HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1961 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:11

Van! A varázsszó gaim. :) Erre épül a népszerű Mac-es kliens is az Adium. :)

#1962 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:37

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 17:04

(Bár az msn idióta fícsörjei, mint rajzolgatás, meg egyebek nem mennek)

A Kopete elég sok vackot elvisz. Az új aMSN is (még beta) is és létezik valami Mercury nevű javaban írt (pfuj :)) kliens is ami ráfeküdt az msn támogatására.

Basic: nem akarlak kiábrándítani, de csodákat ne várj. A win XP egy stabil, jól használható operációs rendszer, ha nyűgjeid vannak vele az vagy hardver hiba, vagy a tudásod felületes. A gondok mindkét esetben folytatódni fognak linuxon is.
Nyugodj meg, nem kell feltenni minden kérdést ami eszedbe jut, ha mégis megtetted légy türelmes, akik válaszolgatnak nem most hallják először ezeket a kérdéseket. Légy önálló, de megfontolt, telepítsd fel az általad válaszott linuxot, a telepítő magyarul mindent el fog magyarázni, ha valamiben nem vagy biztos kérdezz. (SOKKAL egyszerűbb válaszolnuk [vagy egyáltalán megérteni a problémád] ha konkrét példával tudsz élni) Ha sikerült a telepítés akkor se kezdj el veszettegér módjára azonnal mindenbe belekóstolni (OSX szerű kinézetet pl szerintem még ne próbáld összehozni, majd eljön annak is az ideje). Indulj az alapoktól, tűzz ki magad elé célokat (megfelelő felbontás összehozása :D, internet működésrebírása, csomagtelepítés ,stb) és ha valami nem megy akkor ne hagyd félbe! Leírod szépen ide, hogy mit szeretnél csinálni, mire jutottál és segítünk, becsszó :)
In Flames We Trust

#1963 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 09. 18:09

:respect:  :respect:  :respect:

#1964 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:44

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 17:37

A Kopete elég sok vackot elvisz. Az új aMSN is (még beta) is és létezik valami Mercury nevű javaban írt (pfuj :)) kliens is ami ráfeküdt az msn támogatására.

Persze, normális embernek bőven elég a kopete. Még egy skypeot tehetnének bele (bár valami wrapper már van). De hugi használja a Live massangert, és tele van mindenféle bloattal, amit ugyan szerintem épeszű ember nem hiányol, de sose lehet tudni. :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1965 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 21:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:44

Persze, normális embernek bőven elég a kopete. Még egy skypeot tehetnének bele (bár valami wrapper már van). De hugi használja a Live massangert, és tele van mindenféle bloattal, amit ugyan szerintem épeszű ember nem hiányol, de sose lehet tudni. :)

Az én hugim által használt live "feature"-öket tudja a kopete is. A skype nemhiszem hogy hamar belemászik, ráadásul a 2-es skype nagyon nem akar kijönni linuxra.
In Flames We Trust

#1966 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 21:24

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 22:18

Az én hugim által használt live "feature"-öket tudja a kopete is. A skype nemhiszem hogy hamar belemászik, ráadásul a 2-es skype nagyon nem akar kijönni linuxra.

Ezzel együtt van mindenféle vacak benne, amit nem tud (játék, app share, meg tudom is én.) Nyilván nem létszükséglet. Meg cserébe egy csomó mindent tud a kopete, amit meg az ms nem, pedig értelme nem kicsit több akad. A skypeal meg csak belelóg a kezem a bilibe :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1967 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 22:15

Jelentem egy Linux userrel több. :)

#1968 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 08:21

Kurva jó ez az Ubuntu!!!! eszméletlenül teccik!!! ezer hála Xeronak, a közreműködésért  :respect:  :respect:  :respect:

#1969 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 08:25

:omg: észre vehetnék már a programozók is hogy legalább a nagyon híres programokat megírják linuxra is (minden másra van persze minimum 5 megoldása, mindezek ingyé, és sokkal használhatóbbak, jobbak mint windows alatt). gondolok itt pl. az általam sokat használt Adobe termékekre.
Ezerszer stabilabb környezet, mint a windows, és óriási előnye az hogy ingyenes. . és sokkal használhatóbb, konfigurálhatób.  :up:
:respect:   :respect:   :respect:

egyébként szerintem, ha a vista ultimate (ami tartalmilag a legjobb lessz) dobozos 100ezer forintos árára gondolunk, meg arra hogy 2 giga ram, meg duplamagos 3000Mhz-es proci, 256megás videókari, Sata2-es vinyó ajánlottan 30-50giga hellyel szükségeletik hozzá hogy szépen fusson, és menjen szépen a GUI is, hát nem tudom kinek lessz ennyi pénze??ha nekem ennyi pénzem lenne, akkor inkább egy iMacbe ruháznék be, nem egy Vistával felszerelt Vista Ready gépbe...  :cool:

