HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3901 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 30. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 23:35

Egyet értek veletek. Én is úgy vagyok vele, hogy minél több funkció van kivezetve gombra-tekerőre a vázon annál effektívebben lehet használni a gépet. Csakhogy, jelenleg tuti nem engedhetek meg magamnak egy canon XXD gépet, az már nagyon out of budget. Már az 500d-re is azt kell mondjam, hogy túl drága.:s Az 1000D-t meg valahogy kevésnek érzem... lehet érte ütni.:D

Nem fogunk. :)

Én úgy vagyok vele, hogy elfogadhatatlan a belépő tükrös Canonban, igaz Nikonban is.
És nem a funkciók miatt (bár sok minden nem látszik azért a specifikációk között egy váznál!), hanem a fényképező "komolysága" miatt.
A specifikációknál pl. nem látszik az AWB minősége, az AF pontossága (obifüggő is), a fénymérés pontossága, gyorsasága. Ezek mind-mind sokkal rosszabbak egy belépő vázon, és ezeket nem írják le.

Aztán a vaskosabb ergonómia általában hozza magával a jobb por és cseppállóságot is, nehezebb a váz, nagyobb üvegeket is rá lehet tekerni. (jól ellensúlyozza az üveg súlyát)

Hiába vannak csilivili funkciók a menüben, gombokon, ha a fentiek nem túl acélosak akkor keserves csalódás lesz a váz - természetesen egy jobbal összehasonlítva.

Mert azért valljuk be - egy belépő tükrös is keményen üti a bridge és kompakt kategóriát. :)

Egyébként ha van 100-120e a vázra, akkor én a helyedben vennék egy jó állapotú használtat.
Természetesen nem belépőt. :laugh:
RDaneel_hu

#3902 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 23:35

Az 1000D-t meg valahogy kevésnek érzem... lehet érte ütni.:D

Nem annyira az eszköz számít, ha nem munkára kell. Illetve annyiban igen, hogy a pénzedért a lehető legjobbat kaphasd - persze ha ezt zsírúj cuccal óhajtod megoldani akkor már eleve nem kapod a legjobbat, hiszen az újnak nagy a felára.

A váz nem lesz kevés, sőt sokkal több lesz mint gondolnád.
Az üveg lesz kevés, de az nagyon. Mondom... ne próbálj ki piros vagy aranycsíkos objektíveket. :rolleyes: :laugh:
RDaneel_hu

#3903 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2010. 11. 30. 07:57

Nem annyira az eszköz számít, ha nem munkára kell. Illetve annyiban igen, hogy a pénzedért a lehető legjobbat kaphasd - persze ha ezt zsírúj cuccal óhajtod megoldani akkor már eleve nem kapod a legjobbat, hiszen az újnak nagy a felára.

A váz nem lesz kevés, sőt sokkal több lesz mint gondolnád.
Az üveg lesz kevés, de az nagyon. Mondom... ne próbálj ki piros vagy aranycsíkos objektíveket. :rolleyes: :laugh:

Meg ezért véleményem szerint érdemes költeni USM objektívre, ha nem is piros csíkosat, örülni fogsz a gyorsaságának. A DC motorosak sem lassúak, de azért nem egy eszetlen drága egy USM.
Ha az ember egy rendszer mellett dönt, és mondjuk a használt piac is érdekli, akkor a Canonnal jár a legjobban. Ha nem használtan kellene beszereznem a felszerelésem, akkor nem biztos, hogy a Canon mellett döntöttem volna.
Nekem nyár elején sikerült vennem egy 40D-t használtan, nem volt benne 3000 expo, és 120 ezrembe fájt. Előtte gondolkodtam 500D-n esetleg 550D-n (bár akkor még nagyon új volt), de kipróbáltam néhány vázat, és rájöttem, 40D-nél tudnék elképzelni kisebb vázat.

Mondjuk azért van hátránya a nagy méretnek is.

#3904 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 11:02

Koszi a kommenteket mindenkinek. Igen, a fenti okok miatt kezdtem el enis baratkozni a nikond5000-el mert talan az mar nem a legalapabb belepo kategoria. Sajnos a canon500d out of budget es nekem meret miatt a nikond5000 szimpatikusabb. Valamivel nagyobb, mackosabb a gep es kenyelmesebbnek erzem. Ha lenne lehetosegem ennel is nagyobb gepet vennek, mert meg a d5000-re is azt mondom, hogy tul kicsi gep. Szoval valoszinuleg errol is fogok majd valamikor feljebb lepni de ugy erzem a dslr-es palyafutasom megkezdesehez idealis.:)

Amolyan fel-hasznalt konstrukcioban fogom megvenni. Kifuto modell, szoval mar elegge lement az ara ujonan is. 150k. Ez is tobb, mint a 110k amirol indultam, es mar azt is soknak tartottam fenykepezore. (Okok, tudom, hogy 110k bagatel osszeg egy uj dslr-ert, de nekem jelenleg akkor is sok... fogalmam sincs, mennyire fog bejonni a dslr-es fotozas, lehet, hogy semennyire de remelem nem igy lesz.)

