HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#2521 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 13:38

A magasröptű társalgás után remélem nem haragszotok meg pár amatőr kérdésért :) Zenwalkot használ családom otthon egy picike gépen és akadna pár alap kérdésem:
- mountolásra nincsen vmi X-es utility? Most csak úgy megy, hogy nyitok egy másik taskot, bejelentkezek rootként, mount/umount, így ha én hét közben nem vagyok itthon gyakorlatilag nem tudnak floppyra menteni semmit vagy beolvasni róla dolgokat. Az mnt könyvtárba megcsináltam a floppy/cdrom könyvtárakat (alapból üres volt), ezzel jutottam el idáig, de ezt testvéreim/szülők nem tudják megtenni. A fájlkezelő vmi Thunar, de bármit néztem nem találtam mountolással kapcsolatos X-es dolgot benne, pedig elvileg kéne lennie és az autoupdateje se adott ilyenre találatot;
- egyik felhasználó "környezete" (vagy nem tudom, minek hívják nem stimmel (más felhasználó bejelentkezésekor minden oké. Nem tudom, mit csinált, de pl a Firefox nem hajlandó elindulni nála (azt írja, hogy már fut és előbb zárjam be), de semmi erre utaló dolgot nem látok sehol. Ha másik felhazsnálóval jelentkezem be, minden oké, ez mitől lehet és mit lehet tenni? Töröljem a felhasználót és hozzam létre újra?
- rootként telepítettem Operát, amsn-t (húgomnak kéne), skypeot. Rootként látom is őket, sőt a saját nem root loginommal is, de se testvérek/se szülőkkel belogolva nem jelenik meg X-ben. Ez mitől van, vmi jogosultsági kérdés (de akkor magamnak se kéne látnom)?
- minden felhasználónak saját Thunderbird postafiókja lenne, de pl freemailhoz nincsen smtp szerver. Azt megadhatom neki, hogy levélküldéshez az én T-online-os smpt-met használja, fog ez így menni vagy ez nem így működik és bekavar vmit?
- ez a disztró vmi Xfce nevű ablakkezelőt használ. Innentől kezdve nekem felesleges bármilyen KDE/Gnome-val kapcsolatos dolog, mert azok nem indulnak el ez alatt, ha jól értem? Ez remekül megyeget 128 mega rammal és tetszik is, nem vágyom cseréjére.

Előre is köszi a segítséget :) Válasz ráér, csak két hét múlva ülök újra e gép előtt :D

Szerkesztette: Orgi 2007. 09. 02. 13:43 -kor

#2522 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 14:00

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 14:38

A magasröptű társalgás után remélem nem haragszotok meg pár amatőr kérdésért :) Zenwalkot használ családom otthon egy picike gépen és akadna pár alap kérdésem:
- mountolásra nincsen vmi X-es utility? Most csak úgy megy, hogy nyitok egy másik taskot, bejelentkezek rootként, mount/umount, így ha én hét közben nem vagyok itthon gyakorlatilag nem tudnak floppyra menteni semmit vagy beolvasni róla dolgokat. Az mnt könyvtárba megcsináltam a floppy/cdrom könyvtárakat (alapból üres volt), ezzel jutottam el idáig, de ezt testvéreim/szülők nem tudják megtenni. A fájlkezelő vmi Thunar, de bármit néztem nem találtam mountolással kapcsolatos X-es dolgot benne, pedig elvileg kéne lennie és az autoupdateje se adott ilyenre találatot;
- egyik felhasználó "környezete" (vagy nem tudom, minek hívják nem stimmel (más felhasználó bejelentkezésekor minden oké. Nem tudom, mit csinált, de pl a Firefox nem hajlandó elindulni nála (azt írja, hogy már fut és előbb zárjam be), de semmi erre utaló dolgot nem látok sehol. Ha másik felhazsnálóval jelentkezem be, minden oké, ez mitől lehet és mit lehet tenni? Töröljem a felhasználót és hozzam létre újra?
- rootként telepítettem Operát, amsn-t (húgomnak kéne), skypeot. Rootként látom is őket, sőt a saját nem root loginommal is, de se testvérek/se szülőkkel belogolva nem jelenik meg X-ben. Ez mitől van, vmi jogosultsági kérdés (de akkor magamnak se kéne látnom)?
- minden felhasználónak saját Thunderbird postafiókja lenne, de pl freemailhoz nincsen smtp szerver. Azt megadhatom neki, hogy levélküldéshez az én T-online-os smpt-met használja, fog ez így menni vagy ez nem így működik és bekavar vmit?
- ez a disztró vmi Xfce nevű ablakkezelőt használ. Innentől kezdve nekem felesleges bármilyen KDE/Gnome-val kapcsolatos dolog, mert azok nem indulnak el ez alatt, ha jól értem? Ez remekül megyeget 128 mega rammal és tetszik is, nem vágyom cseréjére.

