HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#2481 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 26. 10:52

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:39

Istenem, elég nehézkes ez a debian, nemtudom, miért szeretik annyira. Valami kicsinység programot leszedek, és már rántja is az os részeit magával, de hogy miért... :confused:  Nincs egy olyan linux, amiben csak maga a mag van, meg a gnome pl. Ne tegyen fel nekem ilyen-olyan ekigát, evolutiont, ezt-azt, mert úgy is kidobom a francra. Vagy a gnome rántja magával ezeket?

Jobb lenne, ha konkrét dolgot írnál le, hogy mit próbáltál leszedni, és mit akart magával rántani. Akkor esetleg a miértre is választ kapnál, vagy kiderülhetne, hogy nem is úgy van, ahogy gondolod.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2482 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 16:15

Idézet

Istenem, elég nehézkes ez a debian, nemtudom, miért szeretik annyira. Valami kicsinység programot leszedek, és már rántja is az os részeit magával, de hogy miért... :confused:  Nincs egy olyan linux, amiben csak maga a mag van...

Hogyne lenne: slackware.

Szerkesztette: padawan 2007. 08. 26. 16:16 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2483 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:54

Idézet: dash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 13:05

Ezeken a "kis" abalakkezelőkön tehát akkor tudok majd használni pölö kdetv-t, vagy egyéb, mondjuk a Gnome-hoz "kötődő" alkalmazást?.
.

Naná, ha nem zavar hogy az adott programok függőségei foglalják a helyet a gépen (és a memóriában miközben fut a progi)
az igazi függőségfétisiszták csak olyan programokat használnak amik nem dependálnak a nagy és komplex gnome és/vagy kde libekre, ezzel helyet és ramot spórolva.
Ha pusztán az esztétikai része zavar de helyed és ramod van (mint az a mai világban lenni szokott) akkor nyugodtan keríts egy szimpatikus ablakkezlőt, szabd testre és futtasd benne a kedvenc alkalmazásaidat.
az általam javalott kicsi, testreszabható wm az openbox
In Flames We Trust

#2484 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 07:30

Idézet: pascal - Dátum: 2007. Aug. 26., Sunday - 20:54

az igazi függőségfétisiszták csak olyan programokat használnak amik nem dependálnak a nagy és komplex gnome és/vagy kde libekre

Igyvan  :respect:
Se mas lib-re ha lehet :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2485 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 14:32

Sose fogom megerteni, hogy miert faj egy mai decens gepen egy futo DE egy rakas jo szolgaltatassal. Dehat tudom, kinek a pap, kinek a paplan, vagy mi :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2486 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 15:32

Sose fogom megerteni, hogy miert faj egy mai decens gepen egy futo DE egy rakas jo szolgaltatassal. Dehat tudom, kinek a pap, kinek a paplan, vagy mi :)

Én nem riadok vissza a nagyobb erőforrásigényű programoktól, egy kde/gnome függőség bennem nem vált ki pavlovi-reflexet viszont egy teljes DEre semmi szükségem, sőt egyszerűem jobban kezem alá dolgozik egy darab mezei WM + 1 terminál + screen
In Flames We Trust

#2487 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:57

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. Aug. 27., Monday - 15:32

Egyreszt: honnan veszed hogy mai geprol van szo? (Jo persze, nem 486os, de akkoris)
Masreszt: jo szolgaltatas? Egyet mondj.
Harmadreszt, ez szubjektiv: En pl. igyekszem mindenbol konzolos programot hasznalni. Messzemenoleg hasznalhatobbak es gyorsabbak mint akarmi ami GUIs. Bongeszot leszamitva persze :)

#2488 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:45

wáááááááááááh

Tudom, hogy "szentségtörés", de kezdő Linuxosként egyelőre Norton Ghost 12-vel backupoltam ext3 fájlrendszerű partíciót, mivelhogy támogatja, sőt, már a NG10 is támogatta (csak akkoriban még nem volt Linuxom :D).
Logikai partícióra kellett volna visszaállítani, de azt mondja rá hogy "Error EC950006: The destination is not valid".

Az lenne a kérdésem hogy Ti milyen progit ajánlotok, mit használtok Linux teljes biztonsági mentésére (ilyen képfájl-szerű, bitenkénti tükrözést szeretnék). Szóval Google-t most hagyjuk (aki keres talált  :cool: ); konkrét jó/rossz tapasztalatokat szeretnék "hallani" azokról a programokról, amiket már próbáltatok/rendszeresen használjátok őket. A két véglet (tehát parancsoros, "bonyolult", de vérprofin konfigolható; illetve egyszerű GUI-s, "kezdő") egyaránt érdekel! A lényeg hogy jól működjön.

Előre is köszönöm!
:respect:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2489 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:51

Idézet: padawan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 16:57

Egyreszt: honnan veszed hogy mai geprol van szo? (Jo persze, nem 486os, de akkoris)
Masreszt: jo szolgaltatas? Egyet mondj.
Harmadreszt, ez szubjektiv: En pl. igyekszem mindenbol konzolos programot hasznalni. Messzemenoleg hasznalhatobbak es gyorsabbak mint akarmi ami GUIs. Bongeszot leszamitva persze :)

1) Nem veszem, permisszakent allitottam fel, mivel sokszor latom bika gepeknel is ezt a fajta kifogast. Egy regi vacaknal termeszetesen ertem, ott nem kerdes.
2)kio slaves
3)en sem vagyok hatulgombolos, a legtobb dolgot konzolbol csinalom, ezzel egyutt eleg morc vagyok, ha nincsenek a seggem alatt a kde csilivili dolgai is :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2490 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:23

Idézet: dash - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 17:45

wáááááááááááh

Ha ilyesmire lenne szükségem, akkor a PartImage lenne az első, amit kipróbálnék. Esetleg a dd-vel is lehet próbálkozni.

