HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 13. 12:25

De hár a nyolcnak nincsi is interaktív konszignációja! Meg layoutja, szilárdtestje, összetett fala, ferde fala, mágnese... stb., szöveg toolja: az a workflow, hogy kettőt nyitni hátra, egyet menteni hátra: tehát 8-ról 10-re kell átállni!
(várom kíváncsian a radiátort!) :)
--

#762 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 12:38

a 10se jó mert ott is vannak hiányosságok, profilos fal nem megy csak egyenes falba,stbstb.
akkor már ac11 vagy ac12,de az még bugos picit.
ac8.1 ben már volt szilárdtest, azt nem tudom hogy volt-e már akkor interaktív konszig, elfelejtettem én azt a korszakot elég gyorsan, szörnyű volt
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#763 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:39

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 12:25

De hár a nyolcnak nincsi is interaktív konszignációja! Meg layoutja, szilárdtestje, összetett fala, ferde fala, mágnese... stb., szöveg toolja: az a workflow, hogy kettőt nyitni hátra, egyet menteni hátra: tehát 8-ról 10-re kell átállni!
(várom kíváncsian a radiátort!) :)

Akkor küldöm (ma kértek egy szerkeszthető folyókát, megírtam a radiátor lebutításával, azt is) tömörítettem, mert pont nem fért bele az 50k-ba:)
A 8.1-ben pedig van interaktív konsz, de lehet, hogy butább, mint a későbbiek. A listák menüből hívtam le

Csatolt fájl:

#764 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 20:06

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 14:19

Cps, Köszi, megnéztem, ez valamilyen feliratozó rendszer, és csak 9-estől felfelé működik, ráadásul pénzes is. Elsősorban a gdl kódba házilag is beépíthető külső függvényre gondoltam, melyet én magam paraméterezhetek. Az AC81 helpjében van utalás rá, hogy a graphisofttól vagy mástól beszerezhető ilyen, de a graphisoftnál nem tudott segíteni a szoftverfejlesztő. A fontokkal inkább játék lett volna, nem igazi munka, de az excellel export-importnak konkrét célja is lett volna, tárgyelemek könyvtárbetöltéskori automatikus értékfeltöltésével. Egyébként az adattranszport txt-s fájllal símán megy (és az excel képes txt formát kiadni), de az adatkarbantartás excelben folyik és az állandó oda-vissza (főleg a vissza)konverzió miatt időben ugyanott vagyok, mintha kézzel vinném be. (Lakópark-ütemek házaihoz kapcsolódik ez). Mindenesetre köszönöm, hogy utánanéztél! az Xml-bűvöléshez sajnos még nem konyítok.

Teljes mértékben nem vágom, hogy mit is szeretnél, de:
- api fejlesztés nélkül biztosan nem tudsz könyvtári elemekből xls-t kezelni
- az alaprajzra lerakott elem 2D-s és vezér leírásai újra lefutnak egy CTRL+ALT+SHIFT+R billentyűkombinácó hatására (tudom, polipkéz kell hozzá), tehát ha az elem tud reagálni valami külső txt fájlból jövő adatokra (és ennek kódja az említett leírásokban van), akkor ilyenkor aktualizálódik. Egyszerűbb, mint 3D-be kapcsolgatni, és a kódot sem kell áttenni a 3D leírásba.
- ha a karbantartás excelben folyik, akkor kézzel csak excel->txt konverzióra van szükség, nem? az meg nem nagy cucc...

Én is csináltam/csinálok fájl-vezérlésű elemeket AC9-ben és 11-ben, szintén sokat szívtam, de már egész jól megy.

#765 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 20:55

Szerintem közel vágod azért.:) ..és a paraméterleírásé is? (vagyis a teljes 2d struktúra?)
Kezelni én is próbáltam már txt fájlokat, némi hibával, volt közben amit nem tudtam korrigálni, mutatóba betehetem, egy cimke, mely önmagából, vagy külső fájlból tölti fel magát adatokkal (melyet előzőleg ki kell írni be szintén a címkéből). Az forrás xls-ben azonban nem szép sorban vannak a nekem kellő adatok, tehát a konverzió előtt, vagy után még 'bányászni' is kellene, de mint írtam, a legnagyobb baj, hogy a frissíthető adatkapcsolatot nem tudom megoldani így. Mindenesetre nekivágok a fájlos beolvastatás megírásához, legfeljebb marad a kézi vezérlés, ha nem mük. 

Elküldöm eddigi legtöbbet pepecselős 'életem főművét', a keretet -erről írtam itt fenn- sajnos csak a fájl kiírós része ok, a beolvasáskor elkövetek valami durva bakit, és ez szétcsúsztatja a kinézetet. Mint legtöbb elemem , sajnos ez is elég áttekinthetetlen. Inkább programgyakorlatként fogható fel, mintsem használható kellékként. (helyszűke miatt a hozzá szükséges kép.dat állományt nem küldöm, de anélkül is menni fog.

Az ötletet köszönöm, meglátjuk

Csatolt fájl:

#766 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 21:10

ez király, ez már perverzitás szint! :) grat!
na de, ezt már simán lehet csinálni az ac10 óta , mert abban már lehet több egyedi változót is használni tervlapkönyvhöz menthető,tölthető.
ez a plotmaker9-ben még csak fix táblázat volt.
a jelek szerint akkor még plotmakert sem használtok.
publikálót azért remélem igen?

Szerkesztette: cps 2008. 10. 13. 21:14 -kor

home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#767 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 21:40

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 19:55

Szerintem közel vágod azért.:) ..és a paraméterleírásé is? (vagyis a teljes 2d struktúra?)
Kezelni én is próbáltam már txt fájlokat, némi hibával, volt közben amit nem tudtam korrigálni, mutatóba betehetem, egy cimke, mely önmagából, vagy külső fájlból tölti fel magát adatokkal (melyet előzőleg ki kell írni be szintén a címkéből). Az forrás xls-ben azonban nem szép sorban vannak a nekem kellő adatok, tehát a konverzió előtt, vagy után még 'bányászni' is kellene, de mint írtam, a legnagyobb baj, hogy a frissíthető adatkapcsolatot nem tudom megoldani így. Mindenesetre nekivágok a fájlos beolvastatás megírásához, legfeljebb marad a kézi vezérlés, ha nem mük. 

Elküldöm eddigi legtöbbet pepecselős 'életem főművét', a keretet -erről írtam itt fenn- sajnos csak a fájl kiírós része ok, a beolvasáskor elkövetek valami durva bakit, és ez szétcsúsztatja a kinézetet. Mint legtöbb elemem , sajnos ez is elég áttekinthetetlen. Inkább programgyakorlatként fogható fel, mintsem használható kellékként. (helyszűke miatt a hozzá szükséges kép.dat állományt nem küldöm, de anélkül is menni fog.

Az ötletet köszönöm, meglátjuk

Huh... ez a keret elég durva.
Nem elemeztem ki teljes mélységében (hehe), de nem lehetne ezt az egészet megoldani az AC 10-11-12 integrált tervlapkezelő részében használható "Terv információk" lehetőséggel? Ott is le tudod menteni a komplett adathalmazt egy fájlba (xml), beolvashatod egy másik tervbe/szerkesztőbe, stb, bár akkor a keretet kézzel kellene megrajzolni, vagy átmásolni valahonnan.
Na mindegy, azért van pár észrevételem:
- ha lassú az elem átméretezése, akkor lassú a géped  :) jó, nem csak az lehet a baj, pl. a szövegek jelentősen lassíthatják a dolgot. A legegyszerűbb az átméretezés idejére kikapcsolni a szövegek megjelenítését: ha a GLOB_CONTEXT rendszerváltozó értéke 22, akkor épp átméretezés folyik, tehát ezt kell figyelni a szöveg kiírása előtt
- a paraméterleírásban a VALUES parancsnak tömböt is adhatsz értéklistának, amit előzőleg akár fájlból is feltölthetsz a vezér leírásban, de a sok "font_akármi"-változó listájának feltöltéséhez is használhatod, hogy csak egyszer kelljen leírni a fontlistát, tehát pl. VALUES "változónév" tömbnév CUSTOM
- a paraméter leírás csak akkor fut le, ha belépsz a tárgy beállítóablakába, vagy megváltoztatsz benne valamit, tehát az alaprajz/3D/stb ablakban NEM.

