HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:05

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:59

Egyébként szvsz kvára fölösleges jelen topikban közgáz definíciókon vitatkozni :)

heles!
;)

#322 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:10

Idézet: csimpok - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:04

Na most már mindegy ha már úgyis ennyire elmentünk offtopic irányba...

Egyrészt Shabbának is igaza van, azaz (kicsit leegyszerűsítve a dolgokat) minél nagyobb a befektetés kockázata, annál nagyobb az elvárt hozam, hiszen kinek érné meg a céggel nyűglődni, ha jó esetben csak annyit hozna, mint egy sima bankbetét...
Másrészt meg egy cég feladata, hogy minél nagyobb nyereségre tegyen szert (Rt-knél a részvényesi érték maximálása), a társadalmi jótékonykodás stb nem az ő feladata (kórházak támogatása stb is általában azért népszerű, mert javítja a vállalatról alkotott képet és hosszú távon KIFIZETŐDŐ). Innentől kezdve milyen alapon beszél valaki "extraprofitról"? Ezzel együtt előfordul, hogy az átlagnál jóval magasabb egy adott vállalat profitmarzsa, de ezt legfeljebb a gyenge versenytársaknak vagy a gazdasági szabályozásnak (pl monopólium) lehet betudni.

És a társadalmi szolidaritás? Az elmúlt 150 év nagyon megváltoztatta az emberek gondolkodását. Sajnos nem jó irányba.

#323 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:12

Idézet: csimpok - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:04

Ezzel együtt előfordul, hogy az átlagnál jóval magasabb egy adott vállalat profitmarzsa, de ezt legfeljebb a gyenge versenytársaknak vagy a gazdasági szabályozásnak (pl monopólium) lehet betudni.

:offtopic:
No azért ennél jóval egzaktabb és kézzelfoghatóbb okok is vannak melyeknek "folyománya az extraprofit"...
éhbér, gyermekmunka, feketemunkások, etc...

pl. itt és most tiltás/korlátozás/priorizálás/gumiszabályok a reklámokban "beígért" teljesítmény helyett...

No de valóban hagyjuk most már...

:offtopic:

#324 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:21

Hányas porton jön az extraprofit? Csak, hogy a routerben engedélyezni tudjam.  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#325 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:22

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:10

És a társadalmi szolidaritás?

Az az ősközösség felbomlásával megszűnt, de ott sem volt igaz.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#326 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:23

Anniy hülyeséget összeírtatok itt hogy szívem szerint törölném legalább a felét. Kicsit felháborító, vagy lehet hogy csak nekem szúrja aszemem, de akkor is :omg:

Szóval létezika mindennapi üzleti/közgazdasági szóhasználatban is az extra profit szó, de az írott irodalomban nincs ilyen, mivel a közgazdaságtanban minden relatív! Abba meg már tényleg nem akarok belemenni hogy mikor vagy makroökonómiai szempontból nézzük a dolgokat, illetve hogy ceteris paribus hány szereplős gazdaságra vetítve elemezzük a dolgokat.
Szóval ez itt nagyon offtopik, kérnénk szépen nagytakarítást! :reklamacio: 

#327 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:28

Idézet: pzstm - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:23

Szóval ez itt nagyon offtopik, kérnénk szépen nagytakarítást! :reklamacio: 

Egy feltétellel egyetértek a javaslattal...
minden más tárgyú sírást-rívást is kéretik azonnal kitakarítani!
;)

Jó éjszakát mindenkinek.
(Lehet extraprofittal vagy anélkül is.  ;)  )

Szerkesztette: HJM 2007. 06. 11. 20:29 -kor

#328 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:32

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:22

Az az ősközösség felbomlásával megszűnt, de ott sem volt igaz.

:OOO

#329 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 21:45

Idézet

na negyed óra, kíváncsi leszek rá

#330 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 21:50

OFF
Annyi bajom van csak a kulfoldi 100 ft-os sms-sel, hogy tudom jol, hogy 3 eve meg 50 Ft sem volt ;) Aztan egyszercsak kapta a magat a szolgaltato (p-vel kezdodik es annon-nal vegzodik ;)), es letrehozott egy egyseges, es atlathato tarifarendszert (ertsd: mindennek felvittek az arat a francba)
ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#331 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:34

Izé....

