HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3261 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 21. 10:50

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 6:59

Printen ez nem lesz ennyire látványos, másrészt biztos lehet összevissza konfigolni a zajszűrést.

http://blog.vincentlaforet.com/2008/09/20/...o-our-industry/

Mellesleg a videózás számomra azért érdekes lehetőség az 5d-ben, kíváncsi vagyok videózásban mit tud nyújtani az üvegek által kínált rajz és a szűk éles tartomány.

Hát szerintem azt fogod látni, mintha valami komolyabb videós felszereléssel próbálkoznál. Ott lehet a mélységélességgel játszani, ott lehet "fotografikus" elemeket mozgóképre applikálva igazi álleesős felvételeket alkotni. Itt ugye annyi különbséggel, hogy míg a profi videós felszerelésnél a mozgókép finomhangolása is adott és jó az üveg, itt az előbbi nincs meg ugyan, de az utóbbi opcionálisan igen.

Szóval be kell hogy lássam és kihirdessem: tévedtem. A mozgókép nem teljesen hülyeség ebben a fényképezőgépben és van rá piac. Csak én beszűkült fejemmel ezt nem akartam megérteni elsőre.

Komoly masina lesz ez, még akkor is igaz ez, ha a Nikon sok ötletet már megvalósított korábban. Ugyanis ha valaki eladta a lelkét a Canon-ördögnek az üvegek miatt akkor számára a sok jó ötlet a Nikon gépekben egészen addig "láthatatlan" amíg meg nem jelenik a saját formátumában (vagy bugyrában, ahogy vesszük).

Üdv!
.
.
.

#3262 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 11:26

Teljesen jó kis masina ez, a megcélzott közönség értékelni fogja a felbontást. Ha nem a sport és a természet felé szeretnék nyitni talán elgondolkodnék rajta.

#3263 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 12:19

Sziasztok!

EOS 450D-vel jöhetek ebbe a topicba?  :think:  :)

#3264 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 12:57

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 7:59

Mellesleg a videózás számomra azért érdekes lehetőség az 5d-ben, kíváncsi vagyok videózásban mit tud nyújtani az üvegek által kínált rajz és a szűk éles tartomány.

érdekes dolog, korábban a videóval csak igennagyon drága megoldásokkal tudták elérni a 35mm filmmel járó szűk mélységélességet, ennek az érzékelője pedig a 35ös filmnél is jóval nagyobb :) nem lepne meg, ha megjelenne hozzá pl. follow focus készlet :cool:

Oli: persze, miért ne? :)

Szerkesztette: qnadam 2008. 09. 21. 12:57 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3265 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 13:04

ha tényleg olyan jó a videó felvétel benne, akkor nem b*szik ki a kamera részlegével a canon?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3266 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 13:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 13:04

ha tényleg olyan jó a videó felvétel benne, akkor nem b*szik ki a kamera részlegével a canon?

jó, de nem fenomenális. és a fogása abszolút kényelmetlen lenne szerintem hosszú távon egy videokamerához képest (állvány nélkül biztosan). és mikrofon nincs rajta olyan, ami versenyképes - szerintem.

#3267 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 14:49

ahol fontos szempont a nagy érzékelőméret, ott a mikrofon erősen részletkérdés, és a fogást is másképp oldják meg :)

mondjuk ehhez tényleg látni kéne, milyen videó jön ki belőle, ha egy komolyabb dv minőségét megüti, akkor szerintem lesznek, akik látnak benne fantáziát.

#3268 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 14:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 13:04

Szerintem nem. A kamerában pont az a lényeg, hogy a kompakt-SLR analógiájára piszok sok mozgókép-specifikus dolgot lehet rajta állítani egy sima belépő kamerához képest. Tehát inkább azoknak készült ez, akik néha párhuzamosan videóznának és hangsúlyosan fényképeznek. Aki hangsúlyosan videózik és néha fényképez az csak gutaütést kapna tőle, hogy nem tud semmit. Aki pedig operatőr az elnézően mosolyog ezeken a megoldásokon.

Ez egy kis plusz tudás, de nem veszi el a komoly kamerák elől a népet.

Szerintem persze :)

Üdv!
.
.
.

#3269 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 14:58

videónál vannak manuális beállítások ebben a gépben?

Szerkesztette: qnadam 2008. 09. 21. 14:59 -kor

#3270 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 16:30

Ez a videozás fantasztikus terület, teljesen átalakítja az ipart, szerintem. Persze kreativitás nélkül mit sem ér az egész. Találtam néhány érdekes videoklipet, amelyek igaz Nikon D90-nel készültek, de azért figyelemreméltóak:

D90 goes partying

Nikon D90 test

Nights and lights

Végül az 1,3 milliós Panasonic HVX200 HD kamera vs Nikon D90 tesztje:

D90 vs HvX

#3271 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 17:01

nem rossz, bár a d90 eléggé szenved a lassú kiolvasás miatti "hullámzástól".

