HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#261 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 15:30

Az fstab-ban mit is kéne beállítanom, hogy sima userként belépve is legyen jogom a cdrom, floppy, windows partíciók használatára?

I'm a :lama::D

#262 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 15:34

Ja és a 2.6.x kerneles gentoo-sources-nak mi a neve?
Mert gentoo-test-sources néven nem talál semmit...

#263 Felhasználó inaktív   dr_strange 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 19:08

Idézet: Jevge - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 14:34

Ja és a 2.6.x kerneles gentoo-sources-nak mi a neve?
Mert gentoo-test-sources néven nem talál semmit...

próbáld gentoo-dev-sources néven

amúgy nézz körül a /usr/portage/sys-kernel alatt

#264 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 02:53

Idézet: dr_strange - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 19:08

próbáld gentoo-dev-sources néven

Érdemes megnézni a love patchset-et, desktopra van optimákolva tán talán :)

Elvileg csatoltam ami nekem a /usr/local/portage/sys-kernel alatt van.

Csatolt fájl:

#265 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 09:16

Idézet: Jevge - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 16:30

Az fstab-ban mit is kéne beállítanom, hogy sima userként belépve is legyen jogom a cdrom, floppy, windows partíciók használatára?

I'm a :lama::D

user vagy users opció. (man fstab, man mount)

FAT, VFAT jogosultságokhoz pedig uid=... gid=.... umask= .... opciók megfelelő beállítása. Jól hangolható, érdemes egy kicsit játszani vele, és akkor megérted az umask működését is.

Ja, és FAT-nál a noexec,showexec opciók is hasznosak tudnak lenni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#266 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 10:11

Nem akartam új topicot kezdeni, és talán ez a legaktuálisabb topic :)

Szóval mondjatok olyan tanfolyamokat ahol ténylegesen ladják a linuxhoz való alapokat és nem csillagos egek az ára.

Felhasználó és rendszergazdai oktatás érdekel. Persze lehet olvasni a neten sokat, de sajnos sok benne az olyan aki egy hálókarit is alig tud bekonfigolni és linuxot oktat.

Szóval ha van személyes tapasztalat a tanfolyammal, emberekkel....

Előre is köszönöm..
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#267 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 11:54

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 10:11

Nem akartam új topicot kezdeni, és talán ez a legaktuálisabb topic :)

Szóval mondjatok olyan tanfolyamokat ahol ténylegesen ladják a linuxhoz való alapokat és nem csillagos egek az ára.

Felhasználó és rendszergazdai oktatás érdekel. Persze lehet olvasni a neten sokat, de sajnos sok benne az olyan aki egy hálókarit is alig tud bekonfigolni és linuxot oktat.

Szóval ha van személyes tapasztalat a tanfolyammal, emberekkel....

Előre is köszönöm..

Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de szerintem az LME végez oktatásokat. VAgy legalábbis valszeg tudnak róla valamit, és szerintem segítőkész banda.

De írsz magadnak egy Knoppix cd-t és van egy rendszered amit nem tudsz elkúrni mert livecd, olvasgatsz doksikat és próbálkozol. Szerintem ez a legegyszerűbb útja. Ha tényleg érdekel akkor meg tudod tanulni magadtól. Rengeteg doksi van a szabilinux.hu oldalon, szóval go ahead :)

x.

ps. már megírtam, nem törlöm ki de ha guglizol egyet akkor a második link hasznos lehet számodra. Nincs semmi konkrétum rajta, de vannak levlisták meg ilyesmi szóval...

Szerkesztette: xclusiv 2004. 06. 20. 12:02 -kor

#268 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 12:56

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:54

Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de szerintem az LME végez oktatásokat. VAgy legalábbis valszeg tudnak róla valamit, és szerintem segítőkész banda.

De írsz magadnak egy Knoppix cd-t és van egy rendszered amit nem tudsz elkúrni mert livecd, olvasgatsz doksikat és próbálkozol. Szerintem ez a legegyszerűbb útja. Ha tényleg érdekel akkor meg tudod tanulni magadtól. Rengeteg doksi van a szabilinux.hu oldalon, szóval go ahead :)

x.

ps. már megírtam, nem törlöm ki de ha guglizol egyet akkor a második link hasznos lehet számodra. Nincs semmi konkrétum rajta, de vannak levlisták meg ilyesmi szóval...

Köszi.

Amúgy már azért benne vagyok a témában.

Debian install, KDE, plugin-ok konfigja, ATI driver installálása, stb....

Csak még nagyon kevésnek érzem magam...

Habzsolnám az infót, de jó lenne ahol megtanulnám az alapokat és a nemértem dolgot elmagyarázná.

Itt a fórumról is sokat tanultam, de ezidőigényesebb. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#269 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 14:23

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:56

Köszi.

Amúgy már azért benne vagyok a témában.

Debian install, KDE, plugin-ok konfigja, ATI driver installálása, stb....

Csak még nagyon kevésnek érzem magam...

Habzsolnám az infót, de jó lenne ahol megtanulnám az alapokat és a nemértem dolgot elmagyarázná.

Itt a fórumról is sokat tanultam, de ezidőigényesebb. :)

Sok sikert. Azért itt is kérdezhetsz ha gondod van.

#270 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 16:15

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 15:23

Sok sikert. Azért itt is kérdezhetsz ha gondod van.

Köszi.

Fogok is.
Nem hagylak békén titeket :D

#271 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 21:21

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 11:11

kivancsi lennek mennyit erne ez meg neked.. volt rola szo,  hogy tanitanek esetleg ilyesmit 
(hivatalos keretek kozott), es erdekelne erdemes-e

#272 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 00:21

Idézet: diab303 - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 22:21

kivancsi lennek mennyit erne ez meg neked.. volt rola szo,  hogy tanitanek esetleg ilyesmit 
(hivatalos keretek kozott), es erdekelne erdemes-e

Jó kérdés :)

Passz. nem nagyon gondoltam még át

Ha nagyon jó oktatás akkor nem sajnsálnám rá a pénzt, de nincsenek millióimt :D

#273 Felhasználó inaktív   Scythee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 16:02

Hi, lenne egy kis problémám, a ProFtpD-vel Debian alatt.

Leírom először is hogy hogy néz ki ez az egész. Két gép van egy lan-ba, egy routerrel, amivel meg van osztva a net, stb. Emellett semmi extra, az egyik gépen xp, a másikon most deiban.

Az a helyzet, hogy felrakom apt-gettel a ProFtpD-t, minden okés, egy default konfiggal fut, anonymoussal. Namost amikor ezt először felraktam (még noob vagyok ugye :), minden okés volt, elindult magától, beírta magát hogy minden bootal induljon a daemon, és működött az egész. Tehát a routeren Virtual Serverekkel átvezettem a 20,21-es portokat a debianos gép ip-jére, és így másik netről simán be tudtak lépni anonymoussal és a userekkel ftp-vel a gépre.
Azonban most újrapakoltam a debiant. Utána felraktam megint a ProFtpD-t, és semmi, egyszerűen nem megy! Illetve, csak félig! Az xp-s gépről be tudok lépni ugyanúgy ftp-vel, semmi gond nincs vele. De netről egyszerűen nem lehet! Biztos nem a routerrel van gond, ugyanúgy megvan a virtual server, még reseteltem is, hátha meghülyült. De nem, teljesen jó. Nem értem, hogy mi lehet az oka ennek, hogy lanról be lehet ftp-zni, de netről nem. Pedig elvielg ugyanaz a konfig, nem változtattam.

Valami ötlet?

#274 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 17:35

Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 17:02

Valami ötlet?

Figyelj!
Valaki pont ilyen címmel nyitott már topikot. Légyszi, ott tedd fel a kérdésedet.

(De ha azt hiszed, hogy ide vakok és olvasóképtelenek járnak, akkor sok sikert a válaszokhoz.)
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#275 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 19:35

Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:02

Leírom először is hogy hogy néz ki ez az egész. Két gép van egy lan-ba, egy routerrel, amivel meg van osztva a net, stb. Emellett semmi extra, az egyik gépen xp, a másikon most deiban.

Az a helyzet, hogy felrakom apt-gettel a ProFtpD-t, minden okés, egy default konfiggal fut, anonymoussal. Namost amikor ezt először felraktam (még noob vagyok ugye :), minden okés volt, elindult magától, beírta magát hogy minden bootal induljon a daemon, és működött az egész. Tehát a routeren Virtual Serverekkel átvezettem a 20,21-es portokat a debianos gép ip-jére, és így másik netről simán be tudtak lépni anonymoussal és a userekkel ftp-vel a gépre.
Azonban most újrapakoltam a debiant. Utána felraktam megint a ProFtpD-t, és semmi, egyszerűen nem megy! Illetve, csak félig! Az xp-s gépről be tudok lépni ugyanúgy ftp-vel, semmi gond nincs vele. De netről egyszerűen nem lehet! Biztos nem a routerrel van gond, ugyanúgy megvan a virtual server, még reseteltem is, hátha meghülyült. De nem, teljesen jó. Nem értem, hogy mi lehet az oka ennek, hogy lanról be lehet ftp-zni, de netről nem. Pedig elvielg ugyanaz a konfig, nem változtattam.

Valami ötlet?

én itt kezdeném a keresgélést:
1. aktív v. passzív ftp?
2. szerverkonfigban IP-k korlátozása.

#276 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 22:03

vagy valami firewall dolog ami jo biztonsagossa tette a geped igy kivulrol nem fersz hozza.. :)

#277 Felhasználó inaktív   Scythee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 23:29

Na közben kiderült mi volt a baj, egyszerűen pont akkor reconnectelt a router az adsl-hez, miután én megnéztem az ip-met, így aki kívülről akart beftp-zni, annak a régi ip-vel nyilván nem sikerült :) De most már megy, csak egy szerencsétlen véletlen volt, azért köszi.

#278 Felhasználó inaktív   Scythee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 23:31

De ha már ez a kezdő lámák topikja, lenne még egy kezdő láma kérdésem. Mit kezdjek debian alatt a *.tar-al? :D Mert a *.deb az oké, azt dpkg-val fel lehet rakni. Viszont a *.tar-t hogy kell installni?
(láma kérdéseket itt kell feltenni ahogy olvasom :))

#279 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 23:41

Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 22:31

De ha már ez a kezdő lámák topikja, lenne még egy kezdő láma kérdésem. Mit kezdjek debian alatt a *.tar-al? :D Mert a *.deb az oké, azt dpkg-val fel lehet rakni. Viszont a *.tar-t hogy kell installni?
(láma kérdéseket itt kell feltenni ahogy olvasom :))

tar -x filenev :)
tovabbi parancsok: tar --help

Szerkesztette: padawan 2004. 06. 23. 23:42 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#280 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 05:10

Hello! A téma címe jól mintáz engem... :)
Feltettem Suse 9.1 PE-t, de valamit nagyon elronthattam boot beállítás körül, mert linux ugyan elindul, de WinXP nem hajlandó. Próbáltam mindent. 2x tettem fel linuxot, de nem segített. Volt FIXMBR, FIXBOOT, de ez sem jó. töröltem win, linux particiókat is, és újratettem WinXP-t, de újraindításkor Error loading operating system hibaüzenet fogad. Mi a fenét csináljak, hogy megint felmenjen Windows a gépemre. Amire telepítettem azon a vinyón van egy partíció, amin fontos adatok is vannak. Win telepítéskor az unpartitiones space 8 mega volt eddig, de linux telepítés után már csak 2-t ír. Gondolom itt a gond, nem? Segítség! :)

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.