...szerintem egyre többen fognak átálni linuxra... én biztosan  ;)

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 10. 08:38 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   juuzer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 10. 09:54

Idézet

észre vehetnék már a programozók is hogy legalább a nagyon híres programokat megírják linuxra is (minden másra van persze minimum 5 megoldása, mindezek ingyé, és sokkal használhatóbbak, jobbak mint windows alatt). gondolok itt pl. az általam sokat használt Adobe termékekre.
Ezerszer stabilabb környezet, mint a windows, és óriási előnye az hogy ingyenes. . és sokkal használhatóbb, konfigurálhatób.

Attól hogy a linux ingyenes, az adobe (és a többiek) akkor sem adnák ingyen a termékeiket. Ettől függetlenül persze támogathatnák jobban is a linuxot.

Esetleg jabber-es vonalon ez még szóba jöhet: Coccinella

#1971 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 11:09

Idézet: juuzer - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 9:54

Attól hogy a linux ingyenes, az adobe (és a többiek) akkor sem adnák ingyen a termékeiket. Ettől függetlenül persze támogathatnák jobban is a linuxot.

Esetleg jabber-es vonalon ez még szóba jöhet: Coccinella

senki nem várja el, hogy a professzionális termékeket ingyen adják. megfizetnénk mi azt, csak eleve egy sokkal-sokkal jobb rendszer a linux, még így első ránézésre is. nem tudom érted-e miről beszélek.  :rolleyes:

#1972 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 11:20

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 12:09

senki nem várja el, hogy a professzionális termékeket ingyen adják. megfizetnénk mi azt, csak eleve egy sokkal-sokkal jobb rendszer a linux, még így első ránézésre is. nem tudom érted-e miről beszélek.  :rolleyes:

Mondjuk szerintem azért ezt így húzós kijelenteni első ránézésre. ;) Meg a piacot baromira nem technikai szempontok mozgatják :)

#1973 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 11:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 11:20

Mondjuk szerintem azért ezt így húzós kijelenteni első ránézésre. ;) Meg a piacot baromira nem technikai szempontok mozgatják :)

azt nem értem mit killódnak az emberek a windowssal, ami felölrá drága is relatíve, nem?

#1974 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:12

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 11:36

azt nem értem mit killódnak az emberek a windowssal, ami felölrá drága is relatíve, nem?

Egyszerűbb használni
Azt ismerik
Meg ilyenek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1975 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:16

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 13:12

Egyszerűbb használni
Azt ismerik
Meg ilyenek. :)

az egyszerűbb használat az relatív, de hogy maradiak-szűk látókörűek, az tuti. ha nekem nem kellene ilyen speciális dolgokat csinálnom, mint pl. kiadványszerkesztés, akkor nekem nem tudtok olyant mondani, amire ne lenne a linux maximálisan tökéletes. ha nagyon jáccani akarok, arra ott van a konzol (ami nekem=xbox) a halál fog 100ezreket kiadni csak videókártyára. én biztosan nem. :omg:

#1976 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:30

Huh de elvakult lett valakit hirtelen. :) És mi lesz szegény OSX-el? :)

#1977 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:34

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 14:30

Aztán majd belefut az első 5 sz@rba, és megváltozik a véleménye :D

#1978 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:34

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 13:30

hát ööö az a csúcs, szerintem. ha van rá pénz, természetesen. de a mostani pc-m ből a maximálisat a linuxal tudom kihozni.  :D

#1979 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 14:34

Én plmost 1 órát szoptam ismerősömnél Ati driver installal. A beryl-manager folyamatosan sipákolt hogy jaj így jaj úgy. Sosem volt jó neki. Persze közben haver is sipákol hogy neki szép linux kell. Fogtam kúrtam rá egy osx metacity skint oszt jónapot. :) Szóval lehet azért itt is bőven szopni. :)

#1980 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 13:34

az első szar, az hogy az általam sokat emlegetett adobe progik nem futnak, de újra mondom más gebaszt, és hiányt nem látok.  :eek: tehát az átlag felhasználónak, meg az átlagon felülinek is tökéletes megoldás, ha meg egy irodába kell word szintű anyagokhoz (nem mintha nem tudna többet), akkor szerintem egyrészt  vétek drága gépre költeni, másrészt windowsra pénzt kiadni. mer azé otthon még elmegy egy hekkelt win. de munkahelyen ez nem megengedhető, ne értsetek félre mind otthon, mind a mh-en is szintén jogtiszta win van.  :respect:

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.