HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2411 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 06:59

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 6:28

Én ugyan nem adok el senkinek semmit :)
majd ha debrecenbe, és a többi nagyvárosba, illetve a T-s szolgáltatási területekre is kihúzható lesz a bix kábel akkor térjünk erre vissza jó?
Az hogy 1 utcában, 50-100 ember igénybe vehet 1 hiper szuper kapcsolatot, az neked alternatíva a 200 km-el odébb lakóknak?
szerintem nem...
tudod nem csak bp, sőt... mégcsak nem is a bix szomszédságából áll az ország internetet használóinak többsége...
biztos bennem van a hiba, de nem költözök a bix mellé csak azért hogy 6MB feltöltésem legyen...
majd ha lehozza ezt Debrecenbe, Pécsre, Szegedre, akkor talán alternatíva...

:omg:

1.) A BIX kábel ki van húzva az egész országban.(mi is a bix?)
2.) Dislexia...( A JÖVŐBEN ezt irtam,nem holnap)
3.) FlameTurista  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2412 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:34

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:59

:omg:

1.) A BIX kábel ki van húzva az egész országban.(mi is a bix?)
2.) Dislexia...( A JÖVŐBEN ezt irtam,nem holnap)
3.) FlameTurista  :Đ

a kihúzott kábel az tudtommal a pantelé, ha mégsem akkor respect :D
A BIX meg az a kis koszos épület ahova befutnak a derótok :)

#2413 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:35

BIX kábel nem is létezik, mert a bix maga a kábel  ;)
Kicsit sok a képzvara ehh  :omg:    :Đ

#2414 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 08:25

Úgy gondolom, a szélessáv nem böngészgetéshez kell- a másfajta tevékenységhez meg kell a feltöltés, mert nekem nem mindegy, hogy 1-2 óra vagy 1 teljes nap alatt tudom átvinni ugyanazt az adatmennyiséget. Support? Az eddigi 3 évem alatt 2 alkalommal fordultam hozzájuk, mindkét alkalommal a UPC-nél volt a hiba. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell, de ne csak ezzel takarózzunk állandóan... Ez kezd már egy kicsit szánalmasba átmenni. Dunaújvárosban 1 éven belül (családi házas rész) meglesz a DIGI féle  4500 ft-os net, aminek a vállalt min. értéke 4/4 Mbit max. 20/20Mbit! Nálatok meg 9500 ft-ot fizetek a 10/1 Mbit-ért, ami agyon van korlátozva... igen, tudom miért, csak ez engem már nem izgat ha meglesz az alternatíva, amihez még hűségnyilatkozatot sem kell aláírnom, tehát érdeke, hogy fenntartsa a minőséget, mert bármikor ki lehet ugrani, minden kötelezettség nélkül. Olvasom a DIGIs fórumot is, eddig nemigazán találtam panaszt benne. Mellesleg a Chelloban is vannak fennakadások és jó lenne, ha az előfizetői igényekhez mérten fejlesztenének, mert a legutóbbi sávszélemelés óta "katasztrófális" állapotok uralkodnak. Mi a fenének emelnek, ha csak erőteljes korlátokkal tudják ezt megtenni? Szerintem inkább azt kellene tenni, hogy sorry, de nem megy, inkább adok 5/1-et, de azt stabilan, trafficshaping nélkül... Ja, marketing...
Nem lehetne trafficshaping mentes díjcsomag? 4/4-es net mondjuk 6500-ért töltikézőknek. Így legalább kiderülne, hogy mire is használják az emberek a netet...

