HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3021 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 06. 14:07

nekem szimpatikus volt a Nikon valasza: FF, 12Mpixel!!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3022 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 17:17

Ezen a japán Canon oldalon is feltűnik néhány pillanatra a flash animáció elején, és kicsivel többet mutatnak belőle, mint a WiZARD által linkel oldalon.  Úgy látszik, hogy immár ez is gumigalléros vakupapucsot kapott, és van neki módválasztó tekerője (annó az EOS 3-nak nem volt).

Szerkesztette: szeder 2008. 09. 06. 17:18 -kor

#3023 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 06:31

Donphobos: a canon már rég belement a megapixel-háborúba, ha nem is a nikon miatt, hanem az alsó szegmensben jelentkező óriási kereslet hajtotta bele szerintem.
Vicces ez a weboldal is, most őszintén szólva, ki a fenét érdekli ez a felhajtás, amikor nyilvánvalóan semmi különösebben forradalmi nem várható, ezek meg úgy nyomják itt a show-t, mintha a marsutazás készülne.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3024 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 08:48

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 6:31

Vicces ez a weboldal is, most őszintén szólva, ki a fenét érdekli ez a felhajtás, amikor nyilvánvalóan semmi különösebben forradalmi nem várható, ezek meg úgy nyomják itt a show-t, mintha a marsutazás készülne.

Ha nincs forradalmi újítás akkor az egy újabb indok, hogy jól meg-show-zák a bejelentést, mert akkor talán nagyobb lesz az érdeklődés.

A 10D volt 6 Mpixel, aztán 20D és 30D 8 Mpixel, ekkor még nem nagyon léptették a felbontást felfelé. Ezért is talán a 30D a leginkább kiegyensúlyozott modelljük a közelmúltban. Aztán 40D már 10 Mpixel, ami még mindig nem kirívóan sok. Hiszen vannak kompaktok 12 Mpixel felbontással, ami ugye elméletben lenyomja az EOS-1Ds felbontását is. Fejben, kompaktos gondolkodással persze.

Most az 50D-vel veszítették el a cérnát, az a 15 Mpixel túl nagy ugrás és túl hirtelen szerintem. De ha jól megcsinálják a szenzort és az elektronikát mögé, akkor nem lesz totális tragédia.

Én a bejelentések körüli felhajtással nem szoktam foglalkozni, megvizsgálom hogy számomra az adott termék milyen ár/érték aránnyal bír és szükségem van-e rá. De el tudom képzelni, hogy egy bepogácsázott autós újságíró a fullosan felszerelt új tesztautóval a segge alatt nem tud teljesen objektíven nyilatkozni. Minket nem kínálnak pogácsával sem, csak a hideg és számító loginkánk mentén tudunk evezgetni :)

Üdv!
.
.
.

#3025 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 10:28

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 7:31

amikor nyilvánvalóan semmi különösebben forradalmi nem várható

Hát a forradalmi újítás tényleg nem érdekel (;
Az "álomgépembe" nem is kellene semmi forradalmi újítás, de még új feature is alig.  Már majdnem minden készen van és elérhető, csak sajnos különböző gyártók különböző gépeiben.

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 7:31

mintha a marsutazás készülne.

Hold.
:p

#3026 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 11:11

Egy forradalmi újítást tudnék elképzelni, ami valóban forradalmi: egy olyan képérzékelőt, ami túlmutat a jelenlegi megoldásokon, kiküszöbölve azok gyengeségeit, elsősorban a képzaj, illetve a (jórészt ebből eredő) részletveszteség terén. Ahogy olvastam, a foveon se igazán jó megoldás, legalább is nincs tőle elájulva a szakma.
Azzal egyetértek, hogy minden egyéb nagyjából adott, maximum a meglévő technológiák finomítgatása, javítása, pontosítása folyik, illetve ezek alkalmazásának olcsóbbá tétele, hogy beférjen egy vázba minél több.
Kényelmi funkciók terén érdemlegesnek tartanék egy kihajtható OLED-monitort, valóban használható liveview-megoldással, de más nem nagyon jut eszembe, ami annyira áttörés-jellegű lenne.
A most bemutatandó gépnél is jó találati aránnyal felsorolhatjuk, hogy mi várható, az egyetlen kérdés, hogy meddig száll el a marketinglóval a canon a megapixelek terén.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3027 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 14:02

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 11:11

Egy forradalmi újítást tudnék elképzelni, ami valóban forradalmi: egy olyan képérzékelőt, ami túlmutat a jelenlegi megoldásokon, kiküszöbölve azok gyengeségeit, elsősorban a képzaj, illetve a (jórészt ebből eredő) részletveszteség terén. Ahogy olvastam, a foveon se igazán jó megoldás, legalább is nincs tőle elájulva a szakma.
Azzal egyetértek, hogy minden egyéb nagyjából adott, maximum a meglévő technológiák finomítgatása, javítása, pontosítása folyik, illetve ezek alkalmazásának olcsóbbá tétele, hogy beférjen egy vázba minél több.
Kényelmi funkciók terén érdemlegesnek tartanék egy kihajtható OLED-monitort, valóban használható liveview-megoldással, de más nem nagyon jut eszembe, ami annyira áttörés-jellegű lenne.
A most bemutatandó gépnél is jó találati aránnyal felsorolhatjuk, hogy mi várható, az egyetlen kérdés, hogy meddig száll el a marketinglóval a canon a megapixelek terén.

Kihajtható LCD-t szeretnél SLR gépen?  :eek:

Az tényleg forradalmi lenne. Most lehet, hogy én maradi és ódivatú vagyok, de számomra ez szentségtörés lenne. Maximum a három digites sorozaton. Vagy inkább a 4-digitesen.

Ha én most álom vázat kellene hogy összeállítsak akkor bajban lennék. Mert a 40D és az 50D is gyakorlatilag mindent tud, amit kívánhatok. Talán a 100%-os kereső és egy olyan AF tudna nagyon boldoggá tenni, ami hasonlatosan az első szériához középen ovális, de azzal ellentétben kiérne egy mostani kereszt a szélekig is. Akkor a nagy középső ovál felkapna szinten mindent, de extra esetben a szélén is fogna az AF.

Lehetne még 16-bites a feldolgozás (szebb szám, mint a 14 szerintem), és a felbontás ne menjen lehetőleg 15 megapixel fölé. Nekem nem kell ilyen sok, csak nehezebb eltárolni a fájlokat.

Szóval számomra az 50D is közel van az eszményihez, bár a zaj problémáját még nem néztem át tüzetesen. Nagy tesztképeket most nem nagyon töltök le, mert október elejéig egy 384 kbits/s sebességű elérésen vagyok, ami piszok lassú.

Viszont a fórum hasít ezen is :)

Üdv!
.
.
.

#3028 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 14:25

"Kihajtható LCD-t szeretnél SLR gépen?"
en mar hasznaltam a gepemnek azt a lehetoseget, hogy leveve a pentaprizmat a fejem folul tudjak fenykepezni.

igen, ez egy hasznos dolog. ugyanugy makronal is nagyon jol jon.
a forum ma:

#3029 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 14:44

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 15:02

Kihajtható LCD-t szeretnél SLR gépen?  :eek:

Van egy Olympus E-330-am, tökéletesen működik rajta ez a dolog. Igazából csak emiatt vettem meg. Meg az E-3-on volt szerencsém ezt kipróbálni. Működik a dolog, bár igazából szerintem csak állványról készült képeknél van igazi használhatósága.

#3030 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 15:11

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 14:44

Van egy Olympus E-330-am, tökéletesen működik rajta ez a dolog. Igazából csak emiatt vettem meg. Meg az E-3-on volt szerencsém ezt kipróbálni. Működik a dolog, bár igazából szerintem csak állványról készült képeknél van igazi használhatósága.

Igen, gondolom Before is egy szögkeresőt akarna vele kiváltani. De számomra ez kicsit fura lenne. Persze megoldható, de az egész megoldás csak egy újabb hibalehetőség, megáll benne a kosz, letörhet, kontakthibás lehet, megtörik a kábel, szóval én a hátam közepére sem kívánom az ilyesmit.

Innen már csak egy lépés, hogy nyújtott kézzel fogja mindenki a gépet és elkezdjék csökevényesíteni az igazi keresőt, mert arra a piac nem tart igényt.

Nem tudom. Én nem tennék rá ilyet, de más meg igen.  :think:
.
.
.

#3031 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 15:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 16:11

Innen már csak egy lépés, hogy nyújtott kézzel fogja mindenki a gépet és elkezdjék csökevényesíteni az igazi keresőt, mert arra a piac nem tart igényt.

Ettől ne félj, pontosságban, fényerőben soha nem fogja felvenni a versenyt a live view az optikai keresővel. A gyors, precíz autofókusz is igényli a tükröt, a nagydarab szenzor sem arra van optimalizálva, hogy folyamatosan "onlájn" legyen. Viszont a fenti példákon túl fókuszellenőrzésre, manuális fókuszra a nagyítható live view a legjobb.

Szögkereső? Egy tetszőlegesen hajtható/forgatható kijelző mellett nem sok értelmét látom. A mechanikai igénybevételt aláírom, de szerintem nem sokkal veszélyesebb a kihajtható kereső, ha a gép akkorát kap, hogy letörjön a keresője, akkor valószínűleg kihajtható kereső nélkül is "megtéglásodna".

#3032 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:02

csak egy újabb hibalehetőség, megáll benne a kosz, letörhet, kontakthibás lehet, megtörik a kábel,

azert nem tunik tul nagy otletnek fixalhatova es idojarasallova tenni, miszerint a fotos csak akkor nyitna ki, ha tenyleg szuksege van ra. az meg mar csak nem okoz akkora meghibasodasi ratat!
a forum ma:

#3033 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 16:02

azert nem tunik tul nagy otletnek fixalhatova es idojarasallova tenni, miszerint a fotos csak akkor nyitna ki, ha tenyleg szuksege van ra. az meg mar csak nem okoz akkora meghibasodasi ratat!

Megmondom őszintén, hogy nekem a hátamon is feláll a szőr a gondolattól. Egyszerűen viszolygok tőle, hogy egy komoly gépen kihajtható kijelző legyen.

De ha valakinek kell és igény is van rá, akkor azt megértem. De nem támogatom :)

Mondjuk az egész egy hitvitává fejleszthető, csak elég sokáig kell érvelni és kötni az ebet a karóhoz. Ezért most be is fejezem.

Üdv!
.
.
.

#3034 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:16

Én 4 évig használtam egy Powershot S1-en a kihajtható lcd-t és ennél praktikusabb, jobb megoldás nem létezik. Ez nem egy gagyi látszatfunkció, mint mondjuk az arcfelismerős AF. Egyszer használd mondjuk egy hétig, utána meghalsz nélküle.

#3035 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:18

szerintem teljesen termeszetes, hogy kulonbozo fotosok mas-mas szempontokat tartanak jonak. van akinek 20-30Mpixeles kepre van szuksege (iso 50-100 mellett), es van aki zajmentes iso3200-6400-as fotokat szeretne csinalni (de eleg neki 5-10Mpixel kuruli felbontas.) szep lenne persze, ha a kettot egyszerre tudna, de hat az ilyenek ritkak..

valojaban egy csomo "felesleges" dolog belekerul, amibol egy-egy fotos a kisebbik toredeket hasznalja, de amig az a bizonyos toredek benne van, es a tobbi nem zavarja a munkaban, addig azt ertelmes fejlesztesnek kell tekintsuk, meg akkor is, ha eppen nekunk nem tetszik.
a forum ma:

#3036 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:35

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 17:16

Én 4 évig használtam egy Powershot S1-en a kihajtható lcd-t és ennél praktikusabb, jobb megoldás nem létezik. Ez nem egy gagyi látszatfunkció, mint mondjuk az arcfelismerős AF. Egyszer használd mondjuk egy hétig, utána meghalsz nélküle.

A Powershot S1 370g, az én gépem 2100g.  Szerintem attól halnék meg (vállak, karok), ha egy hétig úgy kellene használnom (;  nem beszélve a sokkal több bemozdult képről.  Állványon, főleg esti képeknél viszont szíves örömest használnám.

Szóval hagyjuk már el ebből a topikból az ilyen barokkos túlzásokat, hogy meghalnánk nélküle, meg hogy a már egy éves 1Ds3 nem mérvadó (;

Szerkesztette: szeder 2008. 09. 07. 16:36 -kor

#3037 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:41

de az egész megoldás csak egy újabb hibalehetőség, megáll benne a kosz, letörhet, kontakthibás lehet, megtörik a kábel, szóval én a hátam közepére sem kívánom az ilyesmit.

Ebben az esetben egy cipősdobozból készített camera obscura a legjobb megoldás. ;) Alig van benne hibalehetőség.

Egyébként tényleg működik a dolog. És valóban értelmesebb mint egy arcfelismerés. És valóban nem nyújtott kézzel fotóznak ezzel 2 kilós optikákkal, hanem állványon manuális fókusszal. Így teljesen használható.

Egyébként pedig amikor tesznek egy ilyet mondjuk egy gépre akkor egyféleképpen lehet elkerülni a kábeltörést, letörést, stb. Nem hajtod ki.

Ez tipikusan egy olyan funkció, hogy ha akarod hasznos, ha nem akarod, nem kér enni, elfér.

#3038 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:59

"És valóban nem nyújtott kézzel fotóznak ezzel 2 kilós optikákkal,"
dehogynem: nagyon jol jon az fej foluli fotozasnal is, riportmunkanal.. nem konnyu, nem gyakran, de ott is jol hasznalhato.
a forum ma:

#3039 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 17:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 17:59

"És valóban nem nyújtott kézzel fotóznak ezzel 2 kilós optikákkal,"
dehogynem: nagyon jol jon az fej foluli fotozasnal is, riportmunkanal.. nem konnyu, nem gyakran, de ott is jol hasznalhato.

Nekem ez nem jutott eszembe, én az alsó gépállásból készült képek miatt szeretem.

#3040 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 18:24

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 16:16

Nekem a régi kompaktomon fix kijelző volt. Az esetek nagy részében a buta kis "keresőjét" használtam, persze ha állítgatni kellett vagy komolyabban vigyázni a komponálásra, akkor a hátsó kijelzőt. Makrózgattam is vele (már amennyire lehetett) és nem zavart a fix kijelző. Ha úgy hajoltam, akkor láttam. Mivel oldalról ugye a TFT kezd elhalványulni, ezért fejből rákorrigáltam és láttam amit látni akartam.

Próbálgattam többféle kihajthatós gépet is, de nekem nem jött be. Egyszerűen nem igényeltem, mert tudtam használni nélküle is. De akinek olyan volt, az hasonlatosa hozzád nagyon dícsérte és áldotta. Tehát ez leginkább szocializálódás kérdése. Ha van és kedveled, akkor megszokod aztán már el sem tudod képzelni nélküle a munkát. Érthető.

Engem az idegesített, hogy ha kihajtom, akkor állandóan tekergethetem. Mert akkor már sosem jó természetesen. Ha meg nem hajtom ki, akkor kisebb a kijelző, mint lehetne, mert a keret elvesz a hasznos területből.

Ha én nem hajtom ki soha, akkor minek van benne a plusz mechanika, minek van benne a plusz hibalehetőség és minek kisebb, mint lehetne? Számomra tehát az a megoldás nem megoldás, hogy kihajtható de én egyedül nem hajtom ki. Nekem olyan kell, ami fix. Lehet, hogy korlátolt és maradi hozzáállás, de én meg ehhez ragaszkodom :)

Emlékszem, első munkahelyen főnökömnek volt Pro90 IS gépe. Imádta, a kihajtós kijelzőt sokat használta, az optikáját dicsőítette, de aztán megdöglött az akksi vezérlése valahogy. Valami szériahiba miatt mindig kinyírta az akksikat. Ezután vett egy Minolta bridge gépet, ami szintén kihajtós volt és 28mm-től indult. Azt is imádta. Ő is oda van a kihajtós kijelzőért. Szóval nem elképzelhetetlen, hogy legyen erre igény.

Nekem nincs. Szóval ha én kerülök hatalomra (he-he), akkor minden gépnek fix lesz a kijelzője  :D

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153