HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#1971 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 12:46

Kép

á, szóval az upc-nek péniszirigységben szenved... :)

nsd, annyit lehet mondanod, hogy tartósan lesz ilyen p2p korlát? (és ha szabad akkor igen vagy nem?)
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#1972 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:07

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 22:27

És arra nem gondolsz hogy más is töltikézik a területen és ő veszi el tőled a sávot?
Úgy emlékszem NSD leírta korábban hogy 1 fix sebesség van a p2p-nek, és ezen osztozkodik az aki töltögetni akar, meg azt is hogy méginkább előjön az up to...
Az aszf védi őket eléggé, de ahogy adam is leírta, jobb lenne ha minden más is lassu lenne?
inkább legyen lassu a p2p, ráér lejönni, mint a netes telefon szaggasson meg a többi real-time-t igénylő dolog.
A hálózat bővítése meg ugye pénz-pénz-pénz, majd ha azt mondják hogy a p2p is elérhető lesz közel max-on mint minden más, de akkor ez neked inkább a bérelt vonal árához lesz közelebb mint az ócsó nethez, akkor sztem te is az ócsót kéred.

Nekem mondjuk jön max-al 9. kerbe, mégse megyek 30G fele 1 hónapba se, mert mellette dolgozni kell, meg lehetne még sorolni, de heti 2-3 filmet mégis sikerül megnézni, többre nem is nagyon futja.

Ha csak 1-2 szomszédos fórumban nézek szét, akkor is inkább a chello-t választanám...

lásd:
Szopat a T-COM! Ti mit tennétek?
RLAN Internetszolgáltató
http://www.speedtest...t/184483707.png

Játszani nem tudok, mert pingjeim az egekben - na jó talán hajnali 2-3 körül már majdnem lehet vele. Tudom hüle kérdés, de a p2p-n kívül mi marad? Tudom nézegelődhetek csak így simán, de azért 10/1-es netet? Ha lefelé módosítok - akár a szerződés lejárta után is, akkor büntetés. Ha hosszabítok, akkor nem kapok semmit csak p2p korlátot és magas pingeket? Egyenlőre az akcióik tök jók, de én úgy látom csak az új felhasználókra mennek rá. Hát a régiek közül szerintem sokat veszítenek.

#1973 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:12

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 23:15

Érdekes, hogy a "nagy emelés" előtt nem volt szabályozva, aki akart töltött, és mégsem akadozott. Akkor most?   :confused:

A másik: azzal érveltek, hogy nem érdekli őket az a "pár" ember, aki elmegy más szolgáltatóhoz, hiszen igen kis hányad a hardcore letöltő, a többség a fontos. Viszont ha kevés a letöltő akkor minek őket korlátozni? Vagy annyira gyengus  hálózat hogy nem bír semmit?
Nagy sz@r lett ez az egész úgy ahogy van. Igazi magyar sikertörténet. A "nagy fejlesztés" óta szinte csak ugatás van itt a topikban. Biztos nem véletlenül. Mert még ha azzal lehetne magyarázni a szabályzást, hogy a nem letöltőknek jó legyen... Akkor mitől sokkal szarabbak a pingjeim mint emelés előtt, még ha nem töltök is?
Csak így tovább upíci.

Ha jól emlékszem az előző emelés után is xar volt minden. Ha emelésről dumcsiznak, akor a játékosok búcsuznak a haveroktól, mert hónapokig használhatatlan a net. P2p korlátozás ide nagy reklámszövegek oda. Minden maradt a régiben: fizess és tűrj, vayg menj és fizess, vagy a szerencsésebbje szerződés lejár és inkább hagyja az egészet a fenébe.

#1974 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:16

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 0:24

pingek szarok  :down:  p2p röhejes (60kdown/up)  :down:

amint lejár a hüség megyek minimumra, ha addig nem ér ide a digikabel.
és mindez egy 10/1 Mbit-es csomagban. Üdv a balkánon, az extraprofit világában.

Rohadtul elégedetlen vagyok. NSD nem véletlenül nem ir semmi pozitiv dolgot,
mivel nem várható semmi jó  :reklamacio:

Jól beszélsz, lehet én is ezt teszem. olvasgatni akkor is tudok  :cool: Tudnám mit csinál aki nem töltikézik szabályellenesen? Talán sms-ezik?

#1975 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:36

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:16

Tudnám mit csinál aki nem töltikézik szabályellenesen? Talán sms-ezik?

