HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 21:57

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 21:03

Mennyire lehet feltételezés/tény az a hír?

ezmegmiaz?

Amire én gondolok az ez:

1. Valszeg olyan 2,3Ghz fölé nem megy a proci az új szilikonnal...
2. Miután ez az első revizió volt ,amire azt hitték már elég jó és nem kell új valszeg csak pár példányra alapoztak és a gyártás során nem volt annyi darab ami bírt tartósan 2,6 Ghz-et vagy 2,8at...
3. Egyszerűen kell újabb revizió amivel el tudják érni ezeket az órajeleket jó kihozatallal...

valszeg a Barcelona nem is fog késni de nem fog megjelenni 2,3Ghz-nél nagyobb órajelen kezdetben...Azért megjegyezném ,hogy ha alacsony TDP-vel jön ez ki akkor még nagyon jó lehet kezdetnek...Persze aztán 2-3 hónappal később mindenképp kell a 2,6 és 2,8 Ghz-es változat... Én ezt képzelem el...

Mindenesetre az architekt TÉNYLEGESEN hozzáértők szerint könnyedén kkelene ,hogy tudjon 2,9-3Ghz-et amint a process beérik... Namost az kérdéses ,hogy ezt túl tudják-e majd lépni... Ha igen akkor desktopon is verhtik az Intelt ha megllnak 3ghz környékén akkor valszeg egy agyon vegyes kép lesz és mindenki azt a procit fogja venni amelyik progik alatt  valamelyik proci jobban teljesít...

#122 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 08:08

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 16:51

Ha neked ez a lényeg , egy pre-alpha sufni tesztből ami nem is hivatalosan az AMD egedéylével készült, ergo csak azt akarták bemutatni ,hogy megy a cucc és alig fogyaszt valamit ,akkor szerintem nagyon nem érted a dolgokat...

en a setire mondtam hogy az a lenyeg...

#123 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 13:02

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 8:08

en a setire mondtam hogy az a lenyeg...

Jah....Akkor eléggé kétértelműen fogalmaztál és akkor finoman fogalmaztam :D

#124 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 16:39

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 21:57

Amire én gondolok az ez:

1. Valszeg olyan 2,3Ghz fölé nem megy a proci az új szilikonnal...
2. Miután ez az első revizió volt ,amire azt hitték már elég jó és nem kell új valszeg csak pár példányra alapoztak és a gyártás során nem volt annyi darab ami bírt tartósan 2,6 Ghz-et vagy 2,8at...
3. Egyszerűen kell újabb revizió amivel el tudják érni ezeket az órajeleket jó kihozatallal...

valszeg a Barcelona nem is fog késni de nem fog megjelenni 2,3Ghz-nél nagyobb órajelen kezdetben...Azért megjegyezném ,hogy ha alacsony TDP-vel jön ez ki akkor még nagyon jó lehet kezdetnek...Persze aztán 2-3 hónappal később mindenképp kell a 2,6 és 2,8 Ghz-es változat... Én ezt képzelem el...

Mindenesetre az architekt TÉNYLEGESEN hozzáértők szerint könnyedén kkelene ,hogy tudjon 2,9-3Ghz-et amint a process beérik... Namost az kérdéses ,hogy ezt túl tudják-e majd lépni... Ha igen akkor desktopon is verhtik az Intelt ha megllnak 3ghz környékén akkor valszeg egy agyon vegyes kép lesz és mindenki azt a procit fogja venni amelyik progik alatt  valamelyik proci jobban teljesít...

Egészen jól tippeltem....

Jelenleg sajnos csak 2 Ghz-ig skálázódik a barcelona... Ez gáz... Nem tudom mi lehet a problémájuk, de a következő Rev-ben max. szerintem 2,3 Ghz lesz... És talán ez fog kijönni elsőnek...

Az Intel egy munkatásra szerint az AMD elsiette a natív quad core bevezetését...Szerintük zök felesleges és ők sem tudnák egyszerűen most legyártani hatékonyra belőle egy procijukat sem és az AMd is ezért szív mert kemény dió az a natív Quad core....

#125 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 17:54

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 17:39

Jelenleg sajnos csak 2 Ghz-ig skálázódik a barcelona... Ez gáz... Nem tudom mi lehet a problémájuk, de a következő Rev-ben max. szerintem 2,3 Ghz lesz... És talán ez fog kijönni elsőnek...