Szerkesztette: chelloboy 2007. 10. 19. 08:32 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 08:45

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:25

Úgy gondolom, a szélessáv nem böngészgetéshez kell- a másfajta tevékenységhez meg kell a feltöltés, mert nekem nem mindegy, hogy 1-2 óra vagy 1 teljes nap alatt tudom átvinni ugyanazt az adatmennyiséget. Support? Az eddigi 3 évem alatt 2 alkalommal fordultam hozzájuk, mindkét alkalommal a UPC-nél volt a hiba. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell, de ne csak ezzel takarózzunk állandóan... Ez kezd már egy kicsit szánalmasba átmenni. Dunaújvárosban 1 éven belül (családi házas rész) meglesz a DIGI féle  4500 ft-os net, aminek a vállalt min. értéke 4/4 Mbit max. 20/20Mbit! Nálatok meg 9500 ft-ot fizetek a 10/1 Mbit-ért, ami agyon van korlátozva... igen, tudom miért, csak ez engem már nem izgat ha meglesz az alternatíva, amihez még hűségnyilatkozatot sem kell aláírnom, tehát érdeke, hogy fenntartsa a minőséget, mert bármikor ki lehet ugrani, minden kötelezettség nélkül. Olvasom a DIGIs fórumot is, eddig nemigazán találtam panaszt benne. Mellesleg a Chelloban is vannak fennakadások és jó lenne, ha az előfizetői igényekhez mérten fejlesztenének, mert a legutóbbi sávszélemelés óta "katasztrófális" állapotok uralkodnak. Mi a fenének emelnek, ha csak erőteljes korlátokkal tudják ezt megtenni? Szerintem inkább azt kellene tenni, hogy sorry, de nem megy, inkább adok 5/1-et, de azt stabilan, trafficshaping nélkül... Ja, marketing...
Nem lehetne trafficshaping mentes díjcsomag? 4/4-es net mondjuk 6500-ért töltikézőknek. Így legalább kiderülne, hogy mire is használják az emberek a netet...

Idézet

Ez kezd már egy kicsit szánalmasba átmenni. Dunaújvárosban 1 éven belül (családi házas rész) meglesz a DIGI féle  4500 ft-os net

Lesz az még több is  :D  Ez most a beetetés korszaka aminél az alacsony ár és a minél kedvezőbb szolgáltatás dukál. Aztán majd mikor már elegendő ügyfél lesz akkor áremelés mert kell a 0-24 órás support meg egyebek. 1 év nagy idő és valószínű (sőt biztos), hogy 1 év múlva már több lesz mint 4500Ft.

Idézet

ha meglesz az alternatíva, amihez még hűségnyilatkozatot sem kell aláírnom, tehát érdeke, hogy fenntartsa a minőséget, mert bármikor ki lehet ugrani, minden kötelezettség nélkül.

A Digi ÁSZF-ben már benne van a hűségnyilatkozat lehetősége. Innen meg már csak egy lépés és lesz hűség alkalmazva. Ne hidd, hogy ez a hűség nélküli alacsony árért dolog így is marad. Ez csak a mézesmadzag azért, hogy a konkurenciától minél több ügyfelet el tudjon csábítani.

Szerk:
Hoppá.  :D
DIGI Internet ÁSZF módosítás 2007.10.17.

"1./ A 9.2 pontban módosult:
„9.2. A szolgáltatások korlátozása a hálózat üzembiztonsága érdekében
A szolgáltató jogosult az Előfizető szolgáltatását, illetve annak egyes részeit korlátozni, ha azok a hálózat biztonságos működését veszélyeztetik. Különös tekintettel alkalmazhatja a Szolgáltató ezen korlátozást, ha az Előfizető tevékenysége más Előfizetők szolgáltatását veszélyezteti. A Szolgáltató ezen korlátozásokat az általa választott módon teheti meg.
A hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében kizárólag azok az Előfizetők használhatnak a Szolgáltatóétól eltérő SMTP szervert, akik fix IP címmel rendelkeznek. A fix IP cím havi díját jelen ÁSZF tartalmazza.
A hálózatbiztonság érdekében a Szolgáltató alapértelmezetten szűri azon forgalmakat, melyek a biztonságot veszélyeztetik. Az alapértelmezett hálózatbiztonsági szűréseket az Előfizető kérésére a szolgáltató feloldja, amennyiben azok jogos igényeket elégítenek ki, és nem ütköznek ezen pontban rögzített irányelvekkel.”
"

"10.8. Az előfizető feltételes kedvezmény-fizetési kötelezettsége
Amennyiben az előfizetői szerződés megkötésekor az előfizető kedvezményt vett igénybe, melyet a szolgáltató a megjelölt szolgáltatási szint igénybevételéhez kötött, az előfizető nem jogosult a hűségnyilatkozat időtartama alatt a szerződés felmondására, szüneteltetésére, módosítására. Ezen esetekben az előfizető elveszti a kedvezményt. A kedvezményt abban az esetben is elveszti az előfizető, ha a szerződés szolgáltató általi felmondására az előfizető szerződésszegése miatt kerül sor.
Az előfizető a feltételes kedvezmény elvesztése esetén köteles a kedvezménynek a hűségnyilatkozatban megállapított összegét késedelmi kamattal növelten a szolgáltató részére megfizetni.
"

Alakulnak a dolgok a DIGI-nél is  :D

"Az ÁSZF módosítás indoka a hálózat üzembiztonságának biztosítása."

Kezd kísértetiesen hasonlítani a UPC-hez  :D
Lehet, hogy azok akik elhagyják a UPC-t majd 1-2 év múlva vissza fognak kuncsorogni?  :)

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 19. 09:10 -kor

#2416 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:19

Majd ha jelentős szolgáltató lesz Diginet (vagy bármelyik kis startup), és még mindig túl jól megy rajtuk a p2p, akkor őket is megtalálja a Lemezkiadók és Szobrászművészek Díjbeszedésügyi ügyvédi alegysége. Még aznap rá fognak jönni, hogy ők is tudnak p2p-t korlátozni, ha nem akarják, hogy rájuk verje a RIAA  valamelyik franchise-a a p2p balhét.

This is how it goes...and everybody knows.... (->Leonard Cohen)

(Ha ügyi a RIAA, akkor egyenesen a BIX-et fogja megtámadni,de nem akarok nekik ötleteket adni :D )

#2417 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 8:45

Kezd kísértetiesen hasonlítani a UPC-hez  :D
Lehet, hogy azok akik elhagyják a UPC-t majd 1-2 év múlva vissza fognak kuncsorogni?  :)

Lehetetlen bődületes marhaságot írsz soha az életbe nem lennnék megint upc  :down: előfizető ha már egyszer a Diginet sikerül összehozni itt Miskolcon. Decembertől már köthető csak még sajnos van hüségből hátra a fos upc :down: -nél.  :reklamacio:  :mad:
Akkor is minimum 4/4mbit és max 20/20mbit.  ;)  :)  :respect: 4500Ft -ért szemben a 8900FT-al ami 10k/10k.

Szerkesztette: laci85 2007. 10. 19. 09:22 -kor

#2418 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:26

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 10:21

Lehetetlen bődületes marhaságot írsz soha az életbe nem lennnék megint upc  :down: előfizető ha már egyszer a Diginet sikerül összehozni itt Miskolcon. Decembertől már köthető csak még sajnos van hüségből hátra a fos upc :down: -nél.  :reklamacio:  :mad:
Akkor is minimum 4/4mbit és max 20/20mbit.  ;)  :)  :respect:

Írd ezt majd 1 év múlva is  :D
Mint írtam ez most a beetetés időszaka. A 17.-én életbelépett ÁSZF módosítás csak a kezdet. Hidd el, hogy a DIGI nem egy szamaritánus szervezet aki megsajnálta a szegény magyar netezőket.  :)

#2419 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 8:45

Lesz az még több is  :D  Ez most a beetetés korszaka aminél az alacsony ár és a minél kedvezőbb szolgáltatás dukál. Aztán majd mikor már elegendő ügyfél lesz akkor áremelés mert kell a 0-24 órás support meg egyebek. 1 év nagy idő és valószínű (sőt biztos), hogy 1 év múlva már több lesz mint 4500Ft.

Jaja, "csodák nincsenek": vett sávszélesség, eladott sávszélesség, ráfordítás, nyereség stb. A technikai részletkérdéseket meg ezekhez igazítják, és nem fordítva.

#2420 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 13:15

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:25

Dunaújvárosban 1 éven belül (családi házas rész) meglesz a DIGI féle  4500 ft-os net, aminek a vállalt min. értéke 4/4 Mbit max. 20/20Mbit!

Na ebben én azért erősen kételkednék. A Ethetnet LAN technológiát kétféle módon lehet megoldani.

1. Nagy népsűrűségű, háztömbös területen, tipikusan lakótelep, lakópark. Itt elég az optikát elvinni az épületig, odáig ér el a gigabit ethernet és háztömbön belül UTP-vel érik el a háztartásokat. Mivel háztömbön belül kicsi a távolság, így az UTP 100 méteres hatótávja elégséges a belső kábelezéshez. Az épületbe kerül egy sima ethernet switch, uplink gigabit, ügyfelek felé fast ethernet. Az ügyfélhez nem kell semmi aktív eszköz, csak egy passzív fali aljzat kerül. Ez a konstrukció olcsó kialakítást tesz lehető, ezért is alkalmazzák világszerte a nagyvárosokban.

2. Ott ahol kicsi a népsűrűség, így a háztartások már távolabb vannak egymástó, tipikusan családi házas terület, a fenti konstrukció nem kivitelezhető. Egy 24 portos switch esetén 100 méteres UTP hatótávba bele kellene férni a legszélső háznak is ami eléggé nadrágszíj parcellákat feltételezne, ami nem életszerű. Így az ilyen területeken egyetlen megoldás van végig optikát vinni a háztartásokig. Ez esetben viszont nem elég egy mezei ethernet switch, olyan kell aminek az előfizetői portjai is optikásak, ami jóval drágább, esekbe SFP modulok kellenek, hegeszteni kell, az optikai kábelezés kivitelezése is jóval drágább, nagyobb szakértelmet igények hisz nem olyan rugalmas mint a rézkábel. Az előfizetői végpontra sem elég egy passzív aljaz, hanem aktív optikai eszköz kell, ami drága, plusz abba is kell egy SFP és ott is hegeszteni kell ami szakképzett munkaerőt kíván.

A 2. eset épp ezért sokkal drágább, mint nagyvárosi lakótömbökben ethernet hálót kialakítani. Sok logika nem kell hozzá, bármely cég addig amíg talál magának az 1. pontba sorolható területet, addig ott fog hálózatot kiépíteni, a 2. csak ez után jöhet igazából szó. Ez szimpla üzleti logika addig amíg van fajlagosan kisebb költséggel lehetőség hálózatot építeni, ami ugyanakkora bevételt termel addig azt válaszják, mert rövidebb megtérülési időt és nagyobb profitot eredményez.

A családi házas részeken épp ezért inkább coax hálózatok vannak amik gazdaságosabban kialakíthatók, azon pedig DOCSIS hálózat van ahogy Diginek és UPC-nek is. Max szerintem ilyenbe reménykedhetsz Digi részéről. Ott viszont ne számíts 20/20 Mbps-re, és a minőség is rosszabb lesz mint egy LAN hálózaton.

A korábbi hozzászólásodra reagálva. A kábeles szolgáltatók nem fognak neked garantált 4/4-et beleírni az ÁSZF-be, mert tudják hogy semmi realítása nem lenne. Az egyes adatátviteli technológiák paraméterei jól ismertek, a DOCSIS egy osztott közeg, ennek megfelelően kell garantáltat is meghatározni. DOCSIS-on sosem fogsz olyan magas értékeket látni mint egy Ethernet hálózat esetén, ez a technológiából ered.

DOCSIS-nál van egy 50 Mbps-es osztott közeg az elérési hálóban, amin osztozik 500-2000 háztartás. A netelőfizetők aránya úgy 25%-os, szóval ez akár 125-500 netezőt is jelenthet, attól függően milyen node sűrűségre van szükség egy adott területen. 50 Mbps/500 user az 100 kbps, gondolom ezen alapvető számítás alapján határozták meg anno a 100 kbps-es garantált minimumot. 2-3 év múlva ha jön majd a DOCSIS 3.0 és növelik a node sűrűséget, akkor sem fog ez marginálisan megnőni. 4x nagyobb node sűrűség és 4x-es kapacitás növekedés mellett, kalkulálva az idővel növekvő ügyfélszámmal 0.5-1 Mbps lehet max reális érték. Ezen olyan számok amik pusztán az adott alkalmazott technológia speficikácóiból, elég világosan látszanak.

Egy Ethernet hálózatnál, már szerint korábban is leírtam, sokkal nagyobb kapacitású az elérési hálózat, így ott nem kell ilyen szűk kapacitással kalkulálni. FTTB(fiber to the building) esetén amikor az optikát kihúzzák az épületig, ma a rendelkezésre álló technológiák mellett gazdaságosan gigabit építhető ki. Ez pár éve még nem így volt, és jó pár év múlva már a 10 giga ethernet is hasonlóan gazdaságossá válhat, ez a technológia állandó fejlődéséből ered, ami miatt egyébként is felelős azért hogy idővel egyre olcsóbb és nagyobb sebességű netkapcsolatok lesznek. Szóval FTTB-nél gigabit az osztott közeg, ez alapból 20x nagyobb kapacitású mint egy DOCSIS, és 5x mint az eljövendő DOCSIS 3.0. Ráadásul ezen a kapacitáson kevesebb user is osztozik. Hisz míg DOCSIS esetén 500-2000 háztartás osztozik egy node kapacitásán, addig FTTB-nél csak egyetlen háztömb, ahol maximum 50-150 háztartás lesz. Innentől már elemi matematika, nagyobb közös oszott kapacitás, ezen kevesebb osztozó user, nagyobb egy főre vetített elérési hálózati közeg. Ez alapot teremthet annak hogy magasabb garantált értéket határozhasson meg a LAN-on szolgáltató cég. Ráadásul egy ilyen hálózat kevésbé dugul el, mivel nagyobb az áteresztő képessége. És stabilabb működést is ad mint egy osztott hálózati közeg, hisz ez egy aktív ethernet hálózat.

Szóval épp ezért szerintem kár azzal jönni hogy idővel majd az is rossz lesz. A két hálózat alapból különbözik. Egy kábelnetes hálózat jellemzően az elérési hálózatban szűkös, ami viszont drágán és nehézkesen bővíthető, mert ez a hálózat legnagyobb kiterjedésű része. Egy aktív ethernet háló elérési hálózatban erős, stabil, egyedül a felhordó vagy gerinchálózaton alakulhat ki idővel szűk kapacitás ahogy nő az előfizetőszám, de legfőképp az előfizetői forgalom. Viszont ezek a szakaszok mindig 1xűbben, olcsóbban bővíthetőek, mert kevesebb van belőlük, jobban hozzáférhetőek. Ezen hálózati szakasz bővítése a UPC-nek sem okoz akkora gondot mint az elérési hálózatának bővítése.

A diginél egyedül az irreálisan alacsony árazásuk lehet a szűk kereszmetszet, nem a hálózatuk. Maximum ha idővel rájönnek ez ennyiből nem gazdaságosan fenntartható akkor árat emelnek, még azonos árszint mellett is értékarányosabb lesz egy Ethernet LAN szolgáltatás. Ha dupla áron adnák a szolgátlatást, mint a többi szolgáltató is teszi akkor már szerintem a gazdaságossággal sem lehet gond.

A többi szolgáltató nem hiszem hogy féláron fogja majd adni azért a szolgáltatását mert a digi így tesz, 1xűen nem lenne rentábilis számukra. Azokon a területeken ahol erős lesz a verseny idővel a többi cég is az FTTB felé fog lépni, szerintem még a UPC is. A nagyvárosok sűrűn lakott háztömbjeinél nekik is megéri az FTTB és úgy ők is kialakíthatnak hasonló szolgáltatást, viszont egy hasonló irreálisan nyomott árszintben már kételkedem. Viszont nem lesz mindenhol FTTB szolgáltatás, mert nem lakik mindenki nagyvárosban, lakótelepen.

Azokon a területeken ahol nincs FTTB még mindig a kábelnet jelenthet egy jó alternatívát, hisz költséghatékonyan 2-3 éven belül DOCSIS 3.0-ával viszonylag jó ár/érték arányú szolgáltatás lehet, és azért most is az van. A kábelszolgáltatók meg azért országszerte ott vannak több mint 2 millió háztartásban, ami a háztartások fele. A UPC is ott van több mint 1.1 millió háztartásban. FTTB infrastruktúrával viszont nincs elérve országosan csak pár tíz ezer háztartást, az is sok kis szolgáltató által elég szétszórva. Ezek számosság idővel nőni fog, hisz idővel a nagyok is be fognak szállni az FTTB projectjeikkel, de nem túl reaális abban reménykendi hogy 2-3 év múlva már mindenhol ilyen lesz. A diginek sem lesz itt 2-3 év múlva fél Mo-ot lefedő lefedettsége. Elég csak ránézni az oldalukra, a bőlülést mutató PDF-ekre, hogy milyen tempóban szaparodnak benne a lefedett házszámok. Ha minden házszám esetén egy tízemeltes 100 lakásával kalkulálunk akkor sem látni olyan jelentős gyarapodást ami alapján ilyen következtetéseket lehetne levonni. Ráadásul a lakótelepek is elfogynak 1x, több olyan van ami már más cég által "foglalt". Ott nem éri meg a diginek kábelezni mert erős lenne a konkurencia, ő is a kisebb ellenállás felé fog mozdulni olyan lakótelepeken ahol csak ADSL vagy kábelnet van.

Jó példa erre Debrecen ahol a diginek és a Tvnetworknek is van LAN hálózata. Ott beindul egy komoly sávszél és ár verseny az év elején ahogy korábban már írtam. Most már ott tart a két szolgáltató hogy 10/15/20/30 Mbps-es csomagot adnak digi nyomott árszintjén. És túl nagy logika nem kell hozzá hogy ez az egymásra licitálás egészen addig fog tartani amíg el nem érik a 100 Mbps-es csomagot, mert onnan már nem megy tovább. Az árat ennél meg aligha lehet lejjebb vinni, így ugyanez lesz mint Japánba ahol a idővel minden beáll a legnagyobb elérhető sávszélre és adható legkisebb árszinte(ami mellékesen Japánban drágább, dupla, azonos a normál szélessáv árszinttel). Innen már csak a kínált további szolgáltatásokkal lehet kitűnni. Én nem lepődnék meg ha UPC vagy beszállna és ő is rövidesen FTTB hálót építene ki a Debreceni területen, vagy inkább eladná az ügyfélkörét ha pénzügyileg túl erősnek ítélné meg a riválisait(ez utóbbiban kételkedem). Azért nagy város Debrecen, a 2. legnagyobb, de 3 független Ethernet infrastruktúrát és ilyen nyomott árszint mellett mondjuk harmadolt ügyfélkörrel közel sem biztos hogy hosszútávon rentábilis lesz ez a nagy versengés. Könnyen lehet hogy idővel valamelyik cég ma bebukik és onnantól az fog számítani ki mögött áll stabilabb háttér. Az majd föl fogja vásárolni azt aki bebukott és tovább erősödik.

Azt azért látni kell hogy ahogy nem létezik olyan korlátlan sávszélesség, meg korlátlan adatforgalom, úgy a bevételek sem korlátlanok. Korlátos bevételt kell minden területen szétosztani korlátos számú konkurens cég között. És ennek a bevételnek elégségesnek kell lennie a hálózat kiépítésének és üzemeltetésének költségeire, mert ha nem az bukta. Nem minden terület tud sok szolgáltatót eltartani, a fizetőképes bevétel nagysága behatárol.

#2421 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 13:28

Idézet: llamada - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:19

Majd ha jelentős szolgáltató lesz Diginet (vagy bármelyik kis startup), és még mindig túl jól megy rajtuk a p2p, akkor őket is megtalálja a Lemezkiadók és Szobrászművészek Díjbeszedésügyi ügyvédi alegysége. Még aznap rá fognak jönni, hogy ők is tudnak p2p-t korlátozni, ha nem akarják, hogy rájuk verje a RIAA  valamelyik franchise-a a p2p balhét.

This is how it goes...and everybody knows.... (->Leonard Cohen)

(Ha ügyi a RIAA, akkor egyenesen a BIX-et fogja megtámadni,de nem akarok nekik ötleteket adni :D )

EEgen.  :eek:

Merre gurult el?

http://bix.hu/index....p=shdoc&docid=1

Óvasni,óvasni,óvasni.  :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2422 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 13:44

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:05

A BIX-ből kihúzott kábelről meg tényleg csak ennyit fűznék hozzá:

Nem hagy nyugodni a kíváncsiság, mi az a a 145 G-s torrent? Meg fogod nézni, vagy hallgatni a tartalmát valaha? És mennyi tárhelyed van, hogy még seedeled is? (neadj isten ha még be is volt rarozva)
no offense, just curious

#2423 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 14:07

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 14:44

Nem hagy nyugodni a kíváncsiság, mi az a a 145 G-s torrent? Meg fogod nézni, vagy hallgatni a tartalmát valaha? És mennyi tárhelyed van, hogy még seedeled is? (neadj isten ha még be is volt rarozva)
no offense, just curious

Erre tippelek: Magyar.Klasszikusok.Collection.DVDR.HunDub.Pal-F.o.F
;)

#2424 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 14:19

Nem mindegy az nektek, hogy mi az??? :omg:
Fizet érte.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2425 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 15:01

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 15:19

Nem mindegy az nektek, hogy mi az??? :omg:
Fizet érte.

Igen, ez igaz, azt tölt ami jólesik :)
Bár azért  elég xar lehet ha nincs ott az a szerveres emberke akitől tölt, akkor a csili vili vonalon alig jönne pár K-val a cuccos, üres maradna a lomtár :(

#2426 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 15:52

Nagyon szépen fogalmazol, de nem értelek:
"Attól hogy nálad nem te voltál a hunyó még nem jelenti azt hogy máshol sem :)"
Hol máshol?
"amúgy meg szép lehet az ilyen jómunkás ember aki kiküldi a szerelőt hiába esély nincs az akár max sebesség elérésére..."
Ezt alapból nem értem!
"Visszatérve arra amit mondtam, lehet szidni őket 2 hónapon át, aztán megunod betelefonálsz kiderül hogy mégiscsak nálad van gebasz ennyi..."
Ezt értem, de nincs igazad :) (mint írtam előző hozzászólásaimban)
"ha náluk xar akkor sincs esélyed se jóváírásra ha nem jelzed a hibát és nem jönnek ki megvizsgálni.
kijönnek, jujj tényleg xar, de bocsi, nem tudjuk megoldani... ez alapján már lehet kérni a jóváírást, de amúgy csak kitolsz magaddal és mással is ilyen hozzáállás mellett."
Te tudod nálam milyen hiba volt? Mivel abban a jól megírt ászf-ben nincs lefeketetve a nálam talált hibának a minimál-maximál értéke ezért esély sincs jóváírásra. De gondolom te ezt (is) jobban tudod. :)

"na mind1, részemről téma lezárva :)
mindenki azt hibáztat akit akar, és várja a jóistentől hogy magától megoldódik minden...
elvégre még van aki a mesében is hisz nem? :)"
Ez is értem, csak nemtom ez, hogy jön ide. Ki mondta (írta) neked, hogy csak itt reklamálom? Apukám ébredj fel, délután van.  :think:

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 19. 15:53 -kor

#2427 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 15:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 14:07

;)

Stimmel.
Amúgy gyengén állok HDD-vel. 4x750Gib  :Đ Ha nincs szerveres és pár k-val
jön az anyag az sem gond.Előfordul.
De komolyra forditva a szót:

A BIX nem egy wareztanya.Nekem amikor torrent témában akartam gépet betenni
többen szóltak,hogy haver ha jót akarsz akkor bármit csak warezt ne.
Hetente foglalnak le kiszolgálókat mert spórolnak a kedves userek,
ugyi linus server tüzfal még hírből sem...
Nemhogy p2p védelem.  :Đ 
(Ajánlott rendszerkövetelmény: w2k3 peerguardian2 minyima)

Node offot lezárva NSD legalább okosan hallgat néha,nemúgy mint te kedves Uthenger...

Szerkesztette: tikva 2007. 10. 19. 16:01 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 16:01

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 6:50

Olyan jó okosnak lenni mindig :)
kérdezz meg pár olyan digist akinek koax-on jön a csodálatos net, aztán utána zengj itt dicshimnuszt a diginek...

ügyfélszolgálat diginél 0, upc 24 óra
derot  digi FTTB+UTP , upc koax
lehetséges zaj utp-n a koax-hoz képest szinte semmi...

de kívánom hogy legyen a diginek országos lefedettsége, isten bizony én is váltani fogok :)

csak sok ügyfélhez már support is kell, ez plusz pénz azt meg valahonnan be kell szedni..., az üzenetrögzítő kevés, meg az optikával nehezebb játszani mint a koax-al.

Szeritnem se a upc se a T, se a többi szolgáltató nem fog a diginet miatt árakat csökkenteni...
szerintem inkább örülnek hogy a digihez mennek azok akik sokat szeretnek tőtikézni :D

enyhén szólva nem jelent alternatívát, a lefedettsége miatt csak "kiváltságosaknak" adatik meg a mennyei manna :D
de azok meg már mehetnek a tigerhez is vagy a deninethez meg a hasonló bix-ből kihúzunk 1 kábelt és jó lesz 100m-es körzetbe...

Tényleg jó az ügyfélszolgálat a JÚPÍCÍNÉl!
4-5 telefonhívás és már majdnem mindent elintézel. Utoljára 17 perc 42 másodpercet kellet beszélgetnem. Igaz nagyszerű élményekkel gazdagodtam:
-sikerült extreme-ről mediumra váltanom
-sikerült az ügyfélszámomat (tv-net) összevonatnom
-kiderült, hogy a medium (5m/768k)nem igazán alkalmas msn és skype használatra (lol) :rolleyes:

Hogy miért telefonálgattam elötte?
-2*10-12 perc nem vették fel
-1* 6-8 (beszélgetés 1 perc) kiderült, hogy nem vagyok megfelelő az akciós hűséghosszabításra, mert nincs tv előfizetésem (nem egy ügyfélszámon volt)
-1*8-10 perc (3 perc beszélgetés) itt tudtam meg, hogy csak 15 nappal a hűségnyilatkozatom lejárta elött lehet hűséget hosszabítani. Pesze az jelentette a gabajodást, hogy 25.-én van a számlafordulásom és 31.-én járt le a hűségem.

Igen, valóban teljesen elégedett vagyok az ügyfélszolgálatos hölgyek modoráva, helyesek, aranyosak, még a hangjuk is tetszik. Csak valahogy ezek engem ezekben a konkrét esetekben nem érdekelnek. Legyen csúnya és érces hangú, de ne kerüljön már több ezer forintomba mire kinyökögöm mit akarok.

ui: legalább az a nem kevés mail amit küldtem nem került pénzbe.

#2429 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 16:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 15:07

;)

És tényleg van olyan, fel sem tűnt. Majd leechelem tikvától.  :D

#2430 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa