HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3101 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 15:17

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 16:07

Szerintem ez már bőven túlmegy az ok nélküli faszakodás szintjén, de nekem mindegy.

Én az olyan "nulla értelme van"-szerű túlzásokat tartom faszkodásnak.

Nyilván nem az egyéb szempontok szerint azonos az lcd, meg a kereső, így a képalkotás szempontjából egyezik meg a kettő funkcionalitása, a kijelentésed tehát felesleges kötözködés.

Az általad írottakból egyáltalán nem tűnt nyilvánvalónak.

A másik bekezdésre pedig már kétszer leírtam, hogy OLED képernyőt tartanék (éppen ezért) jónak, aminek a vastagsága, kerete csak a töredéke az LCD-nek.

De ettől még a kijelzőt tartó csuklós mechanika még nem lesz kisebb.

Mellesleg az az egy centi kihasználatlan terület valóban őrületbe kergetheti a mindennapi felhasználót...

nem az egy centi kihasználatlan terület a gond, hanem annak a következményei.  Bár valószínűleg az se "kergetne őrületbe", csak sokkal többször zavarna jobban, mint ahányszor kihajtható keresőnek hasznát venném, és amennyire olyankor megkönnyítené a dolgomat.

HWSW főoldal szerint 24Mpixel, ISO25600, cseppálló tömítések és mozgóképfelvétel is lesz az 5D utódban.
szerk.:  forrásmegjelölés persze nincs.

Szerkesztette: szeder 2008. 09. 15. 15:24 -kor

#3102 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:39

Nyilván nem az egyéb szempontok szerint azonos az lcd, meg a kereső, így a képalkotás szempontjából egyezik meg a kettő funkcionalitása,

en ugyan nem ertek egyet saen erveivel, de amit Te leirsz, az abszolute nem allja meg a helyet. a ketto kozott oriasi kulonbseg van, meghozza az elkeszitett kepnel alkalmazhato 2-3FE fenyertek a kereso javara a helyes stabil geptartas miatt! tovabba nincs az az lcd, amelyik megfelelo sebessegu lenne az exponalogomb tizedmasotperc pontossagu lenyomasahoz, es sokaknak ez is fontos. (nekem a portrezashoz, masoknak mondjuk sportesemenyek fenykepezesehez.)

olyan tavol all egymastol a ketto funkcionalitasa, hogy csihaj!

persze szerintem is jo, ha kihajthato: max nem hasznalja az ember. de nem azert, hogy folyton azon keresztul komponaljon. uramisten!  :omg:
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3103 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 17:39

en ugyan nem ertek egyet saen erveivel

saen?  :confused:

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 17:39

persze szerintem is jo, ha kihajthato: max nem hasznalja az ember.

Szerintem is jó.  Csak találjanak valahogy olyan csuklós megoldást, hogy se a gép ne legyen nagyobb, továbbá se a hátul lévő kezelőszervek, se a kijelző, se az "üres hely" ne legyen kisebb.  És mindemellett lehetőleg még strapabíró is legyen (;

#3104 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 17:00

ezer bocs: eliras, figyelmetlenseg, elso karakterig olvasas..
a forum ma:

#3105 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 17:42

Lassan írom, hogy érthető legyen: egy fix kijelző gyakorlatilag ugyanabból a szögből használható, mint a pentaprizmás kereső, ezért igen kevés értelme van. Az "ugyanolyan a funkcionalitása" azt jelenti, hogy nem, vagy csak alig-alig nyújt pluszt ahhoz képest (képalkotás terén), mintha nem lenne. Ezzel szemben, ha kihajtható, akkor lényegesen kiterjeszti a gép használhatóságát. Ez független a képminőségtől, vagy attól, hogy mi látható a keresőben, illetve a monitoron.
Mindegy, részemről a téma lezárva, persze még nyugodtan írja be valaki, hogy az lcd-t sokkal drágább legyártani, mint a pentaprizmát, ezért nem is egyenlők, vagy valami hasonló relevánsat...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3106 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 17:49

Idézet: szeder - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 16:17

HWSW főoldal szerint 24Mpixel, ISO25600, cseppálló tömítések és mozgóképfelvétel is lesz az 5D utódban.
szerk.:  forrásmegjelölés persze nincs.

Szerintem canonrumors. :)
Legalábbis ott is olvasható a hír.
RDaneel_hu

#3107 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 19:18

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 17:42

Lassan írom, hogy érthető legyen: egy fix kijelző gyakorlatilag ugyanabból a szögből használható, mint a pentaprizmás kereső, ezért igen kevés értelme van. Az "ugyanolyan a funkcionalitása" azt jelenti, hogy nem, vagy csak alig-alig nyújt pluszt ahhoz képest (képalkotás terén), mintha nem lenne. Ezzel szemben, ha kihajtható, akkor lényegesen kiterjeszti a gép használhatóságát. Ez független a képminőségtől, vagy attól, hogy mi látható a keresőben, illetve a monitoron.
Mindegy, részemről a téma lezárva, persze még nyugodtan írja be valaki, hogy az lcd-t sokkal drágább legyártani, mint a pentaprizmát, ezért nem is egyenlők, vagy valami hasonló relevánsat...

