Idézet: JohnWayne - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:53
Hozzászólásod sajátos, bár lényegretörő. Természetesen tisztában vagyok a biztonság alapvető fogalmaival, exploit, port, firewall. Ezeket az ismereteket wind.. kpf. kpf.. Bocs, mindig köpnöm kell, ha ezt a szót akarom kimondani, szóval a Tudodmi alatt szereztem.
Kérdésem inkább arra vonatkozott, ez a vas egyáltalán alkalmas-e arra, hogy egy modern OSt fordítgassak alatta. De pár topiccal arrébb már kiveséztük ezt néhány Gentoo fan kollégával, sok swap, sok türelem...

ha gondolod hosszaban is leírhatom, hogy linuxok közül azért a legjobb választás, mert mindent az adott gépre fordítasz, =>optimalizálás, ill. amire nincs szükséged nem fordítod bele, fölös ficsörök nem húznak le a teljesítményből, míg egy bináris disztróban minden vacak be van fordítva. emiatt kis gépre optimális lin distro. az megint más kérdés, hogy egy hét lesz mire eljutsz egy működöképes valamiig.
egyébként az én otthoni 300as klamathomon 64mega mellett tök jól elfut (elballag, na jó elvan:D) az uhu.
a másik részét meg azért írtam, mert ebből:
Idézet
(ugyanis reinstallálnom kell egy régi Suse-s gépet, amit feltörtek, 7-es vagy 8-as volt rajta).
az jött le, hogy azt hiszed egy gentoot felteszel, és meg van oldva minden problémád. ami súlyos tévedés lenne. suseből is lehet rendes szervert csinálni, max többet kell gyomlálni a fölös szart belőle install után(cca amennyi idő alatt lefordul a gentoo 2x megcsinálod

) szal ez már leginkább csak izlés kérdése.
ha tudod mit hol kell, meg mire kell odafigyelni, akkor meg nincsen gond, de inkább mondom, mint kimaradjon.
(ezt a winfikázást meg hagyjuk már. annak is megvannak a maga előnyei, hátrányai. érdekes, hogy minél frissebb linuxos valaki, annál inkább fikázza a wint. nah mindegy. késő van:D)