HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:21

Én is a 13. kerületben lakom és már amióta a T-Com sikeresen felülkerekedett az optikai rendszere miatti ADSL hiányán azóta elérhető ADSL is a kerületben. Ráadásul van a TVNetwork is ha kábeles net kell (a szomszédom pont UPC-ről ment át a TVNetwok-höz)

Ahol lakom egyelőre még mindíg nincs T-Com...
csak a 13. ker. egyes részein létezik, nézzed meg a címlistájukat.
Úgy néz ki, hogy csak oda telepítik le a szükséges eszközöket, ahol több igény van...

A TVNetwork szolgáltatási területe is messze van....
(pedig anno még azt is felajánlottam nekik, hogy intézem a helyiséget a társasházban, hogy le tudják telepíteni ami szükséges...)
Kijöttek, felmértek...
oszt nem történt semmi...

DE!
Mint már többször is írtam!
Ha lesz összességében jobb szolgáltató és szolgáltatás (teljesítmény/ár) mint a UPC...
megyek azonnal!
Az üzlet az üzlet...
;)

#562 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:41

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 14:52

Pedig volt reális esélyed megszökni mindenféle hátrány nélkül - amikor kijött az új ászf. benne az óminózus korlátozással - erre 8 napod volt,hogy mivel hátrányosan érint lepattansz és semmit sem kell visszafizetned.

Nálam ez elvi kérdés,hogy ne legyek hülye -hanem tisztába legyek a jogaimmal :)

Mintha lett volna mar szo arrol, hogy -igen g*ci modon- csak akkor lehet aszf valtozas okan felmondani, ha a kapott kedvezmenyeket erinti. A kapott kedvezmeny az meg a belepesi dij elengedese, es a csokkentett havidij emelese, esetleg az azonnal add vissza az ajandekba kapott gameboy DS-t, ezen kivul kb. semmi. Sz'al szep es jo, hogy ez benne van az aszf-ben, de kb semmit sem ersz vele.
ui: es talan ezek szerint megsem vagy tisztaban a jogaiddal :p

Szerkesztette: asdf 2007. 06. 15. 14:46 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#563 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 15:50

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 14:41

Mintha lett volna mar szo arrol, hogy -igen g*ci modon- csak akkor lehet aszf valtozas okan felmondani, ha a kapott kedvezmenyeket erinti. A kapott kedvezmeny az meg a belepesi dij elengedese, es a csokkentett havidij emelese, esetleg az azonnal add vissza az ajandekba kapott gameboy DS-t, ezen kivul kb. semmi. Sz'al szep es jo, hogy ez benne van az aszf-ben, de kb semmit sem ersz vele.

Pont ugyanezt akartam leírni, de megelőztél :)

#564 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:14

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:41

Maradjunk annyiban,hogy tudok olyanról,aki ez miatt mondta fel a hűséget és SEMMIT sem kellett visszafizetni.

#565 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:20

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:41

az ajandekba kapott gameboy DS-t

:offtopic:

Nem belekötni akarok, csak a GameBoy, meg a Nintendo DS nem ugyanaz. Mindkettő handheld konzol és mindkettőt a Nintendo csinálja, de sem külsőre, sem belsőre nem ugyanaz.
Papesz

#566 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:21

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 16:14

Maradjunk annyiban,hogy tudok olyanról,aki ez miatt mondta fel a hűséget és SEMMIT sem kellett visszafizetni.

Mert valószínűleg már lejárt a hűségszerződése, amikor szerződést bontott :D  :Đ

#567 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:15

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 16:21

Mert valószínűleg már lejárt a hűségszerződése, amikor szerződést bontott :D  :Đ

Felbontani még csak lehet... hosszú évek pereskedése, jó ügyvéddel el tudom képzelni hogy végül nem kell fizetni. Viszont lefele módosítani csomagot lehetetlen, mert ha nem fizetsz, kikapcsolják azt is :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#568 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:35

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 16:14

Biztos voltam, hogy a mézesmadzag korlátelengedés nem volt véletlen, mert ezekszerint nem merték megkockáztatni a bukta tárgyalásokat a a felmondás jogosságával kapcsolatban.

A hűségidőt kivárom, mert jelenleg még használható szintet adnak, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Mindenesetre ma 2 kolegám is kérdezte, hogy milyen a netem, mert ők is ilyet köttetnének, elmondtam mi a helyzet (megpróbáltam tárgyilagos maradni, csak annyira mint egy kirabolt) aztán megállapították, hogy nem ez van a reklámban, és ilyen nekik nem kell.