Előre is köszi a segítséget :) Válasz ráér, csak két hét múlva ülök újra e gép előtt :D

1) Automount: http://manual.zenwal....html#id2561053 - ez neked nem megy? :think:
De ha nagyon hackolni akarsz, akkor csinalsz szepen nekik ikont az asztalra.

2) Huh, fejbol most nem tudom hol van, azt hiszem talan a user homejaban a .firefox konyvtarban, vagy hasonloban van egy lockfile, attol kellene megszabadulni. Ha mas nem, dobd ki a .fiefox konyvtarat, bar akkor minden beallitas elveszik :(

3) Hat ez igy sajnos passz, nem tudom miert nem kerult be, reg lattam xfcet, de gondolom nem sertodik meg, ha kezzel letrehozod a menubejegyzeseket, ha ugy egyebkent mukodik...

4) Ha jol emlekszem, tnek van authentikalt smtpje, azzal nem lehet gond, de ha nem authentikalt, es egyebkent a t-vel netezel, szerintem akkor sem fog  bekavarni.

5) De menni fognak, csak felhuzzak a sajat kornyezetuket is, ez neked meglehetosen eroforraspazarlo lehet.

Szerkesztette: kroozo 2007. 09. 02. 14:01 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2523 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 15:19

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. Sep. 2., Sunday - 14:38

1. mount: /etc/fstab-ban a megfelelo sorokban hozzadod a users opciot pl. igy:
/dev/sda         /pendrive        vfat        rw,users,noauto  0   0

es akkor a userek tudjak maguknak mountolni. De amint mar irtak, a mai disztrokban a hal/dbus a meno. Nekem mondjuk nincs ra szuksegem :) Havi  3 cd-t feltudom mountolni kezzel is.

2. firefox, probald ki igen azt amit irtal es inditsd konzolbol a firefoxot hogy mit ir ki.
3. chown xy.users megfelelo_dir
4. hasznalhatsz gnome/kde cuccokat (bar minek :p) ha a megfelelo fuggosegeit felteszed.

Szerkesztette: padawan 2007. 09. 02. 15:20 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2524 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 17:15

Köszi, ezeket majd mind ki fogom próbálni. Az automountra reagálva: pontosan ezt kerestem, amit kroozo linkelt, merthogy a FAQ szerint így kéne kinéznie, de nekem nincsen ilyen! A képen látható könyvtár nekem üres volt, én pakoltam oda floppy és cd könyvtárakat, aztán oda kézzel (terminalból mount/umount rootként) már tudok mountolni. Nem értem, mi hiányozhat a Zenwalkomból, hogy nekem nincsen ilyen :(

"/dev/sda      /pendrive        vfat        rw,users,noauto  0 0"

Az etc/fstab-ot annó megtaláltam, mondjuk asszem msdost írtam tippre fájlrendszernek és kimaradt az users, ami pedig kellett volna :)

A családban most jelenleg két fizetős tT-online előfizu is van, de öcsém/húgomnak freemailes címe van és ha jól láttam, itt minden usernek önálló Thunderbirdje lehet. Beállítani még nem sikerült (de be fogom), csak a freemail súgóban láttam, hogy levelet nem lehet így küldeni. Ezért gondoltam, hogy hátha tudja a freemail Thunderbirden levélküldésre használni a T-online-os smtp-t, meg fogom nézni :)
Köszi mindkettőtöknek! Mondjuk pont ezért ment az otthoni gépre Linux, mert gondoltam ezt úgyse fogják tudni elbaszarintani, hát húgomnak már sikerült a nem induló Firefoxxal :)

#2525 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 17:27

Haat, ehhez a tunaros dologhoz kellene latni egyszer egy zenwalkot. Lehet hogy nincs felteve az az automounter daemon vagy ilyenek.