Mivel a folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy egyre több vevőcsalogató funkció épül a középkategóriás SLR gépekbe, ezért hamarosan lesz tekergethető kijelződ. Már nem kell sokat várni. A többiek pedig csak reménykedhetnek, hogy a kevesek által óhajtott csuklós mechanizmus ne csessze el a gép fogását és ne csökkentse a hagyományos felhasználás célszerűségét.

Szerintem nem akar senki rosszat itt, csak elmondták a félelmeiket a dologgal kapcsolatban. Kár felhúznod magadat, én nem látok rosszindulatot itt a vita során. Remélem nem a naívságom mondatja ezt velem  :up:

Üdv!
.
.
.

#3108 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:05

Nem azon húztam fel magam, hogy nekik félelmeik vannak vele, hanem azon, hogy el sem olvasták, honnan indult az eszmecsere, csak félmondatokba kötnek bele, olyan irányból, ami irreleváns az adott esetben, és ezen az irreleváns állításon keresztül "bizonyítják", hogy hülyeséget beszélek. Ez óvodás módszer és nem hiszem, hogy ide illene. Ezután rögtön a "hú, elütöttél egy betűt, hülye vagy, tehát én nyertem" jellegű kommunikációs forma következik lefele a sorban...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3109 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:19

mindezekben bizonyara igazad van. de nem lehet egy hibas premisszara ertelmes bizonyitast alapozni! az lcd meg a kereso nem azonos soha, semmilyen korulmenyek kozott, meg ha megprobalod is az egyezoseget megmutatni. innentol kezdve persze, hogy -- pl en -- kifogasoljak a hibas erveket! es szo sincs betuelutesrol meg hasonlokrol. azokba itt nem szokas belekotni (max egy kivetel, ot nem fogom most bemutatni.. :p)

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 15. 20:22 -kor

a forum ma:

#3110 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 20:19

mindezekben bizonyara igazad van. de nem lehet egy hibas premisszara ertelmes bizonyitast alapozni! az lcd meg a kereso nem azonos soha, semmilyen korulmenyek kozott, meg ha megprobalod is az egyezoseget megmutatni. innentol kezdve persze, hogy -- pl en -- kifogasoljak a hibas erveket! es szo sincs betuelutesrol meg hasonlokrol. azokba itt nem szokas belekotni (max egy kivetel, ot nem fogom most bemutatni.. :p)

Nem volt hibás a permisszám, mert teljesen eltérő értelmezési tartományban használtam, mint amit te feltételeztél.

#3111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:53

az a baj, hogy minden ertelmezesi tartomanyban hibas..

egyebkent, ha kivanod, rekonstrualom az ervedet, hogy lasd, mi vele a baj.

1) kepszerkesztesre az lcd hasonloan hasznalhato _csak_, mint a kereso. (ez hibas, hiszen van amiben jobban, es sokmindenben sokkal rosszabbul.)
2) a forgathato lcd jobban hasznalhato, mint a fix. (ez stimmel.)
2a) tehat a forgathato jobb, mint a fix. (ez is stimmel -- most eltekintunk a felvetett problemaktol.)
3) tehat a keresonel is jobb. (ez viszont hibas, hiszen lattuk, hogy a kereso nem azonos, hanem legtobbszor jobb, mint az lcd. amiben meg rosszabb, abban az lcd eddig is jobb volt.)

sajnos tehat a hibas premisszara epitett ervelesed nem jo. es remelem belatod, hogy szo sincs kotozkodesrol es elutesekrol, hanem erdemi kifogasom van ellene!

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 15. 20:54 -kor

a forum ma:

#3112 Felhasználó inaktív   Sznefru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:02

Sziasztok!

Lemondtam végül a 40D-ről, inkább olcsóbb vázat veszek, a maradék pénzt inkább 1 jobb obiba fektetem.
Helyette a 30D-t néztem ki. Viszont néhány fórumon ajánlják a 450d-t is. Nikon rendszerről váltanék a Canon-okat annyira még nem ismerem. Melyik lenne a jobb választás?

Előre is köszi: S.

#3113 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:07

Csakhogy te még mindig nem az én állításommal vitatkozol, hanem egy magad által kreálttal.

A vita kiindulópontja az volt, hogy kell-e (jobb-e) a forgatható kijelző. (Illetve ha nagyon precíz akarok lenni, onnan kezdődött az egész, hogy felmerült, ki milyen újítást látna szívesen, vagy értékelne, én erre két dolgot írtam, amiből az egyik egy kihajtható és forgatható OLED kijelző volt. Erre mondták többen, hogy az "nem méltó" és különben is semmi értelme.) Az álláspontom az volt, hogy a kihajtható lcd sokkal jobb, mint a sima, mert önmagában a kijelző a liveview üzemmódban gyakorlatilag alig mutat különbséget a keresőhöz képest, hiszen alig mozgadhatod el a vázat ahhoz képest, amit a keresővel is megtehetsz. Tehát érdektelen a kép kezelése, a hisztogram, a menü, mert nem arról beszélünk, hanem arról, hogy a kompozíció beállításánál mi a használhatóbb:
1, kereső
2, fix lcd
3, nagy szabadságfokú lcd
Ebből az általam említett szempontok alapján az első kettő lényegileg egyforma (mindkettő rendelkezik a másikhoz képest előnnyel és hátránnyal is), kibővített funkcionalitást a forgatható megoldás ad egyedül. Semmilyen más technikai paraméter, vagy egyéb szempont nem nem szerepelt az eredeti permisszában, így azok utólagos bevonása nem csak felesleges, de hibás is, a dolog kizárólag a láthatóságról és az abból eredő előnyökről, illetve hátrányokról szólt.

