HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3621 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 07:46

Canon EOS 7D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3622 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 8:46

Dual Axis Electronic Level  :wub:

#3623 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 10:05

Elment ezeknek az eszük! :omg:  :mad:  Ekkora érzékelőre fele megapixel több lenne. Remélem, egyszer itt is visszaveszik magukat (akarom mondani a megapixeleket), akár a G11-nél. Addig maradok a 20D-nél.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3624 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 10:21

valami ütős 1dmk4 vagy hasonló is jöhetne.
1dmk3 nem mai darab, és elég kétes hírneve van, amit szerintem illene valamivel feledtetniük.

7D érdekesebb lett volna ugyanezen feature-ökkel, és egy "kis felbontású" (12-15mpixel) FF érzékelővel. bár lehet hogy az 5Dmk2-nek túl nagy belső konkurencia lenne.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3625 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 17:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 7:46

Hát ha most krepálna be a 10D, akkor gondolkodnék rajta, hogy ez vagy 5D MkII inkább. Az utóbbi a crop hiánya miatt jobban tetszene alighanem...

Az tetszik, hogy a gombok megint a kijelzőtől balra vannak. Az AF okosságok is jók. A kereső biztos tetszene. A beépített vaku szerintem jó dolog vész esetén.

De ez akadémia vita, mert a 10D még fut szépen  :up:
.
.
.

#3626 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 8:46

Hülyék ezek, 1 digites váz és kroppos... Szerintem mindenkinek ez szúr szemet elsőnek.

#3627 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:31

"Experiment creatively with light
The Canon EOS 7D is equipped with an Integrated Speedlite Transmitter.  For the first time in an EOS, photographers can control external Speedlites with no additional accessories - ideal for those looking to experiment with creative lighting set-ups.  The EOS 7D also features an extensively upgraded, built-in flash including manual control, and wider flash coverage to cover focal lengths as wide as 15mm."

Na végre!
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3628 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 07:16

Omg, 19 Mpxl-es Apsc szenzor... nem veszélytelen. A kereső és az új AF rendszer nagyon bejön, a bal oldali gombok, testreszabhatóbb videó szintén :) Nos biztos nagyon kellett valami a D300s ellefeleként. Azthiszem már minden megvan a párja (most Markok nélkül):
     1D - D3
     5D - D7
     7D - D300s
   50D - D90
  500D - D5000
1000D - D60, D3000

Szerkesztette: DLL 2009. 09. 02. 07:19 -kor

#3629 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 08:39

A Canon bolond ezzel a 18 megapixellel. Ha a Nikon marketingnel most van egy kis IQ akkor bedobnak egy kisebb megapixeles komolyabb gepet es eloadjak hogy az miert jo, a Canont meg szepen lejaratjak vele.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3630 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 11:21

7D érdekesebb lett volna ugyanezen feature-ökkel, és egy "kis felbontású" (12-15mpixel) FF érzékelővel. bár lehet hogy az 5Dmk2-nek túl nagy belső konkurencia lenne.

Így van, akkor nem kellett volna kiadni.  :D
RDaneel_hu

#3631 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:57

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:20

Így van, akkor nem kellett volna kiadni.  :D

Én valahogy úgy érzem, hogy ezt a vázat úgy ahogy van, nem kellett volna kiadni. Szerintem nincs helye, tök felesleges.

#3632 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:57

Én valahogy úgy érzem, hogy ezt a vázat úgy ahogy van, nem kellett volna kiadni. Szerintem nincs helye, tök felesleges.

Megindokolnád, hogy miért?

Ebben az 1650EUR listaárú fényképezőgépben van olyan feature, ami a Canon kínálatában eddig csak 3000 ill. 6000EUR bolti árú fényképezőgépekben volt elérhető, és van benne olyan feature is, ami még azokban sem.  Innen nézve valahogy nem igazán értem, hogy miért is lenne felesleges.

#3633 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:53

Idézet: szeder - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:37

Megindokolnád, hogy miért?

Ebben az 1650EUR listaárú fényképezőgépben van olyan feature, ami a Canon kínálatában eddig csak 3000 ill. 6000EUR bolti árú fényképezőgépekben volt elérhető, és van benne olyan feature is, ami még azokban sem.  Innen nézve valahogy nem igazán értem, hogy miért is lenne felesleges.