Az smtp viszont menni fog, amiatt ne izgulj :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2526 Felhasználó inaktív   koma86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 21:07

Sziasztok!
Kezdő linuxos vagyok és a problémám az hogy nemrég váltottam ISP-t és az új netet Ubuntu alatt nem tudom bekonfigolni.
Összegzem amit eddig tudok:
Régi internet: t-online, ilyen PPPoE-s izét használt, win alatt szépen csinálni kellett egy új dsl-es kapcsolatot, csatlakozáskor beírni user&pass és ment. Ubuntu alatt a help file szerinti "sudo pppoeconf" parancs segített, majd "pon dsl-provider" és müxött.
Új internet: pantel. Ennek D-Link DSL-380T modeme van a korábbi 360T helyett, amit végül a következőképp kellett konfigolni:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/fa..._szolg_valt.pdf
Ez vmi bridge-mode-ot használ, és a mac-addr alapján azonosítanak, így nem kell hozzá user&pass. Win alatt a "helyi kapcsolat"-nál kellett a TCP-IP-t auto IP kérésre állítani és kész, működött.
Ubuntu alatt meg egyelőre nem birkózok vele, ezért kérném a segítségetek.
Az administration/network-ben próbáltam az automatikus ip kérést (DHCP), de semmi. Odáig már eljutottam hogyha ugyanitt "static IP"-re állítom, majd beírom hogy IP: "192.168.1.2", Getaway: "192.168.1.1", és nyitok egy browsert a "192.168.1.1" címmel, akkor a modem adminisztrácós felületét már linux alatt is el tudom érni, és a fenti pantel-es file szerint beállítani (connection type: "bridge mode", VCI: "35", VPI: "8",  DHCP server "no DHCP". Save&reboot modem.). Ezek után ismét automatikus IP kérésre állítottam a wired network-öt, de továbbra sem jön be semmi. Ötletek?
Előre is köszönöm a gyors segítséget, nagyon szeretném már hogy működjön mivel addig kénytelen vagyok win-t használni:(

#2527 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 22:05

Idézet: padawan - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 23:38

Nekem 2.6.7-tol kezdve mindegyik mukodott :)

Parted Magic 1.8, 2.6.22-es kernellel végre megy minden mint a karikacsapás.  :cool: (Partimage 0.6.5 van benne.)
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2528 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:27

Idézet: koma86 - Dátum: 2007. Sep. 2., Sunday - 22:07

Sziasztok!
Kezdő linuxos vagyok és a problémám az hogy nemrég váltottam ISP-t és az új netet Ubuntu alatt nem tudom bekonfigolni.
Összegzem amit eddig tudok:
Régi internet: t-online, ilyen PPPoE-s izét használt, win alatt szépen csinálni kellett egy új dsl-es kapcsolatot, csatlakozáskor beírni user&pass és ment. Ubuntu alatt a help file szerinti "sudo pppoeconf" parancs segített, majd "pon dsl-provider" és müxött.
Új internet: pantel. Ennek D-Link DSL-380T modeme van a korábbi 360T helyett, amit végül a következőképp kellett konfigolni:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/fa..._szolg_valt.pdf
Ez vmi bridge-mode-ot használ, és a mac-addr alapján azonosítanak, így nem kell hozzá user&pass. Win alatt a "helyi kapcsolat"-nál kellett a TCP-IP-t auto IP kérésre állítani és kész, működött.
Ubuntu alatt meg egyelőre nem birkózok vele, ezért kérném a segítségetek.
Az administration/network-ben próbáltam az automatikus ip kérést (DHCP), de semmi. Odáig már eljutottam hogyha ugyanitt "static IP"-re állítom, majd beírom hogy IP: "192.168.1.2", Getaway: "192.168.1.1", és nyitok egy browsert a "192.168.1.1" címmel, akkor a modem adminisztrácós felületét már linux alatt is el tudom érni, és a fenti pantel-es file szerint beállítani (connection type: "bridge mode", VCI: "35", VPI: "8",  DHCP server "no DHCP". Save&reboot modem.). Ezek után ismét automatikus IP kérésre állítottam a wired network-öt, de továbbra sem jön be semmi. Ötletek?
Előre is köszönöm a gyors segítséget, nagyon szeretném már hogy működjön mivel addig kénytelen vagyok win-t használni:(

Esetleg allitsd be a no DHCP-t DHCPre :) Es utana dhcpcd -B parancs.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2529 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:48

Idézet: padawan - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 15:27

Esetleg allitsd be a no DHCP-t DHCPre :) Es utana dhcpcd -B parancs.

Ne keverjük a dolgokat... a no dhcp-t a modemben kell(ett) beállítani, magán a linuxon meg dhcp-t.

Azt tényleg be kellene, és a dhclient eth0 kimenetét vágd be ide. (vagy a dhcpcd kimenetét, attól függően, hogy melyik dhcp csomagod van fenn).
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2530 Felhasználó inaktív   koma86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 15:40

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 14:48

Ne keverjük a dolgokat... a no dhcp-t a modemben kell(ett) beállítani, magán a linuxon meg dhcp-t.

Azt tényleg be kellene, és a dhclient eth0 kimenetét vágd be ide. (vagy a dhcpcd kimenetét, attól függően, hogy melyik dhcp csomagod van fenn).

Köszönöm az ötleteket!
Igen, a modemet állítottam "No DHCP"-re. Linuxon belül a Wired Connection: Automatic Configuration (DHCP)-re van állítva.
Ide raktam néhány screenshot-ot hogy mi hogy néz ki:
http://home.fazekas....oma/tmp/pantel/

Konkrétan a dhclient kimenete:

koma@ubuntu-desktop:~$ sudo dhclient eth0
Password:
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:0c:6e:73:fc:1b
Sending on LPF/eth0/00:0c:6e:73:fc:1b
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

(No ezt én már nem igazán értem hogy mit jelent, de remélem Nektek segít megoldni a problémámat:)

#2531 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:24

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. Sep. 3., Monday - 15:48

Nem keverem, en a modemre gondoltam hogy azon allitson be DHCP-t :)
Raadasul ez a .pdf amit linkeltel is azt mondja hogy a modemnek DHCP-n (ergo a modem feluleten kell bekapcsolni azt) keresztul kell osztania a neten. Miert kapcsoltad ki?

Szerkesztette: padawan 2007. 09. 03. 16:28 -kor

#2532 Felhasználó inaktív   koma86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:06

Idézet: padawan - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 16:24

Nem keverem, en a modemre gondoltam hogy azon allitson be DHCP-t :)
Raadasul ez a .pdf amit linkeltel is azt mondja hogy a modemnek DHCP-n (ergo a modem feluleten kell bekapcsolni azt) keresztul kell osztania a neten. Miert kapcsoltad ki?

Hát a pantel-es .pdf-et én úgy értelmezem hogy a modemet éppen "No DHCP"-re kell állítani,
(4. pont: "A WAN beállításoknál az alábbi paramétereket adja meg: "bridge mode" / "VCI: 35" / "VPI: 8" / "no DHCP", majd kattintson a "SAVE"-re és a "Restart"-ra! A beállítások mentése után, állítsa vissza a számítógép IP címét és átjáróját automatikusra.")
Egyébként az ügyfélszolgálaton is ezt mondták, bár tény hogy ott is csak windows-al foglalkoznak:( Feltételezem, hogy a modem beállítása nem kell hogy függjön az oprendszertől, persze lehet h ebben tévedek. Mindenesetre azért megpróbáltam amit mondasz, de úgy sem lett jó, és DHCP serverrel win alatt sem megy. Mondjuk ha mégis ez lenne a megoldás, és kitartasz az ötleted mellett, akkor lehet hogy át kéne állítani a starting meg ending IP címeket, ld:
http://home.fazekas...._DHCPServer.png

