HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1921 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:02

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:59

Akkor most pontosan mit is töltsek? :think:

Hivatalos letöltési oldal
Magyar tükör (CD-s változat), Magyar tükör 2. (Desktop CD - 6.06.1)
Magyar nyelvű Dapper Desktop CD (6.06.1)

ezek mik? tényleg láma vok. hozzá, azért is kezdtem ide írni! meg valaki említett OsX kinézetet is??
:respect:

Ezt töltsd le: Dapper D. 6.06.1
Az OSX-es kinézet pedig megvalósítható bár nem maradéktalanul. Azért annyira nem erőltettem, viszont az exposé képességeit teljes mértékig reprodukálni tudtam. :)

#1922 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:04

azt olvasom a suse linux rovatban, hogy létezeik 10.0 ami elég jó, a 10.1 -et nem ajánlják, de a suse oldaláról már csak a 10.1-et lehet elérni. nem lehet valahonnét letölteni? természetesen magyar felülettel kellene, mert full láma vok. hozzá. persze lehet dvd-s verzió, sőtt! köcce.  :respect:

#1923 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:00

és akkor ez jobb, mint a suse linux?? a linuxnak szebb a felülete, nem? v. ez most hülye megközelítés/kérdés?  :confused:

A linux felülete olyan amilyenné teszed.
Pl a suliban előszeretettel használt window maker nekem nem tetszik, elég fapados. Viszont egy gnome vagy kde felület már lehet kellemes. Ezt pedig meg tudod fejelni egy xgl/compiz/beryl összeállítással akkor maga a kánaán. Minden össze vissza ugrál csúszik húzódik. :) Kutya fa**a ehez képest a vista. :)

#1924 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:05

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:02

Ezt töltsd le: Dapper D. 6.06.1
Az OSX-es kinézet pedig megvalósítható bár nem maradéktalanul. Azért annyira nem erőltettem, viszont az exposé képességeit teljes mértékig reprodukálni tudtam. :)

:rolleyes: de nem gagyi ez?? 1 cd  :confused:

#1925 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:06

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:05

A linux felülete olyan amilyenné teszed.
Pl a suliban előszeretettel használt window maker nekem nem tetszik, elég fapados. Viszont egy gnome vagy kde felület már lehet kellemes. Ezt pedig meg tudod fejelni egy xgl/compiz/beryl összeállítással akkor maga a kánaán. Minden össze vissza ugrál csúszik húzódik. :) Kutya fa**a ehez képest a vista. :)

jó, de ez olyan bonyolultan hangzik, a vistát meg felrakom, 1 dvd, oszt istnen álgya!

#1926 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:07

gnome?? KDE?? ezek mik és hol elérhetők? nincs róluk képed?

#1927 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:13

látom túl sokat kérdezek, de sajna ez van, viszont qrvára érdekel/érdekes a téma, és a Vista árát/aktiválás megszigorítását - ami érthető - sztem. nagyon sokan át fognak térni linuxra. többek között én is ezt fontolgatom, azért szeretnék az xp mellett linuxal kisérletezgetni.
vajon, amin az adataim vannak. D: meghajtó - ő most NTFS partíció, és természetes másodlagos - azt fogom látni linux alól??

#1928 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:25

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:05

:rolleyes: de nem gagyi ez?? 1 cd  :confused:

Vista a gagyi, mert hiába 1cd, még nincs benne normális szövegszerkesztő, file manager, stb.  sem.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1929 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:29

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:13

látom túl sokat kérdezek, de sajna ez van, viszont qrvára érdekel/érdekes a téma, és a Vista árát/aktiválás megszigorítását - ami érthető - sztem. nagyon sokan át fognak térni linuxra. többek között én is ezt fontolgatom, azért szeretnék az xp mellett linuxal kisérletezgetni.
vajon, amin az adataim vannak. D: meghajtó - ő most NTFS partíció, és természetes másodlagos - azt fogom látni linux alól??

Nem az a baj, hogy túl sokat kérdezel, hanem hogy olyanokat, amikre a választ csak el kellene olvasni. :) Na jó, néha esetleg kuglizni egyet. Azon kívül egy idő után muszáj lesz nekiállni, és megpróbálni, mert amíg nem tudod, miről is kérdezgetsz, addig mindenkinek nehezebb.

Hogy konkrét kérdésre is válaszoljak: ntfst olvasni triviális, írni kevésbé :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1930 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:36

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:25

Vista a gagyi, mert hiába 1cd, még nincs benne normális szövegszerkesztő, file manager, stb.  sem.

félreértettél. az ubuntu 1 cd! a vista az 1 dvd, egyébként sok használható dolog van benne, teljesen más mint a linux, és drága, meg fagy ... stb. na de a lényeg a lényeg: ti milyen linuxot ajánlotok?? ez az ami nagyon érdekelne...  :respect:

#1931 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:29

Nem az a baj, hogy túl sokat kérdezel, hanem hogy olyanokat, amikre a választ csak el kellene olvasni. :) Na jó, néha esetleg kuglizni egyet. Azon kívül egy idő után muszáj lesz nekiállni, és megpróbálni, mert amíg nem tudod, miről is kérdezgetsz, addig mindenkinek nehezebb.

Hogy konkrét kérdésre is válaszoljak: ntfst olvasni triviális, írni kevésbé :)

ntfst olvasni triviális, írni kevésbé --- na ezt most tényleg nem értem, bocsi. azért kérdezek sokat az elején, hogy milyen linuxal induljak el. na és persze 1 kicsit féltem a most "jól" működő XP-met is...