Volt itt a múltkor egy Chello-s topic, nem tudja valaki mi lett vele?  :think:
Papesz

#332 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 04:07

Nálam a net még mindíg jó, az biztos  :cool:
Keeping the funk alive

#333 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 12. 06:37

Kéretik a topic cimét átirni: Korlátozások és volt bővítések XI

#334 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:25

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 18:16

A verseny mindenképpen a fogyasztóknak kellene, hogy kedvezzen, de a hűségnyilatkozat nevű jogi dolog az egészet lebénítja. Hűségnyilatkozat nélkül lehetne csábítgatni az ügyfelet, és nem extra terhekkel riogatva ottartani, hanem rendesen kiszolgálni.

Szerinted a többséget zavarja a hűség ?
19 éve lakom a jelenlegi helyemen és nem is szándékozom elmenni innen -tehát ez nem zavaró.
Lassan 1 éve jöttem át a magentáéktól és azóta ott sem lett volna olcsóbb a netem -ott 9.700 Ft volt az 1 Mb (most 4 Mb) - itt 5.990 Ft az 1,5 Mb (most 5 Mb).
Gondolom az elkövetkező 1 évben sem lesz olyan drámai változás ami miatt nem bírnám kivárni a hűség végét.

#335 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:34

A huseg egyertelmuen a fogyaszto erdeke, hisz e nelkul a szolgaltatonak dragabban kene adnia a netet, hisz nem tudhatja, hogy mennyi ideje van a kezdeti nagyobb koltsegek megterulesehez.

Mellesleg jelenleg is lehet husegszerzodes nelkul szerzodni, szoval aki nem bizik annyira egy szolgaltatoban egesz nyugodtan rendelhet netet husegszerzodes nelkul, gond akkor lenne, ha kotelezo lenne a husegszerzodes.

#336 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:37

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 7:37

Kéretik a topic cimét átirni: Korlátozások és volt bővítések XI

Igen, így lenne a korrekt.

#337 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 08:03

Idézet: repattila - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 7:34

A huseg egyertelmuen a fogyaszto erdeke, hisz e nelkul a szolgaltatonak dragabban kene adnia a netet, hisz nem tudhatja, hogy mennyi ideje van a kezdeti nagyobb koltsegek megterulesehez.

Mellesleg jelenleg is lehet husegszerzodes nelkul szerzodni, szoval aki nem bizik annyira egy szolgaltatoban egesz nyugodtan rendelhet netet husegszerzodes nelkul, gond akkor lenne, ha kotelezo lenne a husegszerzodes.

Hűség nélkül meg irreálisan magas az ár, plusz extra költségeket pakolnak a kedves ügyfélre...
Tisztában vannak vele, hogy senki nem fog 10ezreket fizetni hűség nélküli csomagért, mert nincs rá keret.
(itt most nem az előfizetési díjra, hanem a bekötésre gondolok)
Elfogadható árakat kell biztosítani, és nem a hűségre fogni a kedvezményt.

Szolgáltat rendesen, akkor az ügyfél nem megy el hűség nélkül sem!

Az eddigi tapasztalatok szerinti korrekt szolgáltatás miatt bíztam meg annyira a szolgáltatóban, hogy év elején újabb hűséget kötötem, mert így csökkenthettem a költségeimet. Abszolut én vagyok a felelős a dologért, nem számítottam az emelésre, és a vele járó káoszra, és korlátozásra.

A jelenlegi rendszerben a szolgáltatók arra használják a hűségnyilatkozatot, hogy váltási szándék esetén fenyegetve legyenek az ügyfelek extra költségekkel.

maxt

Szerkesztette: maxt 2007. 06. 12. 08:07 -kor

#338 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 08:16

Semmi irreális nincs benne, csak a bizonytalan hosszúságú szerződés miatt a bekerülési költséget nem vállalja át helyetted a szolgáltató. Persze lehet követelni, hogy hűség nélkül ingyen legyen 100 MBit, meg hogy építsünk az ügyfél lojalitására, de a magyar piac többségében kifejezetten árérzékeny (egy ismerősöm úgy fogalmazott, a magyarok többsége 10 Ft-ért az anyját is meg....ná, nemhogy szolgáltatót váltana...), így a szolgáltató nem lenne kisegítve azzal a 10%-nyi tudatos fogyasztóval, ha a maradék 90% egy 100Ft-tal olcsóbb ajánlatért már menne is máshová.

