HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2391 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:28

Idézet: hypno skate - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:24

Ahogyan a hölgy szavaiból kivettem, megkapták a témában írt mail-eket.

Nem kell Nekik az email-ekkel bíbelődni: elég csak ezt a fórumot olvasni.  ;)

#2392 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 04:14

Idézet: KaSaX - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 23:28

Nem kell Nekik az email-ekkel bíbelődni: elég csak ezt a fórumot olvasni.  ;)

Köteleő olvasmány júúpicíís alkalmazottaknak  :D

#2393 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:55

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:35

Ha nagyon hunyorítok és nagyvonalú vagyok, 1-200 MBitet látok, de kíváncsi vagyok, véleményed szerint hogyan lett az 8 GBit?

1 UPC szakértővel ne állj le vitatkozni  ;)

#2394 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:35

Ha nagyon hunyorítok és nagyvonalú vagyok, 1-200 MBitet látok, de kíváncsi vagyok, véleményed szerint hogyan lett az 8 GBit?

Anno Hofi is levezette, hogyan lehet 10 malacból 14-et csinálni. :)

#2395 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:31

Sziasztok,

IV. keruletbol vagyok, es a feltoltes hasznalhatatlan, szakadozik, vagy akadozik, tobb ftp-re probaltam, mindenhol ua a jelenseg, 5-600k-s kep fel sem megy a szerverre. Probaltam WinSCP-t is, azzal is iszonyat lassu a feltoltes. Viszont a speedtest.net-en viszonylag jo eredmenyek jonnek ki, a bp-i szerverrel megvan az 1 mega, Parizs-zsal volt lassu, ott 100-150k volt.
Az ugyfelszolgalat azt mondja, hogy az O oldalukon tokeletes. Van egy haverom XIII. kerbol, nala is szarakodik, viszont XI. kerben allitolag jo.

Mas is talalkozott a problemaval?? Ez igy eleg gaz, es hasznalhatatlan.

Udv.
kicsihuszar

#2396 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:37

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 10:31

Sziasztok,

IV. keruletbol vagyok, es a feltoltes hasznalhatatlan, szakadozik, vagy akadozik, tobb ftp-re probaltam, mindenhol ua a jelenseg, 5-600k-s kep fel sem megy a szerverre. Probaltam WinSCP-t is, azzal is iszonyat lassu a feltoltes. Viszont a speedtest.net-en viszonylag jo eredmenyek jonnek ki, a bp-i szerverrel megvan az 1 mega, Parizs-zsal volt lassu, ott 100-150k volt.
Az ugyfelszolgalat azt mondja, hogy az O oldalukon tokeletes. Van egy haverom XIII. kerbol, nala is szarakodik, viszont XI. kerben allitolag jo.

Udv.
kicsihuszar

Az a lényeg, hogy az ügyfélszolgálatnál jó :)

#2397 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:44

Idézet: mexel - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:37

Az a lényeg, hogy az ügyfélszolgálatnál jó :)

a lenyeg az, hogy nalam nem jo! :(

#2398 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:10

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:44

a lenyeg az, hogy nalam nem jo! :(

Sajnos nem jól látod a lényeget. Fizetsz? Ennyi  ;)

ui: jó kicsit kisarkítva, de ez vonatkozik a magyar "szolgáltatók" nagyrészére. JÚPICÍRE is!

#2399 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 18:33

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 18:10

Sajnos nem jól látod a lényeget. Fizetsz? Ennyi  ;)

ui: jó kicsit kisarkítva, de ez vonatkozik a magyar "szolgáltatók" nagyrészére. JÚPICÍRE is!

Nem értem hogy mit kell mindig a szolgáltatóra kenni a dolgot.
Ha ügyfélszolgálat azt mondja náluk rendben, szerinted meg náluk van hiba, 1szerű a dolog, kérni kell hogy laptoppal menjenek ki és teszteljék le.
Ha nekik is xar akkor tiszta sor, oldják meg, ha nem csinálják meg 72 órán belül akkor kérni a jóváírást, ha meg nekik jó akkor kifizeted a kiszállást és ujrarakod a win-t, vagy kideríted hogy a gépeden mi a xar.
Attól hogy x napig a szolgáltatóra fogják a hibát, attól nem lesz jobb... kiderül hogy a gépen volt baj és akkor 2 hétig vagy x hétig szívtál, mert ugye csak a szolgáltatónál lehet a hiba... és az meg milyen már hogy az ember otthon keresse a hibát.

#2400 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:09

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:31

Sziasztok,

Udv.
kicsihuszar

Nálam is hasonló, bár nálam azért fel-fel mennek a képek még ha lassan is, de maga a böngészés is megint lassu (1-2 oldal kivételével), az online játékról nem is beszélve (megint 200as ping). Torrentet már meg sem nézem, lassan leszokom róla  :down:  :down:  :down:

Szerk: de ha jól emlékszem régebb egy ismerősömnek ilyesmi gondja volt csak nála megszakadt a kapcsolat egy idő után mindig (bár ez sem kellemes ha 500-600 megás fájlt töltesz fel, féluton bont és  kezdheted ujra), utobb kiderűld, hogy modem hiba volt...

Szerkesztette: Atttesz 2007. 10. 18. 19:18 -kor

#2401 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:57

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 19:33

Nem értem hogy mit kell mindig a szolgáltatóra kenni a dolgot.
Ha ügyfélszolgálat azt mondja náluk rendben, szerinted meg náluk van hiba, 1szerű a dolog, kérni kell hogy laptoppal menjenek ki és teszteljék le.
Ha nekik is xar akkor tiszta sor, oldják meg, ha nem csinálják meg 72 órán belül akkor kérni a jóváírást, ha meg nekik jó akkor kifizeted a kiszállást és ujrarakod a win-t, vagy kideríted hogy a gépeden mi a xar.
Attól hogy x napig a szolgáltatóra fogják a hibát, attól nem lesz jobb... kiderül hogy a gépen volt baj és akkor 2 hétig vagy x hétig szívtál, mert ugye csak a szolgáltatónál lehet a hiba... és az meg milyen már hogy az ember otthon keresse a hibát.

Nem is tudom miért "kell rájuk kenni" :think:  Ja megvan: Talán azért, mert eddig akárhányszor valami hiba volt még mindig én voltam  a hunyó :rolleyes: . Ja vagy mégsem :confused:  Igaz pár telefon és kijönnek - idő + pénz. És láss csodát, eddig még mindig kiderült, hogy nem a tűzfalam, vírusirtóm hardverem a hibás. Még csak nem is a megsem tudom mondani hányszor átellenőrzött kábelek és csatlakozók. Na kitalálod?
Akár még isteníthetném is az upc-t, a chello-jával együtt. Sajnos nem szoktam hazudozni, ezért nem teszem :( .

ui: Legutoljára kicsivel több, mint 1 hónap volt a várakozásom, mert túlterhelt volt a mittoménmi (fejállomás?). Technikus kiszált, mindet ellenörzött kb 1 órát töltött el nálam. A munkalapján elolvastam, hogy a távoli bemérés ok. Gépemet nézeget, csökkentetmód, laptop. Kábelek viszgálata, szűrő felhelyezése a dobozba. Fejcsóválás a végére. Telefon Pestre: Ja hát 90-95% -ban terhelt a fejállomás (vagy mi) ahova be van kötve. De hát sajnos ott biza pénzt kell költenünk, nem olyan egyszerű az. Sajnos ez van, azért aláírja a munkalapomat?
Hajrá chello!
Most megy legalább, csak ne torrenteljek  :omg:
hihi

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 18. 20:06 -kor

#2402 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:14

Ja és már az is valami, hogy pár ezres elköltése és némi idegzsába + az adataim 22*-i elmondása árán sikerült az extremről visszamódosítanom mediumra. Hát ott tartunk, hogy az apró sikereknek is örülni kell.
Mondjuk az röhej, hogy a hölgy (amúgy aranyos volt, meg a hangja is szép (halk)) msn és skype lassulásra hivatkozva nem javasolta a visszaváltást. Hát nem tudom (nem vagyok szakember), de azért talán erre a két netzabáló alkalmazásra elég lesz a medium 5m/768k sebessége is :D

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 18. 20:15 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:46

Probalkozom ismet az ftp-kkel, x3.hu-ra es freeweb.hu-ra a feltoltes 110 felett van, datanetes szerverre a feltoltes szar, megakad, megszakad. Ez igy nagyon, nagyon nem jo.  :mad:
Ha tudnak a hibarol, akkor miert nem mondjak azt, h szarra van torrentezve a halozat, ezert nem lehet hasznalni az ftp-t, vagy korlatozzuk, vagy a 80-as porton kivul mindent korlatozunk, vagy egyaltalan.
Miert kell minden kis hibaert felesleges koroket futni??  :reklamacio:
Ha vki illetekes olvasna a forumot, legyszi valaszoljon mar a kerdesekre, vagy legalabb arra, hogy mikor lesz jo vegre!
Hogy ne kelljen feleslegesen hivogatni a supportot, akik elmondjak 100x, hogy inditsam ujra a modemet, meg hogy biztosan nalam van a gond, meg a tuzfal be van e kapcsolva. Ne nezzek mar teljesen hulyenek az embert!
Eddig tok jo volt, az utobbi nehany napban lettem figyelmes a hibara. Nem valtozott semmi a gepen, sot, masik geppel is megprobaltam, sot mas is megprobalta, es nala is szar volt, akkor meddig kell vajon hajtogatni az embernek, hogy nalam SZAR?!?
De tenyleg..

#2404 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:51

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:46

Eddig tok jo volt, az utobbi nehany napban lettem figyelmes a hibara. Nem valtozott semmi a gepen, sot, masik geppel is megprobaltam, sot mas is megprobalta, es nala is szar volt, akkor meddig kell vajon hajtogatni az embernek, hogy nalam SZAR?!?
De tenyleg..

Na, ne mond már, hogy nem nálad van a hiba :confused:

ui: ez olyan költöi kérdés féleség lett volna  :think:

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 18. 20:52 -kor

#2405 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:46

Remélem 1-2 éven belül változás lesz az internet terén, legalábbis remélem, hogy ennyi idő elég lesz a DIGIKÁBEL féle DIGINET-nek az előretöréshez, addigra kiderül, hogy mennyiben stabil a szolgáltatásuk. Mindenesetre példamutató az ÁSZF-ben a vállalt minimumérték... a 4500ft-os csomagjukban 4/4 Mbit!!
http://www.digikabel.hu/images/stories/asz..._valtozasok.pdf
Kedves UPC! Érdemes elgondolkodni a Chello szolgáltatás radikális átszervezésén, mert a tisztelt fogyasztókat nem a marketingduma, a kifogások és a hazudozások ( lásd sávszélemelés>>>juj, mi nem korlátozunk semmit, aztán kiderül, hogy mégis...), hanem egy adott szolgáltatás használhatósága és ár-érték  arány érdekli. Remélem a DIGINET széles körű elterjedésével fel lesz kavarva annyira a piac, mint ahogyan a  kábel tv-nél történt és végre kénytelen lesz a UPC a Chello-nál is a fejéhez kapni!

Szerkesztette: chelloboy 2007. 10. 18. 21:47 -kor

#2406 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 04:18

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:46

Remélem a DIGINET széles körű elterjedésével fel lesz kavarva annyira a piac, mint ahogyan a  kábel tv-nél történt és végre kénytelen lesz a UPC a Chello-nál is a fejéhez kapni!

omfg rotfl pimp :lol:

#2407 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 05:40

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 20:57

Nem is tudom miért "kell rájuk kenni" :think:  Ja megvan: Talán azért, mert eddig akárhányszor valami hiba volt még mindig én voltam  a hunyó :rolleyes: . Ja vagy mégsem :confused:  Igaz pár telefon és kijönnek - idő + pénz. És láss csodát, eddig még mindig kiderült, hogy nem a tűzfalam, vírusirtóm hardverem a hibás. Még csak nem is a megsem tudom mondani hányszor átellenőrzött kábelek és csatlakozók. Na kitalálod?
Akár még isteníthetném is az upc-t, a chello-jával együtt. Sajnos nem szoktam hazudozni, ezért nem teszem :( .

ui: Legutoljára kicsivel több, mint 1 hónap volt a várakozásom, mert túlterhelt volt a mittoménmi (fejállomás?). Technikus kiszált, mindet ellenörzött kb 1 órát töltött el nálam. A munkalapján elolvastam, hogy a távoli bemérés ok. Gépemet nézeget, csökkentetmód, laptop. Kábelek viszgálata, szűrő felhelyezése a dobozba. Fejcsóválás a végére. Telefon Pestre: Ja hát 90-95% -ban terhelt a fejállomás (vagy mi) ahova be van kötve. De hát sajnos ott biza pénzt kell költenünk, nem olyan egyszerű az. Sajnos ez van, azért aláírja a munkalapomat?
Hajrá chello!
Most megy legalább, csak ne torrenteljek  :omg:
hihi

Attól hogy nálad nem te voltál a hunyó még nem jelenti azt hogy máshol sem :)
amúgy meg szép lehet az ilyen jómunkás ember aki kiküldi a szerelőt hiába esély nincs az akár max sebesség elérésére...