Egyelore ehhez az alap 18-55os objektivet fogom tarsitani aztan majd meglassuk, hogy fogok-e igenyt erezni valami 70-200as verziora.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#3905 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 30. 11:02

Igen, a fenti okok miatt kezdtem el enis baratkozni a nikond5000-el mert talan az mar nem a legalapabb belepo kategoria.

De az.
:)
RDaneel_hu

#3906 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:06

Szerintem belefér 150-be bőven egy 40D egy 18-55mm f/3.5-5.6 IS-el. Próbáld ki szerintem.
Kicsit még most is úgy értem, hogy elférne egy portrémarkolat rá, pedig sokkal nagyobb, mint mondjuk az 500D.

#3907 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:21

Ujonan lenne a gep vasarolva, hasznalt sajnos nem jatszik.:( Akkor elhiszem, hogy jobb gepet tudnek venni.

Szoval jelenleg a d5000 a befuto ugytunik. Csak 10 rugoval dragabb a canon1000d-nel IS objektivvel. Amilyen teszteket lattam/olvastam ott inkabb a canon eos 500d melle rakjak pariban. Az viszont dragabb is, es kevesbe all kezre sajnos. A 60d pl meg mar nem megfizetheto, pedig az igen szimpatikus lenne.:)

Szerkesztette: Boba 2010. 11. 30. 19:29 -kor

#3908 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 30. 20:21

Ujonan lenne a gep vasarolva, hasznalt sajnos nem jatszik.:( Akkor elhiszem, hogy jobb gepet tudnek venni.
[...]

Komolyan kérdem, miért?
Én 20D-t vettem 2,5 éve, azóta is jól szuperál, nem kérdez, csak lő. A 40D még a 20/30D-nél is nagyobb vázat kapott, a kényelem etalonja, szóval ha találnál egyet, kevés expo-val, én tuti ajánlanám.

Szerkesztette: DLL 2010. 11. 30. 21:08 -kor

#3909 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 21:14

Nikonnál érdekes a kép, nagyon árnyalt lett a palettájuk. A D5K ha nem is a legbelépőbb, de majdnem, a második a létrán. Az első ugyebár a D3/3,1K. Alsóközép kategória a D90/D7K, felső közép a D300s, semi-pro a D700 és a top pro a D3s.

Bár ha jobban belegondolok Canonnál ugyan úgy megvannak ezek, vegyük sorra:

Canon - Nikon:

1000D - D3100
  550D - D5000
   60D - D7000
     7D - D300s
     5D - D700
     1D - D3s

De azért szolgáltatásokban a Nikon sokszor többet nyújt évfolyamtársánál, pl. D3.1K, D7K, D700.

Szerkesztette: DLL 2010. 11. 30. 21:15 -kor

#3910 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 23:24

A canonnál ugye van a xxxxD, xxxD, xxD kategória, viszont a 7D, 5D, 1D nem egy kategóriát képviselnek, miért nem? Miért nincs eltérés, miért jobb mindig azt csinálni, hogy Mk(n+1) legyen a neve?

#3911 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 23:41

Üzenet megtekintéseIdézet: DLL - Dátum: 2010. 11. 30. 21:08

Komolyan kérdem, miért?
Én 20D-t vettem 2,5 éve, azóta is jól szuperál, nem kérdez, csak lő. A 40D még a 20/30D-nél is nagyobb vázat kapott, a kényelem etalonja, szóval ha találnál egyet, kevés expo-val, én tuti ajánlanám.

Hulyeseg, de kell a szamla.:D

Koszi szepen a nikon-canon parositast, valami hasonlora tippeltem volna. Meglassuk mi lesz... mar nincs 2 het a visszaszamlalasig.:)

#3912 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 00:43

azért ez a párosítás nem egészen kerek :) az 5d és az 1d célja is más, nikonnál van a d3s meg a d3x (utóbbi 24mpx, előbbi 12, de gyorsabb sorozattal...)

sosem teljesen összahasonlíthatóak, valószínűleg nem véletlenül :)

viszont használtat sem lehetetlen számlával venni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3913 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 11:15

Ezt neztem ki magamnak:
Nikon d5000 + 15-55 es 50-200as VR objektiv.
170 rugoert eleg szimpatikus... bar fene se tudja, kell-e nekem 50-200as objektiv. Gondolom artani nem arthat.:) Neztem tesztet a 18-105os objektivrol de azt elegge lehuztak, amolyan kozepen kivul sehol sem jo objektiv. Csak 2 objektivvel jarni a varost mar maceras... csak ez az ar tul csabito. :laugh:

#3914 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 12:50

Na, vegre szamadatok alapjan is tudom, hogy milyen cuccaim vannak otthon.

