HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2531 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 21:43

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 22:02

KépMai csúcs mérés Gyöngyösön 5M/756 Ez szomorúúúúúúú

Nálam is hasonló.
Nagyobb az Up mint a Down.  :D  Érdekes csomag az UPC-nél!
Szégyen, de muszáj voltam a 3G kártyát betenni a notebook-ba, hogy tudjak netezni. (stabilan 2.5Mbit)
Köszönöm UPC. A T-Mobile is köszöni. :cool:

Gyöngyös melyik részén laksz? (Banya146)
Én domb - Aranysas.

Azért ez szomorú. Mióta gyöngyösön van kábeles net ilyen xar még nem volt. Remélem tényleg lesz változás. Nem tudom mi jön, de valszeg holnap már net sem lesz.
Vazze!

Szerkesztette: Falánk 2007. 10. 24. 21:49 -kor

Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#2532 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 21:47

Idézet: Falánk - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 22:43

Nálam is hasonló.
Nagyobb az Up mint a Down.  :D  Érdekes csomag az UPC-nél!
Szégyen, de muszáj voltam a 3G kártyát betenni a notebook-ba, hogy tudjak netezni. (stabilan 2.5Mbit)
Köszönöm UPC. A T-Mobile is köszöni. :cool:

Gyöngyös melyik részén laksz? (Banya146)
Én domb - Aranysas.

Aranysasban régen laktam  :)  Most ez 80-as kispiac.

#2533 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 21:51

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 22:47

Aranysasban régen laktam  :)  Most ez 80-as kispiac.

Akkor a havernál is xar, szövetkezet 1. :(

#2534 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 21:56

:OOO  FTP:25 kbyte/s !!!!!!!!! Negatív sebességrekord!!!! :eek:  :eek:
Gyöngyös rulez!

#2535 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 23:43

Azt csiripelik a madarak, hogy egy hónapokkal ezelőtti megrendeléssel csúszik egy beszállító, ami miatt szopunk, ami miatt áttételesen a gyöngyösiek is... Én kérek elnézést, a workaround folyamatban, de nem egyszerű :(

#2536 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 05:32

Várpalotán éjjel egy óta nincs se net, se telefon (telefon evidens, net miatt nincs).
A hiba kijavításán dolgoznak.  ;)

Türelem netet terem.

(lehet, hogy csak a mi utcánkban nincs: Körmöcbánya)

:smoker:

szerk.: DHCP request-re semmilyen válasz nem jön

Miért izgulok, hogy éjjel nincs net? -> Mert néha akkor is dolgoznák, és nem p2p :mad:

Szerkesztette: Lazsa 2007. 10. 25. 05:36 -kor

Keeping the funk alive

#2537 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 05:58

Valami bővités szaga van a dolognak. 
Bár lehet hogy csak reménykedek? :think:
NSD esetleg hozzátehet valami okosat.  ;)
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2538 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 25. 07:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:57

Nem általában a p2p technológiával hanem annak néhány implementációjával, aminek használatával a felhasználok kisebbsége az adatforgalom legnagyobb hányadát generálja az előfizetők nagy többségének kárára - mint pl a kazaa vagy a bittorrent.
Nem kell és valóban nem is szabad a p2p technológiát démonizálni, de a köznyelvben ez azért a filecserélő alkalmazásokat jelenti, ezért használom én is ezt.

helyette inkább démonizáljuk a saját előfizetőinket ?  :boa: mert a tejjel-mézzel folyó kánán helyett csak csöpögő csapok vannak... ott van a 250 gigás korlát, nemdebár? akkor mégis kik és hogyan tölthetik le egymással karöltve a fél internetet éjt-nappallá téve? hiszen maxicsövön ez pár nap alatt megvan... és a sok hülye meg beszopja, h a "masszív downloader warezgép szemétláda" miatt szív... 

Szerkesztette: avman 2007. 10. 25. 07:26 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2539 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 08:37

Hát igen mi értelme van a p2p korlátnak mikor ottvan a havi 250GB korlát is. Ha valaki eléri ugyis bekorlátozzák dehogymég p2p korlát is plusz  :reklamacio:  :offtopic:  :mad:  :down: :box2:  :boa:

Szerkesztette: laci85 2007. 10. 25. 08:39 -kor

#2540 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:36

marcius volt a modositas honapja?  es meg azota mindig errol megy a siras, hogy nem jo a p2p...

#2541 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:37

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 9:37

Hát igen mi értelme van a p2p korlátnak mikor ottvan a havi 250GB korlát is. Ha valaki eléri ugyis bekorlátozzák dehogymég p2p korlát is plusz  :reklamacio:  :offtopic:  :mad:  :down: :box2:  :boa:

A p2p korlát a hálózat sávszélességének megfelelő biztosítása miatt van. Ennek semmi köze a havi 250GB-hoz. A p2p korlátozás nem azért van, hogy csak kevés mennyiséget lehessen letölteni hanem azért, hogy maradjon elegendő sávszélesség másoknak is.

#2542 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:40

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:36

marcius volt a modositas honapja?  es meg azota mindig errol megy a siras, hogy nem jo a p2p...

Hát igen. Lassan 2008-at írunk de sokan még mindig azon sírnak, hogy nem megy a p2p.
Lassan bele kéne már törődni, hogy ez a szolgáltató így adja ezt a szolgáltatást. Tetszik, nem tetszik ez van.

#2543 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:43

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:36

Aztán lassan lajárnak a hűségek, oszt menjenek ADSLre, oszt kész.
Make love not Wor.

#2544 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 10:43

Aztán lassan lajárnak a hűségek, oszt menjenek ADSLre, oszt kész.

:up:
Vagy bárhová L  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2545 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:37

A p2p korlátozás nem azért van, hogy csak kevés mennyiséget lehessen letölteni hanem azért, hogy maradjon elegendő sávszélesség másoknak is.

p2p korlátozás azért van, mert a upc parasztvakítóra emelt csomagjai nincsenek arányban a kihúzkodott mazzagjaival, a növekvő előfizetők számával, igényeivel, meg úgy az egész technikai háttérrel, amivel rendelkezik. azt valszeg akkor is tudták, h túlképp tovább nyújtózkodnak, mint a takarójuk, amikor beharangozták az emelést, majd emeltek és a korlát sem egy hirtelen jött ötlet volt, mint szükségmegoldás.  ilyen az élet... levelezzél, iwiwezzél 10 megabiten drágáért, mer' az jó. csak épp nem neked. mijafaszt gondolnak itt egyes előfizetők, foglalják a drága sávszélt meg adatforgalmat generálnak... még ilyet...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2546 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:51

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:46

p2p korlátozás azért van, mert a upc parasztvakítóra emelt csomagjai nincsenek arányban a kihúzkodott mazzagjaival, a növekvő előfizetők számával, igényeivel, meg úgy az egész technikai háttérrel, amivel rendelkezik. azt valszeg akkor is tudták, h túlképp tovább nyújtózkodnak, mint a takarójuk, amikor beharangozták az emelést, majd emeltek és a korlát sem egy hirtelen jött ötlet volt, mint szükségmegoldás.  ilyen az élet... levelezzél, iwiwezzél 10 megabiten drágáért, mer' az jó. csak épp nem neked. mijafaszt gondolnak itt egyes előfizetők, foglalják a drága sávszélt meg adatforgalmat generálnak... még ilyet...

Láttál te bármilyen UPC-s reklámanyagban olyat, hogy torrent meg egyéb fájlcserélő? Ugye, hogy nem. Azt ugyebár nem gondolod, hogy a marketing szövegben említett videó és egyebek letöltése csak fájlcserélést jelenthet?

Szerk:
És azt se felejtsd el, hogy a UPC az ÁSZF-ben és a reklámanyagokban egyértelműen leírta, hogy az általuk említett maximális sávszélesség nem azt jelenti, hogy kötelezően ennyi lesz. Mindenütt le van írva, hogy ez a terhelés függvényében változhat.
Ha ennek ellenére te elhitted, hogy meglesz a maximális az szerintem a te hiszékenységed és nem a szolgáltató parasztvakítása.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 25. 10:57 -kor

#2547 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 10:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:51

Láttál te bármilyen UPC-s reklámanyagban olyat, hogy torrent meg egyéb fájlcserélő? Ugye, hogy nem. Azt ugyebár nem gondolod, hogy a marketing szövegben említett videó és egyebek letöltése csak fájlcserélést jelenthet?

Olyat láttál a marketingbenszövegben, hogy korlátozva vannak ezen szolgáltatások :confused:

pl ilynere gondlok: Válaszd a chello extremet 10/1  multimedia, játékok .... online tartalmak letöltésére kiválóan alkalmas. P2p korlát aktiválva, ha ilyenre vágysz menj máshova.

ui: most ne gyere ászf-el, mert kicsit hosszú, néhol érthetetlen (egyszerű user számára)

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 25. 11:00 -kor

#2548 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:01

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:58

ui: most ne gyere ászf-el, mert kicsit hosszú, néhol érthetetlen (egyszerű user számára)

Pedig hidd el ha az egyszerű user a szerződéskötés előtt venné a fáradságot és átolvasná akkor nem lenne ennyi sírás rívás.

De ha nem olvassa el akkor is szemet kell, hogy szúrjon a reklámanyagokban a csillagozott apró betűs rész aminél le van írva, hogy a maximális érték terhelés függvénye és ekkor már el lehet gondolkodni azon, hogy ez biztos, hogy mindig maxon fog menni vagy sem.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 25. 11:04 -kor

#2549 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 11:51

Ha ennek ellenére te elhitted, hogy meglesz a maximális az szerintem a te hiszékenységed és nem a szolgáltató parasztvakítása.

nem hittem én, és nincs is csellóm, nem is lesz és megjegyzem nem is tartom túlzottan  tisztességtelennek, csak a marketing részéről ezt a korlátot. csak már a hócipőm tele van ezzel a warezgépek teszik tönkre a sávszélességet maszlaggal meg az egysíkúakkal, akik beveszik bő nyállal mindezt.
a warezgépek vagy serverről nyomják és röhögve leftp-zik a maguk kis 250 gigáját bármikor, radó kedvük szerint, vagy 7/24-es gépet tartanak fent ilyen célra és szintén röhögve megvan a havi 250 gigájuk meg arányuk, nekik nem oszt vagy szoroz különösebben.
azokkal lett kicseszve, akik megvoltak a maguk kis 30 gigájával, emelés után max 100-ig mentek fel néhány esetben, és nem ment egész nap a gépük, csak ha kellett valami. ez is jobbára délután, estefele, mikor megjöttek suliból, munkából. én a helyükben egész éjjel járatnám a gépet és minden hónapban leszedném a 250 gigát, még ha nem is kell. vagy elmennék a kis igényeimmel adsl-re. vagy 2000 pézért beneveznék serverre, váltanék legkisebb csomagra és röhögve ki lennének elégítve az igényeim ugyanannyiért. ezek egyike sem hasznos túlontúl az upc-nek.

#2550 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:17

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:09

nem hittem én, és nincs is csellóm, nem is lesz és

Nekem sincs. Se az ÁSZF-ben leírtak se a túl magas ár nem vitt abba az irányba, hogy velük szerződjek ezért inkább ADSL lett belőle  :D

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.