Igen. Szerintem az 50D mellett nincs létjogosultsága. Vakuvezérlés? Külön váz?
Olyan fejlesztések vannak benne amik már egy ideje a fiókban csücsülhettek csak most elő kellett venni, hogy ne tűnjön fel hogy nem fejlesztettek. Mindannyian nagyon jól tudjuk hogy egy 7D-nek FF-nek kellett volna lennie.
Sajnos a gyártókra általában érvényes hogy mindig csak annyi fejlesztést adnak ki, ami még éppen elviszi a hátán az új terméket. Szerintem viszont ebben most ennyi sincs. Kedvenc vesszőparipám, hogy a szemvezérelt autofókusz nevű nyulat vajon mikor húzzák elő ismét a kalapból? Ott van a fiókban, majd kijön, ha piaci szempontból pont az kell a 8/9/11 stb D eladásához.

#3634 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:18

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:53

Vakuvezérlés?

Autofókusz rendszer, időjárásállóság, kereső, videó, vízszintmérő, stb.

Olyan fejlesztések vannak benne amik már egy ideje a fiókban csücsülhettek csak most elő kellett venni, hogy ne tűnjön fel hogy nem fejlesztettek.

Jó.  És?  Semmit sem változtatna ennek a fényképezőgépnek a használhatóságán az, hogy X és Y feature-ök nem frissen-ropogósan estek le a tervezőasztalról, hanem előtte esetleg még porosodtak egy ideig egy eldugott fiókban.

Mindannyian nagyon jól tudjuk hogy egy 7D-nek FF-nek kellett volna lennie.

Mint fentebb: semmivel sem lenne jobb, ha 70D-nek hívnák.
Egyébként te láttad valahol kőbe vésve, hogy a Canon csak FF váznak adhat egyszámjegyű nevet?

Sajnos a gyártókra általában érvényes hogy mindig csak annyi fejlesztést adnak ki, ami még éppen elviszi a hátán az új terméket. Szerintem viszont ebben most ennyi sincs.

Szerintem bőven van, lásd fentebb.  És ismétlem:  köztük olyanok is, ami eddig csak 3000EUR-tól drágább vázban volt elérhető, vagy még abban sem.  Most meg itt van 1650-ért.

Kedvenc vesszőparipám

Nekem a vízszintmérő az (;

hogy a szemvezérelt autofókusz nevű nyulat vajon mikor húzzák elő ismét a kalapból?

Talán a dedikált tükörfelcsapó gombbal/drive móddal együtt.

Szerkesztette: szeder 2009. 09. 08. 09:20 -kor

#3635 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 13:55

Hát énnemtom... Nekem egyik se tűnik akkora fejlesztésnek, hogy ezért ki kellett volna adni egy új vázat. Lehet hogy csak azért mert ezek a változások nem látványosak, és pl nekem semmit sem jelentenek, se pro se kontra.

#3636 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:18

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 14:55

Hát énnemtom... Nekem egyik se tűnik akkora fejlesztésnek, hogy ezért ki kellett volna adni egy új vázat.

Ilyen alapon mindegyik gyártó kínálatát meg lehetne tizedelni.

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 14:55

Lehet hogy csak azért mert ezek a változások nem látványosak, és pl nekem semmit sem jelentenek, se pro se kontra.

Legalábbis szerinted; de mások azért örülnek egyik-másik új feature-nek.

#3637 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:28

Idézet

Ilyen alapon mindegyik gyártó kínálatát meg lehetne tizedelni.

Ebben igazad van.

Idézet

Legalábbis szerinted; de mások azért örülnek egyik-másik új feature-nek.

Én tényleg csak a magam nevében beszéltem, úgy is írtam, hogy nekem nem sokat jelentenek. Mondjuk lehet hogy azért mert az én vázamban (D70) már 5 éve van wireless vakuvezérlés, és megmondom őszintén párszor használtam, de alapvetően ellennék nélküle, szóval úgy igazán nekem konkrétan egyik feature se kéne. Egyedül talán az időjárásállósággal nem tudok így mit kezdeni, mert a jelenlegi gépem se "időjárásálló", mégis bírt már pár esőt meg némi havazást is, illetve olyan hideget hogy majdnem belém fagyott a sport szelet, de a gép ment... Szóval így nem tudom elképzelni, hogy ennél extrémebb körülmények között _én_ (nem a gép) fényképeznék.

#3638 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 06:45

Canon 1D Mark IV

#3639 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 15:08

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Szeretnék venni egy gépet használtan. Ki is néztem egy 300D-t, de egy ismerős ajánlott egy 30d-t( a 30D nek egy előnye biztos van: nemrég újították fel, komplett mechanikát cseréltek benne, azóta 40-50 expo történt). Érdemes lenne foglalkzni vele, vagy maradjak a 300D nél?
(jobb lenne egy komolyabb, de eléggé árérzékeny vagyok sajna (( )

köszönöm

(véletlenül máshova postoltam be az előbb :( )

#3640 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 15:24

kérdés, hogy 300d-ben mennyi expo van, hogy volt használva, ismered-e azt akitől vennéd...

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.