HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 10:39

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 11:31

a torrentnek megvan az a rossz szokása hogy qrva sok szálat tud használni, és emiatt ugye legyilkolja a netet.
torrentben a szálak számát állítsd be torrentekkén v. 15-20-ra, akkor jobb lesz ha le van korlátozva kb 80%-ra a letöltés.

Ezt majd megnezem....azt mar eszrevettem, hogy ha csak 2kb-tal jon le valami, akkor is "meghal" a bongeszes :( tehat ahogy van valami filemuvelet a torrentben, nagyon instabil lesz a bongeszes.

#1862 Felhasználó inaktív   pferi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 19:03

Hali.
A webmail-ra a belépés nem megy. Hiába nyomok a bejelentkezésre nem történik semmi. Nálatok megy?

#1863 Felhasználó inaktív   Iguán 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 09. 19:12

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem:
ez év decemberében fog lejárni a 2 éves hűségszerződésem és váltani szeretnék még most chello extreme-ről chello minimumra a borsos ár miatt.
Tehát akkor kérdésem kell-e valamit fizetnem ezért a módosításért és ha kell mennyit?
Az előzményekhez hozzátartozik hogy egy évig chello lightom volt akkor volt ez az akció hogy fellehet módosítani a csomagot classikra megtettem és 2 éves hűségnyilatkozatot írtam alá ez fog most lejárni decemberben csak nem akarom kivárni az év végét
1 évre tervezek megint aláírni egy hűségszerződést a chello minimumra
szóval várom a válaszokat
köszi előre is !

Szerkesztette: Iguán 2007. 09. 09. 19:17 -kor

#1864 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 20:45

Idézet: Iguán - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 19:12

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem:
ez év decemberében fog lejárni a 2 éves hűségszerződésem és váltani szeretnék még most chello extreme-ről chello minimumra a borsos ár miatt.
Tehát akkor kérdésem kell-e valamit fizetnem ezért a módosításért és ha kell mennyit?
Az előzményekhez hozzátartozik hogy egy évig chello lightom volt akkor volt ez az akció hogy fellehet módosítani a csomagot classikra megtettem és 2 éves hűségnyilatkozatot írtam alá ez fog most lejárni decemberben csak nem akarom kivárni az év végét
1 évre tervezek megint aláírni egy hűségszerződést a chello minimumra
szóval várom a válaszokat
köszi előre is !

Ha nem várod meg a hűség végét, akkor a upc beterheli neked az eddig igénybevett összes kedvezményt.

11.510 Ft mínusz kedvezményes ár, szorozva annyival, ahány hónapon keresztül igénybevetted a kedvezményt.

Egy példa:  (11.510-9.900)*20=32.200 Ft

Ja! Meg ha esetleg kaptál valami ajándékot a felfelé módosításhoz, akkor annak az árát is vissza kell fizetned.

Szerkesztette: Adam84 2007. 09. 09. 20:55 -kor

#1865 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 08:04

Szerintem az olvtárs úgy értette, hogy a hűségnyilatkozat lejártával szeretne lefelé módosítani, ami ezzel szemben viszont csak olyan 2,5k körüli magyar pénzegységbe fáj :)

#1866 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 12:17

Idézet: Iguán - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 19:12

Nekem 2400-ba került: extreme > medium.

K>

#1867 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:04

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 13:17

Nekem 2400-ba került: extreme > medium.

K>

Ez a büntetés ?

#1868 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:57

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:04

Ez a büntetés ?

Nem, ez a csomagváltás díja. Nyilván van vele költsége a szolgáltatónak, bár nyilván nem ennyi :p
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1869 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:05

tavoli gep banolt mert elirtam a passt,nem lehet valahogy ip-t cserelni??

Szerkesztette: Ifa 2007. 09. 10. 16:06 -kor

#1870 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:07

Idézet: Ifa - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:05

tavoli gep banolt mert elirtam a passt,nem lehet valahogy ip-t cserelni??

modem kihúz, ipconfig /release, modem bedug, vár, ipconfig /renew. Állítólag elvben így se kapsz új ip-t, de nekem eddig mindig sikerült :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1871 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:35

Hülyeséget akartam írni :D

Szerkesztette: Adam84 2007. 09. 10. 20:38 -kor

#1872 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 07:24

Idézet: moq - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:57

Nem, ez a csomagváltás díja. Nyilván van vele költsége a szolgáltatónak, bár nyilván nem ennyi :p

Ja. Az ügyfélszolgás tintahal kattint egyet az egérrel :)
Most néztem a szupici honlapján, milyen klassz árak vannak  :down:
Ha nem vagy hűséges, akkor megsarcolnak rendesen. A chello őskorától előfizetőjük vagyok, de ha gyorsan nem írok alá 1-2 évet akkor büntetnek ám rendesen. Pedig a reklámokban olyan olcsónak tűnik.  :(
Először én is arra gondoltam, hogy lefelé váltok, de mivel ezeknél 1-2 évet aláírni már nem merek, így majdnem ugyanannyi lenne a lassabb is.
Nem tudja valaki, hogy Zuglóban a Gvadányi u.  kerepesi felőli végén van még más szolgáltató is a jupiszin kívül? Pár éve még senki sem volt, még adsl sem.
Kénytelen leszek valami netet keresni, ahol még használhatom azt amiért fizetek. Gondolom egyre nehezebb lesz.

