HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#281 Felhasználó inaktív   Qury 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 24. 12:14

Idézet: PET^ - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 4:10

Hello! A téma címe jól mintáz engem... :)
Feltettem Suse 9.1 PE-t, de valamit nagyon elronthattam boot beállítás körül, mert linux ugyan elindul, de WinXP nem hajlandó. Próbáltam mindent. 2x tettem fel linuxot, de nem segített. Volt FIXMBR, FIXBOOT, de ez sem jó. töröltem win, linux particiókat is, és újratettem WinXP-t, de újraindításkor Error loading operating system hibaüzenet fogad. Mi a fenét csináljak, hogy megint felmenjen Windows a gépemre. Amire telepítettem azon a vinyón van egy partíció, amin fontos adatok is vannak. Win telepítéskor az unpartitiones space 8 mega volt eddig, de linux telepítés után már csak 2-t ír. Gondolom itt a gond, nem? Segítség! :)

Üdv,

Szerintem a legegyszerűbb, ha linux alatt a bootmanagert a linuxos root partició kezdőszektorába installálod, majd fogsz egy bootmanager progit,  .. pl: XFDISK
és annak segítségével kiszeded a grub-ot az MBR-ből,  " xfdisk /mbr "  majd a saját bootmanagerét használva indítod a winfost és a süsüt.

Ja, lehet, hogy elfelejtettem mondani, de pl a dosbootdisk nevű utillal készíthetsz boot lemezt.

#282 Felhasználó inaktív   OG 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 24. 15:06

Hello !
Légyszi valaki okítson ki, mert totál káosz van a fejemben. Suse 9.1 van a gépemen, You-val kernelt frissítettem, azóta nincs CD és usb webkamera. Végig olvastam egy csomó dolgot, de még zavarosabb lett az egész. Idemásolom az fstab tartalmát.
/dev/hdb7            /                    reiserfs acl,user_xattr        1 1
/dev/hdb4            /data1            auto    noauto,user        0 0
/dev/hda1            /windows/C        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb1            /windows/D        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd1            /windows/E        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hda5            /windows/F        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb5            /windows/G        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd5            /windows/H        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd6            /windows/I        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd7            /windows/J        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd8            /windows/K        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd9            /windows/L        vfat    users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb3            swap              swap    pri=42                      0 0
/dev/hdb6            swap              swap    pri=42                      0 0
devpts                  /dev/pts          devpts  mode=0620,gid=5    0 0
proc                      /proc                proc    defaults                  0 0
usbfs                /proc/bus/usb        usbfs      noauto                    0 0
sysfs                  /sys                sysfs      noauto                        0 0
/dev/cdrecorder  /media/cdrecorder    subfs  fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
/dev/fd0          /media/floppy        subfs  fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0

Hogy kezdjek hozzá?
Köszönöm

#283 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 24. 15:50

Sziasztok!
Sikerült felrakni a SUSE Linux 9.1-es verzióját!
Netról töltöttem le, 1 CD-s!
Az lenne a kérdésem, hogy a chello netet hogyan lehet ezzel elindítani?
Ha net van, minden van :)

Keresgéltem a topicoc között, meg ennek is az utolsó 3 oldalát elolvastam, de nem találtam!
Mivel tök láma vagyok a linuxhoz, jó lenne ha valaki leírná az alapoktól!
Hálókártyát felismeri alapból!
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#284 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 16:14

Hello

Ingyenes ez a LinSpire ? Mert enmigazán találtam letölthető verziót ha igen akkor egy Linket is adhatrnátok előre is 

THX

#285 Felhasználó inaktív   Scythee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 17:52

Köszi a tar-os helpet már sikerült kicsomagolni :)

Azonban jött is egy másik gond... Szóval ez egy *.tar.gz file volt (egy ventrilo servert próbálok próbaképp felrakni), kicsomagoltam gz-ből majd tar-ból, és most ott figyelnek a fileok egy /home/user/ könyvtárban.
Elvileg egy ./config paranccsal, majd egy make és egy make install-al kéne felrakni a programot.

Gyakorlatban azonban ezek közül EGYIKET SE ismeri fel a bash, ismeretlen parancsok. Valamit szerintem félreértek, vagy nem tudom, mert minden oldalon azt olvasom, hogy így kell forrásból felrakni valamit. Installnál az elején felraktam a C csomagot is, gondolom az is kell a forrás fordításhoz. Mi lehet a baj?

#286 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 19:25

Idézet: OG - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 16:06

Hello !
Légyszi valaki okítson ki, mert totál káosz van a fejemben. Suse 9.1 van a gépemen, You-val kernelt frissítettem, azóta nincs CD és usb webkamera. Végig olvastam egy csomó dolgot, de még zavarosabb lett az egész. Idemásolom az fstab tartalmát.
/dev/hdb7            /                    reiserfs   acl,user_xattr        1 1
/dev/hdb4            /data1               auto       noauto,user           0 0
/dev/hda1            /windows/C           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb1            /windows/D           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd1            /windows/E           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hda5            /windows/F           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb5            /windows/G           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd5            /windows/H           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd6            /windows/I           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd7            /windows/J           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd8            /windows/K           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd9            /windows/L           vfat       users,gid=users,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb3               swap                 swap       pri=42                      0 0
/dev/hdb6               swap                 swap       pri=42                      0 0
devpts                  /dev/pts             devpts     mode=0620,gid=5       0 0
proc                      /proc                   proc       defaults                     0 0
usbfs                   /proc/bus/usb        usbfs      noauto                       0 0
sysfs                     /sys                   sysfs      noauto                        0 0
/dev/cdrecorder  /media/cdrecorder    subfs     fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
/dev/fd0             /media/floppy           subfs     fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0

Hogy kezdjek hozzá?
Köszönöm

Ebben az fstab-ban nincs mountolható CD-meghajtó-bejegyzés (a /dev/cdrecorder-en kívül), valamiért, mindegy.

A CD-t kézzel is tudod mountolni (amit persze utólag simán be lehet vinni az fstab-ba!):

mount /dev/hdxy /könyvtárnév formával. x=a..d (elsődleges master, slave, másodlagos master, slave)
y pedig az adott partíció "sorszáma"-ra utal: 1..4, ha elsődleges, 5..sokig, ha logikai.

Melyik eszköz a CD (primary master, stb)?

Más:

lsmod kimenetét is nézd meg, mert az USB-hez kell 1-2 modul.
usbfs van ugyan, de kell usbcore, kellhet usb-uhci.
ja, mount parancs mutatja, épp mik vannak becsatolva, ha a megfelelő modul pl. nincs betöltve, lehet, fel sem csatolja az usbfs-t. Felteszem, hogy ezek a modulok egyáltalán léteznek a filesystem-eden, a kernel csere óta.
Tehát próbáld modprobe-olni az usbcore-t, usb-uhci-t, ill. megtalálod az usb modulokat valahol a /lib/modules/akármi könyvtárban (usb nevet el sem tudod téveszteni, fejből nem ugrik be). Utána lehet mountolni az usbfs-t, s lehet, hogy kész.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#287 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 19:32

Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:52

Köszi a tar-os helpet már sikerült kicsomagolni :)

Azonban jött is egy másik gond... Szóval ez egy *.tar.gz file volt (egy ventrilo servert próbálok próbaképp felrakni), kicsomagoltam gz-ből majd tar-ból, és most ott figyelnek a fileok egy /home/user/ könyvtárban.
Elvileg egy ./config paranccsal, majd egy make és egy make install-al kéne felrakni a programot.

Gyakorlatban azonban ezek közül EGYIKET SE ismeri fel a bash, ismeretlen parancsok. Valamit szerintem félreértek, vagy nem tudom, mert minden oldalon azt olvasom, hogy így kell forrásból felrakni valamit. Installnál az elején felraktam a C csomagot is, gondolom az is kell a forrás fordításhoz. Mi lehet a baj?

Ha "-bash: xxx: command not found" van, akkor valszeg rosszul adtad ki a parancsot, rossz könyvtárban, vagy nem létező file-t akarsz indítani.
A configure szkript-nek ott kellene lennie. Ha van futási joga, akkor "./configure", oszt kalap. (tehát nem ./config!)

Ha nincs make, akkor csomagként fel kell tenni. Valami ilyesmi a csomag neve is.

Mit értesz C csomag alatt?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#288 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 19:32

Idézet: Grausz - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 16:50

Sziasztok!
Sikerült felrakni a SUSE Linux 9.1-es verzióját!
Netról töltöttem le, 1 CD-s!
Az lenne a kérdésem, hogy a chello netet hogyan lehet ezzel elindítani?
Ha net van, minden van :)

Keresgéltem a topicoc között, meg ennek is az utolsó 3 oldalát elolvastam, de nem találtam!
Mivel tök láma vagyok a linuxhoz, jó lenne ha valaki leírná az alapoktól!
Hálókártyát felismeri alapból!