Szerkesztette: snowman 2008. 10. 13. 21:42 -kor

#768 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 08:23

Az az egyszerű gondom van, hogy bár lehet, hogy a feljebbi verziókban gyerekjáték megoldani ezeket, de nekem 8.1-9.0 hoz van hivatalos hozzáférésem. Bevallom, nem nagyon használok se plotmakert, se publikálót, pedig ennyi év után nem ártana belenézni legalább :)
’visszacsatolási mód az alaprajzról’ ez az átméretezési mód? No ezt nem tudtam. A szövegkikapcs sokat lendítene a sebességen. 9-ben találtam textboxmegjelenítőt, ami a tördelést is megoldja és jóval gyorsabb, de ezt ennél a 8-ban még saját rutinként kellett belevarrni.
Tömbök kezelésével is van még mit tanulnom és gyalázatos, hogy mennyi if-then-t és goto-t használok. Szóval köszönöm a segítségeiteket!
Ti milyen elemeket írtok? Vagí úgy is kérdezhetem: hogyan egyszerűsítetek Archicad-es dolgaitokon?

#769 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 10:09

én szinte semmit sem írtam gdl-ben, belepiszkáltam néha,de nem éri meg hosszútávon.
a helyiség listákba szoktam belenyúlni, kitörlöm a felesleges fejléceket,vonalakat,percekig képes számolni azt a sok vonalat egy 20E m2 plázánál!:)
a plotmaker9ben mindent meglehet oldani ami egy tervvel,pecséttel kapcsolatos.
a publikálóval meg tömeges nyomtatás,dwg,pdf.

#770 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 11:41

... :) szerintem egyátalán nem durva.. az egyém anno még építménymagasságot is számolt: Beosztotta a keretet 4 részre, a paramétereknél beírtam a 4 terület ás 4 hosszadatot, ő meg kockánként felírta az egyenletet a részeredményekkel, az oldalankénti homlokzatmgasságot és a teljes építménymagasságot. A metszethez feltette a rétegrendeket, nekem 3 dologra kellett válaszolni: van pince?, tető beépítve?, tetőterasz van-e? A láptéket, dátumot persze meg a többi adatot is... nem számolta a lapokat, és csak 2 méretben volt meg: A4 és A3, mert ekkora lézernyomtatóm volt. De hát a fejlődés elsodorta, a plotmaker integráció óta én a műleírásomat is az AC-ban írom. (úgyértem h a hulladéklap, tervezői nyilatkozat, statisztikai lap, beadványi dosszié persze, szöveges oldalak. Én azóta ezt cizellálgatom. Büszke a tervjegyzékre vagyok... :) ) Az északjel nekem a globálisba forgó volt, de az azért elég veszélyes....
Kis kedvencemet én is megosztom, azt hiszem, ezt használtam a legtöbbször. Ennek meg volt a földszinti, meg pincés verziója is. De hát ma már inkább modellezem... :)
--

#771 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 11:53

én excelbe nyomom az építménymagasságot aztán csak bemásolom szövegként, a szöveges anyag openoffice változókkal megy, csak 1xer kell kitölteni és kész.

#772 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 12:28

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 7:23

Tömbök kezelésével is van még mit tanulnom és gyalázatos, hogy mennyi if-then-t és goto-t használok. Szóval köszönöm a segítségeiteket!
Ti milyen elemeket írtok? Vagí úgy is kérdezhetem: hogyan egyszerűsítetek Archicad-es dolgaitokon?

Az IF-THEN-nel önmagában semmi baj nincs, ha ENDIF-fel befejezed (szerintem 8.1-ben már lehet ilyet). A GOTO-t lehetőleg felejtsd el jó gyorsan, GOSUB-ot érdemes használni ha másképp nem megy.