Az Intel egy munkatásra szerint az AMD elsiette a natív quad core bevezetését...Szerintük zök felesleges és ők sem tudnák egyszerűen most legyártani hatékonyra belőle egy procijukat sem és az AMd is ezért szív mert kemény dió az a natív Quad core....

Hogy lesz ebből 3GHz?  :(

#126 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 17:56

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 18:54

Hogy lesz ebből 3GHz?  :(

Idővel.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#127 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 21:36

raadasul az amdnek nem is lenne olyan egetoen szukseges, mert sokkal jobb a ket proci kommunikacioja mint az intelnel. bar akkor lehet olyan dolgok esnenek ki (l3 kes, etc), amivel eleve eselytelen lenne az core ellen.

#128 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 21:48

Idézet: arn - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 21:36

raadasul az amdnek nem is lenne olyan egetoen szukseges, mert sokkal jobb a ket proci kommunikacioja mint az intelnel. bar akkor lehet olyan dolgok esnenek ki (l3 kes, etc), amivel eleve eselytelen lenne az core ellen.

Ennek a rohadt natív quad core-nak akkor láttam volna értelmét ha még idén év végén kihoztak volna vele egy 8 magos procit... De mivel nem lesz így én is egyre nagyobb ökörségnek tartom ,hogy most ezzel buknak...

Főleg ,hogy elnézve a 2 Ghz-es Barcelonák teljesítményét látszik ,hogy a fogyasztást sikerült nagyon alacsonyan tartani... Ergo Év végére egy halom olyan chipet feltornyozhatott volna amik quad core alkalmasak... Ehelyett szarakodnak a hülyeséggel aminek lesz mondjuk 4-5% előnye egy nem natív quad core-hoz képest...  Vicc... Megvannak a jó ötelteik és most ilyennel szarják el... Persze aztán kérdéses ,hogy ez mennyire a pénzhiány oka....

Szerkesztette: Zollka 2007. 06. 09. 21:51 -kor

#129 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 22:01

Ti mit értetek nem natív quad core alatt? :think:

Mert az AMD nem tudja nem natívan megcsinálni, mint az intel. L3 cache nélkül? Vagy, hogy egy PCB-n 2db mag és 1-1HT összekötve? :think:

Igazából szerintem folyamatos emelkedés lesz. Sokan azt jósolják most nem lesz nyáron megjelenés, de mi van, ha most nyáron elkezdik kiszórni a chipeket, amik csak 2ghzig mennek, aztán majd a gyártástechnológia finomodásával megy az feljebb is. Ráadásul senki nem tudja mi az oka, lehet csak ezeket küldték ki a partnereknek egyelőre.

Amúgy meg, hogy az intel mérnöke mit mondott... hát sztem az ökörség. Mi az, hogy nem tudnák megoldani? Gyártástechnológiailag nem keményebb dió, mint a 1.7 milliárd tranyós itanium 2... Tervezésileg meg csak idő, pénz és szakértelem kérdése. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor mindig ilyesmit kell mondani, közben már ők is dolgoznak rajta egy ideje, csak nem hivatalos...

Szerkesztette: BoGab 2007. 06. 09. 22:01 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#130 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 07:42

http://multicore.amd...us-en/quadcore/
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#131 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 07:43

azt ertette alatta, hogy nem 2x2 mag.

csak az amdnel most hatvanyozottan igaz, hogy az ido penz. egetoen szukseguk van vmi mentoovre. ha az intel 18e forintos procikba teszi azt a magot, amit megduplazva negymagoskent adhat el, raadasul vagy 3 gigaig minden gond nelkul skalazhatna, ez ellen kell vmit tenni.

valamilyen szinten vicc, egy 6320-6420 araban is adhatnak a quados procikat. 22 hozza egy lap. 50-60bol quados kombo? szep lenne... de ugy nez ki, hogy az amd ezt nem fogja kikenyszeriteni.

#132 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 07:45

meg ugy mellesleg nem is ertem... az amd miert nem tudja azt megcsinalni mint az intel? mentoovnek az is jo lenne - plane ugy, ha ilyen bago aron nyomna. bar akkor az intel se habozna aztan ugyanaz lenne a felallas mint most a dualos prociknal.

illetve picivel jobb is lenne az amd 2x2 magos megoldasanak teljesitmenynovekedese a 2 maghoz kepest, mint az intelnel.  ;)

Szerkesztette: arn 2007. 06. 10. 07:47 -kor

#133 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 08:04

Jelenleg sajnos csak 2 Ghz-ig skálázódik a barcelona... Ez gáz... Nem tudom mi lehet a problémájuk...