A chello net sima dhcp, tehát állítsd a hálókártyát be úgy, hogy dinamikus címe legyen, meg fogja kapni a chellótól a címet (legalábbis akkor, ha a kártya MAC címe be van állítva, hogy erről netezel).
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#289 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 20:11

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 20:32

A chello net sima dhcp, tehát állítsd a hálókártyát be úgy, hogy dinamikus címe legyen, meg fogja kapni a chellótól a címet (legalábbis akkor, ha a kártya MAC címe be van állítva, hogy erről netezel).

Köszi!

Tudom lámának fogsz tartani (de ezért vok itt) ... mi az a MAC cím? ;)
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#290 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 20:38

Ha arra gondolsz, h a szolgáltató azt a kártyát látja, akkor igen, most is arról megy a net!
Na teszek egy pár próbát!

#291 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 20:41

A MAC-cím (Media Access Control) egy egyedi azonosító minden kártyához. Ezt regisztrálja be általában a szolgáltató, s így 1 adott hálókarin keresztül éred el a netet, az IP-cím innentől kezdve másodlagos. A MAC-cím "jobban" azonosít 1 kártyát, mert jóval több van belőle (egyedibb), s nem szokták rejteni kifelé sem. Elméletileg MINDEN hálókártyának különböző MAC-címe kell(ene) hogy legyen, bár manapság a MAC address általában "felülbírálható", szoftveresen persze.

Szerkesztette: Warrior 2004. 06. 24. 20:46 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 21:09

Nem sikerült nagyot alkotnom :(
Mindjárt feltöltöm a hálózat beállítását képekben, h mit ronthattam el!
Remélem úgy könnyebben tudsz segíteni!

#293 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 21:16

Nah itt is volnának:
lan-address-000
lan-hardware-000
lan-overview-000

#294 Felhasználó inaktív   OG 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 24. 21:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:25

Ebben az fstab-ban nincs mountolható CD-meghajtó-bejegyzés (a /dev/cdrecorder-en kívül), valamiért, mindegy.

A CD-t kézzel is tudod mountolni (amit persze utólag simán be lehet vinni az fstab-ba!):

mount /dev/hdxy /könyvtárnév formával. x=a..d (elsődleges master, slave, másodlagos master, slave)
y pedig az adott partíció "sorszáma"-ra utal: 1..4, ha elsődleges, 5..sokig, ha logikai.

Melyik eszköz a CD (primary master, stb)?

Más:

lsmod kimenetét is nézd meg, mert az USB-hez kell 1-2 modul.
usbfs van ugyan, de kell usbcore, kellhet usb-uhci.
ja, mount parancs mutatja, épp mik vannak becsatolva, ha a megfelelő modul pl. nincs betöltve, lehet, fel sem csatolja az usbfs-t. Felteszem, hogy ezek a modulok egyáltalán léteznek a filesystem-eden, a kernel csere óta.
Tehát próbáld modprobe-olni az usbcore-t, usb-uhci-t, ill. megtalálod az usb modulokat valahol a /lib/modules/akármi könyvtárban (usb nevet el sem tudod téveszteni, fejből nem ugrik be). Utána lehet mountolni az usbfs-t, s lehet, hogy kész.

Kedves Warrior !
Úgy tettem fel a kérdést, mint aki ért egy kicsit a Linux-hoz, de teljesen hályogkovács módjára piszkálom. Teljesen szájbarágósan légyszí, mert már mount sem megy addig, amig nem tudom, hogy mit csatoljak.
A második merevlemezen van egy 9.0 és a 9.1. Ezen van még két fat32 partició is . A 9.0 tökéletesen megy ( CD, USB). A 9.0 alatt a cd tulajdonságokban ezt olvasom: cd:///; devices=/dev/sr0
Ez valami olyasmit jelent, hogy az ATAPI írót nem IDE, hanem SCSI meghajtóprogrammal futtatja?
Nem tudnál ebből az mtab listából elindítani, mert nagyon szépen leírtad, de elég kínai nekem.

/dev/hdb7 / reiserfs rw,acl,user_xattr 0 0
proc /proc proc rw 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,mode=0620,gid=5 0 0
/dev/hda1 /windows/C vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb1 /windows/D vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd1 /windows/E vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hda5 /windows/F vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb5 /windows/G vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd5 /windows/H vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd6 /windows/I vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd7 /windows/J vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd8 /windows/K vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd9 /windows/L vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdc /media/cdrecorder subfs ro,nosuid,nodev,fs=cdfss,procuid,iocharset=utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy subfs rw,nosuid,nodev,sync,fs=floppyfss,procuid 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0

Köszi: gaga

#295 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 06:49

Idézet: Qury - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 13:14

Üdv,

Szerintem a legegyszerűbb, ha linux alatt a bootmanagert a linuxos root partició kezdőszektorába installálod, majd fogsz egy bootmanager progit,  .. pl: XFDISK
és annak segítségével kiszeded a grub-ot az MBR-ből,  " xfdisk /mbr "  majd a saját bootmanagerét használva indítod a winfost és a süsüt.

Ja, lehet, hogy elfelejtettem mondani, de pl a dosbootdisk nevű utillal készíthetsz boot lemezt.

Köszi! Helyretenni teljes partició törléssel sikerült... :( Igaz azóta megváltozott a vinyók hangja, bár nem tudom ez mit befolyásolhatott.

#296 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 09:04

Hello

Ingyenes a LinSpire ?
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#297 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 14:47

Idézet: Asdam - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 8:04

Ingyenes a LinSpire ?

Hat ahogy elnezem a honlapot ugy nezki nem :/

szerk: "Linspire is a trademark of Lindows, Inc., a US Corporation. Copyright ? 2004 Lindows, Inc. All rights reserved. Linspire and Lindows, Inc. are not endorsed by or affiliated with Microsoft Corporation in any way."
jahogy lindows :D sztem akkor keress inkabb egy normalis linuxot :)

Szerkesztette: padawan 2004. 06. 25. 14:48 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#298 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 16:57

Idézet: Grausz - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 22:16

Nah senki nemtudja mit rontottam el?
Szombat reggelig leszek, aztán csak hétfőn délután!

#299 Felhasználó inaktív   Scythee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 12:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 20:32

Ha "-bash: xxx: command not found" van, akkor valszeg rosszul adtad ki a parancsot, rossz könyvtárban, vagy nem létező file-t akarsz indítani.
A configure szkript-nek ott kellene lennie. Ha van futási joga, akkor "./configure", oszt kalap. (tehát nem ./config!)

Ha nincs make, akkor csomagként fel kell tenni. Valami ilyesmi a csomag neve is.

Mit értesz C csomag alatt?

C csomag alatt azt értem, hogy kiválasztottam installnál, hogy rakja fel a C-vel kapcsolatos dolgokat :)

De egyszeráen nem értem, még mindig nem megy! Leírom pontosan, mert már nem tudok mit kitalálni:
Debian Woody van fent.
Átrakom a *.tar.gz-t az egyik user home könyvtárába ftp-vel. Ott abban a könyvtárban kibontom gunzippel, lesz *.tar. Azt kibontom tar-al, ekkor a köv. fileokat kapom:

-LICENSE
-ventrilo_srv
-ventrilo_srv.htm
-ventrilo_srv.ini
-ventrilo_status

Na itt (/home/xy/) beírom hogy "./configure", és erre azt mondja, hogy "bash: ./configure: No such file or directory".
Make-re ezt irja: "make: *** No targets specified and makefile found. Stop."
Make install-ra ezt: "make: *** No rule to make target 'install'. Stop."
:confused:  Help

#300 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 12:12

Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 11:02

De egyszeráen nem értem, még mindig nem megy! Leírom pontosan, mert már nem tudok mit kitalálni:
Debian Woody van fent.
Átrakom a *.tar.gz-t az egyik user home könyvtárába ftp-vel. Ott abban a könyvtárban kibontom gunzippel, lesz *.tar. Azt kibontom tar-al, ekkor a köv. fileokat kapom:

Na itt (/home/xy/) beírom hogy "./configure", és erre azt mondja, hogy "bash: ./configure: No such file or directory".
Make-re ezt irja: "make: *** No targets specified and makefile found. Stop."
Make install-ra ezt: "make: *** No rule to make target 'install'. Stop."
:confused:  Help

mivel ez nem forrasban van,  nincs mit konfigolni :)
csak inditsd el a ventrilo_srv filet (persze elotte konfigold be a .ini-t)

szerk: es a *.tar.gz-ket rogton kibonthatod tar-ral a -xzvf kapcsolokkal (Ebbol a -z jelenti hogy Gzippelt allomanyrol van szo. Egyebkent a tar.bz2-ket is lehet szinten igy rogton kicsomagolni, erre a -j parancs szolgal)

Szerkesztette: padawan 2004. 06. 26. 12:17 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.