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 08. 27. 18:24 -kor

-ZsOlTi-

#2491 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:27

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 17:51

1) Nem veszem, permisszakent allitottam fel, mivel sokszor latom bika gepeknel is ezt a fajta kifogast. Egy regi vacaknal termeszetesen ertem, ott nem kerdes.
2)kio slaves
3)en sem vagyok hatulgombolos, a legtobb dolgot konzolbol csinalom, ezzel egyutt eleg morc vagyok, ha nincsenek a seggem alatt a kde csilivili dolgai is :)

akkor mi alól netezel? nekem most szűz debian+kalibrálatlan e17 van, meg egy jégmenyét. sajnos nekem fogalmam sincs, hogy mások hogyan tudnak e17 vagy akár fluxbox alatt belőni olyan dolgokat, mint az áttetszőség, meg egyáltalán olyan "szépre". Kerestem leiratokat, de nem igazán találtam. Mellesleg nekem is jobban bejön a konzol puritásága, pedig még eléggé kezdő vagyok, csak néhány parancsot tudok, de nagyon élvezem :D

Más: magyar nyelv telepítése konzolból hogy van? valami hu_HU UNICODE vagy valami ilyesmi.

#2492 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:33

backup:
alapvetoen a "cp -a" illetve a "tar" parancsok hasznalhatoak jol, igaz ez nem bitenkenti (az a "dd"), hanem ertelmesen csak a file-okat szedi le. a tar-ral raadasul azt meg tomoriteni is tudod. persze csak mukodo linux alol tudsz visszaallitani, ha az nem baj.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2493 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 19:33

backup:
alapvetoen a "cp -a" illetve a "tar" parancsok hasznalhatoak jol, igaz ez nem bitenkenti (az a "dd"), hanem ertelmesen csak a file-okat szedi le. a tar-ral raadasul azt meg tomoriteni is tudod. persze csak mukodo linux alol tudsz visszaallitani, ha az nem baj.

cpio-t is szeressuk :)

#2494 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:02

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 19:27

akkor mi alól netezel? nekem most szűz debian+kalibrálatlan e17 van, meg egy jégmenyét. sajnos nekem fogalmam sincs, hogy mások hogyan tudnak e17 vagy akár fluxbox alatt belőni olyan dolgokat, mint az áttetszőség, meg egyáltalán olyan "szépre". Kerestem leiratokat, de nem igazán találtam. Mellesleg nekem is jobban bejön a konzol puritásága, pedig még eléggé kezdő vagyok, csak néhány parancsot tudok, de nagyon élvezem :D

Más: magyar nyelv telepítése konzolból hogy van? valami hu_HU UNICODE vagy valami ilyesmi.

Jelenleg az esetek tulnyomo reszeben win2k alol, mivel ezt dobta a gep :(

De egyebkent linux alatt a konquerort hasznalom.

#2495 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 20:02

Jelenleg az esetek tulnyomo reszeben win2k alol, mivel ezt dobta a gep :(

De egyebkent linux alatt a konquerort hasznalom.

nem ugy ertettem, hogy milyen progival, hanem hogy mi alol, GNOME, KDE vagy akarmi, de ha konqeror akkor KDE minden bizonnyal.

#2496 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:26

Köszönöm neked és a többieknek is aki válaszolt.

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 18:33

backup:a tar-ral raadasul azt meg tomoriteni is tudod.
Eddig én úgy tudtam, hogy egy sima tar kiterjesztésű fájl az csak egy kötegelt valami (még a nagyon régi szalagos mentések korából ránkmaradt dolog), tömörítve csak akkor van ha ráküldök egy gzip-et vagy bzip2-t.  :confused:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2497 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:29

Idézet: dash - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 20:26

Köszönöm neked és a többieknek is aki válaszolt.

Eddig én úgy tudtam, hogy egy sima tar kiterjesztésű fájl az csak egy kötegelt valami (még a nagyon régi szalagos mentések korából ránkmaradt dolog), tömörítve csak akkor van ha ráküldök egy gzip-et vagy bzip2-t.  :confused:

Jol tudtad. Csak bogdan ezesetben nem a tar formatumrol, hanem a tar binarisrol beszelt, ami mikozben letrehozza a tar formatumu allomanyt onmaga is at tudja zavarni a gzipen, nem kell kulon neked :)

#2498 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:30

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. Aug. 27., Monday - 17:51

2)kio slaves

1) Megbeszelve :)
2) Utananeztem, biztos jo az ilyen, bar en jobban szeretek celszoftvert hasznalni a bizonyos protokollok kezelesere.
3) Erdekes egy fajzat vagy te. Szerintem aki egyszer raerez a konzol izere az nem kivan 80x25nel magasabb felbontast :) Legalabbis en igy gondolom.

#2499 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:31

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 20:18

nem ugy ertettem, hogy milyen progival, hanem hogy mi alol, GNOME, KDE vagy akarmi, de ha konqeror akkor KDE minden bizonnyal.

Kde igen, de irtam is :)

#2500 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:32

Idézet

Igy:
set LC_ALL hu_HU

Magyar billhez pedig:
setfont lat2a-16.psfu.gz

(/usr/share/kbd/consolefonts alatt talalsz tobbet/mast)

Szerkesztette: padawan 2007. 08. 27. 19:33 -kor

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.