#1932 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:43

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:36

félreértettél. az ubuntu 1 cd! a vista az 1 dvd, egyébként sok használható dolog van benne, teljesen más mint a linux, és drága, meg fagy ... stb. na de a lényeg a lényeg: ti milyen linuxot ajánlotok?? ez az ami nagyon érdekelne...  :respect:

Mondtuk már. ubuntu, vagy uhu. Egyébként pedig az, hogy a telepítő egy cd, semmit nem jelent. Netes repoban ott van minden, jelenleg egy ubuntu szerintem jó 20000 környéki csomag.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1933 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:47

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:36

Azon az 1CD-nyi linuxon mindenre ott van 4-5 féle progi, a Windowsok extráit meg hagyjuk. BTW az sem fagy, ez sem. Ha meg kell valami, akkor ott van az apt, meg annak a grafikus verziója is, lehet büngészni.
Szedd le az Ubuntut, rakd fel, és kész. Suse linuxot eleve nem javasolnék senkinek. :)

#1934 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:48

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:39

ntfst olvasni triviális, írni kevésbé --- na ezt most tényleg nem értem, bocsi. azért kérdezek sokat az elején, hogy milyen linuxal induljak el. na és persze 1 kicsit féltem a most "jól" működő XP-met is...

A linux kernelben lévő ntfs támogatás csak read only módot támogat. (ill lehet még vele felülírni ugyanakkorával egy filet, szal semmi :D). Vannak egyéb megoldások, mint wines dllek körbehekkel, lehet használni ntfs-3g -t, ami sokkal többet tud, de ezek nem mennek alapból, küzdeni kell hozzá kicsit :) Az xpd partícióit meg ne bántsd, hagyj a linuxnak valahol helyet, és csak azt piszkáld.

De ezt még mindig mind kikuglizhatod, és nem ilyen összecsapott válaszokat fogsz kapni. Ne várd már a sültgalambot, lécci.

(Nem mellesleg, ha azon a gépen lassú egy xp, akkor az nem működik rendesen, de ezt is mondták már mások)

#1935 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:49

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:43

Mondtuk már. ubuntu, vagy uhu. Egyébként pedig az, hogy a telepítő egy cd, semmit nem jelent. Netes repoban ott van minden, jelenleg egy ubuntu szerintem jó 20000 környéki csomag.

de hogy telepíti, ha még a net nem működik?? legalábbis a windows-nál csak akkor működik az adsl-em, ha már minden települt...  :rolleyes:
komolyan nem értem! nem csak úgy csinálok!
...azért ez a láma topik, nem??

#1936 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:49

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:39

Ha kicsit utánanéznél, akkor kigúglizhatnád, h ez csak kerneltől függ, és nem linuxtól. Szinte mindben ott van az ntfs modul, amivel tudsz olvasni ntfs partíciót, miután bemountoltad. Írást én még nem láttam jól működőt.
Ja, és javasolnék egy +hdd beszerzését, mert ha ennyi IT tudással most nekiállsz, annak az lesz a vége, h az XP boot partícióját legyakod, és majd jön a xar linux duma. :)

#1937 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:51

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:49

de hogy telepíti, ha még a net nem működik?? legalábbis a windows-nál csak akkor működik az adsl-em, ha már minden települt...  :rolleyes:

Linux települ, és ha van DSL router, ami oszt DHCP-t, akkor már telepítés közben van net, ez nem windows. :)
Régebbi Ubuntuk még telepítés vége elött a konzolos felületen nyomatták a frissítést...

#1938 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:48

A linux kernelben lévő ntfs támogatás csak read only módot támogat. (ill lehet még vele felülírni ugyanakkorával egy filet, szal semmi :D). Vannak egyéb megoldások, mint wines dllek körbehekkel, lehet használni ntfs-3g -t, ami sokkal többet tud, de ezek nem mennek alapból, küzdeni kell hozzá kicsit :) Az xpd partícióit meg ne bántsd, hagyj a linuxnak valahol helyet, és csak azt piszkáld.

De ezt még mindig mind kikuglizhatod, és nem ilyen összecsapott válaszokat fogsz kapni. Ne várd már a sültgalambot, lécci.

(Nem mellesleg, ha azon a gépen lassú egy xp, akkor az nem működik rendesen, de ezt is mondták már mások)

akkor ez azt jelenti, hogy nem fogok tudni írni/vagy bármit elmenteni az adatok számára fönntartott NTFS partíciómra??? gáz... amúgy van egy 30giga nem paricionált szabad területem, a vistának tartottam fönt, de már az RC2-őt nem rakom föl, pedig letöltöttem, de tele van már a tököm vele...

#1939 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:52

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:49

Tévedés. A windows is a telepítés vége fele felhúzza a hálózatot. Itt is ez van, szépen be lehet lőni. Ha meg nem, akkor majd telepítesz később.

Egy linux disztró az linux+plusz egy rakás program (képnézegetők, lejátszók, webszerver, meg egy rakás mindenféle anyámkínja). Értelemeszerűen ezek nem települnek mind. Hanem csomagokban vannak. A csomagokat valami csomagkezelővel lehet telepíteni/uninstallni. Ez a csomagkezelő pedig képes magától letölteni a csomagokat a netről.

#1940 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:53

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:52

akkor ez azt jelenti, hogy nem fogok tudni írni/vagy bármit elmenteni az adatok számára fönntartott NTFS partíciómra??? gáz... amúgy van egy 30giga nem paricionált szabad területem, a vistának tartottam fönt, de már az RC2-őt nem rakom föl, pedig letöltöttem, de tele van már a tököm vele...

Azt úgy szokták csinálni, h csinálnak egy fat32 partíciót, azt írja/olvassa mindkettő.
De windowsra is van ext3 olvasó progi.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »