HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   CsodaPOK 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:01

Sziasztok!

Elkezdtem rajzolgatni kicsit ArchiCAD 12 magyar változatában, és lenne egy két kérdésem:

Egy számomra bonyolultabb tetőt kívánok megcsinálni: Kép1

És ezzel az a problémám, hogy hogyan lehet szépen összeillesztgetni az egyes tetőlapokat?

A másik kérdésem az lenne, hogy megcsináltam az alsó szintet, csináltam egy lépcsőt, ami felvezet a felső emeletre, majd raktam az emeletre egy födémet. Ezzel az a problémám, hogy a födém befedi teljesen az egész lépcsőt. Hogy lehet ezt normálisan megcsinálni, hogy legyen egy "lépcsőházam"? A födémet több darabból kell kivagdossam vagy van valami normálisabb megoldás?

Minden segítő választ előre is köszönök!

CsodaPOK.

#722 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:44

Idézet: CsodaPOK - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 21:01

Sziasztok!

Elkezdtem rajzolgatni kicsit ArchiCAD 12 magyar változatában, és lenne egy két kérdésem:

És ezzel az a problémám, hogy hogyan lehet szépen összeillesztgetni az egyes tetőlapokat?

A másik kérdésem az lenne, hogy megcsináltam az alsó szintet, csináltam egy lépcsőt, ami felvezet a felső emeletre, majd raktam az emeletre egy födémet. Ezzel az a problémám, hogy a födém befedi teljesen az egész lépcsőt. Hogy lehet ezt normálisan megcsinálni, hogy legyen egy "lépcsőházam"? A födémet több darabból kell kivagdossam vagy van valami normálisabb megoldás?

CsodaPOK.

Helló!

A tető kérdésre: kijelölöd az egyik tetőt, és rákattintasz a másik tető azon élére amelyiket össze szeretnéd metszeni, ja és közben nyomod a ctrl.

A födém kérdés: kijelölöd a födémet, a födém eszköz az altív, és berajzolod a kivágást.

A kérdéseid alapján, kezdő lehetsz, ami nem baj mert mindenkinek el kell kezdenie valahol, de ezek a válaszok, a gyorstalpaló könyvben is benne vannak. Érdemes elolvasni, sok jó le van benne írva.
A ctrl a shift és az alt billentyűk jó sok dologra jó tud lenni.  :Đ

üdv

#723 Felhasználó inaktív   CsodaPOK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:49

Köszönöm szépen a gyors választ :)

Igen, kezdő vagyok, csak hobbiból kezdtem neki, tervezgetni egy kicsit. A gyorstalpaló könyvet pedig előkeresem :p

#724 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 23:18

Idézet: CsodaPOK - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 20:01

Sziasztok!

...

CsodaPOK.

Az alapok elsajátításához: Link

#725 Felhasználó inaktív   CsodaPOK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 23:27

Köszönöm szépen a linket, amint lesz szabadidőm, elkezdem nézni őket :)

#726 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 15:42

Egy érdekes problémám van. A 10 11 és 12-es AC-nél is standard profilú indításkor az ablakok tengelyes méretezése nem működik. Van saját profilom amiben működik, de nem emlékszem, hogy lett volna ezzel kapcsolatban bármi problémám. A beállításokat összehasonlítva nem találok különbséget. :confused:

#727 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 09:46

Ha amit irtál azt jelenti, hogy nem látod az ablakok tengelyes méretét, azok a 'modellnézetek beállításai' pontban vannak lementve. A modellnézetet nézetenként (view) menti az archicad (tehát rajzi ablakonként lehet más és más)
Ez azt is jelenti, hogy ezeket a beállításokat a rajzoi ablakhoz először, majd a tervhez menti el az archicad. Így lehet az, hogy minden terv megnyitásakor tölti be alaprajzi és metszet rajzokhoz külön-külön.
Tehát nem a profil mentésekor - ami az AC munkakörnyezetét tárolja- kerül letárolásra, hanem a file mentésekor. Ha a tervet becsukod mentés nélkül, ezek modellnézet a beállítások elvesznek... Elmenteni úgy tudod, hogy a neked tetsző tervet a file menüben template ként mented el. Így ha új tervet akarsz, kéred a környezethet a te profilodat, a tervhez meg a te template (minta) beállításaidat.
--

#728 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 14:51

Rosszul fogalmaztam. Adott egy ujratelepített gép, rajta a friss AC 11. Egy falat húzok bele egy ablak, és beállítom hozzá a tengelyes méretezést, ok majd dolgozik és nem jelenik meg semmi. Ez meglepett, ezen a gépen elő egy kész terv és abban sikerül. Beállítások ugyanazok. Gondoltam megnézem a másik gépen is, és azon is a standard beállításokkal nem jelenik meg. Tehát ha nem volna már kész tervem nem tudnám megcsinálni a méretezéseket. A fura az hogy ilyen problémám nem volt még az előző terveknél.

#729 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 15:46

Mit jelent akkor az, hogy nem jelenik meg semmi? Az ablak sem, vagy csak a méretezés nem?
--

#730 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 16:53

Csak a méretezés nem.