Nálunk lepattant a kölök 5 évre vidéki egyetemre. Itt maradtunk egy 5 Mbit-es csomaggal, még több mint 1 év hűséggel. Mindennap beszélünk vele Skype-on. Ezenkívül napi 4-5 óra szörfözés + tudásgyarapítás.
Ennyi. Havi 3-4 GB forgalommal.
Nem is kell kitekintgetnem az ablakon, hogy jön a fekete autó  ;)

#1976 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:53

hello!

Most lesz UPC chello előfizetésünk (3an vagyunk albérletben) ,és szeretnék a 3 géphez wifi router csomagot.
Van 2 laptopunk és egy hagyományos gépünk. Ehhez hány darab ilyen wifi csomag kell?
A nő aki felvette a rendelésem azt állította,hogy 2 előfizetés kell.
Segítsetek légyszíves.Pénteken jönnek a szerelők,és addig el kell dönteni mennyi kell.

Köszi előre.

#1977 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:55

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:07

Játszani nem tudok, mert pingjeim az egekben - na jó talán hajnali 2-3 körül már majdnem lehet vele. Tudom hüle kérdés, de a p2p-n kívül mi marad? Tudom nézegelődhetek csak így simán, de azért 10/1-es netet?...

Igy igaz. :Đ  Kesselsz szépen júpécének, ha mán szerződtél velük. És gondolkodol. Jupécé vagy nem júpécé...? T-onlány se jobb és más cég se. Csak addig jók, amig szerzőcc velük,  aztán szívod. Magyarországon ez megy. A nagy cégeket (be)engedik az "okosok", akik ott fenn ülnek a székekben magasan, abban a szép kupolás épületben Pesten - had garázdálkodjanak. :D
A nagy cég (be)jön, mert ide minden nagy cég jöhet, csak (zsebbe) fizessen.
A nagy cég lejattol az "okosoknak", és onnantól kezdve szabad a vásár. "Hülye" magyar honpolgárnak az "okosok" meg nem védhetik az érdekeit, mert sárosak, a nagy cég igy azt tehet amit akar.

Szerkesztette: K75 2007. 09. 17. 16:00 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 16:24

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 16:53

hello!

Most lesz UPC chello előfizetésünk (3an vagyunk albérletben) ,és szeretnék a 3 géphez wifi router csomagot.
Van 2 laptopunk és egy hagyományos gépünk. Ehhez hány darab ilyen wifi csomag kell?

Elmész a legközelebbi  számtechboltba és veszel egy wifis routert kb 10ezerért. És kész. Nem kell semennyi pluszt fizetni a upc-nek.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1979 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 16:28

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. márc. 18.,  vasárnap - 20:58

Engem még valamikor nyáron hívtak az UPCtől, egy alig pár kérdéses "elégedettségmérést" csináltak, és a kérdések közt volt, hogy jó ötletnek tartanám-e, ha mailben szólnának a hűség lejártakor. Mondtam, hogy igen, erre felajánlotta, hogy ez esetben (az épp akkor megkötött) hűség lejártakor fogok kapni egy mailt... majd meglássuk.

Lejárt, nem kaptam.

#1980 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:06

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 17:28

Lejárt, nem kaptam.

igen, mikor először lejárt a hűségnyilatkozatom, akkor elötte 1 nappal értem be és érdeklődtem mi van akkor, meglepődve hallotam, hogy átraknak nem hűségesbe és szó nélkül küldik ki a nagyobb számlát. :eek:  suks.
Shadow eléggé sietett befelé az infó leadása után, ha jól emlékszem  :D

Ha lejár a hűségnyilatkozatom, akkor hogyan tovább? Gondolok itt arra, ha valamerre módosítani akarok, lehet hűség nélkül (lefele persze)? Mibe fáj, amíg találok magamnak más lehetőséget?

#1981 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 13:46

Kép

The slower you download the bigger your blood pressure is.