#339 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 08:29

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 8:03

Hűség nélkül meg irreálisan magas az ár, plusz extra költségeket pakolnak a kedves ügyfélre...
Tisztában vannak vele, hogy senki nem fog 10ezreket fizetni hűség nélküli csomagért, mert nincs rá keret.
(itt most nem az előfizetési díjra, hanem a bekötésre gondolok)
Elfogadható árakat kell biztosítani, és nem a hűségre fogni a kedvezményt.

Szolgáltat rendesen, akkor az ügyfél nem megy el hűség nélkül sem!

Az eddigi tapasztalatok szerinti korrekt szolgáltatás miatt bíztam meg annyira a szolgáltatóban, hogy év elején újabb hűséget kötötem, mert így csökkenthettem a költségeimet. Abszolut én vagyok a felelős a dologért, nem számítottam az emelésre, és a vele járó káoszra, és korlátozásra.

A jelenlegi rendszerben a szolgáltatók arra használják a hűségnyilatkozatot, hogy váltási szándék esetén fenyegetve legyenek az ügyfelek extra költségekkel.

maxt

Az a baj, hogy megint ossze vannak keverve a dolgok.

Attol, hogy a szolgaltato husegszerzodes nelkul nem engedhetne meg maganak ennyit, meg a husegszerzodeses rendszer nem rossz, hisz az ugyfel is megtakarit egy csomo penz (mert ha utannaszamolsz, hogy mennyiben van egy modem, szerelo kiszallas, kabelezes, stb., bizony nem irrealis a belepesi dij) es a szolgaltato is tervezhet hosszabb tavon.

Egy kicsivel tobb figyelmesseg kene az UPC reszerol (mondjuk, hogy elobb fejlesztunk aztan emelunk) es nem is lenne problema.
Bar ilyen sebessegeknel amik most vannak elkepzelhetetlen, hogy mindenkinek jo legyen, csak szorozd fel a nevleges savszelessegeket es az elofizeto szamot, olyan halozat nem letezik ami elbirna, hogy mindig mindenki megkapja a maximumot. Mar csak azert sem mert az egesz rendszer nem a "garantaltsagra" van kitalalva. Ezt vagy elfogadod, vagy bosszankodhatsz tovabb, de nem fog valtozni, szolgaltatotol fuggetlenul.

#340 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 08:33

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 21:32

:OOO

Isten hozott a való világban ;)
a közgazdaságtant mondjuk messziről sem szeretném megszagolni (van pár dolog, ilyen a jog, a pénzügy és minden ügyintézés, amit nem nekem találtak ki), de a magas ideákat nem keverném oda. valamilyen szinten persze vigyáznak kicsit az effélékre is, van egy kupac törvény ilyen irányban, de tényleg hagyjuk.

hűség? nyilván kényelmesebb lenne nélküle, én pl a hűség felénél lazán elköltözöm, remélhetőleg tudom továbbvinni, de max visszafizetem, na bumm, a költözés terhei mellett ez pite :Đ
a hűség az anyagiak miatt jobb, ha nagyon tragikus lenne a nethelyzet és tudnék menni máshova s lusta sem lennék, akkor meg úgyis felmondanám (ha egy nemrég hűséggel kötött magasabb csomagom lett volna szörnyű nettel, akkor léptem volna, de a medium és az optimizmus, no meg a hamarosan úgyis elköltözöm dolog miatt semmiképp nem lett volna értelme. elvoltam, most pedig pláne).
fehérváron finom a helyzet, Alvaro spec 3600-at fizet havonta, a sávszélt finoman emelik, most 512/256 nete van, ami elég is neki, hűség nincs. mondjuk a rádiós net nem működik vihar idején, de van kábeles is :) s valami pici csomag is van 2k-ért :Đ
de a jelen csomagommal én spec elégedett vagyok, 7k pénz, kellemes sávszél, számomra korlátlan mennyiség, mert a 60G-hoz is teperni kell... a távfűtésre sajnálom, nem netre (ami jobban is működik, mint az az idióta, ésszerűtlen dolog. ha megy éjjel a gép, mert bealszom, az egy dolog, a gyönge 1k-s torrent legalább araszol, de a távfűtés sokkal értelmetlenebb és drágább dolog, s egészségtelen is agyonfűteni, hogy csak a fagyra nyitott ablakkal lehessen létezni. költözöm is el, de anno még mindig ez volt a legjobb...).
hogy ne csak az extraprofitról offoljunk  :p

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.