HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 16. 23:33

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 0:24

pingek szarok  :down:  p2p röhejes (60kdown/up)  :down:

amint lejár a hüség megyek minimumra, ha addig nem ér ide a digikabel.
és mindez egy 10/1 Mbit-es csomagban. Üdv a balkánon, az extraprofit világában.

Rohadtul elégedetlen vagyok. NSD nem véletlenül nem ir semmi pozitiv dolgot,
mivel nem várható semmi jó  :reklamacio:

jövőre biztos megint lesz sebességemelés :D

#1962 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 05:34

Az még istenes :) nekem ugyanilyen csomaggal mostanában down:60 up:20 délutánonként.

Véletlenül ez a durva mértékű korlátozósdi pont egybeesik az iskolakezdéssel: mindenki csak délután ér rá töltögetni,aztán behal az egész :(
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#1963 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 07:41

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 22:27

És arra nem gondolsz hogy más is töltikézik a területen és ő veszi el tőled a sávot?
Úgy emlékszem NSD leírta korábban hogy 1 fix sebesség van a p2p-nek, és ezen osztozkodik az aki töltögetni akar, meg azt is hogy méginkább előjön az up to...
Az aszf védi őket eléggé, de ahogy adam is leírta, jobb lenne ha minden más is lassu lenne?
inkább legyen lassu a p2p, ráér lejönni, mint a netes telefon szaggasson meg a többi real-time-t igénylő dolog.
A hálózat bővítése meg ugye pénz-pénz-pénz, majd ha azt mondják hogy a p2p is elérhető lesz közel max-on mint minden más, de akkor ez neked inkább a bérelt vonal árához lesz közelebb mint az ócsó nethez, akkor sztem te is az ócsót kéred.

Nekem mondjuk jön max-al 9. kerbe, mégse megyek 30G fele 1 hónapba se, mert mellette dolgozni kell, meg lehetne még sorolni, de heti 2-3 filmet mégis sikerül megnézni, többre nem is nagyon futja.

Ha csak 1-2 szomszédos fórumban nézek szét, akkor is inkább a chello-t választanám...

lásd:
Szopat a T-COM! Ti mit tennétek?
RLAN Internetszolgáltató
http://www.speedtest...t/184483707.png

LOL

mar bocs de nem ingyenes szolgaltatasrol/?/ van szo.
"És arra nem gondolsz hogy más is töltikézik a területen és ő veszi el tőled a sávot?"  :down:

#1964 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 08:19

Idézet

És arra nem gondolsz hogy más is töltikézik a területen és ő veszi el tőled a sávot?
Úgy emlékszem NSD leírta korábban hogy 1 fix sebesség van a p2p-nek, és ezen osztozkodik az aki töltögetni akar, meg azt is hogy méginkább előjön az up to...

ez igazság szerint ott csúszik meg, hogy a fel/le görbe annyira gyönyörű egyenes vonalat rajzol, hogy vízmérőt lehetne vele kalibrálni. ha több felhasználó egymást gyilkolná a sávszélességért, akkor gondolom lennének benne hegyek, völgyek.

Idézet

A hálózat bővítése meg ugye pénz-pénz-pénz, majd ha azt mondják hogy a p2p is elérhető lesz közel max-on mint minden más, de akkor ez neked inkább a bérelt vonal árához lesz közelebb mint az ócsó nethez, akkor sztem te is az ócsót kéred.

a marketing is pénz-pénz-pénz, arra mégis bőven szalad. bírom én a badáros reklámokat, de léteznek prioritások is (jaj, mily ironikus, ugye :) ) nem biztos hogy ennyien háborognának, ha az lenne reklámozva, hogy iszanyot gyors net elérhető áron, bizonyos felhasználási területeken.

Idézet

Ha csak 1-2 szomszédos fórumban nézek szét, akkor is inkább a chello-t választanám...

azért a többi szolgáltatás milyensége ne legitimálja már egy másik szolgáltatás gyengeségét.

ezen kívül valaki tudna mondani nekem egy ASZF oldalszámot a p2p korlátozásra vonatkozólag? (nem kötekedés, legnagyobb jóindulattal kérdem, tuti benne van, csak nem találom)
köszi
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#1965 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 08:51

Idézet: reelmoro - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 8:19

ez igazság szerint ott csúszik meg, hogy a fel/le görbe annyira gyönyörű egyenes vonalat rajzol, hogy vízmérőt lehetne vele kalibrálni. ha több felhasználó egymást gyilkolná a sávszélességért, akkor gondolom lennének benne hegyek, völgyek.

a marketing is pénz-pénz-pénz, arra mégis bőven szalad. bírom én a badáros reklámokat, de léteznek prioritások is (jaj, mily ironikus, ugye :) ) nem biztos hogy ennyien háborognának, ha az lenne reklámozva, hogy iszanyot gyors net elérhető áron, bizonyos felhasználási területeken.

azért a többi szolgáltatás milyensége ne legitimálja már egy másik szolgáltatás gyengeségét.

ezen kívül valaki tudna mondani nekem egy ASZF oldalszámot a p2p korlátozásra vonatkozólag? (nem kötekedés, legnagyobb jóindulattal kérdem, tuti benne van, csak nem találom)
köszi

Idézet az ÁSZF-ből:

"A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok
tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a
szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén
alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé."