#1873 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 13:11

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 8:24

Mondjuk TV-nél érthető, mert kolléga kijön, szűrőt cserél, gondnokot keres stb. Viszont mintha ott nem kerülne ez pénzbe. Lehet, hogy a chellosokkal fizettetik ezt meg? :)

#1874 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 13:45

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 8:24

Nem tudja valaki, hogy Zuglóban a Gvadányi u.  kerepesi felőli végén van még más szolgáltató is a jupiszin kívül? Pár éve még senki sem volt, még adsl sem.

http://www.szelessavkereso.hu/

#1875 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 15:16

Idézet: repattila - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 21:15

Hmm es mi lenne, ha mondjuk ennyivel az emeles utan mar legalabb a kozeleben jarnanak a szukseges hatter megteremtesenek, mert persze ertheto meg minden, csak egy ido utan tenyleg idegesito, hogy ugyan azt kapja az ember mint a kisebb csomagokra elofizetok...na akkor mindenki orulhetne.

Nézd már... A békés, és UPC-hű Repattila is mérgelődik? :p

Épp azon gondolkodtam, hogy kicsesztem a családommal és magammal is, hogy hűséget hosszabítottam... Valóban a Chello kisebb csomagjaival kellett vona gondolkodnom. Ekkora sebességre amit éjszaka tudnék csak kihasználni, mert nappal nem engedi a UPC... nincs szükségem, mert éjszaka alszom. Nézelődésre a neten pedig elég a Minimum is... Nevetségesnek tartom egyre inkább, hogy rosszabb állapotok vannak netsebesség terén a UPC-nél, mint a bővités elött. Ha a cég önkényesen és permanensen visszaveszi a speedet, (fejlesztésre való hivatkozás mögé bújva) ez ugye úgy gondolom - én kis naív - a szerződés egyoldalú megszegését súrolja, és erősen a fogyasztóvédelemhez való fordulást gondolom néha, hiszen a 10/1-nek a töredékét kapom. És tőlem bizony keményen behajtják az összeget havonta, ennek ellenére.
Ha annyira nagyon "fejlesztenek" és "nem birják" tisztességes sebességgel ellátni a meglevő ügyfeleket sem, akkor tán piszkosul gyorsan fejleszeni kéne és nem gyűjteni oly vehemensen az új előfizetőket a reklámokban....
Ha meg P2P korlátozást művelnek - amihez meg joguk ugyan van, de akkor ezt foglalják ÁSZF-be... ha meg nem teszik szvsz ez önkényesség  - hiszen fizetnek azok az ügyfelek a szolgáltatásért akik P2P futtatnak. A büntetőjogi felelösség terhe azt terheli, aki a szolgáltatással büncselekményt követ el, és nem a vétlen  ;)  szolgáltatót. A másik dolog: A szolgáltatást használó jogai sérülnek a szolgáltatás korlátozásával, ha már a P2P esetén jönnek mindig a joggal.

Szerkesztette: K75 2007. 09. 11. 15:27 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 15:41

Idézet: K75 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 15:16

Épp azon gondolkodtam, hogy kicsesztem a családommal és magammal is, hogy hűséget hosszabítottam... Valóban a Chello kisebb csomagjaival kellett vona gondolkodnom. Ekkora sebességre amit éjszaka tudnék csak kihasználni, mert nappal nem engedi a UPC... nincs szükségem, mert éjszaka alszom. Nézelődésre a neten pedig elég a Minimum is... Nevetségesnek tartom egyre inkább, hogy rosszabb állapotok vannak netsebesség terén a UPC-nél, mint a bővités elött. Ha a cég önkényesen és permanensen visszaveszi a speedet, (fejlesztésre való hivatkozás mögé bújva) ez ugye úgy gondolom - én kis naív - a szerződés egyoldalú megszegését súrolja, és erősen a fogyasztóvédelemhez való fordulást gondolom néha, hiszen a 10/1-nek a töredékét kapom. És tőlem bizony keményen behajtják az összeget havonta, ennek ellenére.
Ha annyira nagyon "fejlesztenek" és "nem birják" tisztességes sebességgel ellátni a meglevő ügyfeleket sem, akkor tán piszkosul gyorsan fejleszeni kéne és nem gyűjteni oly vehemensen az új előfizetőket a reklámokban....
Ha meg P2P korlátozást művelnek - amihez meg joguk ugyan van, de akkor ezt foglalják ÁSZF-be... ha meg nem teszik szvsz ez önkényesség  - hiszen fizetnek azok az ügyfelek a szolgáltatásért akik P2P futtatnak. A büntetőjogi felelösség terhe azt terheli, aki a szolgáltatással büncselekményt követ el, és nem a vétlen  ;)  szolgáltatót. A másik dolog: A szolgáltatást használó jogai sérülnek a szolgáltatás korlátozásával, ha már a P2P esetén jönnek mindig a joggal.