#2533 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:57

Idézet: koma86 - Dátum: 2007. Sep. 3., Monday - 18:06

Hát a pantel-es .pdf-et én úgy értelmezem hogy a modemet éppen "No DHCP"-re kell állítani,
(4. pont: "A WAN beállításoknál az alábbi paramétereket adja meg: "bridge mode" / "VCI: 35" / "VPI: 8" / "no DHCP", majd kattintson a "SAVE"-re és a "Restart"-ra! A beállítások mentése után, állítsa vissza a számítógép IP címét és átjáróját automatikusra.")
Egyébként az ügyfélszolgálaton is ezt mondták, bár tény hogy ott is csak windows-al foglalkoznak:( Feltételezem, hogy a modem beállítása nem kell hogy függjön az oprendszertől, persze lehet h ebben tévedek. Mindenesetre azért megpróbáltam amit mondasz, de úgy sem lett jó, és DHCP serverrel win alatt sem megy. Mondjuk ha mégis ez lenne a megoldás, és kitartasz az ötleted mellett, akkor lehet hogy át kéne állítani a starting meg ending IP címeket, ld:
http://home.fazekas...._DHCPServer.png

Nem, az csak azt jelenti hogy milyen cimek kozott osszon neked.
Egyelore akkor en passzolok :)

Viszont, a masik forumban bemasoltal egy ifconfig kimenetet. Ott ahogy nezem egyreszt van ipv6 bekapcsolva neked. Ezt kapcsold ki gyorsan. Ubuntuban nemtom holkell, biztos nem az ertelmes modokon, de diohejban az ipv6 nevu modult kell nem betoltetni.

#2534 Felhasználó inaktív   koma86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 20:15

Idézet: padawan - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 17:57

Nem, az csak azt jelenti hogy milyen cimek kozott osszon neked.
Egyelore akkor en passzolok :)

Viszont, a masik forumban bemasoltal egy ifconfig kimenetet. Ott ahogy nezem egyreszt van ipv6 bekapcsolva neked. Ezt kapcsold ki gyorsan. Ubuntuban nemtom holkell, biztos nem az ertelmes modokon, de diohejban az ipv6 nevu modult kell nem betoltetni.

Azt nem tudom hogyan kéne:(
Igazából azt sem látom ezt honnan szűrted le azokból a sorokból, de biztos így van, én abból sokat nem értek...

#2535 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 21:56

Sziasztok

milyen parancsal lehet kikapcsolni a számítógépet időre, tehát hogy ha azt szeretném , hogy 12 óra 50 perckor kapcsoljon ki a gép ?

: :eek:

#2536 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 06:20

Idézet: koma86 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 21:15

Igazából azt sem látom ezt honnan szűrted le azokból a sorokból, de biztos így van, én abból sokat nem értek...

Az alábbit próbáld meg:
Bootolsz Windowst, ott kapsz IP címet, ott parancssorba mész, kiadod az ipconfig /release parancsot.
Ezt követően egyből indítsd újra a gépet Linux alatt, lehet, hogy megkapod a címedet.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2537 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 07:35

Idézet: kepe - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 22:56

Sziasztok

milyen parancsal lehet kikapcsolni a számítógépet időre, tehát hogy ha azt szeretném , hogy 12 óra 50 perckor kapcsoljon ki a gép ?

közben választ találtam a kérdésemre, időzített leállítás-ra van egy program : kshutdown ezzel be lehet állítani hogy kikapcsoljon.    :D  :D  :D  :D  ;)  :)  :p

#2538 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:25

Idézet: kepe - Dátum: 2007. Sep. 3., Monday - 22:56

Sziasztok

shutdown -h xx:xx &

#2539 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:27

Idézet: koma86 - Dátum: 2007. Sep. 3., Monday - 21:15

Loptam:

Edit the file /etc/modprobe.d/aliases
locate the line:
alias net-pf-10 ipv6
with:
alias net-pf-10 off
then reboot.

az inet6: bl:ab:la:bl:ab:la-sorbol amugy. :)

#2540 Felhasználó inaktív   koma86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:19

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 6:20

Az alábbit próbáld meg:
Bootolsz Windowst, ott kapsz IP címet, ott parancssorba mész, kiadod az ipconfig /release parancsot.
Ezt követően egyből indítsd újra a gépet Linux alatt, lehet, hogy megkapod a címedet.

Wow, skacok, nézzétek MŰKÖDIK:
http://users.hszk.bm...antelubuntu.png
Ez a "release" bejött. Köszi Friczy!!!! És a többieknek is az ötleteket!
Végre újra használhatom Linuxot:P És ha jól vettem ki, ha mostantól sosem bootolok át win-be, akkor nem is lesz gond:) Az elején gondolhattam volna hogy a win tesz majd keresztbe...:D
Köszönöm mégegyszer mindenkinek!!!

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.