#731 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 06:13

Akkor stimmel, nyiss egy új AC-t, a modellnézet beállításánál kérd hogy mutassa a nyílászárókat méretvonallal, és már kézen is vagy. Hogy miért, azt 2vel ezelőtt megírtam. Tehát ha ezzel megvagy, kérhetsz egy új üres tervet, de a template választásnál az 'utolsó' beállítást válaszd! Ja, mégegy: a nyílászáróknál az alapértelmezett beállításban nincsen méretezés!....
--

#732 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 13:06

Köszönöm! :respect:

#733 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 20:35

Szevasztok, régebb óta foglalkozom az archicaddel, gdl-es kérdésem lenne: tudtok a text-es kiterjesztéstől eltérő kiterjesztést kezelő bővítményről, ami azért a gdl programba illeszthető? Kellene fontfájlokat, ill. excel táblákat kezelnem közvetlenül a tárgyelemből. köszi. Amiben tudok, állok rendelkezésre én is.

#734 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 05:53

Szerintem nem tudsz külső filet elérni. Még xml-t talán igen. De mit akarsz csinálni? Érdekesnek túnik...
--

#735 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 12:09

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 21:35

Szevasztok, régebb óta foglalkozom az archicaddel, gdl-es kérdésem lenne: tudtok a text-es kiterjesztéstől eltérő kiterjesztést kezelő bővítményről, ami azért a gdl programba illeszthető? Kellene fontfájlokat, ill. excel táblákat kezelnem közvetlenül a tárgyelemből. köszi. Amiben tudok, állok rendelkezésre én is.

cadimage-nek van egy toolja amit tud xls-t használni
keynote
fontok azok neccesek szerintem.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#736 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 15:19

Idézet: cps - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 12:09

cadimage-nek van egy toolja amit tud xls-t használni
keynote
fontok azok neccesek szerintem.

Cps, Köszi, megnéztem, ez valamilyen feliratozó rendszer, és csak 9-estől felfelé működik, ráadásul pénzes is. Elsősorban a gdl kódba házilag is beépíthető külső függvényre gondoltam, melyet én magam paraméterezhetek. Az AC81 helpjében van utalás rá, hogy a graphisofttól vagy mástól beszerezhető ilyen, de a graphisoftnál nem tudott segíteni a szoftverfejlesztő. A fontokkal inkább játék lett volna, nem igazi munka, de az excellel export-importnak konkrét célja is lett volna, tárgyelemek könyvtárbetöltéskori automatikus értékfeltöltésével. Egyébként az adattranszport txt-s fájllal símán megy (és az excel képes txt formát kiadni), de az adatkarbantartás excelben folyik és az állandó oda-vissza (főleg a vissza)konverzió miatt időben ugyanott vagyok, mintha kézzel vinném be. (Lakópark-ütemek házaihoz kapcsolódik ez). Mindenesetre köszönöm, hogy utánanéztél! az Xml-bűvöléshez sajnos még nem konyítok.

#737 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 19:18

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 16:19

... de az excellel export-importnak konkrét célja is lett volna, tárgyelemek könyvtárbetöltéskori automatikus értékfeltöltésével. Egyébként az adattranszport txt-s fájllal símán megy (és az excel képes txt formát kiadni), de az adatkarbantartás excelben folyik és az állandó oda-vissza (főleg a vissza)konverzió miatt időben ugyanott vagyok, mintha kézzel vinném be. (Lakópark-ütemek házaihoz kapcsolódik ez).

ezt nem igazán értem, kifejtenéd? érdekelne.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#738 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 19:31

Idézet: cps - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 19:18

ezt nem igazán értem, kifejtenéd? érdekelne.

Tömegesen van egy-két fajta berendezési tárgy, jelen esetben egy saját fejl. radiátor, mely input teljesítményértékből ad vissza megfelelő radiátor típuslistát. ez az input kapcsolódna egy fájlhoz, mely aktualizálhatja az egyes előfordulásoknál a választható típuslistát. Most a bevitel egyesével, a tárgyból  megy. Egyébként bele-belenyúlok a standard tárgyelemekbe is, ha úgy kívánja a helyzet.

#739 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 07:12

ahha, és ez a tömeges dolgot miért nem ID vel szűröd?a tárgyaknál most már elég sok extra adatot be lehet állítani ár,teljesítmény,stbstbstb.  az interaktív konszignációval kilehet szűrni hogy mi merre.

#740 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:15

Idézet: cps - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 7:12

ahha, és ez a tömeges dolgot miért nem ID vel szűröd?a tárgyaknál most már elég sok extra adatot be lehet állítani ár,teljesítmény,stbstbstb.  az interaktív konszignációval kilehet szűrni hogy mi merre.

...én egy kéményt csináltam magamnak: ha kazán kéményt akarok, beállítom a teljesítményt ő meg olyan átmérőjű lesz, ami az adott magassághoz kell; ha kandallót akarok, akkor meg kiirja azt, hogy mekkora Kw teljesítményű kandalló köthető be..... Valami ilyesmit akarsz csinálni, csak mindet kívülről beállítani?
--

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.