HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#3721 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 13. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 13. 18:28

Neked a teljesítmény/fogyasztás a lényeges mutató, másnak pedig a vételár/teljesítmény... :D Ezt meg is értem, s nincs is ebben semmi gond, ha nem elfogultan nyilatkozol. Pl. ebben a vásárlásban is:

http://www.argep.hu/...2-9GHz-FM1.html

Tehát bemész a boltba, s veszel egy AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX-ot már 29 ezertől...

Kép

Tehát játékok nélkül nézve, 1,7%-al jobb, és kb. 5.000-el olcsóbb az intel. Ehhez adj hozzá egy HD65xx teljesítményű VGA árát (és annak fogyasztását :D ) s akkor lesznek teljesítményben kb. egálban. De a fogyasztás és a bekerülési ár akkor már több lesz, illetve nem lesz négy magod sem.

Akkor vennék csak i3 2100-et, ha kevés a lé, tuning, játék semmi nem lesz, és biztosan nem kell több mag... Mondjuk Gizikének email-ezni, netezni jó, s a cég csóró, kevés áramot akar fizetni. De akkor meg luxus a i3 2100... :)

Ismétlem: "Llano jó, csak másra."
Azt vettem volna ha arra van szükség, de vga-ra nem volt szükség, csak a cpu-ra (meg ITX-re, ami nincs se AM3 alá se FM1 alá még), meg a jó fogysztásra. Abban meg jobb az i3, nem tudom hogy jött ki a teszt alapján ez az 1.7%, de elég hihetetlennek tűnik...
Azért addig ne jussunk már el, hogy a csóróknak való az i3 és a (teljesítmény)igényeseknek ott a Llano. :D :D

Lehet ironizálni, hogy a fogyasztáson pörgök, de egyrészt nincs máson. Másrészt meg én ilyen vagyok: nem szeretem a felesleges fogyasztást, mindenben keresem a legjobb megoldást. A procik alig fejlődnek az utóbbi években, mindenre elég egy 3-4 éves 4 magos cucc. Abban van előrelépés, hogy:
1. Integrálták a vga-t. Ez nagyon jó, bizonyos célokra már meg is felel, másra meg lóf*sz még.
2. Teljesítmény/fogyasztásban javultak (mármint intelék)...

A fogyasztásnak több jó tulajdonsága is van. Nem fűti ki a lakást, nem kell nagy ház, nagy hűtő, nem lesz hangos. Pl. nem véletlen, hogy ITX-be nem megy bele a 100W TDP-s cucc...

Ja és az ár is számít nekem is... nagyon is, de mivel kijött olcsón így ez volt a nyerő. Cpu volt 22k, lap alá 13k.
A saját konfigom is le van íva, ott ár/teljesítményre mentem akkori választékból, nem véletlen, hogy unlockolt a proci, stb... akkor ez volt a legjobb,árban és fogyasztásban is. Ez evett idle 60-70W-ot a Q6600 meg 130-at. (Load meg ua.).
Azóta viszont kijött az SB, egy gépet láttam még az i3 kívül egy i5-2500k-t 4.2GHz-en. hát az reggelire megette az X4-et és még úgy is kevesebbet fogyasztott. Csere azért nem volt mert többre nincs szükségem és az ár is számít. :) Bár 10-15k-ból meglenne egy 2400 és alapon is lenyomná az X4-et, cserébe load elvan 120W-ból. (Közben megmértem az X4 220W).

Szerintem nem vagyok elfogult, nekem is Phenomom van, havernak is azt raktam össze 1 éve, családban is van egy, stb... de annyira nem jön ki semmivel az AMD és annyival jobb lett az SB, hogy nehéz nem észrevenni. Persze ára is van, először én sem foglalkoztam vele, de ahogy jöttek az olcsóbb lapok és kisebb procik úgy lett egyre vonzóbb. Erős is ha kell, keveset is eszik ha az kell. Egyedül a Llano jó valamire mert ez a szegmens még nincs lefedve, de az sem teljesen. Ha kis-közepes vga kellene én is azt venném. De ezen kívül... ha nem pont erre van szükséged akkor nem sok vizet zavarnak. A "Gizikés" leszólás pedig szerintem nem játszik, a többségnek erre van szüksége szvsz, vagyis bőven elég egy Intel vga is. Akinek meg több kell annak kevés a Llano is, egy kicsivel jobb kellene, még gyúrhatnak rá.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 13. 17:15

