- mountolásra nincsen vmi X-es utility? Most csak úgy megy, hogy nyitok egy másik taskot, bejelentkezek rootként, mount/umount, így ha én hét közben nem vagyok itthon gyakorlatilag nem tudnak floppyra menteni semmit vagy beolvasni róla dolgokat. Az mnt könyvtárba megcsináltam a floppy/cdrom könyvtárakat (alapból üres volt), ezzel jutottam el idáig, de ezt testvéreim/szülők nem tudják megtenni. A fájlkezelő vmi Thunar, de bármit néztem nem találtam mountolással kapcsolatos X-es dolgot benne, pedig elvileg kéne lennie és az autoupdateje se adott ilyenre találatot;
- egyik felhasználó "környezete" (vagy nem tudom, minek hívják nem stimmel (más felhasználó bejelentkezésekor minden oké. Nem tudom, mit csinált, de pl a Firefox nem hajlandó elindulni nála (azt írja, hogy már fut és előbb zárjam be), de semmi erre utaló dolgot nem látok sehol. Ha másik felhazsnálóval jelentkezem be, minden oké, ez mitől lehet és mit lehet tenni? Töröljem a felhasználót és hozzam létre újra?
- rootként telepítettem Operát, amsn-t (húgomnak kéne), skypeot. Rootként látom is őket, sőt a saját nem root loginommal is, de se testvérek/se szülőkkel belogolva nem jelenik meg X-ben. Ez mitől van, vmi jogosultsági kérdés (de akkor magamnak se kéne látnom)?
- minden felhasználónak saját Thunderbird postafiókja lenne, de pl freemailhoz nincsen smtp szerver. Azt megadhatom neki, hogy levélküldéshez az én T-online-os smpt-met használja, fog ez így menni vagy ez nem így működik és bekavar vmit?
- ez a disztró vmi Xfce nevű ablakkezelőt használ. Innentől kezdve nekem felesleges bármilyen KDE/Gnome-val kapcsolatos dolog, mert azok nem indulnak el ez alatt, ha jól értem? Ez remekül megyeget 128 mega rammal és tetszik is, nem vágyom cseréjére.
Előre is köszi a segítséget

Szerkesztette: Orgi 2007. 09. 02. 13:43 -kor