HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2431 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 16:18

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 16:01

És tényleg van olyan, fel sem tűnt. Majd leechelem tikvától.  :D

Vegyevigye  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2432 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 16:27

Értem én ezt a priorizálós dolgot, csak egy kicsit fáj, hogy én a proffal  50k- val szedek, ugyanezt a torrentet egy másik chellos, meg 1 Megával.  Azért büntet a upc, mert rossz helyen lakom??
:reklamacio:

Szerkesztette: killa 2007. 10. 19. 16:56 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 19:51

Idézet: shabba - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 14:15

......

Köszi!
Nagyon értékes, korrekt és "megfontolandó" infók!

Nekem se tetszik minden amit és ahogyan a UPC csinál ez köztudott....
de amíg nincs nála jobb...

addig nekem jöhetnek olyan szolgáltatókkal akik pl.  itt a 13. kerületben is csak a közvetlen közelükben lévő pár háztömbben tudnak szolgáltatni, de 1 km-re odébb már nem.

#2434 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:03

Idézet: shabba - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 13:15

...

Azt azért látni kell hogy ahogy nem létezik olyan korlátlan sávszélesség, meg korlátlan adatforgalom, úgy a bevételek sem korlátlanok. Korlátos bevételt kell minden területen szétosztani korlátos számú konkurens cég között. És ennek a bevételnek elégségesnek kell lennie a hálózat kiépítésének és üzemeltetésének költségeire, mert ha nem az bukta. Nem minden terület tud sok szolgáltatót eltartani, a fizetőképes bevétel nagysága behatárol.

irhatnal gyakrabban ilyen ertekes hozzaszolasokat. akkor talan vilagosabb lenne a "kurvajupiszikorlatozzaatorrentet50kra" es a "bezzegdiginelmindenjonmintallat" embereknek mi is a lenyeges kulonbseg a ket tipusu szolgaltatas kozott...  :respect:

#2435 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 06:15

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 17:01

Igen, valóban teljesen elégedett vagyok az ügyfélszolgálatos hölgyek modoráva, helyesek, aranyosak, még a hangjuk is tetszik. Csak valahogy ezek engem ezekben a konkrét esetekben nem érdekelnek. Legyen csúnya és érces hangú, de ne kerüljön már több ezer forintomba mire kinyökögöm mit akarok.

ui: legalább az a nem kevés mail amit küldtem nem került pénzbe.

És ha szépen besétálnál az ügyfélszolgálatra személyesen? Viszel minden irományt ami a témához kell aztán szépen elintézel mindent személyesen.

#2436 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 10:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 7:15

És ha szépen besétálnál az ügyfélszolgálatra személyesen? Viszel minden irományt ami a témához kell aztán szépen elintézel mindent személyesen.

Nem mindenki szarja a szabadidejét, a legtöbb ember nem tud fél napokat sorban állni...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2437 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 10:42

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 11:33

Nem mindenki szarja a szabadidejét, a legtöbb ember nem tud fél napokat sorban állni...

De félnapig telefonálni arra van idő?
Fontos vagy nem fontos az ügy elintézése?
pld. ha banki gondjai vannak az embernek akkor azt is ugyebár személyesen intézi a számlavezető fiókban mert fontos és ugyebár rászánja azt a pár órát. Ha a net fontos akkor utánajárok és nem napokat, heteket várok mire történik valami. Ha meg ráér a megoldás akkor meg minek felhozni, hogy így az ügyfélszolgálat meg úgy az ügyfélszolgálat.

#2438 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 13:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 11:42

pld. ha banki gondjai vannak az embernek akkor azt is ugyebár személyesen intézi a számlavezető fiókban mert fontos és ugyebár rászánja azt a pár órát. Ha a net fontos akkor utánajárok és nem napokat, heteket várok mire történik valami. Ha meg ráér a megoldás akkor meg minek felhozni, hogy így az ügyfélszolgálat meg úgy az ügyfélszolgálat.

Hát pl munkahelyen vagy mobilról is lehet telefonálgatni, úgy hogy közben mást is csinál az ember (főleg ha csak zenét hallgatok a telefonban). De nem esik ki az az idő sem, amíg elslattyogok az irodába. Egyébként a magam részéről bankban is utoljára akkor voltam, amikor számlát nyitottam, azóta neten intézek mindent. Persze az időmilliomosok, nyugdíjasok nyugodtan sétálgassanak ügyfélszolgálati irodákba, engem nem zavar...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2439 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 13:56

Érdekesség képpen:

Kanada legnagyobb kábelnetes cége a Rogers, változtat az árazásán a forgalmi limiteken, de nem épp a felhasználóknak kedvező módon.

Eddig ilyen csomagok voltak:
Ultra Light, 256/64 kbps, $25, 60 GB limit
Light, 1024/128 kbps, $36, 60 GB limit
Express, 7/0.5 Mbps, $48, 60 GB limit
Extreme, 8/0.8 Mbps, $56, 100 GB limit
Extreme Plus, 18/1 Mbps, $100, 100 GB limit

A limit után minden csomagnál egységes $1.25/GB felár volt, a hálózaton Layer7 szintű p2p priorizálás is van már hosszú évek óta.

