Vicces, hogy most a gazdasági válság miatt a kamera megvétele is dupla annyi lenne.
Akihabara boltjainak a weblapját néztem, de most az ausztrál dolllár is annyira szar, hogy majdnem kétszer annyiba kerül minden, pedig még pár hónapja jóval olcsóbban lehetett volna megvenni ott az ellopott felszerelést. Összeraktam ugyan azt ami eddig volt (30 helyett 40D) és a régi árfolyamon az 4000 dolcsi alatt lenne, a mostanin több mint hat ezer.

Persze egyhamar nem veszem meg a teljes pakkot, de jövőre darabonként megpróbálom megvenni, ami hiányzik, főleg ha a dollára vissza megy a megszokott árra.
Nem tudom 40D vagy 50D lenne a jobb, mivel az utóbbiról nem olvastam még sok tesztet és a régi, jól bevált 28-135 helyett talán egy 24-105 lenne a tuti.

Ez utóbbi azért mert az elmúlt pár évben azt használtam a legtöbbet és egyel jobb nem lenne baj. A 70-200 a legfájóbb, de annak megvétele még nagyon sokat várat magára.
Egyébként Forintra átszámítva is hasonló a helyet, mert a 40D, Sigma 10-20, Canon 24-105 és Canon 70-200 ára 440ezer Yen körül van, ami egy pár hónapja még 660ezer Forint körül volt. Most ez több mint egy millió Forint.