#1966 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:44

"szűkös kapacitású erőforrások"
Na igen. Ha nem fejlesztenek akkor ezzel kell védekezni.

#1967 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:26

Idézet: rszp - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 10:44

"szűkös kapacitású erőforrások"
Na igen. Ha nem fejlesztenek akkor ezzel kell védekezni.

az mindigis szűkös lesz, mindaddig amig nem garantált sebességnek számolják az elérhető max sebességet...

#1968 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:59

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 23:15

Érdekes, hogy a "nagy emelés" előtt nem volt szabályozva, aki akart töltött, és mégsem akadozott. Akkor most? :confused:

A másik: azzal érveltek, hogy nem érdekli őket az a "pár" ember, aki elmegy más szolgáltatóhoz, hiszen igen kis hányad a hardcore letöltő, a többség a fontos. Viszont ha kevés a letöltő akkor minek őket korlátozni? Vagy annyira gyengus  hálózat hogy nem bír semmit?
Nagy sz@r lett ez az egész úgy ahogy van. Igazi magyar sikertörténet. A "nagy fejlesztés" óta szinte csak ugatás van itt a topikban. Biztos nem véletlenül....
...
Csak így tovább upíci.

Egy seggel csak egy lovat lehet megülni. Parabolás szolgátatás.... Net telefon... Internet (és sávszélemelés?) Nem kapkodós egy kicsit a dolog? :p Sokan anyáznak az ügyfelek közül... Egyre többen...

Majd megveszik a UPC, annyira reklámoz a Badár Sanyival. :D ... Jó bornak nem kellene cégér. :p

(megj: Sok-sok éve előfizetője a családom a UPC tv-s részlegének. Most viszont eljutottunk oda, hogy a konverteres családi ( HBO-stul és minden extrástul) csomagot lemondjuk.  Rakás szerencsétlenség az egész, tele felesleges csatornákkal, az HBO 1-2 pedig már nem ér egy sóhajtást sem...A júpiszi nyelesse le a Badárral a csomagjait... :down:  Vagy marad egy minimális csomag, vagy a jól bevált tető antenna és parabola házasság köttetik. Idő sincs ennyi csatornát kapcsolgatni, hiszen a UPC-s számlákra is meg kell(ett) keresni a pénzt :D

Szerkesztette: K75 2007. 09. 17. 12:04 -kor

#1969 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:46

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 0:33

jövőre biztos megint lesz sebességemelés :D

Kép

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2007. 09. 17. 12:49 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:51

szerk: már nem aktuális :D

Szerkesztette: qnadam 2007. 09. 17. 12:52 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1971 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 12:46

Kép

á, szóval az upc-nek péniszirigységben szenved... :)

nsd, annyit lehet mondanod, hogy tartósan lesz ilyen p2p korlát? (és ha szabad akkor igen vagy nem?)
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#1972 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:07

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 22:27

Az aszf védi őket eléggé, de ahogy adam is leírta, jobb lenne ha minden más is lassu lenne?
inkább legyen lassu a p2p, ráér lejönni, mint a netes telefon szaggasson meg a többi real-time-t igénylő dolog.

Nekem mondjuk jön max-al 9. kerbe, mégse megyek 30G fele 1 hónapba se, mert mellette dolgozni kell, meg lehetne még sorolni, de heti 2-3 filmet mégis sikerül megnézni, többre nem is nagyon futja.

lásd:
Szopat a T-COM! Ti mit tennétek?
RLAN Internetszolgáltató
http://www.speedtest...t/184483707.png

Játszani nem tudok, mert pingjeim az egekben - na jó talán hajnali 2-3 körül már majdnem lehet vele. Tudom hüle kérdés, de a p2p-n kívül mi marad? Tudom nézegelődhetek csak így simán, de azért 10/1-es netet? Ha lefelé módosítok - akár a szerződés lejárta után is, akkor büntetés. Ha hosszabítok, akkor nem kapok semmit csak p2p korlátot és magas pingeket? Egyenlőre az akcióik tök jók, de én úgy látom csak az új felhasználókra mennek rá. Hát a régiek közül szerintem sokat veszítenek.

#1973 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:12

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 23:15

Érdekes, hogy a "nagy emelés" előtt nem volt szabályozva, aki akart töltött, és mégsem akadozott. Akkor most?   :confused:

A másik: azzal érveltek, hogy nem érdekli őket az a "pár" ember, aki elmegy más szolgáltatóhoz, hiszen igen kis hányad a hardcore letöltő, a többség a fontos. Viszont ha kevés a letöltő akkor minek őket korlátozni? Vagy annyira gyengus  hálózat hogy nem bír semmit?
Nagy sz@r lett ez az egész úgy ahogy van. Igazi magyar sikertörténet. A "nagy fejlesztés" óta szinte csak ugatás van itt a topikban. Biztos nem véletlenül. Mert még ha azzal lehetne magyarázni a szabályzást, hogy a nem letöltőknek jó legyen... Akkor mitől sokkal szarabbak a pingjeim mint emelés előtt, még ha nem töltök is?
Csak így tovább upíci.