Ha kevés a fogyasztó, akkor annyira nem számít. De látom, nálad csurig van a ház elektrikával. ;)
A Prescott meg a húgomnál van kikapcsolva.
1., 2., Nem gond, nem gond. :D

Én se ugrok rá a +10k-s cserére hogy 20W-tal kevesebbet egyen, de ha tehetem és épp venni kell vmit akkor megnézem. Vagy ha nem 10k a különbség.... meg sokszor nem is 20W, hanem 40-50-100W, attól függ mit nézünk. :) Ennyit akartam jelezni. :)
Meg hogy azért érdemes odafigyelni, mert nem a 20W-ok röpködnek akár standby-ról akár normál fogyasztásról van szó, hanem nagyobb tételek. Nomeg sok kicsi sokra megy.

Ami a leírtakban engem legjobban felcseszett a nyomtató/hangfal páros volt, ami alig megy hetente 1-2 órát és mégis eszik a 7-8W-ot. És az örökzöld: nincs egy TV szolgáltató akinek lenne értelmes, standby-ban nem 10-20W-ot fogyasztó STB-je, akár SAT-ra, akár kábelre. És hány háztartásban nyelik ezek az áramot? Akár több TV-n is...

Szerkesztette: vipi 2011. 09. 13. 18:41 -kor

#3722 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 13. 19:33

Ismétlem: "Llano jó, csak másra."
...

De akkor mégiscsak kapni a boltban megfelelő 2011 évi AMD-t, ugye? (Te mondtad: " Mutass egy hasonló teljesítmény/fogyasztás mutatójú 2011-es AMD procit és rohanok a boltba vásárolni. Most mégis mivel hasonlítsam össze? Aki ma bemegy a boltba az mit kap a képébe?")

Nocsak, idle-ben meg még takarékosabb is, mint az intel?

Power Consumption Comparison
 	                           AMD A8-3850	Intel Core i3-2105
Idle                                43.6W	51.7W
GPU Accelerated Video Transcoding    126W	85W
3D Gaming (Metro 2033)	             126W	101W
CPU Load (x264 Encode)	             123W	87.6W

Idézet

Both the A8-3850 and Intel's Core i3-2105 are built on a 32nm process and both feature extensive power and clock gating. By virtue of having lower power cores the A8 manages to beat the Core i3 in idle power consumption. Under CPU load however the A8-3850 does consume more power as it simply has more cores that can be loaded up. We also see higher power consumption in 3D gaming, but we do get much higher performance and as a result much better performance per watt.

http://www.anandtech...a83850-review/9

Sokat ne menjen üresben... :]

Nyilván, azzal egyetértek, ha nem kell VGA, akkor felesleges lehet az Llano, de akkor az i3-2100 is: ott van olcsóbban a G840 / G850. Ilyet is raktam össze már, számomra nem volt feltűnően lassabb az i3 2100-nél, bár nincs benne HT, s asszem többet eszik nála (hogy miért azt ne kérdezd).

Itt egy teszt: http://www.xbitlabs....20_3.html#sect1

ITX-es lap? Milyen célra? Ha normál gép, akkor ne qrjunk ki emberekkel... Ha mediaplayer célokra, arra AMD Brazos (E-350) esetleg Ion-os Atom...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3723 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 13. 22:08

De akkor mégiscsak kapni a boltban megfelelő 2011 évi AMD-t, ugye? (Te mondtad: " Mutass egy hasonló teljesítmény/fogyasztás mutatójú 2011-es AMD procit és rohanok a boltba vásárolni. Most mégis mivel hasonlítsam össze? Aki ma bemegy a boltba az mit kap a képébe?")

Nocsak, idle-ben meg még takarékosabb is, mint az intel?