Szvsz a Barcelonának, még nem lehet külön állítani az IMC és a Core feszültségét. Ez azért baj, mert az IMC fogja az órajelet. Ha majd lesz új foglalat akkor lesz magas órajel. :)
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#134 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 08:44

Szoval lehet, hogy ma erkeznek az uj AMD procik.  :) Varjuk oket szeretettel.  :wub:

#135 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:07

Kép

:nevet:

Szerkesztette: arn 2007. 06. 10. 09:07 -kor

#136 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:22

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 9:04

Szvsz a Barcelonának, még nem lehet külön állítani az IMC és a Core feszültségét. Ez azért baj, mert az IMC fogja az órajelet. Ha majd lesz új foglalat akkor lesz magas órajel. :)

Hmm. Állítólag a procik már úgy lettek kivitelezve. Lehet alaplapi szinten még csak prototípusok sincsenek a gyártóknál? Lehet még csak amdnél vannak am2+ és 1207+ alaplapok?

Kiderül a végén, hogy menni fognak a am2es meg socketf lapokban a procik, csak épp nem 100%kosan, hanem jó szarul...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#137 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:23

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 9:44

Szoval lehet, hogy ma erkeznek az uj AMD procik.  :) Varjuk oket szeretettel.  :wub:

Szerintem az inkább a mai futam reklámja :)

#138 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:34

Idézet: arn - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 8:45

meg ugy mellesleg nem is ertem... az amd miert nem tudja azt megcsinalni mint az intel? mentoovnek az is jo lenne - plane ugy, ha ilyen bago aron nyomna. bar akkor az intel se habozna aztan ugyanaz lenne a felallas mint most a dualos prociknal.

illetve picivel jobb is lenne az amd 2x2 magos megoldasanak teljesitmenynovekedese a 2 maghoz kepest, mint az intelnel.  ;)

Intel könnyen csinálja ezt a technikát, mert neki fsbre vannak ráültetve a procik meg a hidak aztán a procik elszámolgatnak magukban, ha meg kell valami akkor konzultálnak az északi híddal. Nade... AMD-nél ez kicsit komplikáltabb, mert fogsz két procit és egy lapkára teszed? De akkor darabonként kell a memóriát hozzájuk csatolni, mert a memkontroller ott van bennük. Ez egyenlő egy új faglalattal. Ha meg a crossbar mögé szeretnék a 4 magot beültetni, akkor ugyanott vannak, ahol most...

AMDnél ezt a 2x2 magos dolgot úgy lehet max megcsinálni, ahogy jelenleg a 4x4 platform működik...

Szerkesztette: BoGab 2007. 06. 10. 09:35 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:58

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 9:44

Én sem hinném...egy banner-ra alapozott feltételezés, nem hivatalos dátum...
ITT a cikk amiből elindúlt a hír...
Ugyanabból a fórumból szvsz a leglogikusabb válasz rá:

Idézet

Uh, that date is the date for the Montreal Formula 1 race. It is not the launch date of the Phenom range of CPU/chipsets.
That is an ad banner for the F1 race because AMD is a sponsor. Nothing to do with the launch date of the chips.

Bár egy hivatalos bemutatónak mindannyian örülnénk, meg már ideje is volna...de nem olyan 1xü.

#140 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 17:27

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 10:22

Hmm. Állítólag a procik már úgy lettek kivitelezve. Lehet alaplapi szinten még csak prototípusok sincsenek a gyártóknál? Lehet még csak amdnél vannak am2+ és 1207+ alaplapok?

Kiderül a végén, hogy menni fognak a am2es meg socketf lapokban a procik, csak épp nem 100%kosan, hanem jó szarul...

A procikat valóban úgy tervezték, hogy külön lehessen állítani a feszt, de erre a Socket F és az AM2 foglalat nincs felkészítve.
Nézd meglehet, hogy egy bizonyos órajelő Phenom már nem lesz jó az AM2-es gépekbe. Az AMD csak annyit mondot, hogy bele lehet rakni, de nem mondta, hogy mind menni fog. :)
Az új generációs proci = új alaplap szabály mindig érvényben lesz akármit mond a gyártó, ezt már az évek során megszoktam.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.