HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#981 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 15:05

milyen az ideális videókártya az ac-nek? épp egy skicc rendert próbálok összehozni, de befonom a szemöldököm, mire elkészül. (win xp 64; c2d 6300; 4gb ram, ati radeon x550...) gyanítom, a leggyenébb láncszem a graf kártya... kérdés az, hogy mi az elsődleges priorítás a renderelésnél? sok ram? vagy erős mag...? (nvidiára nem szívesen váltanék, bár ki tudja... nem elképzelhetetlen)

#982 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 18:29

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 15:06

födémek, stb kijelöl, szilárdest műveletek és kivonás/kivonás a felette lévő eltávolításával?

ez a legegyszerűbb szerintem, az alsó födémet kivonni felfelé.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#983 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 18:35

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 16:05

milyen az ideális videókártya az ac-nek? épp egy skicc rendert próbálok összehozni, de befonom a szemöldököm, mire elkészül. (win xp 64; c2d 6300; 4gb ram, ati radeon x550...) gyanítom, a leggyenébb láncszem a graf kártya... kérdés az, hogy mi az elsődleges priorítás a renderelésnél? sok ram? vagy erős mag...? (nvidiára nem szívesen váltanék, bár ki tudja... nem elképzelhetetlen)

vmilyen nvidia gt az úgy már minden elbírt, az ati is jó de hát a driverek ugye.
rendernél a proci az első és aztán a memória. egy 4magos már tök olcsó azt érdemes venni.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#984 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 18:43

Idézet: cps - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 19:35

vmilyen nvidia gt az úgy már minden elbírt, az ati is jó de hát a driverek ugye.
rendernél a proci az első és aztán a memória. egy 4magos már tök olcsó azt érdemes venni.

mi a gond az ati driverekkel??

memória: legyen inkább sok (akár "lassabb" is), vagy előrébb vagyok, ha ddr3 van rajta, még ha kevesebb is?

#985 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:06

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 19:43

mi a gond az ati driverekkel??

memória: legyen inkább sok (akár "lassabb" is), vagy előrébb vagyok, ha ddr3 van rajta, még ha kevesebb is?

nem írtak még egy rendes driver-t hozzá ez úgy nyílvánvaló tény, nem akarok ebbe belemenni.
memória: 2gb dualban többet ér(mer gyorsabb ) mint 3gb simában

#986 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:24

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 16:05

(nvidiára nem szívesen váltanék, bár ki tudja... nem elképzelhetetlen)

Én meg valahogy így vagyok az ATI-val. ;)
Valahogy nem sok jót hallottam róla eleinte, utána meg már csak aznNvidiaval foglalkoztam.Nekem eddig a 6800GT abszolút bevált, pedig nem mai gyerek és a maga 256 mb ramjával lassan sereghajtó lesz. :D
Opengl miatt meg amúgy is csak valami jó geforce jöhet szóba.
Filóztam is rajta, hogy lecserélem, most viszont lehet, hogy komplett gépcsere következik.A jelenlegi gépem (profilban látható), elméletileg működik, gyakorlatilag viszont valami miatt folyamatosan fagy.Szervízben van egy hete és a guruknak 5letük sincs, mi lehet vele a gond.Külön-külön minden cucc megy benne, de egyszerre valamiért fagy.Pedig 3 évig ment hiba nélkül. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#987 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 11:24

Nem villok vele: 8800 GTX nvidia... Nem gondolom hogy bőven sok, de nagyon jó. Bár az openglt egyátalán nem használom.
Pincéhez:
Minden metszetet és homlokzatot megnyitok úgy, hogy csak az eredeti terep modell fóliája legyen bekapcsolva. (A metszetvonalakat közvetlen a földszinti  falhoz igazítom)  Szaggatott vonallal az archicad fóliára kézzel átrajzolom az eredeti terep felső kontúrját, és lelockolom. Egy kis cimkével felírom hogy az eredeti terep vonala a metszék helyén.

A metszetvonalakat visszarakom oda, ahol a metszet jól mutat (pl. nem vág bele az ereszbe, mert ha ugyanott hagyom, bizony belevág :) Igyekszem úgy elhelyezni a metszetvonalakat, hogy a járdát messék, ne a terepet!
Lyukat csinálok az épület körüli járda kontúrjában a rendezett terep modellben, így könnyedén lehet a terepet rendezni a járdához. A szilárdtestes megoldásnál nem állnak rendelkezésre ezek a pontok...., viszont a terepmodellem metszeti kitöltése és a nézetének anyagához rendelt 3d kitöltés ugyanaz. Az alaptestek közé olyan vastag födémet teszek mint az alaptest magassága. (szig. védő betontól lefele. és az alsó rétege szintén a föld kitöltése. Nekem ez a leghatékonyabb megoldásom...

Szerkesztette: VGabor 2008. 12. 15. 11:26 -kor

--

#988 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 12:09

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 14:05

Renderelésnél (egyelőre) semmit sem számít, hogy milyen videokártyád van. Csak a proci sebessége, procik/magok száma (belső motornál ill. lightworks+legjobb simításnál az sem), és a memória mennyisége, de ez utóbbi egy bizonyos(elegendő) mennyiség után már nyilván nem gyorsít semmit.

Igazán kihasználhatnák már ezeket a brutál videokártyákat render-számításoknál is. Vannak már próbálkozások, de még kezdeti stádiumban.

#989 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 16:11

Hali
segitséget szeretnék kérni van egy PLN kiterjesztésü fájlom azt hiszem arhicad 6,5 csinálták jó pár évvel ezelött és most szükségem lenne rá,valaki nem tudná nekem átkonvertálni olyanra amit én is megtudok nyitni a gépemen például pdf-re. :up:
Dell Inspiron 9300

#990 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 15:29

Idézet: adam - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 16:11

Hali
segitséget szeretnék kérni van egy PLN kiterjesztésü fájlom azt hiszem arhicad 6,5 csinálták jó pár évvel ezelött és most szükségem lenne rá,valaki nem tudná nekem átkonvertálni olyanra amit én is megtudok nyitni a gépemen például pdf-re. :up:

Nincs Archicad-ed ezekszerint? Ha még nem oldódott meg a konverzió, küldd be ide állománycsatolással!
De azt tudni kell:
hogy amennyiben a pln fájlhoz rendeltek az alapkönyvtártól eltérő tartalmú elemkönyvtárat (és abból lett is beillesztve e tervbe), akkor az abban szereplő tárgyak nem fognak látszani.
pdf-konverterrel a terv egyes ablaknézeteiről (szintjeiről, metszeteiről, homlokzatairól,..,) lehet készíteni fájlt, tehát ha térbeli modell van, arról csak síkbeli leképzés lesz, a térbeli információ és a szerkesztés lehetősége elvész!
A konverziót egy kiegészítő, az amyuni pdf konverter végzi, mely az archicad-en belül, a nyomtatásnál hívható be és a meglévő nyomtatók melletti eszközként jelenik meg. Ez fájlba nyomtat és ugyanúgy, mint a papíralapú nyomatnál, meg lehet adni kimeneti beállításokat.
Általában a telepítőprogram részeként van, de egy második lépésben, külön kell futtatni a települt AC könyvtár PDF Converter\install\install.exe futtatásával. (legalábbis a 8.1-nél)

#991 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 16:47

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:29

Nincs Archicad-ed ezekszerint? Ha még nem oldódott meg a konverzió, küldd be ide állománycsatolással!
De azt tudni kell:
hogy amennyiben a pln fájlhoz rendeltek az alapkönyvtártól eltérő tartalmú elemkönyvtárat (és abból lett is beillesztve e tervbe), akkor az abban szereplő tárgyak nem fognak látszani.
pdf-konverterrel a terv egyes ablaknézeteiről (szintjeiről, metszeteiről, homlokzatairól,..,) lehet készíteni fájlt, tehát ha térbeli modell van, arról csak síkbeli leképzés lesz, a térbeli információ és a szerkesztés lehetősége elvész!
A konverziót egy kiegészítő, az amyuni pdf konverter végzi, mely az archicad-en belül, a nyomtatásnál hívható be és a meglévő nyomtatók melletti eszközként jelenik meg. Ez fájlba nyomtat és ugyanúgy, mint a papíralapú nyomatnál, meg lehet adni kimeneti beállításokat.
Általában a telepítőprogram részeként van, de egy második lépésben, külön kell futtatni a települt AC könyvtár PDF Converter\install\install.exe futtatásával. (legalábbis a 8.1-nél)

le lehet menteni a modellt PDF-be úgy is hogy tudod 3D-ben mozgatni a házat, csak nagyobb tervnél lehet sokkot kap a gép

#992 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 18:53

Idézet: zsoloo - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 15:29

De azt tudni kell:

Nincsen cadem ez a problémám és gondoltam igy egyszerübb a dolog.Nem tudom csatolni mivel nagyobb mint 80k-s ha lehet mailban küldeném.köszönöm. :respect:
Dell Inspiron 9300

#993 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 23:58

Köszönöm megérkezett a segitség egy másik vonalon megvannak a pdf-ek. :up:
Dell Inspiron 9300

#994 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 09:42

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:47

le lehet menteni a modellt PDF-be úgy is hogy tudod 3D-ben mozgatni a házat, csak nagyobb tervnél lehet sokkot kap a gép

Ezek szerint nem vagyok egy talentum, 8.1ben hiába kisérleteztem, hogy pl. adobe acrobatba átvigyen ilyesmit....Leírnád, hogyan? Szívesen tanulnék valami újat:) köszi.

#995 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 18:31

8.1-ben csak nézet ablakból tudsz pdf-et menteni.
12-ben a 3d ablakból lehet 3du kiterjesztésű filet menteni, amit a beépített publikálóval egy tervlaphoz tudsz rendelni. Az ebből készült pdf-et acrobattal (egy fejlett verziószámú verzióval) megnyitod, ráklikkelve a képre egy eszközsor feljön, és forgatható, világítható (opengl) modellt kapsz.
--

#996 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:25

Mindenkinek békés karácsonyt!

Szerkesztette: VGabor 2008. 12. 23. 21:26 -kor

--

#997 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:43

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 22:25

Mindenkinek békés karácsonyt!

:up: Neked is! ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#998 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 13:05

Köszönöm, Gábor!
Boldog ünnepeket mindegyikőtöknek! (lásd: karácsony, újév)
:)

#999 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 09:39

boldog karácsonyt és buék mindenkinek!:)

#1000 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 10:55

hello sporttársak, buék mindenkinek!

az ez évi első kérdésem, hogyan lehetne egy tervet úgy en blocke elforgatni. (nem ctrl-e) :)
úgy értem, hogy az összes szint minden létező eleme egyszerre forduljon el. a problémám az, hogy elkezdtem egy házat rajzolni úgy sültszalonna irányba (hogy mi volt az ok, most nem részletezném, mert hosszú), most pedig jó lenne ha legalább az egyik meghatározó rasztert vízszintessé tudnám tenni (a képernyőn vízszintessé természetesen...)
mi a megoldás?

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.