Most viszont olyan pletykák terjednek egyre szélesebb körben hogy rövidesen változások lesznek, mégpedig elég negatívak, az új csomagok így fognak kinézni:

Ultra Light, 256/64 kbps, $25, 10 GB limit, $5/GB
Light, 1024/128 kbps, $36, 25 GB limit, $2.5/GB
Express, 7/0.5 Mbps, $48, 50 GB limit, $2/GB
Extreme, 8/0.8 Mbps, $56, 75 GB limit, $1.5/GB
Extreme Plus, 18/1 Mbps, $100, 90 GB limit, $1.25/GB

Látható hogy limitek szépen lementek, a limit után fizetett többlet forgalmi díj pedig alaposan megemelkedett egyes csomagok esetén. A felár mértékéről megoszlanak a pletykák, egyik hírforrás szerint a három kisebb csomagnál max 30GB felárig kell fizetni, a két nagyobbnál max 50GB töbletig, egy másik forrás szerint $25 a felár plafonja. Majd idővel kiderül.

Ezt csal azért írtam mert egyesek szerint nyugaton minden kerítés kolbászból van. Egyben azért is mert eddig is a nyugati mindta volt az ami pár év fáziskéséssel hozzánk begyűrűzött, remélhetőleg ezt nem fogják itthon átvenni.

forrás:
http://www.dslreports.com/shownews/Rogers-...ing-Worse-88605

#2440 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 17:01

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 17:01

-kiderült, hogy a medium (5m/768k)nem igazán alkalmas msn és skype használatra (lol) :rolleyes:

Miért is nem alkalmas ?
Korábban is használtam néha a skype-t,de lassan 2 hónapja -mióta a kölök vidéken tanul- mindennap és semmi gondom ugyanilyen csomaggal. Beszélgetés közben még mást is csinálok.

#2441 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 17:21

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 17:01

Miért is nem alkalmas ?
Korábban is használtam néha a skype-t,de lassan 2 hónapja -mióta a kölök vidéken tanul- mindennap és semmi gondom ugyanilyen csomaggal. Beszélgetés közben még mást is csinálok.

Kicsit olvass vissza.
Nem ő állítja, hanem a kedves upc.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2442 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 18:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 7:15

Igen az is egy megoldás, csak per pillanat nincs kedvem pár órát ott ulni (állni) az ügyfélszolgálatosok elött. Sajnos nálunk nincs különválasztva a chello, így elég nagy a sor. Lehet, hogy népszerű a hazai csomag?

#2443 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 19:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 11:42

Sajnos a banki bakikat nem LEHET máshogy elintézni. Mondtam én, hogy csak az upc-vel vannak gondok? Szerencsére különösebb problémám nincs azzal a bankal, amit használok. Minden ügyemet neten intézem velük (nem problémás ügyek) :)
A telefonomat (mobilról) délelöttös lévén reggel 7:05 kor intéztem. Ajánlom minekinek ezt a korai időpontot, egyböl kapcsoltak. Sajnos céges telefonon nem lehet, mert négyjegyű számot nem enged tárcsázni a rendszer :down: !

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 20. 19:02 -kor

#2444 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 19:06

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 18:01

Miért is nem alkalmas ?

Hát nemtudom, én csak idéztem, mint Shadow is mondja. Gondolom ezzel (is) megpróbáltak marasztalni a nagyobb csomagban (+ gondolom le van írva nekik, hogy mit kell ilyenkor mondani). Speciel, ha visszahallgatnák a felvételt, akkor ennél a résznél kacaj hallható részemről  :cool: Azt is megkérdezték mi a váltás oka, én ezeket mondtam, ha jól emlékszem:
- p2p korlát
- ár
- az első pont mitt, nem használom ki a 10/1-et

Talán ennyi.

#2445 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 19:07

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:00

Sajnos céges telefonon nem lehet, mert négyjegyű számot nem enged tárcsázni a rendszer :down: !

en magam meg nem probaltam hivni ezt a szamot, de kulfoldrol ezen lehet elerni a 1221 helyett: +36 1 688-1221 ;)

#2446 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 19:08

Régen jártam itt..de:

Mi ez, hogy max 160k-val tudok tölteni torrentről? Ez kicsit gáz nem? Extreme előfizuval..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2447 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 21:18

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:08

Régen jártam itt..de:

Mi ez, hogy max 160k-val tudok tölteni torrentről? Ez kicsit gáz nem? Extreme előfizuval..

Csak a szokásos.
Akkor még nálad hasít.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2448 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 21:54

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 20:08

Régen jártam itt..de:

a Válasz igen egyszerű: a UPC bevezetett egy p2p korlátozást. Általában kb déltől 23 óráig korlátozva van a sebesség, éjjel,és délelőtt meg jön maxxal. A korlátozás mértéke változó, van ahol kevésbé,van ahol jobban korlátoznak.
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#2449 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 23:20

Idézet: spider80 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 21:54

a Válasz igen egyszerű: a UPC bevezetett egy p2p korlátozást. Általában kb déltől 23 óráig korlátozva van a sebesség, éjjel,és délelőtt meg jön maxxal. A korlátozás mértéke változó, van ahol kevésbé,van ahol jobban korlátoznak.

Hát nálam már a jobbanál is jobban korlátoznak  :reklamacio:  :down:  :reklamacio:  :offtopic:
http://weblog.powerw...lo_hell_no.html

Szerkesztette: laci85 2007. 10. 20. 23:23 -kor

#2450 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 11:32

Hát nem vagyok egy Van Basten, de a szarból ítélve a hollandusok panaszkodnak.  :D

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.