Szeret(t)ünk UPC!

maxt

#569 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 15. 17:48

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:35

Biztos voltam, hogy a mézesmadzag korlátelengedés nem volt véletlen, mert ezekszerint nem merték megkockáztatni a bukta tárgyalásokat a a felmondás jogosságával kapcsolatban.

A hűségidőt kivárom, mert jelenleg még használható szintet adnak, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Mindenesetre ma 2 kolegám is kérdezte, hogy milyen a netem, mert ők is ilyet köttetnének, elmondtam mi a helyzet (megpróbáltam tárgyilagos maradni, csak annyira mint egy kirabolt) aztán megállapították, hogy nem ez van a reklámban, és ilyen nekik nem kell.

Szeret(t)ünk UPC!

maxt

Megkaptuk a Ferrarit (a pirosat), van sztrádánk is. :drive:

Nappal a garázsban áll, este viszont csak földúton közlekedhetünk, nehogy baja essen másnak.  :bringa:
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#570 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 18:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 7:59

Hát igen. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor ugyebár az ember nem járatja a monitort azaz kikapcsolja, a gépen belül a GPU, CPU nem megy maximálisan ergo szintén csak alapfogyasztás van, stb. stb.
És hát az ATX gépeket lehet időzítve bekapcsoltatni (CMOS-ban beállítható) vagy akár az RS232-re kötve egy modemet telefonhívásra is bekapcsolható. A kikapcsolás is könnyen megoldható hiszen a Windows alapból ad erre lehetőséget.

Ez LOL ami itt megy a "magyarázó" oldalon.
Légyszi magyarázd tovább, hogy miért jobb, ha éjjel nappal megy a gép, mint ha nem. És hogy milyen technológiákkal lehet bekapcsolni a világ másik végéről...

Vegyük már észre, hogy normális emberek normális letöltési szokásairól van szó:
-Nem 150-250GB-okat akarnak letölteni
-Nem 10/20mbittel
-Nem reggel 10-kor és nem éjjel 3-kor és/vagy amikor nincs otthon de SMS-sel elindítja a gépét  :rolleyes:

HANEM, amikor otthon vannak és éppen van némi idejük akkor ezt+azt letöltenének.

Végigolvastam az utóbbi pár oldalt. Minden p2p használóban nagyüzemi 24/7-es letöltőt látsz.
Halló! Nem így van!

Én sem 10mbittel szeretnék p2p-zni (amire előfizettem), hanem csak mondjuk a tizedével. De kettő hónapja csak a 100-adával jön én meg nem látom az ÁSZF-ben, hogy bárki is említett volna szolgáltatás alapú "priorizálást". Kulcsszavak a szerződésből: "Internet előfizetés", "korlátozás a hálózati működés veszélyeztetése miatt"... "250GB". A számla persze mindig előre megjön időben!

Mikor megkötöttem a szerződést senki nem kérdezte meg tőlem, hogy nekem mi a fontos szolgáltatás. Egyszerűen azért, mert internet- és nem tartalomszolgáltatóról.

Ebben e történetben nekem 3 dolog problémás:

1. A korlátozás mértéke: 10-15k az vicc.

2. A korlátozásra való jog megkérdőjelezhetősége: Mivel semmit nem láttam az ÁSZF-ben. Nem volt egyértelmű kommunikáció, stb, stb... Persze van tolerancia meg minden... a UPC-nek fejlesztenie, tesztelnie kell, ez csak a türelmünkkel lehetséges...
Érdekes módon én soha sehol nem kérhetek türelmet a fizetéssel kapcsolatban. Ez egy ilyen világ: szolgáltatás-ellenszolgáltatás.
Mellékesen megjegyzem, hogy ha ilyen szintű probléma van a hálózattal, akkor talán duplázhattak volna sebességet azután is, miután ALKALMAS rá a hálózat. (alkalmas=nem 15k-s korlát)

3. A korlátozás szükségessége: A fentiek mellett nekem még az sem tiszta, hogy mi a ráktól kell 15k-val töltenem, mikor a korlát előtt 1 nappal még sokszorosával töltöttem és nem volt mégsem világvége. És amikor feloldották a korlátot akkor sem jött el. De biztos hirtelem most kell a webre a 10mbit.

Hangsúlyozom, mindezt úgy írom, hogy a korlát előtt kb heti 2 estét (nem éjjelt!) ment a p2p letöltés, Havi max 10-20gb forgalommal. Most meg itt csorog minden áldott este 5-5k-val 1 hónapig 2 cucc.
Közben meg mailezek, webezek...

Ehhez 1mbit asszem elég is lenne.  :(

#571 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 18:37

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:35

aztán megállapították, hogy nem ez van a reklámban, és ilyen nekik nem kell.

feltöltök... aztán meg letöltök
feltöltök, letöltök és mindezt villámgyorsan.

:D

:(

#572 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:15

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 17:31

Érdekes módon én soha sehol nem kérhetek türelmet a fizetéssel kapcsolatban. Ez egy ilyen világ: szolgáltatás-ellenszolgáltatás.

:respect:

Mert ugye én is használhatnék alkalmazásszintű menedzselést, a gáz és az áram fontosabb prioritással rendelkezik, először azokat fizetném ki és ha marad ilyen luxusra, mint az internet akkor egy részét talán annak is.  ;)

Most azt nem hoznám elő, hogy "rinyálással" vádoltak minket hónapokig a fórumtársak, amely teljesen felesleges hiszen az illetékesek jól megaszonták, hogy csak átmeneti dologról van szó a karbantartás okán. Most meg éppen abba kapaszkodnak, hogy az ADSL-nél MÉG nem vezették be, de ez nyilván azt jelenti, hogy majd idővel ott is. Hasonlóan a korláthoz amit szintén a UPC vezetett be 6 éve, de az ADSL is nyilván követni fogja majd a példát. Jelenleg az ADSL 2:0-ra vezet, de ez nyilván csak átmeneti. A UPC-nek biztos van még a tarsolyában pár ötlet amivel tovább növelheti a hátrányát.

#573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 19:31

És hogy milyen technológiákkal lehet bekapcsolni a világ másik végéről...

Wake on lant támogató routerrel, power gomb megnyomására kellőképpen felkészített családtaggal, szomszéddal.
Make love not Wor.

#574 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:38

B+. Hazajön a gyerek, bepötyög egy ftp-címet, meg egyebeket, és 500k+-szal tölti le aaa... hmmmm.... szóval az illegális tartalmat.
Nekem harmadik napja nem jön le a feleakkora cucc.
Támogassuk a fizetős oldalakat.
Internetet Warezt mindenkinek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:38

Vegyük már észre, hogy normális emberek normális letöltési szokásairól van szó:

HANEM, amikor otthon vannak és éppen van némi idejük akkor ezt+azt letöltenének.

Annak fogalma sincs a megabitekről, sokkal kisebb csomaguk van, meg marhára nem érdekli, ha ilyen lassú. Lehet fogalma sincs róla mit tud a vonala, de a router úgyis csak 1 megabiten megy, letöltés egy DSL-es júzertől meg pláne. Azt a napi 2 mp3-at meg kibírja.

Aki rinyál miatta, annak biza kis híján 24órásban mennek a p2p dolgok.
Make love not Wor.

#576 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:38

B+. Hazajön a gyerek, bepötyög egy ftp-címet, meg egyebeket, és 500k+-szal tölti le aaa... hmmmm....

Én is ezt mondom, web+FTP jön rendesen, éljenek az emeltdíjas picsavideók, mert abban legalább nincs trójai  :Đ
Make love not Wor.

#577 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:44

Légyszi magyarázd tovább, hogy miért jobb, ha éjjel nappal megy a gép, mint ha nem. És hogy milyen technológiákkal lehet bekapcsolni a világ másik végéről...

Egy szóval sem írtam, hogy jó ha éjjel nappal megy. Pusztán a villanyszámla miatti aggodalomra írtam, hogy lehet csökkenteni a fogyasztást is hiszen amikor csak letöltés megy akkor nem kell a monitor, nem kell a rendszer HDD-n kívül más működő HDD, stb. stb.
Bekapcsolni a gépet pedig lehet időzítve mivel az ATX rendszer megjelenése óta a CMOS-ban már vagy 15 éve jelenlévő időzítő segítségével naponta (vagy egy adott napon) adott időben bekapcsolható a PC.
Távolról pedig az RS232 (COM port) ring lábán (ha jól emlékszem a 9. láb) beküldött 1 szinttel bekapcsolható a PC. Ezt a legegyszerűbben egy mezei külső RS232-es modemmel (soros portra csatlakoztatható modem) lehet megoldani úgy, hogy engedélyezed a CMOS-ban a csengetéskori bekapcsolást majd felhívod saját magadat a modem pedig aktiválja a 9. lábon a csengetés jelet melyre a PC bekapcsol. Ha jártas vagy az elektronikában akkor a modemet kiválthatod más általad kitalált módszerrel hiszen a lényeg pusztán az, hogy a soros port csengetés lábára 1 szintet adj.
Kikapcsolásra pedig a Windows ad lehetőséget.
Tehát annak aki akkor is le szeretne tölteni amikor nincs otthon nem kell, hogy folyamatosan menjen a gépe mert adott a lehetőség indításra és lezárásra is.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 15. 19:47 -kor

#578 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:54

"fizetős ftpk használatára kényszerítenek"

ez milyen igaz  ;)

szerk: wpepi tudnál ajánlani xp-re egy olyan progit ami be is tudja kapcsolni a gépet?  full lámáknak való program kéne nem bios, cmos turkálás..előre is köszi,

szerk2: hát ez a módszer nem játszik, nincs és nem lesz emiatt ilyen gsm hardverem  :mad:

Szerkesztette: CyberLord 2007. 06. 15. 19:58 -kor

#579 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:44

Egy szóval sem írtam, hogy jó ha éjjel nappal megy. Pusztán a villanyszámla miatti aggodalomra írtam, hogy lehet csökkenteni a fogyasztást is hiszen amikor csak letöltés megy akkor nem kell a monitor, nem kell a rendszer HDD-n kívül más működő HDD, stb. stb.
Bekapcsolni a gépet pedig lehet időzítve mivel az ATX rendszer megjelenése óta a CMOS-ban már vagy 15 éve jelenlévő időzítő segítségével naponta (vagy egy adott napon) adott időben bekapcsolható a PC.
Távolról pedig az RS232 (COM port) ring lábán (ha jól emlékszem a 9. láb) beküldött 1 szinttel bekapcsolható a PC. Ezt a legegyszerűbben egy mezei külső RS232-es modemmel (soros portra csatlakoztatható modem) lehet megoldani úgy, hogy engedélyezed a CMOS-ban a csengetéskori bekapcsolást majd felhívod saját magadat a modem pedig aktiválja a 9. lábon a csengetés jelet melyre a PC bekapcsol. Ha jártas vagy az elektronikában akkor a modemet kiválthatod más általad kitalált módszerrel hiszen a lényeg pusztán az, hogy a soros port csengetés lábára 1 szintet adj.
Kikapcsolásra pedig a Windows ad lehetőséget.
Tehát annak aki akkor is le szeretne tölteni amikor nincs otthon nem kell, hogy folyamatosan menjen a gépe mert adott a lehetőség indításra és lezárásra is.

Mondjad még.
Műszakilag igazad van, de ezért nem veszek egy soros portos gsm csatolót, + egy sim-kártyát.
Hallotál már arról, hogy egyre kevesebb előfizetője van annak a cégnek, amelyiknél 29 évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni, mert "nyugdíjas állás"?
A kötöttségek, és a lehetetlenségek miatt sorra mondják le az előfizetéseket.

#580 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:38

Aki rinyál miatta, annak biza kis híján 24órásban mennek a p2p dolgok.

Érdekes következtetés. Korlát nélkül 20 perc alatt jön le egy Divx film torrentet használva. Korláttal 4-6 óra. Ugyanez DVD méretben 1 óra kontra fél-egy nap.

Ráadásul nem arról van szó, hogy az 1100K-t leveszik 200K-ra hanem arról, hogy peer-enként korlátoznak 2-6K-ra. Azaz ha egy file-ból van 10 forrás az adott esetben nyugodtan jöhetne 600K-val, így azonban maximum 20-60-nal fog jönni. Így lesznek az alkalmi letöltőkből (aki napi 1-2 órát használnák) 24 órás letöltők. Egyszerűen ennyivel kerül több időbe ugyanannak a letöltése.

Persze mindez vonatkozik az elmúlt 4 hónap tapasztalatára, azt nem tudom a végleges korlát milyen szigorú lesz.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.