Idézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 13. 18:28
http://www.argep.hu/...2-9GHz-FM1.html
Tehát bemész a boltba, s veszel egy AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX-ot már 29 ezertől...

Tehát játékok nélkül nézve, 1,7%-al jobb, és kb. 5.000-el olcsóbb az intel. Ehhez adj hozzá egy HD65xx teljesítményű VGA árát (és annak fogyasztását
Akkor vennék csak i3 2100-et, ha kevés a lé, tuning, játék semmi nem lesz, és biztosan nem kell több mag... Mondjuk Gizikének email-ezni, netezni jó, s a cég csóró, kevés áramot akar fizetni. De akkor meg luxus a i3 2100...
Ismétlem: "Llano jó, csak másra."
Azt vettem volna ha arra van szükség, de vga-ra nem volt szükség, csak a cpu-ra (meg ITX-re, ami nincs se AM3 alá se FM1 alá még), meg a jó fogysztásra. Abban meg jobb az i3, nem tudom hogy jött ki a teszt alapján ez az 1.7%, de elég hihetetlennek tűnik...
Azért addig ne jussunk már el, hogy a csóróknak való az i3 és a (teljesítmény)igényeseknek ott a Llano.
Lehet ironizálni, hogy a fogyasztáson pörgök, de egyrészt nincs máson. Másrészt meg én ilyen vagyok: nem szeretem a felesleges fogyasztást, mindenben keresem a legjobb megoldást. A procik alig fejlődnek az utóbbi években, mindenre elég egy 3-4 éves 4 magos cucc. Abban van előrelépés, hogy:
1. Integrálták a vga-t. Ez nagyon jó, bizonyos célokra már meg is felel, másra meg lóf*sz még.
2. Teljesítmény/fogyasztásban javultak (mármint intelék)...
A fogyasztásnak több jó tulajdonsága is van. Nem fűti ki a lakást, nem kell nagy ház, nagy hűtő, nem lesz hangos. Pl. nem véletlen, hogy ITX-be nem megy bele a 100W TDP-s cucc...
Ja és az ár is számít nekem is... nagyon is, de mivel kijött olcsón így ez volt a nyerő. Cpu volt 22k, lap alá 13k.
A saját konfigom is le van íva, ott ár/teljesítményre mentem akkori választékból, nem véletlen, hogy unlockolt a proci, stb... akkor ez volt a legjobb,árban és fogyasztásban is. Ez evett idle 60-70W-ot a Q6600 meg 130-at. (Load meg ua.).
Azóta viszont kijött az SB, egy gépet láttam még az i3 kívül egy i5-2500k-t 4.2GHz-en. hát az reggelire megette az X4-et és még úgy is kevesebbet fogyasztott. Csere azért nem volt mert többre nincs szükségem és az ár is számít.
Szerintem nem vagyok elfogult, nekem is Phenomom van, havernak is azt raktam össze 1 éve, családban is van egy, stb... de annyira nem jön ki semmivel az AMD és annyival jobb lett az SB, hogy nehéz nem észrevenni. Persze ára is van, először én sem foglalkoztam vele, de ahogy jöttek az olcsóbb lapok és kisebb procik úgy lett egyre vonzóbb. Erős is ha kell, keveset is eszik ha az kell. Egyedül a Llano jó valamire mert ez a szegmens még nincs lefedve, de az sem teljesen. Ha kis-közepes vga kellene én is azt venném. De ezen kívül... ha nem pont erre van szükséged akkor nem sok vizet zavarnak. A "Gizikés" leszólás pedig szerintem nem játszik, a többségnek erre van szüksége szvsz, vagyis bőven elég egy Intel vga is. Akinek meg több kell annak kevés a Llano is, egy kicsivel jobb kellene, még gyúrhatnak rá.
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 13. 17:15
A Prescott meg a húgomnál van kikapcsolva.
1., 2., Nem gond, nem gond.
Én se ugrok rá a +10k-s cserére hogy 20W-tal kevesebbet egyen, de ha tehetem és épp venni kell vmit akkor megnézem. Vagy ha nem 10k a különbség.... meg sokszor nem is 20W, hanem 40-50-100W, attól függ mit nézünk.
Meg hogy azért érdemes odafigyelni, mert nem a 20W-ok röpködnek akár standby-ról akár normál fogyasztásról van szó, hanem nagyobb tételek. Nomeg sok kicsi sokra megy.
Ami a leírtakban engem legjobban felcseszett a nyomtató/hangfal páros volt, ami alig megy hetente 1-2 órát és mégis eszik a 7-8W-ot. És az örökzöld: nincs egy TV szolgáltató akinek lenne értelmes, standby-ban nem 10-20W-ot fogyasztó STB-je, akár SAT-ra, akár kábelre. És hány háztartásban nyelik ezek az áramot? Akár több TV-n is...
Szerkesztette: vipi 2011. 09. 13. 18:41 -kor

Súgó
A téma zárva.