Power Consumption Comparison
                                AMD A8-3850	Intel Core i3-2105
Idle                                43.6W	51.7W
GPU Accelerated Video Transcoding    126W	85W
3D Gaming (Metro 2033)     			126W	101W
CPU Load (x264 Encode)     			123W	87.6W

http://www.anandtech...a83850-review/9

Sokat ne menjen üresben... :]

Nyilván, azzal egyetértek, ha nem kell VGA, akkor felesleges lehet az Llano, de akkor az i3-2100 is: ott van olcsóbban a G840 / G850. Ilyet is raktam össze már, számomra nem volt feltűnően lassabb az i3 2100-nél, bár nincs benne HT, s asszem többet eszik nála (hogy miért azt ne kérdezd).

Itt egy teszt: http://www.xbitlabs....20_3.html#sect1

ITX-es lap? Milyen célra? Ha normál gép, akkor ne qrjunk ki emberekkel... Ha mediaplayer célokra, arra AMD Brazos (E-350) esetleg Ion-os Atom...

Mondjuk amennyi teszt, annyi eredmény... 5W idle előnyt látok több helyen is a Llano javára a 2100-zal szemben. (Mondjuk azt nem tudom hogy csinálja, ha most én konnektorból 31W-ot mérek ki... gyanítom itt az ITX lap is levesz még belőle, ez alá már nehezen lehet menni szvsz annyira kevés.
Teljes terhelésen meg van 60W előnye az i3-nak. (ez kb. 40% egy "csupasz" konfigban)
+ olcsóbb
+ gyorsabb kicsivel
- vga gyengébb

Még mindig nem látom, hogy teljesítmény/fogyasztásban ez hol van az i3 mellett 2011-es modellként. :D Ha a cpu-t nézzük, de ez egy cpu topic egyelőre.
Ha ennek ellenére a gpu-t is nézzük továbbra is (ezt is lehet, hisz van benne) akkor ismétlem: úgy már nem annyira rossz. Arra jó (nagyjából), másra kevésbé. :)
HT nélküli procikon is gondolkodtam, de alapvetően erős cpu kell, -20-25% már nem fért volna bele. Inkább felfelé jöhetett volna jó teljesítmény még, de az már annyira nem volt égető, jóval drágább lett volna (i5) vagy kicsit drágább és a körítésben rosszabb (X4).

ITX-ről más a véleményünk, ennyi. Úgy látom még mindig nem érzed át, hogy ha nincs szükség nagyobbra akkor ez is lehet optimális megoldás.
Én sem gondoltam mindig így, mindig nagy gépeim voltak (CM690-ben van most is), tesómnak is. Most adom el a CM590-et alóla, ahelyett lesz az ITX. Nagy procihűtők lehalkítva, volt benne vga k* nagy acceleroval, stb... De teljesen felesleges ha nincs játék és általános célra kell... számomra (és szerintem a userek nagy többségének) ez az általános cél. És erre ez optimálisabb. Nem eszik, nem fűt, nem hangos, nem foglal helyet.
HTPC-nek se lenne rossz az SB, de oda sok (erőben) és kevés (szar 24p miatt). Arra van Ion-om még kisebb méretben. :) (Brazost vennék, ha most kellene)
Szóval van a környezetemben nagygép, kisgép, minigép... Intel és AMD is. Vga-val meg anélkül is. Minden amire kell arra optimális. Nem hiszem, hogy be lenne szűkülve a látóköröm és elvakult lennék... ;)
Ha majd 1 év múlva kell másik gép lightos játékra+általános célra akkor megnézem mit tud a köv. gen Llano. Ha lesz benne picit erősebb vga az lesz a nyerő.

#3724 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 14:03

Igen, az tény, hogy a lap is sokat számít, egy ITX és egy ATX lap között akár 20W különbség is lehet.

Nem tudsz független lenni az integrált VGA-tól, amikor a netes flash és HD videók korát éljük, amikor az oprendszer már-már túlzásnak is tekinthető igényt támaszt a VGA felé. Tudja ezt az intel is, reszeli is rendesen az Ivy Bridge-t...