#3272 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 17:37

Ami engem levenne a lábamról az a time-lapse felvétel. Ha csak ennyit tennének bele, akkor elolvadnék a gyönyörűségtől. Ez érdekel a videózásban, semmi más. Ami még érdekes ezekkel a gépekkel: úgy lehet felvenni, hogy csak mögötte állsz, de nem nézel bele. Tehát nem tudják az emberek, hogy felveszed őket. Így nem kényszeredett pofával mászkálnak, hanem inkább természetesek lesznek. Nem hátrány. Persze ezzel visszaélni nem szép dolog. Ezért remélhetőleg az EU hamarosan elrendeli, hogy hangos szirénázással tudjon csak felvenni a gép videót... :)

Üdv!
.
.
.

#3273 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 17:39

Ezek alapján némileg felülvizsgálom a korábbi véleményemet, és azt mondom hogy ennek a videófelvételnek van értelme!

#3274 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 18:24

az egy dolog, hogy van értelme, de a fotósoknak nem hiszem hogy számít, és jobban örültek volna egy jobb AF-nek, vagy valami fotózásnál használható feature-nek.

valószínüleg lesznek sokan akik pont a videó miatt veszik meg, bár ha jól sejtem akkor fél év múlva már minden dslrnél alap lesz a fullhd videó rögzítés.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3275 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 18:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 18:24

az egy dolog, hogy van értelme, de a fotósoknak nem hiszem hogy számít, és jobban örültek volna egy jobb AF-nek, vagy valami fotózásnál használható feature-nek.

valószínüleg lesznek sokan akik pont a videó miatt veszik meg, bár ha jól sejtem akkor fél év múlva már minden dslrnél alap lesz a fullhd videó rögzítés.

Tegyük hozzá egy főleg műtermi és esküvős gépnél nem akkora para az AF.

#3276 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 22:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 17:37

Tegyük hozzá egy főleg műtermi és esküvős gépnél nem akkora para az AF.

A lagziban szar fényviszonyok között azért nagyon jól jön a pontos + fasza AF!

Szerk.: + a követő fókusznak is jónak kell lennie pont ezért...

Szerkesztette: mtubi 2008. 09. 21. 22:31 -kor

#3277 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 06:13

Idézet: mtubi - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 22:31

A lagziban szar fényviszonyok között azért nagyon jól jön a pontos + fasza AF!

Szerk.: + a követő fókusznak is jónak kell lennie pont ezért...

A pontos meg kasza af alatt azt értem amely tényleg dinamikus témákat is remekül és pontosan le tud követni, sportnál is nagyon nagy hatásfokkal dolgozik mind követő mind one shot módban.

A lagzis vackokkal nem volt semmi bajom, 20d-nek sem volt kihívás megfelelő objektívvel, szerencsére friss tapasztalatom ilyennel nincsen, nincs kedvem konkurálni meg aláajánlani pistikének aki kapott egy d40-et aputól karácsonyra.

#3278 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 07:03

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 18:39

Ezek alapján némileg felülvizsgálom a korábbi véleményemet, és azt mondom hogy ennek a videófelvételnek van értelme!

Jah. Ha használod akkor használod, ha nem, nem.
Egy funkció semmi több. A videók tényleg jók.
RDaneel_hu

#3279 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 09:16

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 5:13

A pontos meg kasza af alatt azt értem amely tényleg dinamikus témákat is remekül és pontosan le tud követni, sportnál is nagyon nagy hatásfokkal dolgozik mind követő mind one shot módban.

A lagzis vackokkal nem volt semmi bajom, 20d-nek sem volt kihívás megfelelő objektívvel, szerencsére friss tapasztalatom ilyennel nincsen, nincs kedvem konkurálni meg aláajánlani pistikének aki kapott egy d40-et aputól karácsonyra.

Na nem panaszkodni akarok...  :cool:
"műtermi és esküvős gépnél nem akkora para az AF" -> csak ki akartam emelni, hogy ez a két dolog nagyon elüt egymástól és egy esküvőn igenis szükséges jó AF.

"A lagzis vackokkal nem volt semmi bajom, 20d-nek sem volt kihívás megfelelő objektívvel"
Én jobban örültem volna kevesebb Mpixelnek és a videózás mellőzésével egy jobb AF-nek.

A 350D mellett a 40D-nek azért érezhetően jobb az AF-je, de csak azért emeltem ki a lagzikat, mert ott aztán valóban megizzasztja az AF-et. Szerintem nem lehet összehasonlítani egy megfelelően kivilágított műtermet (szinte mozdulatlan modellekkel) egy lagzival, ahol sokszor félhomály van és ISO1600-ISO3200-on is éppen kitartható záridők vannak F2.2-F2.8-on (mozgó táncosokkal).

#3280 Felhasználó inaktív   Sznefru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 09:29

Na megvan végre a 30D + a 70-200 f4 IS. Nagyon brutál ez a lencse... :eek:
Az alsó zoom-on viszont még gondolkodom... Néztem ugye a Tamron 17-50 2.8-at, aztán képbe jött a 17-40 f4-es. Viszont nem tudom, nem lesz-e kevés az f4, legalább stabis lenne...

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.