Ha jól emlékszem az előző emelés után is xar volt minden. Ha emelésről dumcsiznak, akor a játékosok búcsuznak a haveroktól, mert hónapokig használhatatlan a net. P2p korlátozás ide nagy reklámszövegek oda. Minden maradt a régiben: fizess és tűrj, vayg menj és fizess, vagy a szerencsésebbje szerződés lejár és inkább hagyja az egészet a fenébe.

#1974 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:16

Jól beszélsz, lehet én is ezt teszem. olvasgatni akkor is tudok  :cool: Tudnám mit csinál aki nem töltikézik szabályellenesen? Talán sms-ezik?

#1975 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:36

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:16

Tudnám mit csinál aki nem töltikézik szabályellenesen? Talán sms-ezik?

Nálunk lepattant a kölök 5 évre vidéki egyetemre. Itt maradtunk egy 5 Mbit-es csomaggal, még több mint 1 év hűséggel. Mindennap beszélünk vele Skype-on. Ezenkívül napi 4-5 óra szörfözés + tudásgyarapítás.
Ennyi. Havi 3-4 GB forgalommal.
Nem is kell kitekintgetnem az ablakon, hogy jön a fekete autó  ;)

#1976 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:53

hello!

Most lesz UPC chello előfizetésünk (3an vagyunk albérletben) ,és szeretnék a 3 géphez wifi router csomagot.
Van 2 laptopunk és egy hagyományos gépünk. Ehhez hány darab ilyen wifi csomag kell?
A nő aki felvette a rendelésem azt állította,hogy 2 előfizetés kell.
Segítsetek légyszíves.Pénteken jönnek a szerelők,és addig el kell dönteni mennyi kell.

Köszi előre.

#1977 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:55

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:07

Játszani nem tudok, mert pingjeim az egekben - na jó talán hajnali 2-3 körül már majdnem lehet vele. Tudom hüle kérdés, de a p2p-n kívül mi marad? Tudom nézegelődhetek csak így simán, de azért 10/1-es netet?...

Igy igaz. :Đ  Kesselsz szépen júpécének, ha mán szerződtél velük. És gondolkodol. Jupécé vagy nem júpécé...? T-onlány se jobb és más cég se. Csak addig jók, amig szerzőcc velük,  aztán szívod. Magyarországon ez megy. A nagy cégeket (be)engedik az "okosok", akik ott fenn ülnek a székekben magasan, abban a szép kupolás épületben Pesten - had garázdálkodjanak. :D
A nagy cég (be)jön, mert ide minden nagy cég jöhet, csak (zsebbe) fizessen.
A nagy cég lejattol az "okosoknak", és onnantól kezdve szabad a vásár. "Hülye" magyar honpolgárnak az "okosok" meg nem védhetik az érdekeit, mert sárosak, a nagy cég igy azt tehet amit akar.

Szerkesztette: K75 2007. 09. 17. 16:00 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 16:24

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 16:53

hello!

Most lesz UPC chello előfizetésünk (3an vagyunk albérletben) ,és szeretnék a 3 géphez wifi router csomagot.
Van 2 laptopunk és egy hagyományos gépünk. Ehhez hány darab ilyen wifi csomag kell?

Elmész a legközelebbi  számtechboltba és veszel egy wifis routert kb 10ezerért. És kész. Nem kell semennyi pluszt fizetni a upc-nek.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1979 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 16:28

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. márc. 18.,  vasárnap - 20:58

Engem még valamikor nyáron hívtak az UPCtől, egy alig pár kérdéses "elégedettségmérést" csináltak, és a kérdések közt volt, hogy jó ötletnek tartanám-e, ha mailben szólnának a hűség lejártakor. Mondtam, hogy igen, erre felajánlotta, hogy ez esetben (az épp akkor megkötött) hűség lejártakor fogok kapni egy mailt... majd meglássuk.

Lejárt, nem kaptam.

#1980 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:06

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 17:28

Lejárt, nem kaptam.

igen, mikor először lejárt a hűségnyilatkozatom, akkor elötte 1 nappal értem be és érdeklődtem mi van akkor, meglepődve hallotam, hogy átraknak nem hűségesbe és szó nélkül küldik ki a nagyobb számlát. :eek:  suks.
Shadow eléggé sietett befelé az infó leadása után, ha jól emlékszem  :D

Ha lejár a hűségnyilatkozatom, akkor hogyan tovább? Gondolok itt arra, ha valamerre módosítani akarok, lehet hűség nélkül (lefele persze)? Mibe fáj, amíg találok magamnak más lehetőséget?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.