HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 13. 09:08

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 21:11

ez miért jó????

Csökkenti a peerek számát, akihez kapcsolódni tudsz, mert csak olyanhoz konnektál a kliensed, aki szintén hajlandó "titkosított" adatfolyamra.

#2342 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 09:29

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 10:08

Idézet: pacee22 @ 2007. okt. 12. - Dátum: péntek - 21:11

ez miért jó????

Csökkenti a peerek számát, akihez kapcsolódni tudsz, mert csak olyanhoz konnektál a kliensed, aki szintén hajlandó "titkosított" adatfolyamra.

Tegnap Azureus-nál bekapcsoltam, rögvest feleződött a letöltési sebesség... kilőttem :cool:
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#2343 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 19:23

Nem igazán értem, hogy mi a gond ...

Ha a kábeltévé és a net is egy ügyfélszámon van, akkor simán megkapod a netre a 7900 Ft-os árat, ha aláírod a hűséget rá.
Ha nincs egy ügyfélszámon a két szolgáltatás (kábeltévé és chello), akkor pedig kérni kell a két külön ügyfélszámon lévő szolgáltatások egy névre, és egyetlen egy ügyfélszámra történő összevonását. Így már jogosult leszel igénybe venni a 7900 Ft-os kedvezményes havidíjat a netre is.

Nem én nem értem, hanem a Chello Ügyfélszolgálata.  :Đ

#2344 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:02

Idézet: hypno skate - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 12:02

Nem én nem értem, hanem a Chello Ügyfélszolgálata.  :Đ

Biztos elbeszéltetek egymás mellett. Vagy pedig te nem értetted pontosan, hogy mi a helyzet ...

#2345 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:33

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:02

Biztos elbeszéltetek egymás mellett. Vagy pedig te nem értetted pontosan, hogy mi a helyzet ...

Biztosan.

Én hülye módon szerettem volna egy év hűséget vállalni és nem akartam megérteni, hogy miért kéne ehhez telefonra is előfizetnem. Ilyen ügyféllel tényleg nehéz.    :think:

#2346 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:04

Idézet: hypno skate - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:33

Biztosan.

Én hülye módon szerettem volna egy év hűséget vállalni és nem akartam megérteni, hogy miért kéne ehhez telefonra is előfizetnem. Ilyen ügyféllel tényleg nehéz.    :think:

Ne aggódj én is hasonlóan jártam mint te.
Október 31-én jár le a telefonra a hűségem. Mivel olvastam,hogy előtte 2-3 héttel jelezzem ha hosszabbítani akarok, próbálkoztam is -azonban elhajtottak a sovány malac farkára.
Mondván,hogy csak olyan ügyfél hosszabbíthat,akinek már lejárt a hűség!
Hiába próbáltam érvelni azzal,hogy ha november 1-el csinálja meg a hosszabbítást,akkorra már le fog járni - nem hatotta meg.
A következő érvelésem az volt,hogy nálam 26-26-ig van a szamlázási ciklus,így bevágnak majd listaárra -mondta hogy igen -így fogok járni!

Ezután már elköszöntem -gondolva a vérnyomásomra ;)

#2347 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:28

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 16:04

Ne aggódj én is hasonlóan jártam mint te.
Október 31-én jár le a telefonra a hűségem. Mivel olvastam,hogy előtte 2-3 héttel jelezzem ha hosszabbítani akarok, próbálkoztam is -azonban elhajtottak a sovány malac farkára.
Mondván,hogy csak olyan ügyfél hosszabbíthat,akinek már lejárt a hűség!
Hiába próbáltam érvelni azzal,hogy ha november 1-el csinálja meg a hosszabbítást,akkorra már le fog járni - nem hatotta meg.
A következő érvelésem az volt,hogy nálam 26-26-ig van a szamlázási ciklus,így bevágnak majd listaárra -mondta hogy igen -így fogok járni!

Ezután már elköszöntem -gondolva a vérnyomásomra ;)

Én hétfőn (15 nappal a hűségem lejárta elött) fogok betelefonálni. Odakészítek pár nyugtatót a telefon mellé, mert kezd bennem felmenni a pumpa!

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 10. 14. 15:28 -kor

#2348 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:43

Idézet: hypno skate - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 14:33

Biztosan.