#3114 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:07

Idézet: Sznefru - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 21:02

Sziasztok!

Lemondtam végül a 40D-ről, inkább olcsóbb vázat veszek, a maradék pénzt inkább 1 jobb obiba fektetem.
Helyette a 30D-t néztem ki. Viszont néhány fórumon ajánlják a 450d-t is. Nikon rendszerről váltanék a Canon-okat annyira még nem ismerem. Melyik lenne a jobb választás?

Előre is köszi: S.

mid van a Nikon rendszerben, s miért váltasz? Csak érdekelne.

Amúgy 450D-t nagyon nem ajánlom, a 30D nagyságrendekkel jobb gép, más kategória is.

#3115 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:09

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 21:07

1, kereső
2, fix lcd
3, nagy szabadságfokú lcd
Ebből az általam említett szempontok alapján az első kettő lényegileg egyforma (mindkettő rendelkezik a másikhoz képest előnnyel és hátránnyal is), kibővített funkcionalitást a forgatható megoldás ad egyedül.

Szerintem ez marhaság. Inkább használok egy - akár - 90%os képet mutató keresőt mint akármilyen jó LCD-t. Sosem fog olyan gyors reagálású, részletgazdag és energiatakarékos képet mutatni egy LCD, mint egy optikai kereső.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2008. 09. 15. 21:10 -kor

#3116 Felhasználó inaktív   Sznefru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:10

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 21:07

mid van a Nikon rendszerben, s miért váltasz? Csak érdekelne.

Amúgy 450D-t nagyon nem ajánlom, a 30D nagyságrendekkel jobb gép, más kategória is.

Köszi a választ!

D70-em van. Néhány dolog már zavar benne. Viszont középkategóriában drágább a Nikon (D200,D300), mint a Canon (30D,40D). Na meg a 70-200 f4 L IS.  :D

#3117 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:14

Idézet: Sznefru - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 21:10

Köszi a választ!

D70-em van. Néhány dolog már zavar benne. Viszont középkategóriában drágább a Nikon (D200,D300), mint a Canon (30D,40D). Na meg a 70-200 f4 L IS.  :D

Sajnos nagyon nagy igazat beszélsz: szerintem nem is a középkategóriás vázon bukik meg a nikon, mert ott a D200 már ugyanazért kapható használtan, mint egy 40D, és amúgy is jobb annyival amennyivel drágább mind2 Nikon. Viszont a nikkor obipark katasztrofális. sehol egy középút: vagy amatőr vagy vérprofi obit választhat az ember. vagy tokinát, ahogy én csinálom :D

#3118 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:14

A keresőben is élőkép látható, akkor minek az LCD-re? Azért hogy földközelből fotózva ne kelljen feltétlen letérdelni/feküdni az adott esetben vizes fölrde, vagy a magas emberek fölé emelve a gépet egyáltalán képet lehesen kompontálni a témáról amit amúgy nem látnánk. Komponáláshor van hasonló funkciója a keresőnek és élőképes gépen az LCD-nek.
Készítettek már jó megoldásokat: főként Minolta/Fuji/Sony gépein látni, a le-fel hajtható LCD egészen kint van a test szélén, csak hátrafelé emelkedik ki jobban.
(ja hát majd egy 3"-os képernyő egy kisméretű vázon nyilván elfoglalja a helyet a gomboktól)

Szerk: omg! O.O amíg ezt írtam 7 új üzenet jött elém  :Đ

Szerkesztette: DLL 2008. 09. 15. 21:16 -kor

#3119 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:18

Idézet: DLL - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 22:14

főként Minolta/Fuji/Sony gépein látni, a le-fel hajtható LCD egészen kint van a test szélén, csak hátrafelé emelkedik ki jobban.

Az ennek a baja, hogy portré állásban már nem igazán segít sajnos...

#3120 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 21:18

amúgy látom hogy félreérthető amit írtam az előbb a kereső-LCD dologról: fix LCD-re mondtam, hogy nem kell sosem. egy forgatható dönthető stb LCD liveview-val megáldva már jöhet.

még valami: akkor nagyon jó lehet a liveview, ha valaki számítógépre csatlakoztatva használja a gépet: akkor ugyanis hatalmas kijelzőn lehet komponálni!

Szerkesztette: alkalmialkesz 2008. 09. 15. 21:19 -kor

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.