HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3481 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 31. 08:53

Nekem sincs szükségem, inkább csak a jó követő af meg a tartósság (mégiscsak profi váz) ami vonz benne.

40D-vel kapcsolatban semmi igazán kellemetlen dolog nem volt. Csak semmi nem tetszett benne igazán. A szubjektív véleményem következik: a képi világa a 20d-hez képest lágyabb, kevésbé részletező, ugyanakkor annyi mpixel pluszt nem ad, hogy számottevő eszközt adjon a kezembe utómunkák területén.

Az építésén meg rendre jönnek elő olyan dolgok amiken egyértelműen látszik a spúrság, akkufedél egy darab egybefröccsöntött műanyag, kijelző csak nagyobb de nem visz előbbre ugyanúgy 320x240. A neten terjengő tapasztalatok szerint a zárja hajlamos felakadni 10k expó környékén (pixinfó példánya 2 ezer után zárcserés lett).

Egyrészt reménykedem hogy a visszajelzések alapján nem tették bele ugyanazt a zárszerkezetet, hanem javítottak rajta, hogy a 8-15 mpix pixel ugrást megérzem és ad a kezembe annyi pluszt amiből szépen tudok zajszűrni és utómunkázni, élesíteni stb, hogy a kijelzőjén végre normálisan látom a részleteket, és kapok egy kis sorozat sebességet, stb.

#3482 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 09:41

Meglátjuk.  :D A jövő héten elmegyek valamelyik kamera boltba és megnézem mind a kettőt. Letesztelném, de két CF kártyám is a kamera táskába volt amit ugye lenyúltak, szóval teszképekhet nem tudok csinálni, de most ráér, mert amúgy sem jövő héten venném meg.

#3483 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 09:57

Ha tesztkép kell, pár oldalt visszaolvasva megnézheted a szilart féléket.

#3484 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 14:17

Megnéztem a linkeket. Érdekes, ezen a japó oldalon (nem tudom ki linkelte be) egy 18-200-al tesztelték, és összességében jókat írnak róla, bár közel sem olyan részletes teszt mint a dpreview. Várok a nagyobb oldalak tesztjeire. :)

#3485 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 15:59

Én csak arra várok hogy valamelyik majom megvegye körülöttem oszt elkunyerom egy-két hétre. ((:

#3486 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 09:01

Ma voltam egy nagy elektronikai boltban ahol megnéztem a 40D-t. Fura volt a 30D után az ekkora kijelző, de tény, hogy az a felbontás már kevés ehhez. Ami még érdekes volt az a live view a nagy kijezőn és az jutott eszembe, hogy makrózáskor milyen jól jött volna, hogy az állam nem kell bele rakni a sárba.  :Đ Épp kifogytaj az 50D-ből, majd legközelebb megnézem azt is. Ha viszek saját CF kártyát akkor mind a kettővel csinálhatok teszt képeket, igaz csak bent a boltban és az ottani obikkal, mivel nekem már nincsenek meg a jók, de eszembe jutott, hogy CF kártyám sincsen, mert minegyik a táskába volt.
A 30D-hez a SanDisk Extreme egy gigás kártyák voltak. Mekkora RAW fájlokat készít az 50D? Gyanítom ahhoz már inkább a kettő vagy négy gigás kell.

#3487 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 09:32

Nekem két csodálatosan noname 8gb-os van a 20d-hez is. :)

#3488 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 13:23

Nekem nincs annyi pénzem, hogy noname kártyákat engedhessek meg magamnak... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3489 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 14:37

Wow. Most fejtsd ki gyorsan miért is jobb ha egy sandisk kártya szarik be minthogyha egy kevésbé neves. ;)

#3490 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 14:40

Egy Sandisk kártya sohasem szarik be.

:D

#3491 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 14:48

Éééértem. :D

#3492 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 18:18

Elolvastam a Dpreview EOS-50D tesztet és az a bekezdés nagyon megfogott, amikor azt fejtegetik, hogy most kellene befejezni a megapixelek emelését. Tényleg. Itt elértek egy szintet, ami már árt mint használ és tényleg semmi értelme nagyobb fájlokat generálni ha nincs benne több részlet.

Itt lép a képbe a pici RAW, ez nekem nagyon tetszik viszont.

Nem rossz a gép összességében, de tovább nyomni a felbontást felesleges. Szerintem.

Üdv!
.
.
.

#3493 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 18:36

Mozgatja a fantáziám milyen is ez a gyakorlatban de egyelőre még elég magasra van árazva. :)

#3494 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 19:10

"amikor azt fejtegetik, hogy most kellene befejezni a megapixelek emelését."
es a kompakt kategoriaban mar 3-4 kornyeken be kellett volna. de hat nem. :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3495 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 07:38

Ez így igaz, és azért is mert a képek feldolgozását végző számítógépek sem gyorsulnak jelentősen. ÉS az utóbbi időben lassult a default RAM nagyságának emelése is.
Többen panaszkodnak még Apple oldalról is, hogy a bazi nagy képeket egyre nehezebb feldolgozni.
RDaneel_hu

#3496 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 07:45

Ebbe bele sem gondoltam. Nekem csak notim van és a 8MP-es RAW képek feldolgozása eddig sem volt villám gyors még a 2GB RAM-al sem. Kíváncsi vagyok milyen gyors lenne mondjuk 200 RAW kép feldolgozása a mostanihoz képest.

#3497 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:38

A rawokkal munkálkodni egyébként sem az a tipikus kapkodós feladat. ((: Bár hallottam már olyat "hivatásos" fotóstól szó szerint, hogy "Mi ebből élünk, nem érünk rá rawwal baszakodni". Azóta is minden alkalmat megragadok hogy ezt a mondatukat kiemeljem a nagyközönség felé. Király esküvői képeik lehetnek...

#3498 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:58

RDaneel_hu: nem erthetek egyet. a ram mennyisege az elmult 2-3 evben igencsak megugrott, a gepek teljesitmenye (a a tobb magot is beszamitjuk -- ehhez persze ki kell azt hasznalni!) szintugy. a fenykepezogepekben levo processzorok teljesitmenye is jobban nott, mint amit csak a raw-k nagysaga kivant volna meg: egyre gyorsabb a sorozatlovo kepesseguk, es egyre tobb raw-t tudnak elmenteni a memoriaba, hiaba nott meg a raw-k merete.

szoval ezen az oldalon en nem latok problemat, max az emberi turelmetlenseget....
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3499 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 09:40

Beszeretzem egy Canon 70-210  f/4  obit! ^^,
Kép
75-300 megy a lecsóba...

#3500 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 12:06

Volt nekem is ilyenem. Nem rossz annyira mint az ember gondolná, de a CA-t nemkicsit szokni kell vele.

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.