Apropó, HD videó:

Idézet

Power consumption
Entry level processors like the A8-3850 and the Core i3-2100 are designed with low power consumption in mind, and they're both appropriately thrifty with wattage. While idle, the A8-3850 pulled a meager 42.3W, while the Core i3-2100 measured in at 44.6W. Both of these measurements were taken directly from the outlet, and don't include a display or case, so your measurements will vary.
While watching a 1080p video, the A8-3850 climbed as high as a meager 66.2W, while the Core i3-2100 hit 72.6 on our power meters. You can also expect to see those numbers balloon if you add a graphics card into the mix.

Szóval nem csak idle-be nem szabad hagyni az intel-t, hanem HD videót se érdemes rajta nézni... :D

http://review.techwo...850-apu-review/

Idézet

Teljes terhelésen meg van 60W előnye az i3-nak.

Ezt meg számold át még egyszer, nem tudom hogy jött ki neked...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3725 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 14. 15:03

Igen, az tény, hogy a lap is sokat számít, egy ITX és egy ATX lap között akár 20W különbség is lehet.

Nem tudsz független lenni az integrált VGA-tól, amikor a netes flash és HD videók korát éljük, amikor az oprendszer már-már túlzásnak is tekinthető igényt támaszt a VGA felé. Tudja ezt az intel is, reszeli is rendesen az Ivy Bridge-t...

Apropó, HD videó:

Szóval nem csak idle-be nem szabad hagyni az intel-t, hanem HD videót se érdemes rajta nézni... :D

http://review.techwo...850-apu-review/

Ezt meg számold át még egyszer, nem tudom hogy jött ki neked...

Tesztekből. :) Full load-ot írtam nem amit te felsoroltál.

Az 1080p playback-et, de eléggé furcsállom:
1. Van full loadnál 60W, általános terhelésnél meg 40W előnye az i3-nak a tesztekben (te is ezt linkelted), de pont 1080p-nél eszik majd többet az i3. :)
2. Saját mérésemet is írtam már: 31W idle, load 76W és 1080p alatt 35W-ot mértem. Cpu használat 5-10% között. Csak érdekességképpen az Ion ITX idle 22-24W 1080p alatt 29-31W. És az paneltáppal van aminek kicsit jobb a hatásfoka. (konnektornál mérek).
3. Phenom II vs i5 tekintetében azt láttam, hogy a light load terheléseknél még inkább az i5 felé billen a mérleg.
Persze ettől lehet, hogy így van és bár cpu szinten nincs nagy újítás a Llanoban azért ezt megoldották. Ezek szerint van 5-6W előnye idle vagy idle-közelben. Amúgy meg 40-60W hátránya. :D
Én biztos nem nézek rajta filmet soha emiatt. :D

Ja a HD videók korára remélem ez az 5%-os cpu terhelés elég válasz volt. :)
Jelenleg ennyi kell. Én remélem a legjobban, hogy elkezdik rendesen is használni végre, ha már ráállt mindenki a cpu+gpu platformokra. Az IB-t reszeljék is meg addig. :)

Szerkesztette: vipi 2011. 09. 14. 16:55 -kor

#3726 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 09. 14. 18:53

Én biztos nem nézek rajta filmet soha emiatt. :D

Milyen monitoron nézel filmet ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3727 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 15. 15:22

Milyen monitoron nézel filmet ?

Én TV-n nézek HTPC-ről, nem a nagy gépről.

#3728 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 13:28

Kép

http://www.pcgamesha...Tages/CPU/News/

Hát ez gyengécske lesz...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3729 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 21:32

Hát ez lelombozó...mindjárt kettétérdelem az AM3+ deszkámat :(

#3730 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 09. 20. 13:28

Kép

http://www.pcgamesha...Tages/CPU/News/

Hát ez gyengécske lesz...

Valdy ne fárassz már kérlek minket te is ezzel a megnyirbált ES szarral...
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#3731 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: sutyi^ - Dátum: 2011. 09. 21. 23:01

Valdy ne fárassz már kérlek minket te is ezzel a megnyirbált ES szarral...

Hát majd meglátjuk :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3732 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 11:26

Remény hal meg utoljára. :)

De aki erre várva nem vett pl Sandy-t az csalódni fog majdnem biztos. :D

#3733 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 09. 22. 10:48

Hát majd meglátjuk :)

Igen. Tuti lassabb lesz azonos órajelen mint egy X6 ! :laugh:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3734 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 22. 14:43

Igen. Tuti lassabb lesz azonos órajelen mint egy X6 ! :laugh:

Ennek mondjuk én nem örülnék annyira :)

#3735 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 14:22

Tessék fogyasztani, official marketing bullshit :)

http://www.donanimha...sonuclari_1.htm

Gyűlölöm ezeket a vga limites, nagy felbontáson készült CPU teszteket... miért nem 1024-ben tolták Low detail mellett? Igaz senki sem játszik low detail-ben 1024-ben, ahogy az is igaz, hogy 55 és 54 fps között nincs különbség nagy felbontás és full részletesség mellett, ahol úgyis a VGA dobja be a törölközőt... Látszik, hogy egy i5 2500 és egy i7 2600 között lesz a sebessége, utóbbihoz közelebb inkább. Az ára sem vészes, van akinek csak be kell pattintai a meglévő lapjába és már megyen is. Tehát nem rossz, csak ugye nem ezt várták az emberek...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3736 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 10. 16:12

Ez elvileg egy NDA előtti review a román "barátainktól" :)

http://lab501.ro/pro...lldozer-preview

Ha ez csak közel igaz, akkor irtó nagy bukó a proci, lehet, hogy viszonylag olcsó, de x év fejlesztésétől nem ilyen (le)szereplést vártam. Bár lehet fake a teszt, de a Lab501-en már korábban is nézegettem teszteket... Mondjuk a CPU-z képe vicces, ahogy az Instructions mezőben lévő felsorolás kilóg a mezőből, de ez persze lehet a CPU-Z hibája. Lényeg, hogy igen csalódott vagyok...

#3737 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 10. 16:47

Én Phenom II X4-X6 vs Bulldózer tesztet szeretnék nézni.
Az Intelnek meg egyenlőre technológiai fölénye van, szarul megírt programok többet profitálnak a HTT-ból, mint a fizikai magokból. De hát ezt mindenki tudja. Vagy nem? :eek:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3738 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 10. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 10. 10. 17:47

Én Phenom II X4-X6 vs Bulldózer tesztet szeretnék nézni.
Az Intelnek meg egyenlőre technológiai fölénye van, szarul megírt programok többet profitálnak a HTT-ból, mint a fizikai magokból. De hát ezt mindenki tudja. Vagy nem? :eek:

Ez evidens, csak a vásárlók ezt nem fogják nagyon nézni, mert ezért a pénzért még a i2500k is jobb vétel. Hasonló teljesítmény, sokkal kisebb fogyasztás, stb. Mondjuk én is néznék egy cpu kihasználtságot mondjuk cinebench alatt, mennyire pörögnek a magok. Pont ez a progi az ami jól van többszálúsítva...

#3739 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 10. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 10. 10. 18:47

a HTT-hez hasonlítva itt most két dedikált végrehajtóegység lesz egy modulon bellül, de hogy másnak is érhetőbb legyen:

Idézet

A HyperThreading valójában a processzoron belüli különálló végrehajtási egységeket különíti el két "virtuális" processzorra, így két külön szál csak akkor fog ténylegesen gyorsabban is futni, ha különböző végrehajtóegységeket akarnak használni (például az egyik sok lebegőpontos összeadást, a másik meg sok egész szorzást). Ha mindkét szál ugyanazokra a végrehajtóegységekre gyúr, akkor egymással fognak vergődni, és emiatt összességében a végrehajtás akár lassabb is lehet, mint HyperThreading nélkül.)
http://wiki.hup.hu/i.../HyperThreading

a Bulldozer esetében az egy modulon bellüli 2 dedikált végrehajtóegység esetében nem fordulhat elő hogy mindkét szál ugyanazokat a végrehajtóegységeket próbálja használni

#3740 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 10. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 10. 10. 21:03

a HTT-hez hasonlítva itt most két dedikált végrehajtóegység lesz egy modulon bellül, de hogy másnak is érhetőbb legyen:

a Bulldozer esetében az egy modulon bellüli 2 dedikált végrehajtóegység esetében nem fordulhat elő hogy mindkét szál ugyanazokat a végrehajtóegységeket próbálja használni

Tyájjj. De megkönnybbültem. ;) :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.