Esetleg elolvashatnád hogy mennyi a garantált célérték és a maximális adatátvitel az user oldal és bix között  az aszf-be.Ha garantált 10mega kell akkor ne lakossági csomagot kérj hanem bérelt vonalat amit rézen,mikron,optikán bekötnek hozzád havi 200 kilóért.

Szerkesztette: uboat 2007. 09. 11. 15:42 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1877 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:53

Na megoldottam ezt az ip csere dolgot..Atregeltem a modemet masik halokartyara.  :p

#1878 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 17:09

Idézet: K75 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 16:16

a garantált sebesség az 100kbit, a lakossági csomagoknál, a p2p meg szintén szerepel az aszf-ben.
egyedül a bérelt vonalaknál garantálják azt amit írnak sebességnek, a többinél csak elérhető akár... a garantált ugye a 100 kbit, a célérték meg kb 5,10-ede a max-nak ha jól emléxem, bár azóta lehet változott.
olvasni olvasni olvasni...

#1879 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 17:26

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 7:24

Most néztem a szupici honlapján, milyen klassz árak vannak  :down:
Ha nem vagy hűséges, akkor megsarcolnak rendesen. A chello őskorától előfizetőjük vagyok, de ha gyorsan nem írok alá 1-2 évet akkor büntetnek ám rendesen. Pedig a reklámokban olyan olcsónak tűnik.  :(
Először én is arra gondoltam, hogy lefelé váltok, de mivel ezeknél 1-2 évet aláírni már nem merek, így majdnem ugyanannyi lenne a lassabb is.
Kénytelen leszek valami netet keresni, ahol még használhatom azt amiért fizetek. Gondolom egyre nehezebb lesz.

Szia

Kicsit beleugatok, mert nekem rohadtúl elegem van a UPC szolgáltatásából, illetve az egész hozzáállásukkal.
Én is a XIV.ben vagyok és siralmas a szolgáltatás......
Néhány hsz ezelött leírtam problémámat, sajnos már május óta naponta nagyon sokszor megszakad a kapcsolat.Ez 1-2 mp- akár negyed óráig is eltart esetenként.
Ezer telefon után azt a választ kaptam, hogy keressek másik szolgáltatót.
Ennyit jelent egy előfizető a upsznak...:(
Most május óta nem fizettem nekik, mivel a szolgáltatás azóta sem változott.
Jaa és éppen ma mondta kolléganőm, mamája a héten bont szerződést velük, mert a XIII.nyugatinál is ugyanezt a remek, szakadózó, ámde KORLÁTLAN-nak hirdetett izét nyújtják.
Most éppen le vagyok korlátozva, de ebben az állapotban is szakadozik, tehát nem csomagfüggő.:)))))

A lényeg, hogy megrendeltem a T-onlinetól az adsl szolgáltatást, de 1,5 hét után jött levélben a válasz, technikailag nem megoldható az adsl kiépítése, mivel a vonalak állítólag gyengék hozzá.

Szerintem szépen fel van osztva egész bp, itt éppen ezek jutottak területhez.:(
Szomorú, hogy ilyen "komoly" cégek ezzel a mentalitással ekkora teret nyerhettek egy ilyen piacon.

ÉN SENKINEK NEM AJÁNLOM SŐT, AKIT TUDOK LEBESZÉLEK A upsz SZOLGÁLTATÓRÓL.
Mert ez nem szolgáltatás, hanem egy nem tudom mi....inkább le sem írom.

Most asszem megrendelem a legkisebb csomagot, mivel mindenféle módban szar, akkor legalább olcsón legyen szar....

Ergo nem hiszem, hogy upszos területen a t-com áldását fogja adni adsl-re, bár lehet nagyobb szerencséd lesz mint nekem.....

Hajrá

Üdv
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1880 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 17:31

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 18:09

egyedül a bérelt vonalaknál garantálják azt amit írnak sebességnek, a többinél csak elérhető akár...

Béreltnél is már úgy van, hogy 4 megabites bérelt, amiből külföld minimum X, az éves teljesítésben pedig X%-ban a 4 megának X%-a a sebesség... Ráadásul szolgáltatófüggő, hogy mit ismernek el sebességcsökkenésnek, mert van mikor saját hálózaton belül is egyszerűbb volt nekik ide kijönni, majd FTP töltögetni, mint valami mérőt ráereszteni a dráútra :-) Itt meg azért árban elég durva a különbség, ha mondjuk 6 mega helyett csak 4-et kapok...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.