Visszatérve arra amit mondtam, lehet szidni őket 2 hónapon át, aztán megunod betelefonálsz kiderül hogy mégiscsak nálad van gebasz ennyi...
tudod anno dalba foglalták:

"Ha nem tudom, nem fáj..."
tudod aszf... ha hibát észlel jelentse gyorsan :)

ha náluk xar akkor sincs esélyed se jóváírásra ha nem jelzed a hibát és nem jönnek ki megvizsgálni.
kijönnek, jujj tényleg xar, de bocsi, nem tudjuk megoldani... ez alapján már lehet kérni a jóváírást, de amúgy csak kitolsz magaddal és mással is ilyen hozzáállás mellett.

na mind1, részemről téma lezárva :)
mindenki azt hibáztat akit akar, és várja a jóistentől hogy magától megoldódik minden...
elvégre még van aki a mesében is hisz nem? :)

#2408 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 05:50

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 22:46

Remélem a DIGINET széles körű elterjedésével fel lesz kavarva annyira a piac, mint ahogyan a  kábel tv-nél történt és végre kénytelen lesz a UPC a Chello-nál is a fejéhez kapni!

Olyan jó okosnak lenni mindig :)
kérdezz meg pár olyan digist akinek koax-on jön a csodálatos net, aztán utána zengj itt dicshimnuszt a diginek...

ügyfélszolgálat diginél 0, upc 24 óra
derot  digi FTTB+UTP , upc koax
lehetséges zaj utp-n a koax-hoz képest szinte semmi...

de kívánom hogy legyen a diginek országos lefedettsége, isten bizony én is váltani fogok :)

csak sok ügyfélhez már support is kell, ez plusz pénz azt meg valahonnan be kell szedni..., az üzenetrögzítő kevés, meg az optikával nehezebb játszani mint a koax-al.

Szeritnem se a upc se a T, se a többi szolgáltató nem fog a diginet miatt árakat csökkenteni...
szerintem inkább örülnek hogy a digihez mennek azok akik sokat szeretnek tőtikézni :D

enyhén szólva nem jelent alternatívát, a lefedettsége miatt csak "kiváltságosaknak" adatik meg a mennyei manna :D
de azok meg már mehetnek a tigerhez is vagy a deninethez meg a hasonló bix-ből kihúzunk 1 kábelt és jó lesz 100m-es körzetbe...

#2409 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 06:05

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 5:50

Szeritnem se a upc se a T, se a többi szolgáltató nem fog a diginet miatt árakat csökkenteni...
szerintem inkább örülnek hogy a digihez mennek azok akik sokat szeretnek tőtikézni :D

enyhén szólva nem jelent alternatívát, a lefedettsége miatt csak "kiváltságosaknak" adatik meg a mennyei manna :D
de azok meg már mehetnek a tigerhez is vagy a deninethez meg a hasonló bix-ből kihúzunk 1 kábelt és jó lesz 100m-es körzetbe...

Ez pejig a jövőben változni fog.  :Đ

Ezt a szart eladhatjátok internetszolgáltatás néven még pár évig de aztán az igények emelkedésével az emberek váltani fognak.Alternativa pedig idővel lessz meglátod.

A BIX-ből kihúzott kábelről meg tényleg csak ennyit fűznék hozzá:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na mostmán lehet fintorogni.  :D  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2410 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 06:28

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:05

Ez pejig a jövőben változni fog.  :Đ

Ezt a szart eladhatjátok internetszolgáltatás néven még pár évig de aztán az igények emelkedésével az emberek váltani fognak.Alternativa pedig idővel lessz meglátod.

A BIX-ből kihúzott kábelről meg tényleg csak ennyit fűznék hozzá:

Én ugyan nem adok el senkinek semmit :)
majd ha debrecenbe, és a többi nagyvárosba, illetve a T-s szolgáltatási területekre is kihúzható lesz a bix kábel akkor térjünk erre vissza jó?
Az hogy 1 utcában, 50-100 ember igénybe vehet 1 hiper szuper kapcsolatot, az neked alternatíva a 200 km-el odébb lakóknak?
szerintem nem...
tudod nem csak bp, sőt... mégcsak nem is a bix szomszédságából áll az ország internetet használóinak többsége...
biztos bennem van a hiba, de nem költözök a bix mellé csak azért hogy 6MB feltöltésem legyen...
majd ha lehozza ezt Debrecenbe, Pécsre, Szegedre, akkor talán alternatíva...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.