Idézet: Warrior - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:25
Ebben az fstab-ban nincs mountolható CD-meghajtó-bejegyzés (a /dev/cdrecorder-en kívül), valamiért, mindegy.
A CD-t kézzel is tudod mountolni (amit persze utólag simán be lehet vinni az fstab-ba!):
mount /dev/hdxy /könyvtárnév formával. x=a..d (elsődleges master, slave, másodlagos master, slave)
y pedig az adott partíció "sorszáma"-ra utal: 1..4, ha elsődleges, 5..sokig, ha logikai.
Melyik eszköz a CD (primary master, stb)?
Más:
lsmod kimenetét is nézd meg, mert az USB-hez kell 1-2 modul.
usbfs van ugyan, de kell usbcore, kellhet usb-uhci.
ja, mount parancs mutatja, épp mik vannak becsatolva, ha a megfelelő modul pl. nincs betöltve, lehet, fel sem csatolja az usbfs-t. Felteszem, hogy ezek a modulok egyáltalán léteznek a filesystem-eden, a kernel csere óta.
Tehát próbáld modprobe-olni az usbcore-t, usb-uhci-t, ill. megtalálod az usb modulokat valahol a /lib/modules/akármi könyvtárban (usb nevet el sem tudod téveszteni, fejből nem ugrik be). Utána lehet mountolni az usbfs-t, s lehet, hogy kész.
Kedves Warrior !
Úgy tettem fel a kérdést, mint aki ért egy kicsit a Linux-hoz, de teljesen hályogkovács módjára piszkálom. Teljesen szájbarágósan légyszí, mert már mount sem megy addig, amig nem tudom, hogy mit csatoljak.
A második merevlemezen van egy 9.0 és a 9.1. Ezen van még két fat32 partició is . A 9.0 tökéletesen megy ( CD, USB). A 9.0 alatt a cd tulajdonságokban ezt olvasom: cd:///; devices=/dev/sr0
Ez valami olyasmit jelent, hogy az ATAPI írót nem IDE, hanem SCSI meghajtóprogrammal futtatja?
Nem tudnál ebből az mtab listából elindítani, mert nagyon szépen leírtad, de elég kínai nekem.
/dev/hdb7 / reiserfs rw,acl,user_xattr 0 0
proc /proc proc rw 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,mode=0620,gid=5 0 0
/dev/hda1 /windows/C vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb1 /windows/D vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd1 /windows/E vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hda5 /windows/F vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdb5 /windows/G vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd5 /windows/H vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd6 /windows/I vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd7 /windows/J vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd8 /windows/K vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdd9 /windows/L vfat rw,noexec,nosuid,nodev,gid=100,umask=0002,iocharset=utf8 0 0
/dev/hdc /media/cdrecorder subfs ro,nosuid,nodev,fs=cdfss,procuid,iocharset=utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy subfs rw,nosuid,nodev,sync,fs=floppyfss,procuid 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
Köszi: gaga