Pont azt próbáltam neked elmagyarázni néhány hozzászólással ezelőtt, hogy miből adódhatott a félreértés.
Te a kábeltévére is szerettél volna kedvezményt, amit tényleg csak akkor kapsz meg, ha telefont is rendelsz.
Ha CSAK a netre önmagában szeretnél további hűséget vállalni, akkor -természetesen már lejárt chellos hűségszerződéssel- te is megkaphatod a 7900 Ft-os árat.
(Feltétel még, hogy a kábeltévéd és a chello-d is egyetlenegy ügyfélszámon legyen, hiszen ha ez nem így van, akkor csak 9400 Ft-os havidíjjal hosszabbíthatsz hűséget.)
Ennyire bonyolultan fogalmaztam volna?!  :think:

Szerkesztette: Adam84 2007. 10. 14. 15:48 -kor

#2349 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:46

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:04

Ha november elsején telefonálsz be, és megcsinálják neked a módosítást az akciós árra, akkor utólag jóvá lesz írva a számládon az előre kifizetett törhavi listaár. Magyarul az egyik számlán többet, a másikon pedig sokkal kevesebbet kell majd fizetned.

#2350 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:22

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 16:46

Ha november elsején telefonálsz be, és megcsinálják neked a módosítást az akciós árra, akkor utólag jóvá lesz írva a számládon az előre kifizetett törhavi listaár. Magyarul az egyik számlán többet, a másikon pedig sokkal kevesebbet kell majd fizetned.

Egyébként kiváncsi lennék rá, hogy az ilyen előre beszedett, majd kédőbb jóváírt törthavi pénzekből mennyi jön össze egy hónapban a UPC-nek és vajon miért nem fizet rá kamatot, mint a kereskedelmi bankok. Vonatkozik ugyanez azokra az esetekre is, amikor tévesen számláz többet, de elhajtja az efiket azzal, hogy "Tessék csak befizetni, mert úgy az egyszerűbb, a következő számlán majd jóváírjuk".  :down:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2351 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:33

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:22

Egyébként kiváncsi lennék rá, hogy az ilyen előre beszedett, majd kédőbb jóváírt törthavi pénzekből mennyi jön össze egy hónapban a UPC-nek és vajon miért nem fizet rá kamatot, mint a kereskedelmi bankok. Vonatkozik ugyanez azokra az esetekre is, amikor tévesen számláz többet, de elhajtja az efiket azzal, hogy "Tessék csak befizetni, mert úgy az egyszerűbb, a következő számlán majd jóváírjuk".  :down:

Akit meg számlanyomtatás utáni napon kötnek be, az egy hónapig használja a upc pénzét, hiszen az első számláján lesz az első 29 nap díja meg a következő havi előfizetési díj. Működik ez oda-vissza.

#2352 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:57

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:33

Akit meg számlanyomtatás utáni napon kötnek be, az egy hónapig használja a upc pénzét, hiszen az első számláján lesz az első 29 nap díja meg a következő havi előfizetési díj. Működik ez oda-vissza.

Azért ez nem teljesen így van, mert az első hónapot kivéve _mindig_ előre fizet az előfizető (kivéve telefon forgalom), de ezt nem is reklamálom. (Bár korrektebbnek tartom azokat a szolgáltatókat, melyek utólag számláznak mindent (pl. T-Mobile), valahogy jobban érzi az ember a bizalmi viszonyt.) Amit az előző postban írtam, az tök más eset.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2353 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:08

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 16:57

Azért ez nem teljesen így van, mert az első hónapot kivéve _mindig_ előre fizet az előfizető (kivéve telefon forgalom), de ezt nem is reklamálom. (Bár korrektebbnek tartom azokat a szolgáltatókat, melyek utólag számláznak mindent (pl. T-Mobile), valahogy jobban érzi az ember a bizalmi viszonyt.) Amit az előző postban írtam, az tök más eset.

Jajj de jó lenne, ha a kenyeret sohasem kellene azonnal kifizetnem a boltban, hanem kapnék sárga csekket, és majd utólag VALAMIKOR befizetném az árát  :Đ  :Đ  :Đ
Azért járjunk már két lábbal a földön ...  :cool:

#2354 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:17

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 18:08

Jajj de jó lenne, ha a kenyeret sohasem kellene azonnal kifizetnem a boltban, hanem kapnék sárga csekket, és majd utólag VALAMIKOR befizetném az árát  :Đ  :Đ  :Đ
Azért járjunk már két lábbal a földön ...  :cool:

Komolyan gondoltad ezt az összehasonlítást? Azért ennél intelligensebb embernek ismertelek meg itt...

#2355 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:30

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:17

Komolyan gondoltad ezt az összehasonlítást? Azért ennél intelligensebb embernek ismertelek meg itt...

Szerintem teljesen jó összehasonlítás volt. Csak érzékeltetni próbáltam vele elképzelésed utopisztikus jellegét.

#2356 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:36

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:57

(Bár korrektebbnek tartom azokat a szolgáltatókat, melyek utólag számláznak mindent (pl. T-Mobile)

Bár itt is van csűrcsavar, ha frissen veszek sok előfizut, mondjuk havi 4ezer forint fix limittel, akkor a sokadik után kértek tőlem 30 ruppó előizét, amit majd lelakhatok. De ha külföldre szeertném vinni, akkor még mindig elő kell rá feltölteni.
Make love not Wor.

#2357 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:48

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 18:30

Szerintem teljesen jó összehasonlítás volt. Csak érzékeltetni próbáltam vele elképzelésed utopisztikus jellegét.

Semmi utopia nincs benne, írtam is példának a T-Mobile-t. De nyilván van ezer másik szolgáltató cég is (pl. ahol dolgozom), amely utólag számláz. Ez egyfajta gesztus, nem több, nem kevesebb. Nem mondtam, hogy kötelezően így kéne mindenhol, írtam azt is, hogy elfogadom a UPC-t olyannak, amely előre számláz. Pont. A kenyeres példa azért nem jó összehasonlításnak, mert ott helyben veszel egy terméket, nem pedig folyamatos szolgáltatást veszel igénybe.

#2358 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:39

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:48

Semmi utopia nincs benne, írtam is példának a T-Mobile-t. De nyilván van ezer másik szolgáltató cég is (pl. ahol dolgozom), amely utólag számláz. Ez egyfajta gesztus, nem több, nem kevesebb. Nem mondtam, hogy kötelezően így kéne mindenhol, írtam azt is, hogy elfogadom a UPC-t olyannak, amely előre számláz. Pont. A kenyeres példa azért nem jó összehasonlításnak, mert ott helyben veszel egy terméket, nem pedig folyamatos szolgáltatást veszel igénybe.

És azért azt sem árt hozzátenni, hogy a kenyeret akkor és azzal eszed amikor és ahogy jólesik.

Nem fenyeget a pénztáros, és nem ül a nyakadra, hogy ma ezzel nem kenheted meg, és mikor más vacsorázik, akkor te spec nem is kaphasz, csak pár morzsát.
Majd éjszaka mikor már mindenki alszik előveheted a margarint, és akkoris csak módjával, mert ejnyebejnye...

Abszurdisztán? :think:

#2359 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:47

Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 20:39

És azért azt sem árt hozzátenni, hogy a kenyeret akkor és azzal eszed amikor és ahogy jólesik.

Nem fenyeget a pénztáros, és nem ül a nyakadra, hogy ma ezzel nem kenheted meg, és mikor más vacsorázik, akkor te spec nem is kaphasz, csak pár morzsát.
Majd éjszaka mikor már mindenki alszik előveheted a margarint, és akkoris csak módjával, mert ejnyebejnye...

Abszurdisztán? :think:

Ilyenbe direkt nem akartam belemenni, van elég flame a hangulatkeltés nélkül is :)

ui. Ha viszont már szóba került.. attól hogy én személy szerint nem írom le naponta 2x hogy az édesanyját a upc-nek meg így p2p korlát meg úgy p2p korlát, még kicsit se nézem jó szemmel az egészet, és bár korántsem használok annyi p2p-t mint a hc töltők (havi forgalmam 8-10 giga), igenis elítélem, amit a upc művel. Igen, én, aki régen sokszor a szolgáltató mellé álltam, sőt, egyesek upc talpnyalónak és/vagy dolgozónak néztek... (lol) Mindennek eredményeképp, ha másik ISP-t nem is tudok választani, de mindhárom Chello előfizetésemen kemény downgrade lesz, amikor letelik a hűség...

#2360 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 20:02

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 20:47

Ilyenbe direkt nem akartam belemenni, van elég flame a hangulatkeltés nélkül is :)

ui. Ha viszont már szóba került.. attól hogy én személy szerint nem írom le naponta 2x hogy az édesanyját a upc-nek meg így p2p korlát meg úgy p2p korlát, még kicsit se nézem jó szemmel az egészet, és bár korántsem használok annyi p2p-t mint a hc töltők (havi forgalmam 8-10 giga), igenis elítélem, amit a upc művel. Igen, én, aki régen sokszor a szolgáltató mellé álltam, sőt, egyesek upc talpnyalónak és/vagy dolgozónak néztek... (lol) Mindennek eredményeképp, ha másik ISP-t nem is tudok választani, de mindhárom Chello előfizetésemen kemény downgrade lesz, amikor letelik a hűség...

Nálam most volt downgrade, és nem lett lassab semmi :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.