A plotmaker és a publikáló mellőzéséért pedig mindenképpen fekete pont jár :)

Régebben irkáltam pár dolgot, de mostanában inkább megbízásból GDL-ezek, a saját szórakozásomat mással oldom meg. De ha rendeznénk egy GDL-perverzió contestet, biztos tudnék valamit villantani :)

#773 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 13:02

Sziasztok

Olyan bug(?) jött elő AC9-ben, hogy nem bírom a varázspálcát kikapcsolni. Azt sem tudom, mivel kapcsoltam be, a vezérlőpult nevű palettán lévő varázspálca gombhoz hozzá sem nyúltam, de hiába nyomogatom, nem áll vissza a rendes kurzor.
És mire ezt a hsz-t megírtam és vissza alt-taboztam az archicadbe, megjavult  :eek:
Gondolom valami billentyűkombós lámulásom lehet ez, bár nem nyomtam semmit, amit amúgy sem szoktam  :think:

Ja, és egy ideje a vonalak/falak közepét sem jelöli ki automatikusan.

Szerkesztette: MaskimX 2008. 10. 14. 13:04 -kor

#774 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 13:38

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 14:02

Sziasztok lyan bug(?) jött elő AC9-ben, hogy nem bírom a varázspálcát kikapcsolni. Azt sem tudom, mivel kapcsoltam be....

nem volt nyomvatartva a szóköz? az a varázspálca funkció. van ilyen hogy beragad az ikon,de agy ac újraindítással eltűnik.

Szerkesztette: cps 2008. 10. 14. 13:39 -kor

#775 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 14:17

A space eltűntette, köszi. Egyébként volt már olyan, hogy újraindítás után sem kapcsolódott ki.
Vonal közepének kijelölésére tudsz esetleg valamit?

#776 Felhasználó inaktív   troy75 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 15. 21:31

Sziasztok!

Azzal problémával küszködök az irodában, hogy az ArchiCAD 11 ben elkészítem a tervet, a tervlapkönyvbe behelyezem a rajzokat, és ha visszamegyek rajzolni, a tervlapkönyvben lévő rajz frissül és egyszerűen eltűnik. Ami csak azért is kellemetlen, mert minden egyes módosításnál újra el kell helyeznem a tervlapon a rajzot.
Tud valaki segíteni, hogy

#777 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 21:40

Idézet: troy75 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 22:31

Azzal problémával küszködök az irodában, hogy az ArchiCAD 11 ben elkészítem a tervet, a tervlapkönyvbe behelyezem a rajzokat, és ha visszamegyek rajzolni, a tervlapkönyvben lévő rajz frissül és egyszerűen eltűnik. Ami csak azért is kellemetlen, mert minden egyes módosításnál újra el kell helyeznem a tervlapon a rajzot.

vmi fólia gubanc van, lehet vmi rejtett fólián van a rajz.
érdemes a rajzokat az archicad fóliára rakni, azt nem lehet kikapcsolni sose.
jah és érdemes egy fólia csoportot létrehozni, pl.: ok, és ezt beállítani a nézetnél is, így mindíg azt látod a tervlapkönyvben mint a szerkesztéskor.

#778 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 10:48

Idézet: troy75 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:31

Sziasztok!

a tervlapkönyvben lévő rajz frissül és egyszerűen eltűnik.

Igen ettől én is megőrültem, ez bizony programhiba! 11-es valamelyik kezdeti verziójában találkoztam ilyennel és a 12-es is csinálja. 11-esben javították már korábban, 12-eshez mostanában megjelent frissítés remélem javítja.
Olyat is csinált, hogy a tervlapsablonban tartalma (keret pecsét stb..) nem jelent meg a tervlapon, nem tudtam normális tervlapokat nyomtatni egy ideig.

#779 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 12:05

Idézet: Tomio - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 11:48

Olyat is csinált, hogy a tervlapsablonban tartalma (keret pecsét stb..) nem jelent meg a tervlapon, nem tudtam normális tervlapokat nyomtatni egy ideig.

a tervsablon is függ a fóliabeállítástól, szóval ezért kell a pecsétet is archicad fóliára rakni.

#780 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 13:21

Idézet: cps - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 12:05

a tervsablon is függ a fóliabeállítástól, szóval ezért kell a pecsétet is archicad fóliára rakni.

A sablonos dolgokat tényleg archicad fóliára érdemes pakolni, de a fentebb leírt két hiba nem fólia beállítás kérdése.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.