleg alig van különbség. Ráadásul fogyasztásban sokkal jobb az i3.

#3711 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 07. 11:53

Ráadásul fogyasztásban sokkal jobb az i3.

Havi 300-500Ft-al kevesebbet fogyaszt ? Inkább a hűtőt/mosógépet kell energia takarékosabbra lecserélni, mert azok pörgetik le a falról a villanyórát. ;)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3712 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 09. 22:06

Havi 300-500Ft-al kevesebbet fogyaszt ? Inkább a hűtőt/mosógépet kell energia takarékosabbra lecserélni, mert azok pörgetik le a falról a villanyórát. ;)

Ha nincs 10 éves hűtőd akkor sokat nem nyersz vele. Plussz egy hűtőcsere 100+k. Az mikor hozza vissza különbségben? ;)

Amúgy nem vagyok annyira elvakult, de mostanában szó ami szó, nézem mi mennyit fogyaszt és inkább allergiás vagyok arra, ami feleslegesen fogyaszt, mert csak idle vagy csak be van dugva a konnektorba. Arra zavar a 2-3-400Ft is. Van 4-5 ilyen eszközöd... ki lehet számolni mi mennyit eszik meg úgy, hogy csak "áll".

Amúgy épp most üzemeltem be egy i3-2100-at. 300W-os, gondolom nem különösebben jó hatásfokú SFX táppal. Idle 31W konnektorból, Linx AVX alatt 76W. Meg is lepődtem, ennél többre számítottam.
A saját konfigom: Phenom II X2 @X4 3.6GHz (+1HDD+GTX460), de asszem terhelve sem kap nagy feszt, 1.35V körül (nem a szokásos 1.40-1.45V-os moddolás+tuning, ahogy a ph-n árulják :) ) és bekajálja a 180-200W-ot Linx alatt. De lehet, hogy 220-230 is megvan, már nem emlékszem pontosan. Idle meg durva alulfeszeléssel eszik 75W-ot. (Most ránéztem 75W alá nem megy, pedig régen 65W körülre lement. Nem tudom mivel értem el régen.)
Teljesítményben meg 4 magos appnál 30, max 40% előny, átlagban inkább 10-15%.
Ja és sajnos az i3-at nem tudom alulfeszelni a gagyi lapban. :)

Tehát +45 és +125W. Napi 1 óra idle és 1 óra load havi 255Ft. Lehet számolgatni kinél mennyit megy a gép, de gyanítom ennek a többszörösét...

#3713 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 12. 11:40

Ha nincs 10 éves hűtőd akkor sokat nem nyersz vele. Plussz egy hűtőcsere 100+k. Az mikor hozza vissza különbségben? ;)

Amúgy nem vagyok annyira elvakult, de mostanában szó ami szó, nézem mi mennyit fogyaszt és inkább allergiás vagyok arra, ami feleslegesen fogyaszt, mert csak idle vagy csak be van dugva a konnektorba. Arra zavar a 2-3-400Ft is. Van 4-5 ilyen eszközöd... ki lehet számolni mi mennyit eszik meg úgy, hogy csak "áll".

Amúgy épp most üzemeltem be egy i3-2100-at. 300W-os, gondolom nem különösebben jó hatásfokú SFX táppal. Idle 31W konnektorból, Linx AVX alatt 76W. Meg is lepődtem, ennél többre számítottam.
A saját konfigom: Phenom II X2 @X4 3.6GHz (+1HDD+GTX460), de asszem terhelve sem kap nagy feszt, 1.35V körül (nem a szokásos 1.40-1.45V-os moddolás+tuning, ahogy a ph-n árulják :) ) és bekajálja a 180-200W-ot Linx alatt. De lehet, hogy 220-230 is megvan, már nem emlékszem pontosan. Idle meg durva alulfeszeléssel eszik 75W-ot. (Most ránéztem 75W alá nem megy, pedig régen 65W körülre lement. Nem tudom mivel értem el régen.)
Teljesítményben meg 4 magos appnál 30, max 40% előny, átlagban inkább 10-15%.
Ja és sajnos az i3-at nem tudom alulfeszelni a gagyi lapban. :)

Tehát +45 és +125W. Napi 1 óra idle és 1 óra load havi 255Ft. Lehet számolgatni kinél mennyit megy a gép, de gyanítom ennek a többszörösét...

Megiszom naponta 4 sört. Boltból dobozosan számolva kb. 1000 Ft. Havonta 30 eFt. Foglalkozom én + 500 Ft havi villanyszámlával ? :nevet:

szerk.: két sör bakker, két sör... :omg:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 12. 10:50 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3714 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 12. 11:49

Megiszom naponta 4 sört. Boltból dobozosan számolva kb. 1000 Ft. Havonta 30 eFt. Foglalkozom én + 500 Ft havi villanyszámlával ? :nevet:

szerk.: két sör bakker, két sör... :omg:

Azért írtam le, mert látható, hogy NEM havi 500Ft, ha megy is a gép. Legyen mondjuk havi 1000.
Oszt erre adjál hozzá még eszközönként ennyit, mert mindennél leszarod gondolom... pikk pakk szemmel jól látható összegnél járunk éves szinten.

Már pár helyre leírtam, de lehet ide még nem került be miket mértem össze családnál pl. standby cuccokból. Ott áll egész évben, hetente, havonta, 3 naponta használják 1x... ott is ezresek röpködtek havi szinten nem százasok. Így többesszámban. És csak standby.
Na mind1, lesz*rom én. Nem értek hozzá... bár nem is iszok napi 4 sört. Se a 2 doboz cigi nem megy el, úgyhogy nem tudom miről beszélek...

#3715 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 12. 19:42

Azért írtam le, mert látható, hogy NEM havi 500Ft, ha megy is a gép. Legyen mondjuk havi 1000.
Oszt erre adjál hozzá még eszközönként ennyit, mert mindennél leszarod gondolom... pikk pakk szemmel jól látható összegnél járunk éves szinten.

Már pár helyre leírtam, de lehet ide még nem került be miket mértem össze családnál pl. standby cuccokból. Ott áll egész évben, hetente, havonta, 3 naponta használják 1x... ott is ezresek röpködtek havi szinten nem százasok. Így többesszámban. És csak standby.
Na mind1, lesz*rom én. Nem értek hozzá... bár nem is iszok napi 4 sört. Se a 2 doboz cigi nem megy el, úgyhogy nem tudom miről beszélek...

A te géped is zabál annyit mint az enyém (Ph II X4 965, stb.). Modem megy, router megy, TV standby, hűtőszekrény megy. Minek kell még standby-ba lenni? Telefontöltőnek?

Egyébként meg vizet prédikálsz és bort iszol, amikor az i3-at hozod példának az unlockolt Phenom II-es géped mellett.

Ha valaki erős, kis fogyasztású konfigot akar kurva drágán összehozni, az rakjon össze inteles konfigot DE VGA kártya nélkül!!! Az is zabál, mint az állat. Az Intel féle IGP pedig már elég dologra elég nemdebár? :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3716 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 07:28

Amúgy azért is érdekes az összehasonlítás, mivel a Phenom II egy 2,5 - 3 éves cucc, 2008. végén - 2009. elején jelent meg, (pl. az én Phenom II X3 720-mat 2009. májusában vásároltam), míg ugye a i3-2100 az egy idei, 2011. évi kiadás... :omg:

Ennyi erővel a Phenom II-t miért nem egy P4-el hasonlítjuk már össze? :]

Ha most majd zavar valakit a fogyasztás kérdése, de olcsón akar jót, akkor úgyis Llano-t fog választani... 100 Watt-ba belefér 4 mag 3,1 GHz-en, HD65xx VGA, meg a többi hóbeleflanc (a korábbi alaplapok fele fogyasztása, a CPU-ba integrálások miatt)...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3717 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 12. 21:39

A te géped is zabál annyit mint az enyém (Ph II X4 965, stb.). Modem megy, router megy, TV standby, hűtőszekrény megy. Minek kell még standby-ba lenni? Telefontöltőnek?

Egyébként meg vizet prédikálsz és bort iszol, amikor az i3-at hozod példának az unlockolt Phenom II-es géped mellett.

Ha valaki erős, kis fogyasztású konfigot akar kurva drágán összehozni, az rakjon össze inteles konfigot DE VGA kártya nélkül!!! Az is zabál, mint az állat. Az Intel féle IGP pedig már elég dologra elég nemdebár? :nevet2:

Most szezont a fazonnal...
Akkor számít a fogyasztás vagy nem? Vagy csak akkor nem ha én mondom (egy Phenom mögül?). :D Vagy ha ilyen és olyan gépet rakok össze akkor nem? :D
Standby? Nálam megy egy modem, router, gép, TV, STB, HTPC, hangfal (PC-s kis szutyok 5.1), wifi-s jeltovábbító TV-hez. Összeadhatod, itt sem 200Ft-ról van szó havonta. Add hozzá ami nem standby, hanem "csak" felesleges fogyasztás: gépnél amit írtam. Monitor is bezabál 22"-os létére 55W-ot, f*sz tudja mire mikor 25-ből elvannak a többiek... a TV LCD, de lehetne plazma 2x fogyasztással, stb... Számold ki mennyi folyik el.
Persze hűtő meg ki tudja még milyen nagyfogyasztó... nyilván az számít, de aki leszarja a kisebbet az mit csinál a hűtőjével? Ha nem 20 éves akkor jó esetben sok különbség ott sincs... annyi biztos nincs, hogy lecserélje vki, aki ennyire leszarja.

Amúgy család példáját hoztam fel 1-2 helyen, akkor leírom ide neked is mi merre standby-ban (egy családi házban 1 pc, 2 tv, semmi extra: erősítő, hifi, htpc, anyámkínja):
2db CRT TV, 2db STB, 1db DVD lejátszó, 2db hangfal (PC-s kis szutyok 5.1+2.1 egyik DVD lejátszóra másik PC-re kötve), szünetmentes, nyomtató, modem, router.
Ez így egyben standby-ban 100W. Segítek: 3600Ft havonta, 43 rugó évente. És be se kapcsoltál semmit. Megéri? Nem számít? Ha igen adoma számlaszámom, utalhatod. :D :D

És ugyanígy vagyok a többi "felesleges" fogyasztással is. Aminek nem kell 2x annyit ennie és nem kerül 2x annyiba az jó és kész. De ha nem nálad biztos Prescott nyomja a fűtést. Az is épp annyival eszik többet, mint a Phenom II X4 az i3-nál. :D

Amúgy a gépekre visszatérve:

1. Amikor vettem a sajátom akkor még sehol nem volt SB proci, azóta bizony megfordult már a fejemben, hogy lecseréljem. több okból is nem csak a fogyasztás miatt. Vga van benne, és? Kellett.
2. Amit most összeraktam i3-at (tesómnak) abban meg nincs vga mert nem kellett. Mi a gond vele?

#3718 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 13. 08:28

Amúgy azért is érdekes az összehasonlítás, mivel a Phenom II egy 2,5 - 3 éves cucc, 2008. végén - 2009. elején jelent meg, (pl. az én Phenom II X3 720-mat 2009. májusában vásároltam), míg ugye a i3-2100 az egy idei, 2011. évi kiadás... :omg:

Ennyi erővel a Phenom II-t miért nem egy P4-el hasonlítjuk már össze? :]

Ha most majd zavar valakit a fogyasztás kérdése, de olcsón akar jót, akkor úgyis Llano-t fog választani... 100 Watt-ba belefér 4 mag 3,1 GHz-en, HD65xx VGA, meg a többi hóbeleflanc (a korábbi alaplapok fele fogyasztása, a CPU-ba integrálások miatt)...

Omg-olhatsz az évjáraton. Mutass egy hasonló teljesítmény/fogyasztás mutatójú 2011-es AMD procit és rohanok a boltba vásárolni.
Most mégis mivel hasonlítsam össze? Aki ma bemegy a boltba az mit kap a képébe? :D

Llano jó, csak másra. Kifejezetten üdvözlöm, bár cpu-ban ugyanannyi a lemaradása sajnos. Dehát az intel meg gpu-ban gyenge.

Szerkesztette: vipi 2011. 09. 13. 15:53 -kor

#3719 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 13. 16:46

Most szezont a fazonnal...
Akkor számít a fogyasztás vagy nem? Vagy csak akkor nem ha én mondom (egy Phenom mögül?). :D Vagy ha ilyen és olyan gépet rakok össze akkor nem? :D
...
És ugyanígy vagyok a többi "felesleges" fogyasztással is. Aminek nem kell 2x annyit ennie és nem kerül 2x annyiba az jó és kész. De ha nem nálad biztos Prescott nyomja a fűtést. Az is épp annyival eszik többet, mint a Phenom II X4 az i3-nál. :D

Amúgy a gépekre visszatérve:

1. Amikor vettem a sajátom akkor még sehol nem volt SB proci, azóta bizony megfordult már a fejemben, hogy lecseréljem. több okból is nem csak a fogyasztás miatt. Vga van benne, és? Kellett.
2. Amit most összeraktam i3-at (tesómnak) abban meg nincs vga mert nem kellett. Mi a gond vele?

Ha kevés a fogyasztó, akkor annyira nem számít. De látom, nálad csurig van a ház elektrikával. ;)
A Prescott meg a húgomnál van kikapcsolva.
1., 2., Nem gond, nem gond. :D

#3720 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 13. 16:47

Omg-olhatsz az évjáraton. Mutass egy hasonló teljesítmény/fogyasztás mutatójú 2011-es AMD procit és rohanok a boltba vásárolni.
Most mégis mivel hasonlítsam össze? Aki ma bemegy a boltba az mit kap a képébe? :D

Llano jó, csak másra. Kifejezetten üdvözlöm, bár cpu-ban ugyanannyi a lemaradása sajnos. Dehát az intel meg gpu-ban gyenge.

Neked a teljesítmény/fogyasztás a lényeges mutató, másnak pedig a vételár/teljesítmény... :D Ezt meg is értem, s nincs is ebben semmi gond, ha nem elfogultan nyilatkozol. Pl. ebben a vásárlásban is:

http://www.argep.hu/...2-9GHz-FM1.html

Tehát bemész a boltba, s veszel egy AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX-ot már 29 ezertől...

Kép

Tehát játékok nélkül nézve, 1,7%-al jobb, és kb. 5.000-el olcsóbb az intel. Ehhez adj hozzá egy HD65xx teljesítményű VGA árát (és annak fogyasztását :D ) s akkor lesznek teljesítményben kb. egálban. De a fogyasztás és a bekerülési ár akkor már több lesz, illetve nem lesz négy magod sem.

Akkor vennék csak i3 2100-et, ha kevés a lé, tuning, játék semmi nem lesz, és biztosan nem kell több mag... Mondjuk Gizikének email-ezni, netezni jó, s a cég csóró, kevés áramot akar fizetni. De akkor meg luxus a i3 2100... :)
"Mindörökké! Enter."

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.