HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 30. 11:11

meg mindig a ram resze :) lehet csak vmi subtimingot nem bir a ramod.
de nekem volt hibas x2om, ami hasonlo dolgokat produkalt.

Linx-el volt tesztelve, bocs de nincs időm átnyálazni visszamenőleg.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3302 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 30. 11:32

subtimingot irtam :) memtest86, ill az osszes prime95 modot tesztelted? lattam mar olyat is, hogy 1x oranyi blend utan a masik teszt par percen belul elhasalt.

Én meg a subtimingokat nem tudom fejből így azokat nem tudtam leírni, de nyilván azokat se b*szogattam.
Ami nem jelenti azt, hogy bírni kell, de erre írtam le példaként, hogy ha a
- az 1T/2T-t váltogatom
- fő timingot/órajelet erősítek
és úgy sincs baja akkor a subtimingokkal alacsonyabb órajelen aligha lehet baj...

Több időm most nem volt a prime-ra. Kipróbálom majd a többit is, de megintcsak magam ismétlem:
- A blend elvileg mindent tesztel. Ezt kb. minden megerősíti.
- Eddig is tudtam vele ramot teszteni.
Ez alapján dobnia kellett volna...
Meg amúgy írtam, hogy linx is futott már 1-2 órát, amit 2 hónapja P35-ben ramtesztre használtam, mert amin a Blend elpöcsölt 1 órát és utána dobta el magát az a linxnek 3 perc volt.

Szóval eddig ez elég meggyőző az ellenkező irányba. Ettől függetlenül lesz még más teszt is, de sokat nem várok tőlük, egyedül a memtest adhat még plusszt elméletben...

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 04. 30. 11:08

Akartam okosat írni meg szakérteni, de látom Te is bevetetted a mindennek adunk egy kis feszt taktikát :) Pedig ilyen és ehhez hasonló dolog nálam mindig akkor jelentkezett, ha pl. tuningolt procinál kevés volt a VCore. Emlékszem mindig a 6-os Nero installerével vagy valamelyik 3DMark telepítésével teszteltem. Asszem a 2001-essel, mert az telepítéskor a textúrák kitömörítésével bíbelődött és ott mindig azt írta ki, hogy corrupt az állomány. Sokáig reszeltem a dolgon mire rájöttem, hogy kevés a procinak a fesz. Másik meg a memóriák időzítésének lazábbra vétele, mert az egy dolog, hogy a P35-ben ment, egyáltalán nem biztos, hogy másik lapban, ráadásul eltérő platformon tudja ugyanazt produkálni. Bár a memtest hibátlan futása elég garancia szokott lenni, én mégis azt javaslom, hogy ha teheted kérj kölcsön havertól vagy mástól pár órára egy akár csak egy modult és próbáld azzal. 1-2 perc alatt megvan és a win update-el vagy a catalyst-al rögvest kiderül segített-e. De lehet akár hibás L2 vagy L3 cache-től is az egész, de én ilyennel csak hallottam, látni még nem láttam soha :)
Remélem megoldódik a dolog, de ha nem akkor is elég jó táptalajod van ahhoz, hogy bebizonyítsd itt bizony valami nem kóser. Gondolom lapon és procin kívül minden a régi, ezért is gondoltam, hogy mielőtt kikúrod a kukába vagy visszaviszed próbáld ki másik memória modullal. Biztos, hogy az alaplap/proci/ram szenthármasságban bújt el a ludas. Ha nem memó akkor szerintem lap lesz...

Van másik ramom (bár mind kingmax, de másfajta), ez is tervben van. A "minden a régi" igazából nem igaz, mert csak lap+proci+ram van, de így kevés a hibalehetőség is. A ram régi, a lap zsír új, a procc használt, de még garis. A ram timinggal meg ugye az a bajom, hogy eleve visszavett frekin üzemel, így az időzítéses mizériára sincs sok esély.

Pedig egyértelműen vmi cache-ram-ra gyanakodnék én is a driveres problémákból. Viszont a másik oldalon a többi installal semmi gond nem volt, tömörítettem is, némi (10 perc) winrar benchmark is futott, ami szintén ki szokta dobálni a ram hibákat.
Volt már ide/achi telepítésű win7 is, ezt se hagytam ki.
Biosban letiltott lóf*szok, C1E, CnQ, az MSI energiatakarékos szarsága...

Szerkesztette: vipi 2010. 04. 30. 10:55 -kor

#3303 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: sz.attila - Dátum: 2010. 04. 30. 11:42

Linx-el volt tesztelve, bocs de nincs időm átnyálazni visszamenőleg.

Igen, az első installkor, múlt hétvégén már futott 1-2 óra rajta. Mondjuk az inteles tapasztalatom alapján 2-3 óra kell a stabilitáshoz, de azért nagyobb gázt már az is kidobott volna...

#3304 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 13:14

lynx az inkabb melegedesben jobb, mint a prime. tehat ha hataron mozog a fesz-hutes-orajel kombo, akkor erzekenyebb ra. itt szvsz nem az van. vipi: pedig nezd meg a tobbi primeot is, mert a blend nem minden esetben nyujt megoldast.

#3305 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 30. 14:14

lynx az inkabb melegedesben jobb, mint a prime. tehat ha hataron mozog a fesz-hutes-orajel kombo, akkor erzekenyebb ra. itt szvsz nem az van. vipi: pedig nezd meg a tobbi primeot is, mert a blend nem minden esetben nyujt megoldast.

Megnézem. Igen, tudom, hogy a linx jobban melegít, a fogyasztáson is meglátszik a primehoz képest. De mint mondtam ramtesztre is szépen bevált.
Ma éjjel jön a többi prime...

#3306 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 15:14

Erdekes, nalam legutobb a hutes csereje utan volt ilyen anomalia windoz7-el, drivert szinten nem volt hajlando feltenni + leszakadtak a halozati meghajtoim. Az lett a megoldas, hogy megigazitottam a rendszervinyo sata kabelet.

#3307 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 17:54

A Wikipedia szerint újfent a 960T csak Q3-ban jön:

http://en.wikipedia....microprocessors

:(

955BE 95W C3 hol kapható? :glare:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3308 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: dash - Dátum: 2010. 04. 30. 19:54

A Wikipedia szerint újfent a 960T csak Q3-ban jön:

Hát a legutolsó roadmap nagyon hasonlít a legelsőre ami alapján híresztelik a megjelenési időket. Ami közte volt az egyedül az 1075T procit jelezte Q3-ra.

Március (9?) elején volt egy új bios az alaplapomhoz ami az X6 1055T (125W) és 1090T procikhoz, ez ugye majdnem 2 hónappal a hivatalos megjelenés elött volt. Most néztem a változásokat, április 14-én új biost adtak ki ami már támogatja az 1055T (95W) és 1035T procikat. tehát hamarosan várható ezeknek is a megjelenése, mert különben minek csinálnának neki biost...

cpu support listbe is bele tették.
http://www.giga-byte...770-ud3_21.html

Szerkesztette: Chabi 2010. 04. 30. 18:44 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3309 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 10:02

Egy csomó cseszekedés után volt egy reinstallom. 4 maggal, de aztán visszaváltottam. 2-3 maggal rendben fut minden. a 2. magot le kell tiltanom és most megjavul minden. A hibás maggal a szokásos tünetek, ill azóta játék is felkerült, a gta4 fagy. Pontosabban megáll a futás, a gép maga nem fagy ekkora sem.

Egyébként a reinstall előtt semmi nem segített már, se 3, se 2 maggal (bios def) beállításokkal sem ment a win update. Neten találtam ugyanilyen problémát nem moddolós esetben is, szal fura... bár lehet az is procihiba. Az install óta viszont determinisztikus. Csak a hibás maggal jönnek az anomáliák. Fura egy hiba az biztos. Prime small fft is ment 2 órát, ill. felnyomtam a GTX260 drivert, az felment ellentétben a Catalysttel. Futtattam egy Heaven-t is, szépen végigment többször is (bár nyilván ez gpu intenzív, a proci nem számít, de ha már egyszer hibás...)

Hát ez van, marad a 3 mag egyelőre... most ezzel is előrébb vagyok aztán max ha gondolok egyet cserélek 4 magosra. :)

#3310 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 03. 12:02

Egy csomó cseszekedés után volt egy reinstallom. 4 maggal, de aztán visszaváltottam. 2-3 maggal rendben fut minden. a 2. magot le kell tiltanom és most megjavul minden. A hibás maggal a szokásos tünetek, ill azóta játék is felkerült, a gta4 fagy. Pontosabban megáll a futás, a gép maga nem fagy ekkora sem.

Egyébként a reinstall előtt semmi nem segített már, se 3, se 2 maggal (bios def) beállításokkal sem ment a win update. Neten találtam ugyanilyen problémát nem moddolós esetben is, szal fura... bár lehet az is procihiba. Az install óta viszont determinisztikus. Csak a hibás maggal jönnek az anomáliák. Fura egy hiba az biztos. Prime small fft is ment 2 órát, ill. felnyomtam a GTX260 drivert, az felment ellentétben a Catalysttel. Futtattam egy Heaven-t is, szépen végigment többször is (bár nyilván ez gpu intenzív, a proci nem számít, de ha már egyszer hibás...)

Hát ez van, marad a 3 mag egyelőre... most ezzel is előrébb vagyok aztán max ha gondolok egyet cserélek 4 magosra. :)

Mi olyan fura hogy a hibás magokkal megbolondul a gép?Nagyon nehezen nyugszol bele hogy azok a magok nem potyára lettek letiltva.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#3311 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 03. 11:02

Hát ez szivornya :(
Én viszont úgy tettem ahogy javasoltad: Ph! és egy Q6600 ami alapfeszen megy 3ghz körül és stabilan megy 3.2-n is de még nem teszteltem ki, lehet azt is fogja bírni feszemelés nélkül. Bár akkor lőttek az alacsony idle fesznek, szal csak annyira fogom húzni amennyit elbír default fesszel. Neki is esek hétvégén a GTA IV-nek :)
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3312 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: sz.attila - Dátum: 2010. 05. 03. 11:07

Mi olyan fura hogy a hibás magokkal megbolondul a gép?Nagyon nehezen nyugszol bele hogy azok a magok nem potyára lettek letiltva.

Látom te sem szeretsz olvasni. :)
1. Egyrészt az fura, hogy "csak" ennyi a baja és minden szar, ami arra lett kitalálva, hogy stabilitást teszteljen, végigfut.
2. Meg az is fura még, hogy mint említettem párszor a 4-5db Win installból volt legalább 2 példány, ami 2 maggal és bios def beállításokkal is nyomta a furcsaságokat.

Ebből melyik nem fura neked?
Meg, ha annyira megszokott lett volna, akkor kaptam volna már egyértelmű választ korábban. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 05. 03. 11:13

Hát ez szivornya :(
Én viszont úgy tettem ahogy javasoltad: Ph! és egy Q6600 ami alapfeszen megy 3ghz körül és stabilan megy 3.2-n is de még nem teszteltem ki, lehet azt is fogja bírni feszemelés nélkül. Bár akkor lőttek az alacsony idle fesznek, szal csak annyira fogom húzni amennyit elbír default fesszel. Neki is esek hétvégén a GTA IV-nek :)

A "Milyen vga-t..." topicba dobtam GTA4 tesztet, igaz csak 3 maggal, de úgy is sokkal gyorsabb. :)
Fogyasztásról:
Még nincs pontos mérésem, de kb. ilyesmi az arány:
- C2D 3.8 feszemelve a konfig olyan 110W idle. (3HDD, GTX260)
- C2Q 3.2 alapfesz 125-130W idle havernál. (1HDD, GTX260)
- P2 X3 3.4 némi fesszel (1.420 load alatt) 95W idle. (1HDD, GTX260)

A HDD-ket átrakva gondolom még +10-15W rájön a Phenomnál. Tehát kb. egálban lesz a feszelt, húzott C2D-vel idle és kb. -30W a Q6600-hoz képest. Szóval a plussz maggal (4 maggal is ennyi volt) is marad a 2 magos fogyi, ami nem rossz.

De jó lesz az a Q6600 is... :up: Ha nem érdekelt volna az lett volna csak cpu cserélvel a jóval egyszerűbb út.

szerk: Ja és a GTX-et alulfeszelve (0.85V nálam) az még -10W a fenti értékekből.

Szerkesztette: vipi 2010. 05. 03. 10:29 -kor

#3313 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 11:08

nalam most olyan 100w korul van - koszonhetoen az 5850nek :) phenommal vmi 70w koruli ertek remlik.

#3314 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 05. 03. 12:08

nalam most olyan 100w korul van - koszonhetoen az 5850nek :) phenommal vmi 70w koruli ertek remlik.

Sőt, 6-ossal kezdődő számra emlékszem a te írásodból. Nem is nagyon értettem a dolgot... :)
Az 5xxx kb -20W idle a ref GTX-hez képest a tesztek alapján, tehát a csökkentett feszes GTX-hez -10W "csak".
Vagyis 100W körül van/lenne a C2D és Phenom2 is az én konfigomban a méréseim szerint. 5xxx-nel 90W körül lehetne...

Persze ebben benne van a 3HDD is, bár nem pörögnek mindig de asszem 7-8W-tal lehet számolni alapból is. Vagyis C2D/P2 75W körül, C2Q kb. 110W-ra jön ki.
A többit nem tudom te hol éred el... a Phenom2 termelte az áramot?

(Na jó, van még egy hangkari is bent, meg 1ODD, és ventik.)

Szerkesztette: vipi 2010. 05. 03. 11:27 -kor

#3315 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 03. 12:23

Sőt, 6-ossal kezdődő számra emlékszem a te írásodból. Nem is nagyon értettem a dolgot... :)
Az 5xxx kb -20W idle a ref GTX-hez képest a tesztek alapján, tehát a csökkentett feszes GTX-hez -10W "csak".
Vagyis 100W körül van/lenne a C2D és Phenom2 is az én konfigomban a méréseim szerint. 5xxx-nel 90W körül lehetne...

Persze ebben benne van a 3HDD is, bár nem pörögnek mindig de asszem 7-8W-tal lehet számolni alapból is. Vagyis C2D/P2 75W körül, C2Q kb. 110W-ra jön ki.
A többit nem tudom te hol éred el... a Phenom2 termelte az áramot?

(Na jó, van még egy hangkari is bent, meg 1ODD, és ventik.)

ezek a fogyaszasmerok max arra jok, hogy ugyanazon a meron osszevesd a differenciat. ennyit siman tevednek - sot orulj, ha csak ennyit :)

#3316 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 05. 03. 12:56

ezek a fogyaszasmerok max arra jok, hogy ugyanazon a meron osszevesd a differenciat. ennyit siman tevednek - sot orulj, ha csak ennyit :)

Azért 15-20% körül talán nem. :)
Úgy kb. stimmelnek az értékek a tesztekben láthatóval is.
De persze 5-10% benne lehet... inkább 5, ha valamennyire is használható a cucc.

#3317 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 03. 13:34

Azért 15-20% körül talán nem. :)
Úgy kb. stimmelnek az értékek a tesztekben láthatóval is.
De persze 5-10% benne lehet... inkább 5, ha valamennyire is használható a cucc.

10-20wattrol volt szo. kertem kolcson masik merot: elegge osszevissza mernek. ill milyen tapot hasznalsz? lehet rosszabb a tapod hatasfoka. nalam corsair-seasonic 650w.

http://www.silentpcr...e712-page4.html
http://www.silentpcr...e813-page4.html

ez kapasbol 3-4% differencia 90-100w kornyeken. de mint irtam ezek a merok a sajat mereseid osszevetesere valoak, nem mas helyen tortent meresekkel valo osszehasonlitasra.

Szerkesztette: arn 2010. 05. 03. 13:27 -kor

#3318 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 05. 03. 14:19

10-20wattrol volt szo. kertem kolcson masik merot: elegge osszevissza mernek. ill milyen tapot hasznalsz? lehet rosszabb a tapod hatasfoka. nalam corsair-seasonic 650w.

http://www.silentpcr...e712-page4.html
http://www.silentpcr...e813-page4.html

ez kapasbol 3-4% differencia 90-100w kornyeken. de mint irtam ezek a merok a sajat mereseid osszevetesere valoak, nem mas helyen tortent meresekkel valo osszehasonlitasra.

Persze, nyilván wattra nem hasonlítható össze és a táp is számít, bár ezek elég közel vannak egymáshoz.
Alapvetően nem is szoktam hasonlítgatni, de nagyságrendlileg azért kijönnek a máshol látott számok is. A Phenomos fogyasztásod lógott ki kicsit a sorból, már ha jól emlékszem és 70-et sem érte el...

#3319 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 03. 15:14

Persze, nyilván wattra nem hasonlítható össze és a táp is számít, bár ezek elég közel vannak egymáshoz.
Alapvetően nem is szoktam hasonlítgatni, de nagyságrendlileg azért kijönnek a máshol látott számok is. A Phenomos fogyasztásod lógott ki kicsit a sorból, már ha jól emlékszem és 70-et sem érte el...

30 wattot irtal a phenom-quadra. kb nalam is ennyi volt, max eltolodott kicsit.

#3320 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 14:51

Nagyban számít az alaplap fogyasztása is, úgy lenne jó ha meg tudnátok mérni a 12V ágat, bár gondolom nem mondok nagyot.

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.