#1982 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:29

Na, emitt az ultimate upc solution. Jelenleg a tíz megás csomagban a p2p és a sima ftp letöltés (vagy speedtest) is beállt 3 megára. Desszertnek 250ms-es ping országon belül. Gratulálok fiúk. :)

Budapest, IX. kerület

Szerkesztette: Pimpa28 2007. 09. 17. 21:31 -kor

#1983 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:51

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:06

igen, mikor először lejárt a hűségnyilatkozatom, akkor elötte 1 nappal értem be és érdeklődtem mi van akkor, meglepődve hallotam, hogy átraknak nem hűségesbe és szó nélkül küldik ki a nagyobb számlát. :eek:  suks.
Shadow eléggé sietett befelé az infó leadása után, ha jól emlékszem  :D

Ja én jeleztem 1 hónappal előtte meg a lejárás előtt 1 héttel, de mégis átraktak a nem szerződött árkategóriába!  :lama:
Akit érdekel az eset az olvasson vissza december-január körüling.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#1984 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:53

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:29

Na, emitt az ultimate upc solution. Jelenleg a tíz megás csomagban a p2p és a sima ftp letöltés (vagy speedtest) is beállt 3 megára. Desszertnek 250ms-es ping országon belül. Gratulálok fiúk. :)

Budapest, IX. kerület

Lessz még rosszabb is.  :rolleyes:

#1985 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:59

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:36

Nálunk lepattant a kölök 5 évre vidéki egyetemre. Itt maradtunk egy 5 Mbit-es csomaggal, még több mint 1 év hűséggel. Mindennap beszélünk vele Skype-on. Ezenkívül napi 4-5 óra szörfözés + tudásgyarapítás.
Ennyi. Havi 3-4 GB forgalommal.
Nem is kell kitekintgetnem az ablakon, hogy jön a fekete autó  ;)

az elofizetok 99,99%-ra ez a jellemzo. szamukra a napi par oras bongeszes, e-mail kuldes/fogadas, skype/msn webkamera a normalis. van akinek a 2ms ping japanba, a 10/1-es sebesseg non-stop, a havi 3T forgalom a normalis. ugy gondolom itt az utobbi 0,01% panaszkodik ;)

#1986 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:02

Részemről, nem jól gondolod.  :rolleyes:

#1987 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:14

Most visszaállt az eddig tapasztalt értékekre (ftp, speedtest maxon, ping alacsony), p2p némileg korlátozva. Ez utóbbival én egyébként nagyjából már megbékéltem. Az előbbiek sem idegesítenek túlzottan. :)

#1988 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:36

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 23:02

Részemről, nem jól gondolod.  :rolleyes:

Pedig valahogy arányaiban így van. Nem csak itt, hanem a magyar neten összesen fellelhető 3-4 chellos fórumon (melyek közül kétségkívül ez a legautentikusabb és legpörgősebb), nincs összesen kétszáz beirogató a kétszázezer előfizetőből. És ezek közül sem mindenki panaszkodik.

Nekem például 5 gépen megy a net napi 8-16 órát gépenként és simán elvagyok vele. Kölök néha rinyál, hogy lassú neki, de ilyenkor egy atyai pillantás meggyőzi róla, hogy nincs az a cucc a neten, amiért idegeskedni kéne. "Merthát hun van még karácsony?"
És bár a kölök szedegeti le a dolgokat rendesen, 100-120 Gigánál több havi forgalmunk még nem jött össze. Pedig magam is küldök (és kapok) a nyomdába (ból) elég nagy fájlokat.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 09. 17. 22:38 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 06:47

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 16:24

Elmész a legközelebbi  számtechboltba és veszel egy wifis routert kb 10ezerért. És kész. Nem kell semennyi pluszt fizetni a upc-nek.

Kösz a választ,de a kérdés az,hogy 1 wifi routerrel,és egy wifi usb adapterrel lehet-e 2 laptopot,és egy asztali gépet használni.

Ui: Az UPC wifi csomag boltban 20 e ft. A wifi csomag ára egyébként 450fT/ hó 2 évig.tehát jól is járok.ha meg gond van a routerrel kicserélik.

#1990 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:16

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 7:47

Kösz a választ,de a kérdés az,hogy 1 wifi routerrel,és egy wifi usb adapterrel lehet-e 2 laptopot,és egy asztali gépet használni.

Ui: Az UPC wifi csomag boltban 20 e ft. A wifi csomag ára egyébként 450fT/ hó 2 évig.tehát jól is járok.ha meg gond van a routerrel kicserélik.

Itt elolvashatod, igen, lehet több gépet is rákötni. De adapter több kell, mint 1. De gondolom a laptopokban van wifi.
Az milyen az a bolti upc wifis csomag?  :think:

Szerkesztette: Pangea65 2007. 09. 18. 07:18 -kor

Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102