HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2571 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:29

Annak akinek ez nem megfelelő az miért ezt a hálózati formát választotta? Ott a béreltvonal meg a DSL melyeknél ilyen függés nincs.

Csak van még 14 hónap rabiga.

#2572 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:35

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:33

Csak van még 14 hónap rabiga.

igen  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2573 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:20

Korábban már írtam, hogy ezeket a korlátozásokat saját magatok gerjesztitek a fékevesztett fájlcserélőzéssel. Ha mindenki magának beállítaná a programban a sávszélességi korlátokat és nem akarna csontra kihajtani mindent akkor a korlátozás is gyengébb lenne meg lenne elegendő sávszélesség mindenkinek. El kellene már fogadni végre, hogy ez a fajta hálózati technológia amire ti szerződést kötöttetek ilyen.

ilyen hülyeségeket, hogy fékevesztett fájlcserélés, meg nyilván a felhasználó az oka minden rossznak minek kell írni? de komolyan. miért generalizálsz és mondod rám vagy másra, hogy vessek magamra, mert nem _tudom_ használni a szolgáltatást? amiért fizetek. és amiért állításoddal ellentétesen nem így szerződtem. 30 giga korláttal és 300k körül kötöttem én majdnem 2 éve. jó volt, szerettem, emelt a t, emelt az upc, nem kellett volna ezek szerint. az elégedetlenség abból fakad, hogy tök jól minden meg van marketingelve, csak mondjuk a lányzó nem úgy fekszik, hogy kényelmes legyen. persze, a nagy tömegeknek simán így is csini és kívánatos.
személy szerint akkor kezdett fogyni a türelem, mikor a szolgáltató azt a szolgáltatást sem nyújtotta, amit előtte (lásd még: amire szerződtem annak idején) az, hogy most tűrhető le is írtam, szerintem tök korrekten.

ami még nem tetszik és nem tartom szerencsésnek/korrektnek, hogy az előfizetőket (érted, _fizető_) lehet felelőssé tenni, lehet bennük a lelkiismeretfurdalást kelteni, hogy warezol, leszedi a fél netet, mittudomén. nem, ő fizet valamiért a szolgáltató meg szolgáltasson azért a pénzért, lehetőleg korrekten. és ahoz, hogy ezt korrekten meg tudja tenni (és ez alatt értem, hogy pisti néni tudjon youtubon macskás videókat nézni akadás nélkül, vagy beküldeni az unokás képeket a digitális fotolaborba vagy amit szeretne ugyanúgy, mint magamat a heti 2 sorozatrészemmel), ahhoz teremtse meg a feltételeket (amibe bele értem az észszerű korlátokat ugyanúgy mint a megfelelő technikai hátteret.)

a keserű szájízt inkább az inkorrektség okozta, okozza karöltve a "hiába fizets, akkor is te vagy a hülye és a hibás mindenért" hozzállás, legalábbis nálam mindenképp. ezek sokkal jobban kiverik a biztosítékot, mint az, hogy fele idő alatt torrentezek le valamit, mint ahogy azt ftp-ről szedné bárki más.
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#2574 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:40

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:35

igen  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Önként volt a vállalása? Igen. Akkor?
Ne haragudj de mielőtt az ember elkötelezi magát 2 évre nem árt ha előtte tájékozódik egy kicsit arról amit vásárol. 2 év roppant hosszú idő és itt már mérlegelni illik, hogy megéri-e hosszú távon, milyen a hálózati szolgáltatás, stb.
Ez olyan mint amikor az ember deviza hitelt vesz felé ahol is eleve bevállalja az ráfolyam kockázatot az alacsony törlesztés fejébe.

#2575 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:40

Ne haragudj de mielőtt az ember elkötelezi magát 2 évre nem árt ha előtte tájékozódik egy kicsit arról amit vásárol. 2 év roppant hosszú idő és itt már mérlegelni illik, hogy megéri-e hosszú távon, milyen a hálózati szolgáltatás, stb.
Ez olyan mint amikor az ember deviza hitelt vesz felé ahol is eleve bevállalja az ráfolyam kockázatot az alacsony törlesztés fejébe.

ja csak a szerzodesben nem volt ilyen....vagy igen??

#2576 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:40

Szóval. Mikor aláírta az ember szó nem volt priorizálásról, sávszélemelésről. 5 éve van chellom, márciusig semmi probléma nem volt. A gondok utána jelentkeztek. A hűséget meg tavaly decemberben kötöttem.
Igaz utólag kiderült, hogy a upc már 2005 őszétől gondolkodott a priorizáláson.

#2577 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:48

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:42

ja csak a szerzodesben nem volt ilyen....vagy igen??

Éppen ezért van az ÁSZF mert ezt az aláírás előtt ajánlott elolvasni és az ott leírtak függvényében mérlegelni és vagy aláírni a szerződést vagy nem. Valahol a szerződésben ott kell lennie, hogy tudomásul vetted az ÁSZF-ben foglaltakat.

#2578 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:48

Éppen ezért van az ÁSZF mert ezt az aláírás előtt ajánlott elolvasni és az ott leírtak függvényében mérlegelni és vagy aláírni a szerződést vagy nem. Valahol a szerződésben ott kell lennie, hogy tudomásul vetted az ÁSZF-ben foglaltakat.

minnyart felmegyek a csetukre azt kiosztom oket  :reklamacio: csak hol van az ugyfelszamom? :think:

#2579 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:54

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:46

Szóval. Mikor aláírta az ember szó nem volt priorizálásról, sávszélemelésről. 5 éve van chellom, márciusig semmi probléma nem volt. A gondok utána jelentkeztek. A hűséget meg tavaly decemberben kötöttem.

Itt is csak azt tudom írni, hogy amikor aláírtad a szerződést elfogadtad azt a tényt, hogy a szolgáltató egyoldalúan módosíthat. Ezek azok amiket az ember vagy bevállal vagy nem és akkor nem írja alá a szerződést (persze az össze szolgáltató így jár el ergo ha nem fogadod el akkor nuku net). Ezért kell figyelmesen mindent átolvasni mielőtt bármit is aláírunk. Ha meg neked az amit a UPC lépett nem jó és ez téged hátrányosan érintett akkor volt rá lehetőséged, hogy kiugorj minden kötelezettség nélkül. (erre volt a nyilvánosságra hozás és az életbelépés közti ablak)

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 25. 12:55 -kor

#2580 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:56

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:49

minnyart felmegyek a csetukre azt kiosztom oket  :reklamacio: csak hol van az ugyfelszamom? :think:

És ettől jobban fogod magad érezni?  :think:

#2581 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:57

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:56

És ettől jobban fogod magad érezni?  :think:

max megkonnyebulok  ;)

hol van az ugyfelszam? :think:

Szerkesztette: Deviance 2007. 10. 25. 12:57 -kor

#2582 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:54

Itt is csak azt tudom írni, hogy amikor aláírtad a szerződést elfogadtad azt a tényt, hogy a szolgáltató egyoldalúan módosíthat. Ezek azok amiket az ember vagy bevállal vagy nem és akkor nem írja alá a szerződést (persze az össze szolgáltató így jár el ergo ha nem fogadod el akkor nuku net). Ezért kell figyelmesen mindent átolvasni mielőtt bármit is aláírunk. Ha meg neked az amit a UPC lépett nem jó és ez téged hátrányosan érintett akkor volt rá lehetőséged, hogy kiugorj minden kötelezettség nélkül. (erre volt a nyilvánosságra hozás és az életbelépés közti ablak)

És ekkor tette meg a upc azt, hogy ameddig a priorizálásras hivatkozva felmondhatod, addig engedte ahogy a csövön kifér.

#2583 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:07

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:46

Repül a pontos labda.Mert a qtya itt valék elásva.
NSD meg utólag:mindenről tudtunk csak nem szólhatok mert az álásommal..................

QL ez a totyik itt frankón megállt az idő.  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2584 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:07

Hi

Csak nálam nem kerek valami egész délelöttől??? Eddig csak el le ment, de most van, hogy percekig se telefon se net. A modem csak a helyi címet kapja meg és 1-2 percig se kép se hang.

Viszont most legalább megy minden, böngészés fasza, ping, torrent ugyszintén. :) Csak ez a "szakadás" ne lenne.

#2585 Felhasználó inaktív   RYLiii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:08

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szerkesztette: RYLiii 2007. 10. 25. 13:08 -kor

#2586 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:10

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:04

És ekkor tette meg a upc azt, hogy ameddig a priorizálásras hivatkozva felmondhatod, addig engedte ahogy a csövön kifér.

A nyilvánosságra hozott ÁSZF már tartalmazta a korlátozás lehetőségét? Igen. Az, hogy még fizikailag nem alkalmazták csak egy dolog. Ott van a Digi-net melynél a múlt héten módosítottak azért mert beleírták a korlátozást. Most még nem korlátoznak de ha teszem azt 3 hónap múlva igen akkor senki nem szólhat egy szót sem hiszen ők publikussá tették a korlátozást tartalmazó módosítást.

#2587 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:16

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:44

Éjféltől délig free leech van, déltől éjfélig meg terhelésfüggő a priorizálás. Ha kevesen töltenek, jó eséllyel elnyúlik a freeleech koradélutánig is.

És egyébként miért fizetek én, aki déltől éjfélig használom a netet (akkor se mindig és végig) ugyanannyit a fele p2p sávszélért, mint az, aki éjféltől délig nyomatja? A kérdés költői, nem kell rá válaszolni.

A priorizálás csomagfüggő, mondjuk a max elérhető sávszél százalékában? Vagy akinek minimumja (lightja) van, az jó eséllyel ki tudja hajtani 100%-osan? Erre lehet válaszolni, bár én tudom a választ.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2588 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:10

A nyilvánosságra hozott ÁSZF már tartalmazta a korlátozás lehetőségét? Igen. Az, hogy még fizikailag nem alkalmazták csak egy dolog. Ott van a Digi-net melynél a múlt héten módosítottak azért mert beleírták a korlátozást. Most még nem korlátoznak de ha teszem azt 3 hónap múlva igen akkor senki nem szólhat egy szót sem hiszen ők publikussá tették a korlátozást tartalmazó módosítást.

Egy idézet nsd-től: Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

#2589 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:24

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:21

Egy idézet nsd-től: Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

50.000ft a szerzodes felbontasa

#2590 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:27

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:24

50.000ft a szerzodes felbontasa

Nekem most 150 ezer lenne.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első