Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 7:59
Hát igen. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor ugyebár az ember nem járatja a monitort azaz kikapcsolja, a gépen belül a GPU, CPU nem megy maximálisan ergo szintén csak alapfogyasztás van, stb. stb.
És hát az ATX gépeket lehet időzítve bekapcsoltatni (CMOS-ban beállítható) vagy akár az RS232-re kötve egy modemet telefonhívásra is bekapcsolható. A kikapcsolás is könnyen megoldható hiszen a Windows alapból ad erre lehetőséget.
Ez LOL ami itt megy a "magyarázó" oldalon.
Légyszi magyarázd tovább, hogy miért jobb, ha éjjel nappal megy a gép, mint ha nem. És hogy milyen technológiákkal lehet bekapcsolni a világ másik végéről...
Vegyük már észre, hogy normális emberek normális letöltési szokásairól van szó:
-Nem 150-250GB-okat akarnak letölteni
-Nem 10/20mbittel
-Nem reggel 10-kor és nem éjjel 3-kor és/vagy amikor nincs otthon de SMS-sel elindítja a gépét
HANEM, amikor otthon vannak és éppen van némi idejük akkor ezt+azt letöltenének.
Végigolvastam az utóbbi pár oldalt. Minden p2p használóban nagyüzemi 24/7-es letöltőt látsz.
Halló! Nem így van!
Én sem 10mbittel szeretnék p2p-zni (amire előfizettem), hanem csak mondjuk a tizedével. De kettő hónapja csak a 100-adával jön én meg nem látom az ÁSZF-ben, hogy bárki is említett volna szolgáltatás alapú "priorizálást". Kulcsszavak a szerződésből: "Internet előfizetés", "korlátozás a hálózati működés veszélyeztetése miatt"... "250GB". A számla persze mindig előre megjön időben!
Mikor megkötöttem a szerződést senki nem kérdezte meg tőlem, hogy nekem mi a fontos szolgáltatás. Egyszerűen azért, mert internet- és nem tartalomszolgáltatóról.
Ebben e történetben nekem 3 dolog problémás:
1. A korlátozás mértéke: 10-15k az vicc.
2. A korlátozásra való jog megkérdőjelezhetősége: Mivel semmit nem láttam az ÁSZF-ben. Nem volt egyértelmű kommunikáció, stb, stb... Persze van tolerancia meg minden... a UPC-nek fejlesztenie, tesztelnie kell, ez csak a türelmünkkel lehetséges...
Érdekes módon én soha sehol nem kérhetek türelmet a fizetéssel kapcsolatban. Ez egy ilyen világ: szolgáltatás-ellenszolgáltatás.
Mellékesen megjegyzem, hogy ha ilyen szintű probléma van a hálózattal, akkor talán duplázhattak volna sebességet azután is, miután ALKALMAS rá a hálózat. (alkalmas=nem 15k-s korlát)
3. A korlátozás szükségessége: A fentiek mellett nekem még az sem tiszta, hogy mi a ráktól kell 15k-val töltenem, mikor a korlát előtt 1 nappal még sokszorosával töltöttem és nem volt mégsem világvége. És amikor feloldották a korlátot akkor sem jött el. De biztos hirtelem most kell a webre a 10mbit.
Hangsúlyozom, mindezt úgy írom, hogy a korlát előtt kb heti 2 estét (nem éjjelt!) ment a p2p letöltés, Havi max 10-20gb forgalommal. Most meg itt csorog minden áldott este 5-5k-val 1 hónapig 2 cucc.
Közben meg mailezek, webezek...
Ehhez 1mbit asszem elég is lenne.