Sigma ( autofocus) DL Zoom 35-80 mm, 1 : 4 - 5.6
Sigma (autofocus) UC Zoom 70-210 mm, 1 : 4 - 5.6
Sigma AF SUPER WIDE II f=24 mm, 1 : 2.8

Ezek fellettek probalva egy eos-ra es minden mukodik rajtuk frankon. Autofokusz se volt lassu, blende is mukodik. Nemtudom mondjuk, hogy ezek az objektivek jok-e annyira, hogy erre alapozzam a vasarlast es pl egy eos500d-t vegyek mint a fenti d5000-et a 2 objektivvel.

#3915 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 12. 01. 00:43

azért ez a párosítás nem egészen kerek :) az 5d és az 1d célja is más, nikonnál van a d3s meg a d3x (utóbbi 24mpx, előbbi 12, de gyorsabb sorozattal...)

canonnál meg 1D és 1Ds... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3916 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 12. 01. 12:50

Na, vegre szamadatok alapjan is tudom, hogy milyen cuccaim vannak otthon.

Sigma ( autofocus) DL Zoom 35-80 mm, 1 : 4 - 5.6
Sigma (autofocus) UC Zoom 70-210 mm, 1 : 4 - 5.6
Sigma AF SUPER WIDE II f=24 mm, 1 : 2.8

Ezek fellettek probalva egy eos-ra es minden mukodik rajtuk frankon. Autofokusz se volt lassu, blende is mukodik. Nemtudom mondjuk, hogy ezek az objektivek jok-e annyira, hogy erre alapozzam a vasarlast es pl egy eos500d-t vegyek mint a fenti d5000-et a 2 objektivvel.

Ez jó.
Van 3db Canon-bajonettes üveged és Nikonban gondolkodsz. :)

Végülis OK, de akkor ezeket add el.
RDaneel_hu

#3917 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 14:56

De ezek analog gepes objektivek. Ezert is nem szamoltam annyira veluk, ideiglenesen lennenek csak hasznalva, erre nem akarok epiteni. Plusz ugye egy 1.6os szorzo rajuk jon. Ugyhogy egy kitobjektivet valszleg vennem kene canonhoz is. Es ugyis dragabb mint pl a nikon d5000 2 darab ojjektivvel. (Felreertes ne essek... nem akarom kizarni a canont. az eos500d igen erosen jatszik meg mindig... csak ismersz Dani... ameddig vegleg ki nem kell mondani, hogy mi legyen addig vacilalok.:D)

Amugy mar kezdodik a szokasos "bobazas" feeling... megneztem, hogy egy nikon d90 mit tud... es igen tetszetos. Azzal azthiszem orommel ellennek. Eos60d draga mint a fene.

#3918 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 12. 01. 13:56

De ezek analog gepes objektivek. Ezert is nem szamoltam annyira veluk, ideiglenesen lennenek csak hasznalva, erre nem akarok epiteni. Plusz ugye egy 1.6os szorzo rajuk jon. Ugyhogy egy kitobjektivet valszleg vennem kene canonhoz is. Es ugyis dragabb mint pl a nikon d5000 2 darab ojjektivvel. (Felreertes ne essek... nem akarom kizarni a canont. az eos500d igen erosen jatszik meg mindig... csak ismersz Dani... ameddig vegleg ki nem kell mondani, hogy mi legyen addig vacilalok.:D)

Amugy mar kezdodik a szokasos "bobazas" feeling... megneztem, hogy egy nikon d90 mit tud... es igen tetszetos. Azzal azthiszem orommel ellennek. Eos60d draga mint a fene.

(csak a canonokat ismerem...)
Hasznalt EOS 20/30/40D? Leginkabb a 40D mar megfizetheto es jo cucc.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3919 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 16:59

Elhiszem, hogy az lenne a dofi, de hasznalt nem jatszik jelenleg.

#3920 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 12. 01. 14:56

APS-C méretű lapkával MINDEN objektívnél játszik az 1.6x-os szorzó. Nikonnál ez 1,5x-ös.
Csak akkor nem játszik, ha FF-lapkás gépet veszel, tehát mondjuk Canon 5D vagy 1ds, avagy Nikon D700, D3, D3s. De ezekre nem csavarsz fel EF-S vagy DX-es üveget! Illetve ha szőrősszívű vagyok akkor Nikonra feltekered de vágni fogja a képet, mivel a DX-üvegek nem rajzolnak Leica-méretű kiskockát mint az EF üvegek. (Nikonnál nem tudom hogyan jelölik - talán AF-S) :)

Tehát a helyzetedben nem számít az 1,6x v. 1,5x mert mindenképpen jelen lesz!
D90? :)
Hát igen... lehet, hogy a 60D drága, de az fényképezőgép, a d90 pedig már fogásra, építésre sem az. :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2010. 12. 01. 18:19 -kor

RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »